Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#326 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by kakavdanakneiskustvu »

Black swan wrote:
drag_gost wrote:
Black swan wrote:samo mi objasni štetu i problem?
Stetu i problem cega tacno? Postavljanje slika svoje djece ili djeteta na Facebook?
koja je steta za dijete sto tamo neki anonimus vidi sliku djeteta kako se kupa u kadi

kakav je problem???

manijaci vec imaju terabajte na svojim diskovima jedna slika to ne mijenja

moze biti problem prekomjernog postavljanja slika djece na facebook,to da ima osoba koje ce to iskoristiti da npr. probaju kidnapovati dijete,jer nikad ne znas ko sve lajklanjem moze viditi sliku tvog djeteta
drag_gost

#327 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by drag_gost »

Black swan wrote:
drag_gost wrote:
Black swan wrote:samo mi objasni štetu i problem?
Stetu i problem cega tacno? Postavljanje slika svoje djece ili djeteta na Facebook?
koja je steta za dijete sto tamo neki anonimus vidi sliku djeteta kako se kupa u kadi

kakav je problem???

Napisao sam vec kakav je problem. Naravno da imaju terabajte, ali je li ti svejedno ako znas da postoji sansa da nekom manijaku upotpunjavas kolekciju sa slikom svog djeteta? Meni licno jeste. Ti ne kontrolises ko te slike vidi i onog trena kada je na internetu, tada je najmanje ta slika tvoja. Ja licno imam problema sa tim da sliku kcerke kako se kupa stavim na internet. Ta slika je za porodicni album.
kakavdanakneiskustvu

#328 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

drag_gost wrote:
Black swan wrote:
drag_gost wrote:samo mi objasni štetu i problem?

kakav je problem???

Napisao sam vec kakav je problem. Naravno da imaju terabajte, ali je li ti svejedno ako znas da postoji sansa da nekom manijaku upotpunjavas kolekciju sa slikom svog djeteta? Meni licno jeste. Ti ne kontrolises ko te slike vidi i onog trena kada je na internetu, tada je najmanje ta slika tvoja. Ja licno imam problema sa tim da sliku kcerke kako se kupa stavim na internet. Ta slika je za porodicni album.[/quote]

kraj price
¤ jelena ¤

#329 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by ¤ jelena ¤ »

Uuu, evo čitam kako bi u budućnosti...djeca, nakon punoljetstva, mogla tužiti roditelje zbog kršenja privatnosti i ugrožavanja sigurnosti postavljanjem slika na F. :shock:

Je l bilo to na temi...ako jeste izvinte. :D
zateznistub

#330 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by zateznistub »

Black swan wrote: koja je steta za dijete sto tamo neki anonimus vidi sliku djeteta kako se kupa u kadi

kakav je problem???

:thumbup:
Cholina_Lokica

#331 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Cholina_Lokica »

Strasno je da vam je normala da mehaga iz pripizdine donje baca majmuna na sliku djeteta...
zateznistub

#332 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by zateznistub »

Cholina_Lokica wrote:Strasno je da vam je normala da mehaga iz pripizdine donje baca majmuna na sliku djeteta...
a zasto mislis da ta spodoba upravo to radi upravona moje dijete? Što kažes swan materijala za šamaranje tonama
kakavdanakneiskustvu

#333 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

zateznistub wrote:
Cholina_Lokica wrote:Strasno je da vam je normala da mehaga iz pripizdine donje baca majmuna na sliku djeteta...
a zasto mislis da ta spodoba upravo to radi upravona moje dijete? Što kažes swan materijala za šamaranje tonama

a sto bi mu dao priliku da to radi bas sa slikom mog djeteta?
zateznistub

#334 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by zateznistub »

kakavdanakneiskustvu wrote: a sto bi mu dao priliku da to radi bas sa slikom mog djeteta?
Pazi, mozemo ovako u nedogled! Svjestan sam postojanje tih budala, ali isto tako sasvim siguran da imaju i previse "maerijala" da bi natrča eto baš na sliku moga djeteta...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#335 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Truba »

mislim da ste paranoidni
to ja zovem

sindrom malog bozanstva

ili egocentricni mikrosvemir u kojem je moj isprdak centar svemira svih ljudi :mrgreen:

prije ce biti da vam je pedofil suprug ili supruga ili sestra brat roditelj ili rodjak nego neki tamo mehaga s kojim nemate ni zajednickog prijatelja na fejsu
al nije ni bitno
kakavdanakneiskustvu

#336 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

zateznistub wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: a sto bi mu dao priliku da to radi bas sa slikom mog djeteta?
Pazi, mozemo ovako u nedogled! Svjestan sam postojanje tih budala, ali isto tako sasvim siguran da imaju i previse "maerijala" da bi natrča eto baš na sliku moga djeteta...

da,vrlo lako moguce,ali eto ko voli nek izvoli postavljati slike svog djeteta u ovoj i onoj pozi,ja mu ne bih dao priliku da surfanjem internetom naidje na sliku mog djeteta
kakavdanakneiskustvu

#337 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Black swan wrote:mislim da ste paranoidni
to ja zovem

sindrom malog bozanstva

ili egocentricni mikrosvemir u kojem je moj isprdak centar svemira svih ljudi :mrgreen:

prije ce biti da vam je pedofil suprug ili supruga ili sestra brat roditelj ili rodjak nego neki tamo mehaga s kojim nemate ni zajednickog prijatelja na fejsu
al nije ni bitno

nebitno,zovi to kako hoces,nisi odgovorio imas li ti dijete?
dildi

#338 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by dildi »

ljudi su cudo.
MyTao

#339 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by MyTao »

neki kao da ne znaju da je na FB moguce napraviti privatni profil koji mogu vidjeti samo oni kojim ti to dopustis... Nikad mi nisu bili jasni ljudi sto kukaju na ono sto vide na fb, a imaju opciju da to uklone sa feed-a... Ja licno idem na fb iz samo dva razloga, a prvi je da vidim sta je aktuelno u oblastima koje mene interesuju, i da vidim slike najblize rodbine... sve ostalo mi je ukonjeno... Svako malo mi dodje reklama od neceg sto za sta mi je svejedno ja to uklonim i ukucam da me takve stvari ne interesuju, i nikada vise ne dobijam takve reklame... Znaci sliku moje djevojcice mogu zloupotrebiti samo oni koji su blizu mene, a oni ako to zele mogu uciniti i bez facebook-a.

Ljudi su tacno ili glupi ili iskompleksirani... pratim klix.ba na FB i za svaku jebenu vijest koju objave u komentarima 300 dusa napise kako ih to ne interesuje :-) Znaci toliko ih to neinteresuje da su odvojili vrijeme da napisu komentar :-) Ili jos gore, napisu jebeni esej o tome kako ih ne zanima tudje misljenje :lol:

Facebook je za mene najvise nacin da saznam sta je aktuelno u svijetu (teme koje mene zanimaju) i ponekad chat sa prijateljima i rodbinom...
sezma

#340 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by sezma »

MyTao wrote:neki kao da ne znaju da je na FB moguce napraviti privatni profil koji mogu vidjeti samo oni kojim ti to dopustis... Nikad mi nisu bili jasni ljudi sto kukaju na ono sto vide na fb, a imaju opciju da to uklone sa feed-a... Ja licno idem na fb iz samo dva razloga, a prvi je da vidim sta je aktuelno u oblastima koje mene interesuju, i da vidim slike najblize rodbine... sve ostalo mi je ukonjeno... Svako malo mi dodje reklama od neceg sto za sta mi je svejedno ja to uklonim i ukucam da me takve stvari ne interesuju, i nikada vise ne dobijam takve reklame... Znaci sliku moje djevojcice mogu zloupotrebiti samo oni koji su blizu mene, a oni ako to zele mogu uciniti i bez facebook-a.

Ljudi su tacno ili glupi ili iskompleksirani... pratim klix.ba na FB i za svaku jebenu vijest koju objave u komentarima 300 dusa napise kako ih to ne interesuje :-) Znaci toliko ih to neinteresuje da su odvojili vrijeme da napisu komentar :-) Ili jos gore, napisu jebeni esej o tome kako ih ne zanima tudje misljenje :lol:

Facebook je za mene najvise nacin da saznam sta je aktuelno u svijetu (teme koje mene zanimaju) i ponekad chat sa prijateljima i rodbinom...
slazem se sa tobom
ze kalanga

#341 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by ze kalanga »

Cijelo društvo je plod sistema poremećenih vrijednosti. Pa fotografije iz bolnice, sa sahrane ili iz crkve,džamije postaju vid potrebe da se i drugima pokaže kako se pati,vjeruje, voli i tuguje.
zateznistub

#342 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by zateznistub »

MyTao wrote:neki kao da ne znaju da je na FB moguce napraviti privatni profil koji mogu vidjeti samo oni kojim ti to dopustis... Nikad mi nisu bili jasni ljudi sto kukaju na ono sto vide na fb, a imaju opciju da to uklone sa feed-a... Ja licno idem na fb iz samo dva razloga, a prvi je da vidim sta je aktuelno u oblastima koje mene interesuju, i da vidim slike najblize rodbine... sve ostalo mi je ukonjeno... Svako malo mi dodje reklama od neceg sto za sta mi je svejedno ja to uklonim i ukucam da me takve stvari ne interesuju, i nikada vise ne dobijam takve reklame... Znaci sliku moje djevojcice mogu zloupotrebiti samo oni koji su blizu mene, a oni ako to zele mogu uciniti i bez facebook-a.

Sva pamet... :thumbup:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#343 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Romeo 80 »

Slažem se, ali si zaboravio jednu vrlo važnu stvar. Ljudi koji imaju tu po meni patološku osobinu da postavljaju slike svog malog djeteta kako piški ili kaki to upravo i rade da bi privukli pažnju i što veći broj lajkova. Tu su po meni gadni kompleksi u pitanju, i takvim personama je upravo u cilju da što veći broj ljudi vidi njihove slike. Što veći broj ljudi to vidi, biće i veći broj lajkova.

Sve za lajk, pa taman i ugrozio sigurnost vlastitog djeteta! :roll:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#344 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by japin_mutapi »

sve za lajk, lajk ni za šta
Juni

#345 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Juni »

Proslo ljeto na moru, vecernja setnja.na plazi parkirano ono cudo, mislim da se pedalina zove. I buljuk djece se na njoj se igra jer ima ko I tobogan, stepenice, a u cijelom tom malom mjestu nema nikakvog igralista za manju djecu.…e sad jedan otac tjera dijete da se igra da bi ga on ko uslikao, a dijete nece odbija, place. Na kraju ga natjera, djetetu se u medjuvremenu I svidjelo, pocelo da se igra sa drugom djecom, uziva.. Medjutim jok, on zavrsio slikanje I ne da djetetu dalje da se igra, odvuce uplakano dijete opet nasilu. :run:
dildi

#347 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by dildi »

kakavdanakneiskustvu wrote:budalasto
Sve slikaju malu djecu golu skroz cak i na plazi....

budale !
Logovan

#348 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Logovan »

Juni wrote:Proslo ljeto na moru, vecernja setnja.na plazi parkirano ono cudo, mislim da se pedalina zove. I buljuk djece se na njoj se igra jer ima ko I tobogan, stepenice, a u cijelom tom malom mjestu nema nikakvog igralista za manju djecu.…e sad jedan otac tjera dijete da se igra da bi ga on ko uslikao, a dijete nece odbija, place. Na kraju ga natjera, djetetu se u medjuvremenu I svidjelo, pocelo da se igra sa drugom djecom, uziva.. Medjutim jok, on zavrsio slikanje I ne da djetetu dalje da se igra, odvuce uplakano dijete opet nasilu. :run:
Zašto ovakve osobe imaju djecu. :( :zid:
palestinka

#349 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by palestinka »

Juni wrote:Proslo ljeto na moru, vecernja setnja.na plazi parkirano ono cudo, mislim da se pedalina zove. I buljuk djece se na njoj se igra jer ima ko I tobogan, stepenice, a u cijelom tom malom mjestu nema nikakvog igralista za manju djecu.…e sad jedan otac tjera dijete da se igra da bi ga on ko uslikao, a dijete nece odbija, place. Na kraju ga natjera, djetetu se u medjuvremenu I svidjelo, pocelo da se igra sa drugom djecom, uziva.. Medjutim jok, on zavrsio slikanje I ne da djetetu dalje da se igra, odvuce uplakano dijete opet nasilu. :run:
Kakav idiot
Post Reply