Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1 Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Zviz »

Ljudi sta je ovo danas sa roditeljima, mislim izlazu svoju djecu na socijalne mreze ko nakav nakit ili sta vec. Evo gledam medju svojim prijateljima i poznanicima koji imaju djecu, svako malo ih slikaju te ljepe po Facebook "zidu". Mislim, razumijem, biti ponosan i sl., daleko od tog, ali pitam sta ce djete misliti o svemu tom kad malo ostari?

Hajd sto zene masovno pucaju selfije ili sto ja kazem "sebić" pa su popularne samo tako, sva sreca pa nemaju onaj I don't like dugme :D

Ne ozbiljno, ja iz djetinjstva imam svega 50-60 fotogradija od dana rodjena pa do neke prvog razreda. Gledam jednu poznanicu na svom zidu je okacila preko 300 slika svog sina kojem je tek 2 godine i koji dan. Samo sa rodjendana je 60 slika - kako ovo cuva kako ono. Pa jos moramo znadti da je danas naucio bla bla bla :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by _BataZiv_0809 »

Trulo u drzavi Danskoj :run:
dječak sa šibicama

#3 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by dječak sa šibicama »

Ma to je sve ludo, nedavno bio na rodjendanu u jednoj igraoni, gomila mama sa djecom, uslikale su se jedno 3000 puta, po FB lijepe te slike uz bombasticne naslove "koji lud provod" ili "kakva zurka!" a ono dosadno da ne moze biti dosadnije. Najinteresantniji dio veceri bio kad su dijete od jedne te "lude mame" izbacili iz igraone jer je poceo divljati.
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

But first let me take selfie. :mrgreen:

dječak sa šibicama

#5 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Jedino sto mi je jace od toga, jesu komentari... "sultanijo!" ili "preslatki ste" ili "mali pasha" ako je sin u pitanju, ili sultanija ako je curica.
It_is_a_Leclerc

#6 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by It_is_a_Leclerc »

Jedino što je odurnije od namještanja djece u šminkerske poze i naslikavanje jeste slikanje mačaka u svim pozicijama...

U moje vrijeme dijete nije bilo dijete ako se ne ubrlja do ušiju kad jede, ako nema tri ožiljka na koljenu od padanja po dvorištu...Ovo danas samo se presvlači i slika.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by _BataZiv_0809 »

Inace je Facebook davno iscrpio svoj smisao.

Odavno to nije mjesto gdje cu svog skolskog druga Dejana naci i cuti se sa njim prvi put otkako je 2001 otisao u Australiju.

Sad je svrha svima servirati iluziju kako je sopstveni zivot savrsen i lijecenje sopstvenih kompleksa. Evo ovih dana je godina kako sam se izbrisao sa tog govneta. I nemam uopce potrebu da se vratim.

Evo dobar video.

OldMayor

#8 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by OldMayor »

Meni je jos gluplje sto sve to gledate i jos citate komentare, sta je ko kome napisao i sve se pomno prati...

Ne do bog da sakrijete bilo koga od tih sa feed-a, ono smetaju mi, ali neka ih daj da gledam...

Sta gledate i zabadate nos jbt ako vam ne godi...ne kontam. Sta me ba boli qrac sto neko uslika dijete 3000 puta, jebe mi se. Nek radi ko sta hoce...

:roll:

@_BataZiv_0809, upravo tako i odlican klip. Zato nit pretjerano koristim fejs, nit ga cackam. Ponekad udjem onako iz dosade i zatvorim za 5 min. Al najgori su ovi sto im smeta, a vise po citav dan i gledaju sta ko pise, sta postavlja itd...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by _BataZiv_0809 »

OldMayor wrote:Meni je jos gluplje sto sve to gledate i jos citate komentare, sta je ko kome napisao i sve se pomno prati...

Ne do bog da sakrijete bilo koga od tih sa feed-a, ono smetaju mi, ali neka ih daj da gledam...

Sta gledate i zabadate nos jbt ako vam ne godi...ne kontam. Sta me ba boli qrac sto neko uslika dijete 3000 puta, jebe mi se. Nek radi ko sta hoce...

:roll:

@_BataZiv_0809, upravo tako i odlican klip. Zato nit pretjerano koristim fejs, nit ga cackam. Ponekad udjem onako iz dosade i zatvorim za 5 min. Al najgori su ovi sto im smeta, a vise po citav dan i gledaju sta ko pise, sta postavlja itd...
Kaze jedna stara mudrost: "znas ono sto te zanima" :wink:

Pozdrav
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#10 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Zviz »

dječak sa šibicama wrote:Jedino sto mi je jace od toga, jesu komentari... "sultanijo!" ili "preslatki ste" ili "mali pasha" ako je sin u pitanju, ili sultanija ako je curica.

Ja ti komentrai ili naslovi su jos bombasticnini od samih slika... :roll: zamene je uspjeh kad postavim sliku i niko nista ne napise onda znam da je normala, cim pocnu da pisu ono ovo, ja je brisem. :D jedan jaran sa dobrim smislom za humor usliko zenu i djecu u tinejdjerskim godinama na kaucu kako sjede i napisa komentar nesto poput "nisam htjeo zenu, dobio sam je, nisam htjeo djecu dobio sam ih, kako se to moglo desiti... Prvih 15 min niko nista kad ja prvi napisa hos u ribu pecat sMenom.. Hajd tako nesto da se covjek nasmije .
DaffyDuck

#11 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by DaffyDuck »

Jos kad luda mama objavi sliku djeteta i cestitku za rodjendan sa izljevom ljubavi i ispovjesti, a djetetu drugi rodjendan...mislim se wtf?! :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Truba »

što ste ljubomorni?
jao_situacije

#13 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by jao_situacije »

dječak sa šibicama wrote:Ma to je sve ludo, nedavno bio na rodjendanu u jednoj igraoni, gomila mama sa djecom, uslikale su se jedno 3000 puta, po FB lijepe te slike uz bombasticne naslove "koji lud provod" ili "kakva zurka!" a ono dosadno da ne moze biti dosadnije. Najinteresantniji dio veceri bio kad su dijete od jedne te "lude mame" izbacili iz igraone jer je poceo divljati.
Izbacivač iz vrtića :lol:
tendzera

#14 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by tendzera »

Black swan wrote:što ste ljubomorni?
Jes' vala, ubi ih ljubomora. :zjev:
Ja planiram već sada napraviti profil s umjetničkim imenom svom nerodjenom sinu. Da mu obezbjedim uslove za virtuelni život, kad već ne mogu za ovaj pravi. :sabur:
mg

#15 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by mg »

Mah, nikad nisam imao Face, uvjek mi je mahalašenje i milion slika sa jednog izlaska išlo na živce, pa sam i prestao izlazit sa određenim ljudima.

Imaš dijete, great for you. Šta ja imam da blejim u njegovih 1 000 000 fotografija? Smaraš. Album od 20 lijepo izabranih slika je mjera, i nije ti dosadno pogledati. Sve preko je smijesno...

Ali ljudi u današnje vrijeme moraju podsvjesno tražiti odobravanje okoline. Punit ego lajkovima i glupostima...
otherside

#16 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by otherside »

jah... djeca smaraci s FB :D
a zaboravili ste: duck face all over the FB, slike iz hale (naravno ispred ogledala), slike pored raznih auta (sto svojih, sto onih koje biste zeljeli da su vasi :D ), slike iz McD, slike raznih jela serviranih po trpezarijskim stolovima sve sa escajgom i kariranim stolnjacima, slike iz bolnice (da, ima i toga), slike iz frizerskog salona, gym-a, bazena... slike kucnih ljubimaca....
sve je to neciji zivot.
u danasnjem bezlicnom svijetu, ljudi zele potvrdu da zive, zele imati sjecanja i dijeliti s drugima, zele da lajkate njihov zivot.
danas svaka druga recenica pocinje sa "nervira me....ide mi na zivce...."
mozda se neko nafurava da se slike na FB postavljaju da bi bas njega nervirale :D
ljudi stavljaju slike jer im se svidjaju takve kakve jesu.
ako lajkate-ima puljka, ako ne lajkate zaobidjite ili promjenite settings.
pis of kejk :D
vaznije je pitanje: zasto mene sve nervira do te mjere da otvaram temu na forumu?
Bambi_na_kofeinu

#17 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Bambi_na_kofeinu »

Vrh mi je što se sada za rođendane 3-godišnjaka naručuju neke tematske torte i profi fotografi, i to ne u posebno imućnim porodicama.

Btw, pa naravno da fb služi prvenstveno za mahalanje :D
Zeljoooo

#18 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Zeljoooo »

Zar i u Danskoj sine Brute?
Innovation

#19 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Innovation »

dječak sa šibicama wrote:Ma to je sve ludo, nedavno bio na rodjendanu u jednoj igraoni, gomila mama sa djecom, uslikale su se jedno 3000 puta, po FB lijepe te slike uz bombasticne naslove "koji lud provod" ili "kakva zurka!" a ono dosadno da ne moze biti dosadnije. Najinteresantniji dio veceri bio kad su dijete od jedne te "lude mame" izbacili iz igraone jer je poceo divljati.
Importanne Centar?
Queen_of_hearts

#20 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Queen_of_hearts »

Ako izuzmeno cinjenicu da su smaracke i bolno nezanimljive.......meni vise upada u oci paradoks ,gdje se konstantno upozorava da je potrebno zastititi djecu na internetu,a roditelji su ti koji ih od rodjenja eksponiraju pred 400-500 ili vise virtuelnih "prijatelja",ili eventualno cijelom svijetu,ukoliko nije zasticen album .
JSta je to sto novopecenom roditelju toliko popije mozak da postavi sliku djeteta kojeg kupa u kadici,ili djece na bazenima,moru i sl ,doslovno hraneci foto materijalom sve bolesnike ovog svijeta .
Kako poslije bilo sta reci djetetu glede slika ovakvog ili onakvog sadrzaja kad je raslo pred ocima sviju na fb :? :? :? :?
animals

#21 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by animals »

Iskompleksirani lijepe fotke po fejsu..ni ja vise ne idem tamo..
rijetko..ponekad da vidim ko je sta jeo toga dana :D
Russki

#22 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Russki »

:lol: :lol:

jel prevrto stolove? :D
dječak sa šibicama

#23 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Nije, gadjao raju teskim igrackama :D
insomnia78

#24 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by insomnia78 »

Ko vam je kriv kad nemate ni kuceta ni maceta
Hajvan

#25 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Hajvan »

_BataZiv_0809 wrote:Inace je Facebook davno iscrpio svoj smisao.

Odavno to nije mjesto gdje cu svog skolskog druga Dejana naci i cuti se sa njim prvi put otkako je 2001 otisao u Australiju.

Zar je Dejan otišao u Australiju 2001.?
Vjerovatno nije isti Dejan. :)
Post Reply