Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ćiribiribela

#201 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by ćiribiribela »

Neki moji rodjaci su sinu napravili profil onog dana kad se rodio, i svaki dan idu postovi, slike, klipovi... mali sad ima oko 2 godine. :D :mrgreen:

Ovo mi je daleko najbolesnije. :D
dječak sa šibicama

#202 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by dječak sa šibicama »

Jel mali pise statuse "#feeling sad pupa mi je bubana" :shmizla:
mali_balon

#203 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by mali_balon »

Walther wrote:
mali_balon wrote:Ne laprdaj tita ti, dijete je onako kako ga ti odgojis, bez obzira bilo ti curica ili djecak. Lupas ko neka stvar po samaru. I da sta tebe boli neka stvar ko kako svoje djete slika, gledaj svoja posla i svoje djete. Ko si ti da o nekom sudis,
tebi bas i nije jasan smisao javnog foruma, zar ne?
Opet laprdas, zaobiDZi me.
hAZNADAR

#204 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by hAZNADAR »

:D :D
Joj sto ste mi nesto kao trezveni, moralni, zabrinuti, pametni, savjesni,... :D

Svaki roditelj ima pravo da pokaze sliku svog djeteta prijateljima i rodbini na FB. Kao nekada davno sto su vasi roditelji pokazivali vase slike u albumu gostima. Kao sto je na skolskom panou bila vasa slika, kao sto su vase slike mozda izasle u novinama ako ste igrali na nekoj utakmici ili manifestaciji,...

Koji je to hebeni problem da se vidi slika nekog djeteta? Da vidimo argumente:

Pedofili? Milijarde slika milijardu djece danas na netu sto na drustvenim mrezama, sto u medijima, sto u reklamama, sto na web stranicama,.. same skole na svojim web stranicama imaju slike stotine djece,.. i bas ce od milijardu djece na slikama neki pedofil bas svrsavati na specijalno sliku sto je neka prozvana mama postavila. Svako moze danas mobitelom snimiti tvoje dijete na putu do skole, na skolskom igralistu,.. ma gdje hoce,.. nema sanse da danas dijete bude nevidljivo.

Nemaju pravo do 18? Ko je vas pitao za pravo kada su roditelji pokazivali base albume, skole vas lijepile na panoe,...?

Grozne drustvene mreze i danasnje vrijeme? Zvucite ko matori dzuturumi u vrijeme vase mladosti sto su vas kritikovali da slusate wolkman umjesto da se penjete na krusku, sto slusate rock umjesto sevdah, sto pustate ili tapirate kosu umjesto kratke zacesljane, sto pravite festu u kuci umjesto rostilja u prirodi,.. Da, imamo interenet danas na kojem visimo svi i imamo drustvene mreze gdje komuniciramo sa onima sto nam nisu u gostima,.. i ako mi je ceif reci na kojem sam koncertu bio,.. sta koga boli q za tim ako mu se ne svidja?

Kicenje djece? A sta bi trebali, sliku za pasos samo? Pa naravno da curice vole da se obuku i slikaju kao princeze i da se roditelji i njihovi prijatelji, rodbina tope na to, djecaci kao spidermani, fudbaleri,..pa rodjendani gdje se radost jedne porodice podijeli sa onima kojima to znaci,.. Kao da vas mati nije kitila ili ponosno pokazala u uniformi pionira sa titovkom na glavi. :D

Zviz i ostali treveni, pametni i nadasve savjesni,... prihvatite jednu istinu - starite i polako se pretvarate u cangrizave matorce koji seru o moralu, glupoj omladini, stetnoj asicijalnoj tehnlogiji i kako je sve nesto u vase vrijeme bilo bolje - pretvarate se u bas ono sto ste nekada mrzili. :wink:
Zastavnik_dzemo

#205 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Zastavnik_dzemo »

Odlika moderng drustva ... bitno je da pokazemo koliko imamo i koliko smo bolji od drugih .... s druge strane oni sto pisu komentare na te slike tipa ,pasa, ili ,sultanijoo, i udaraju lajkove, zapravo samo ismijavaju te slike i u sebi jebu mater i tim roditeljima i djeci.
Logovan

#206 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Logovan »

Ne znam zasto se uopste toliko zamarate sa roditeljima koji postavljaju slike svoje djece na facebook. Bezveze se nervirate radi gluposti. Neka svako radi sta god hoce. Ako misli da je uredu svaki dan postaviti po par slika svog djeteta, onda neka to i radi.
Ja isto ne volim kada na facebooku vidim slike djece od 2, 4, 5, 8, itd, godina, ali da se nesto cudim zasto ih redaju po internetu, vala ne pada mi napamet. Dodjem do slike, predjem preko nje i izignorisem je. :D
Ako je bolest svakodnevno redanje slika svog djeteta, onda je i bolest pisanje po 10 statusa dnevno, pisanje statusa o dusmanima, postavljanje po milion svojih slika, oznacavanje gdje god da se nalazis (fax, bolnica, drugi grad, utakmica, itd) i sve ostalo sto radis na facebooku toliko puta da postanes naporan "prijateljima".
Sodom1

#207 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Sodom1 »

strong69 wrote:
dance_mom wrote: znači, ja hranim ego i poremećena sam, ako uslikam svoje dijete, pa skontam da nije loše da je s vremena na vrijeme rodbina i prijatelji vide? kako može moja odluka da stavim sliku svog djeteta na snijegu biti popljuvana, a slika tamo neke paćenice sa friško ugrađenim silikonima na sve strane, uslikana u nekom WC-u, liftu, u haljini koja cak ni ne pokriva sve te silikone, jedva dočekana? čiji li ona ego hrani, i baš me interesuje kako se njen poremećaj zove.

Meni su moja djeca sve na svijetu, sve lijepo što mi se desi povezano je s njima... to je slučaj sa svim roditeljima. Sasvim je normalno da u nekom trenutku svako poželi to podijeliti s prijateljima, ne bih ja to nazvala egom, nego ponosom...Svi vi dušebrižnici kojima to smeta, jednostavno zaobiđite...prosto da prostije ne može biti. vratite se na temu kad budete imali svoju djecu, štošta će vam biti jasno
Mislim da ti i ne bi trebala reagovati na ovu temu. Ako je tako kako kazes onda koristis FB bas za ono za sta je i (po mom misljenju) namijenjen. Ovdje se, ako sam dobro shvatio, pise o roditeljima koji svaki dan objavljuju slike djece toliko da one frustriraju FB "prijatelje". Jedna je ucesnica diskusije napisala da ako nekoj kolegici s posla ne oznaci da joj se svidaju slike djece koje objavljuje svaki dan dobije upit je li ljuta nesto? To vec prevazilazi sve mjere. Ja imam prijatelja koji nije na FB ali kad god se vidimo pokazuje mi brdo video materijala svoje djece. Zanimljivo mi je vidjeti 2-3 videa jer mi je jako stalo do prijatelja i volim njegovu djecu ali jednom sam sat vremena proveo gledajuci fotografije i video sa njihovog zimovanja, prvog skijanja i grudvanja.

Uostalom, ja smatram da bez obzira sta, ko i kako radi sa FB i fotografijama da je to njegova stvar a ako se nekome ne svida moze da ga izbrise, blokira ili sakrije objave. Ne vidim problem u tome i meni licno ne bi smetalo ni da dnevno objave milion fotografija djece. Isto tako smatram da je FB bolja varijanta jer svako moze da izabere hoce li gledati ili ne. Najgora varijanta je odlazak u goste, ukljucivanje TV-a, prebacivanje slika i videa i beskonacno gledanje. To je vec maltretiranje.
E ovo sam ja stalno mrzio kad mi se pokazuju slike decurlije i video klipovi i stosta,boli me patka za tim ne interesuje me sekunde. Ok tad nisam imao decu sad imam. I ponovo to mrzim. Ne pada mi na pamet da pokazujem okolo svoju bebu a pogotovo da stavim sliku na fb(fb uglavnom skoro nikako ne koristim u smislu da nesto objavuljujem).
Na poslu me stalno pitaju kako je beba imas li slike itd. Ja vecinom ne nosim mobitel pa se tako na taj fazon izvucem. Rek´o ponecu sutra mob.
Sodom1

#208 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Sodom1 »

Sezam wrote:Ma imas svakavih pacenika na to fejsbuku. Hajde dobro sto ponekad ljudi stave sliku sebe i svoje djece, neka familijarna fotka i tome slicno, ali imas pacijenata, pa svaki boziji dan stavljaju slike, te evo je spremna za skolu, te evo ga trci po ulici, te evo je u pidzami...pa nekakvi statusi kao npr: ja njemu kazem ovo, a on meni kaze ovo! Jao pazi ga/ pazi je kako je pametan/na, ili ona mini videa kao djete nesto plese ili crta ili tako neka glupost od pet sekundi i onda dolje ostavljaju komentare tipa: jao sto je talentovan/a, a dijete ono zivi prosjek u najboljem slucaju. Mislim ja sam troje djece othranio, vec su ili se priblizavaju pubertetu, ali mi nikad ni sekunde nije palo na pamet da ja sad kao dijelim njihove talente sa likovima na fejsbuku, a imaju vise talenta nego 99% ovog smeca sto roditelji postavljaju.

To su neki teski kompleksi u pitanju kod vecine tih postavljaca.
:thumbup: :thumbup:
Sodom1

#209 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Sodom1 »

_BataZiv_0809 wrote:
Shon Phon wrote:Generalno, svako od svoga zivota radi ono sta zeli. Pa tako i objave slika ili statusa na FB-u. Medju "prijateljima" imam raznih, ovih koji objavljuju svaki mig svog djeteta, onih sa jednim selfijem svaki dan, do onih koji povremeno bace neki interesantan status.
Ne kontam kakva je konstatacija "vidjet ces kad budes imao svoje dijete"? Imam dijete, ali mi nikad nije palo ni na kraj pameti da postavim sliku na FB. Da li to znaci da ja ne volim svoje dijete? Isto tako, ne peglam ljude uzivo pricom o svom djetetu, znam da ih vjerovatno ne zanima. Ukoliko pitaju, kazem da je zivo i zdravo, ispricam neku kratku anegdotu, ako neko zeli izvadim mobitel i pokazem neku slicicu i to je to. Dragim ljudima koji nisu blizu slika se moze poslati na milion nacina.
Nisam siguran, ali mislim da se na filozofiji i psihologiji uci o tome, kako to nije pametno i normalno raditi, ali vracam se na pocetak svog posta, svakom njegovo. Samo neka su ona ziva i zdrava!

Bravo kralju!

Narocito za boldirano.
:thumbup: :thumbup:
zateznistub

#210 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by zateznistub »

hAZNADAR wrote::D :D
Joj sto ste mi nesto kao trezveni, moralni, zabrinuti, pametni, savjesni,... :D

Svaki roditelj ima pravo da pokaze sliku svog djeteta prijateljima i rodbini na FB. Kao nekada davno sto su vasi roditelji pokazivali vase slike u albumu gostima. Kao sto je na skolskom panou bila vasa slika, kao sto su vase slike mozda izasle u novinama ako ste igrali na nekoj utakmici ili manifestaciji,...

Koji je to hebeni problem da se vidi slika nekog djeteta? Da vidimo argumente:

Pedofili? Milijarde slika milijardu djece danas na netu sto na drustvenim mrezama, sto u medijima, sto u reklamama, sto na web stranicama,.. same skole na svojim web stranicama imaju slike stotine djece,.. i bas ce od milijardu djece na slikama neki pedofil bas svrsavati na specijalno sliku sto je neka prozvana mama postavila. Svako moze danas mobitelom snimiti tvoje dijete na putu do skole, na skolskom igralistu,.. ma gdje hoce,.. nema sanse da danas dijete bude nevidljivo.

Nemaju pravo do 18? Ko je vas pitao za pravo kada su roditelji pokazivali base albume, skole vas lijepile na panoe,...?

Grozne drustvene mreze i danasnje vrijeme? Zvucite ko matori dzuturumi u vrijeme vase mladosti sto su vas kritikovali da slusate wolkman umjesto da se penjete na krusku, sto slusate rock umjesto sevdah, sto pustate ili tapirate kosu umjesto kratke zacesljane, sto pravite festu u kuci umjesto rostilja u prirodi,.. Da, imamo interenet danas na kojem visimo svi i imamo drustvene mreze gdje komuniciramo sa onima sto nam nisu u gostima,.. i ako mi je ceif reci na kojem sam koncertu bio,.. sta koga boli q za tim ako mu se ne svidja?

Kicenje djece? A sta bi trebali, sliku za pasos samo? Pa naravno da curice vole da se obuku i slikaju kao princeze i da se roditelji i njihovi prijatelji, rodbina tope na to, djecaci kao spidermani, fudbaleri,..pa rodjendani gdje se radost jedne porodice podijeli sa onima kojima to znaci,.. Kao da vas mati nije kitila ili ponosno pokazala u uniformi pionira sa titovkom na glavi. :D

Zviz i ostali treveni, pametni i nadasve savjesni,... prihvatite jednu istinu - starite i polako se pretvarate u cangrizave matorce koji seru o moralu, glupoj omladini, stetnoj asicijalnoj tehnlogiji i kako je sve nesto u vase vrijeme bilo bolje - pretvarate se u bas ono sto ste nekada mrzili. :wink:
Svako slovo na svome mjestu!
Cherry-Cherry

#211 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Cherry-Cherry »

Zastavnik_dzemo wrote:Odlika moderng drustva ... bitno je da pokazemo koliko imamo i koliko smo bolji od drugih .... s druge strane oni sto pisu komentare na te slike tipa ,pasa, ili ,sultanijoo, i udaraju lajkove, zapravo samo ismijavaju te slike i u sebi jebu mater i tim roditeljima i djeci.
:thumbup:
p206

#212 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by p206 »

meni su gore one ženske kad počnu "jao što si mi divna" "dušo, ljubavi, srećo, mauši, schatzi" "prelijepa - prelijepa mi kaže" nemaaa to lijepe riječi padaju, reko bi evo ga...a ogovaraju jedna drugu na pauzi između 2 zalogaja

ili muškarci "brate moj, ljubi brat" pa mu i srce pošalje :-)
supercali

#213 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by supercali »

Kad neko dobije dijete ja ga obrisem iz prijatelja :)
swanfilter

#214 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by swanfilter »

Pokusavam naci jednu sliku para sa onom klasicnom floskulom volim te, ne ja tebe vise. Ne, ja tebe vise. Mozda, ali ja tebe jos vise i vise nego ti mene ... I tako jedno 10-12 komentara. Ja vjerovati nisam mogao ...
swanfilter

#215 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by swanfilter »

Obuca9 wrote:
swanfilter wrote:Meni ne smetaju normalne slike insana uopste. Idu mi na Q one pozerske, duck face slike, usne napucene, slike hrane, nekakve fensy smensy vecere, događaji, cuganje, .. Niko od tih sebicnih narcis papaka da se upita ima li onaj do njega ili među svojim prijateljima (pravim ili ne) i komad kruha za pojesti, a ne za uslikati ... Nista manje gori mi nisu oni sto po statusima kritiziraju takve. Kao, oni pametni, kulturni, normalni, ... Imas opciju Follow/Unfollow i cao. Sve ostalo, sa ove i one strane je obicna blasfemija.

Mene danas pitaju sto tebe nema na FB? Fino im kazem da sam imao FB pocetak 2008 kada vi niste znali ni sta je ona Hi5 stranica ako se neko sjeca ... Meni FB ima nekoliko godina vec isfur, a vi tek vrhunac dozivljavate. Sto bi rekla Fergie "You are so 2008 ..."
Koliko sam ja tebe ovdje skontao, tebi idu na Q oni koji stavljaju pozerske slike, a u isto vrijeme ti idu na Q i oni kojima idu na Q oni koji stavljaju pozerske slike. Zaključak, ti sam sebi ideš na Q :D
Ide me na Q njihovo javno/FB status izrazavanje nezadovoljstva onim sto postavljaju slike vecera, cuganja, ... Eto, oni statusom moraju nekom reci da je vaki/naki ... Kao sto sam napisao imas opciju Unfollow i nema brige.

A, to da ponekad idem i samom sebi na Q, naravno. Ali ne dovodim to u vezu sa navedenom tematikom ...
Logovan

#216 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Logovan »

p206 wrote:ili muškarci "brate moj, ljubi brat" pa mu i srce pošalje :-)
Ja imam ovog jednog na facebooku, prijatelji mu stalno stavljaju srce na zid. :shock: Napišu "brate moj" i stave srce, pa se tako izreda par njih na njegovom zidu. :lol:
swanfilter

#217 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by swanfilter »

Logovan wrote:
p206 wrote:ili muškarci "brate moj, ljubi brat" pa mu i srce pošalje :-)
Ja imam ovog jednog na facebooku, prijatelji mu stalno stavljaju srce na zid. :shock: Napišu "brate moj" i stave srce, pa se tako izreda par njih na njegovom zidu. :lol:
To su topla braca ...
dragonz

#219 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by dragonz »

Problem slika sa djecom na facebook-u se riješava opcijom unfollow, ali drugi problemi su teži kao:
1. amerikanizacija tetoviranje iako su tetovaže odlika američkih kriminalaca (znam da su se oduvijek ljudi tetovirali ali je to imalo smisla u plemenima u aziji, africi i drugim džunglama) koji su komercijalizirali i popularizacija tetoviranja;
2. džukele po stanovima tj. oženiš/udaš se i prvo kupiš/nabaviš pseto i sa životinjom u stanu iako nemaš nikakve potrebe za tim osim što je popularno i šik na zapadu;
3. razgoličavanje na sve strane a do rata takve djevojke su bile predmet dobacivanja i vrijeđanja sa svih strana;
..... dalje nastavite sami i razmislite da li uopšte ličite na insana od prije rata ili nekog sličnog, a ovi rođeni poslije rata neka se zapitaju što nikada nisu dobili preventivni šamar od starije raje

P.S. zagovornici modernog doba su ionako trenutno izgubljeni jer nemaju cilja da sebe izgrade kao čovjeka koji će znati da odgoji dijete da bude ako Bog da bolje od njega.
hAZNADAR

#220 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by hAZNADAR »

Meni je bas drago kada neki moj prijatelj/ica postavi sliku svog djeteta, pogotovo kada su rodjendani, priredbe, prvi dan necega ili pocetak necega,..
Istvremeno mi je zao sto nisam prisutan da licno to vidim zbog daljine, vremena,... ali istovremeno drago jer su u pitanju drage osobe kojima zelim sve najbolje i bas mi je drago da su radosni i ponosni. Tako to funkcionise kod prijatelja i rodbine i tako to funkcionise kada imas djecu. Tako to funkcionise kada zelis sve najbolje prijateljima i kada je njihova radost i tvoja, kada su ti draga i ta djeca jer su ti dragi roditelji. Volio bih da svi moji FB prijatelji zive u istom gradu i da imam vremena licno da ih vidim i njih i njihovu djecu. Ali posto smo sticajem okolnosti raseljeni po svijetu - drustvene mreze su jedini nacin da imamo kontakt i da vidimo kako zive - jer nas to interesuje.

Citajuci ove komentare na ovu temu:
Sad je svrha svima servirati iluziju kako je sopstveni zivot savrsen i lijecenje sopstvenih kompleksa.

Jos kad luda mama objavi sliku djeteta i cestitku za rodjendan sa izljevom ljubavi i ispovjesti, a djetetu drugi rodjendan...mislim se wtf?

Ali ljudi u današnje vrijeme moraju podsvjesno tražiti odobravanje okoline. Punit ego lajkovima i glupostima.

Iskompleksirani lijepe fotke po fejsu.

bolest,eto sta je

mama napravila raj za pedofile, od svog sopstvenog djeteta.

neki pedofili drkaju na slike njihove djece ili da se te slike njihove djece prodaju po cijelom svijetu u kompilacijama za pedofile

Zbog toga sto koristite cak i vlastito dijete da hranite svoj EGO

Jeste, to jeste bolest. Bolest se oficielno zove "narcissistic personality disorder".

Pomodarstvo.

,... pomislim najprije da nesto nije u redu kod ljudi koji ovako kritikuju. Roditelji su ponosni na svoju djecu, vole se pohvaliti i to je genetika, psiha Homo Sapiensa, tako je bilo od pamtivjeka,..takvi su i vasi roditelji,... i ako u tome vidite dijagnozu,... onda sa vama nesto mozda nije u redu. Ako te ne interesuju slike djece FB prijatelja, preskocis ih i u cemu je problem? Ako neko stavlja "prekomjerno" - mislim sta je prekomjerno, jel ima neko pravilo koliko slika je primjerno,.... koga interesuje pregledace sve a koga ne - preskocice, nismo svi isti. Trazenje kojekekvih dijagnoza, lafo briga zbog privatnosti i pedofilije, pametovanje o drustvu danas,... samo pokazuje stanje vase psihe i da se mnogo toga izrecenog odnosi upravo na vas.

Koji q uopce imate na FB prijatelje koji vas nerviraju svojom radoscu, odnosno ako vam je njihova radost, smisao zivota - glupost, kompleks, isfur, smaranje.
Osim ako ne skupljate prijatelje da ih ima sto vise bez kriterija,.. a to moze znaciti nesto drugo. Get a life.
insomnia78

#221 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by insomnia78 »

hAZNADAR wrote:Meni je bas drago kada neki moj prijatelj/ica postavi sliku svog djeteta, pogotovo kada su rodjendani, priredbe, prvi dan necega ili pocetak necega,..
Istvremeno mi je zao sto nisam prisutan da licno to vidim zbog daljine, vremena,... ali istovremeno drago jer su u pitanju drage osobe kojima zelim sve najbolje i bas mi je drago da su radosni i ponosni. Tako to funkcionise kod prijatelja i rodbine i tako to funkcionise kada imas djecu. Tako to funkcionise kada zelis sve najbolje prijateljima i kada je njihova radost i tvoja, kada su ti draga i ta djeca jer su ti dragi roditelji. Volio bih da svi moji FB prijatelji zive u istom gradu i da imam vremena licno da ih vidim i njih i njihovu djecu. Ali posto smo sticajem okolnosti raseljeni po svijetu - drustvene mreze su jedini nacin da imamo kontakt i da vidimo kako zive - jer nas to interesuje.

Sad je svrha svima servirati iluziju kako je sopstveni zivot savrsen i lijecenje sopstvenih kompleksa.

Jos kad luda mama objavi sliku djeteta i cestitku za rodjendan sa izljevom ljubavi i ispovjesti, a djetetu drugi rodjendan...mislim se wtf?

Ali ljudi u današnje vrijeme moraju podsvjesno tražiti odobravanje okoline. Punit ego lajkovima i glupostima.

bolest,eto sta je

neki pedofili drkaju na slike njihove djece ili da se te slike njihove djece prodaju po cijelom svijetu u kompilacijama za pedofile

Jeste, to jeste bolest. Bolest se oficielno zove "narcissistic personality disorder".

Pomodarstvo.

,... pomislim najprije da nesto nije u redu kod ljudi koji ovako kritikuju. Roditelji su ponosni na svoju djecu, vole se pohvaliti i to je genetika, psiha Homo Sapiensa, tako je bilo od pamtivjeka,..takvi su i vasi roditelji,... i ako u tome vidite dijagnozu,... onda sa vama nesto mozda nije u redu. Ako te ne interesuju slike djece FB prijatelja, preskocis ih i u cemu je problem? Ako neko stavlja "prekomjerno" - mislim sta je prekomjerno, jel ima neko pravilo koliko slika je primjerno,.... koga interesuje pregledace sve a koga ne - preskocice, nismo svi isti. Trazenje kojekekvih dijagnoza, lafo briga zbog privatnosti i pedofilije, pametovanje o drustvu danas,... samo pokazuje stanje vase psihe i da se mnogo toga izrecenog odnosi upravo na vas.

Koji q uopce imate na FB prijatelje koji vas nerviraju svojom radoscu, odnosno ako vam je njihova radost, smisao zivota - glupost, kompleks, isfur, smaranje.
Osim ako ne skupljate prijatelje da ih ima sto vise bez kriterija,.. a to moze znaciti nesto drugo. Get a life.
Bra'o
York Light 100`s

#222 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by York Light 100`s »

hAZNADAR wrote:Meni je bas drago kada neki moj prijatelj/ica postavi sliku svog djeteta, pogotovo kada su rodjendani, priredbe, prvi dan necega ili pocetak necega,..

bolest,eto sta je

Pomodarstvo.

Svako iz iskustva zna da se u životu imajju samo 1-2 prijatelja sa kojima bi podjelio sve. Imati 200 prijatelja na Facebooku i postavljati im slike "vidi što sam kupio lijepu jaknu", "vidi kakvu sam plavušu zbario", "vidi šta sam sinoć ukusno večerao", "vidi mi novog sata na slici" ili "pogledajte gdje sam sinoć bio" je miks narcističkog poremećaja, "crknite dušmani", "vidite kakav život imam" i "e ovo ste mogli i vi doživjeti da se družite sa mnom".

Imam i ja dosta prijatelja na Facebooku ali iz istog razloga zašto imam toliko brojeva na mobitelu, ali od toliko brojeva su samo 2-3 broja za podjeliti one najvažnije trenutke.
Mislim ne zovem ni ja sve brojeve na mobilnom ili šaljem im poruke kakve sam patike sinoć uzeo ili da je se moj sin sinož prenajeo od čokolade
hAZNADAR

#223 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by hAZNADAR »

York Light 100`s wrote: Svako iz iskustva zna da se u životu imajju samo 1-2 prijatelja sa kojima bi podjelio sve. Imati 200 prijatelja na Facebooku i postavljati im slike "vidi što sam kupio lijepu jaknu", "vidi kakvu sam plavušu zbario", "vidi šta sam sinoć ukusno večerao", "vidi mi novog sata na slici" ili "pogledajte gdje sam sinoć bio" je miks narcističkog poremećaja, "crknite dušmani", "vidite kakav život imam" i "e ovo ste mogli i vi doživjeti da se družite sa mnom".

Imam i ja dosta prijatelja na Facebooku ali iz istog razloga zašto imam toliko brojeva na mobitelu, ali od toliko brojeva su samo 2-3 broja za podjeliti one najvažnije trenutke.
Mislim ne zovem ni ja sve brojeve na mobilnom ili šaljem im poruke kakve sam patike sinoć uzeo ili da je se moj sin sinož prenajeo od čokolade
Tema je o djeci a ne o svakodnevici koju mnogi dijele. Mene licno ne interesuje sta je ko jeo, i sl,.. ali me ne nervira. Samo preskocim i ne pomisljam o kojekakvim dijagnozama, egu, kompleksima i sl. Nekad me interesuje i pogledam ako je ko bio na koncertu, nakada ne,... mislim u cemu je toliki problem. FB postoji samo zato sto ljudi nemaju vremena za blisko druzenje i zbog razdaljine. Da se sastanem sa par jarana veceras u baru, mozda bi i sam spomenuo dobru veceru od sinoc ili koncert,... Neko samo to uradi i na FB a neko saceka bliski kontakt.

Ovo je ipak tema o djeci na FB koju postavljaju roditelji.
tapeta

#224 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by tapeta »

supercali wrote:Kad neko dobije dijete ja ga obrisem iz prijatelja :)
:lol: :lol:
York Light 100`s

#225 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by York Light 100`s »

hAZNADAR wrote:
York Light 100`s wrote: Svako iz iskustva zna da se u životu imajju samo 1-2 prijatelja sa kojima bi podjelio sve. Imati 200 prijatelja na Facebooku i postavljati im slike "vidi što sam kupio lijepu jaknu", "vidi kakvu sam plavušu zbario", "vidi šta sam sinoć ukusno večerao", "vidi mi novog sata na slici" ili "pogledajte gdje sam sinoć bio" je miks narcističkog poremećaja, "crknite dušmani", "vidite kakav život imam" i "e ovo ste mogli i vi doživjeti da se družite sa mnom".

Tema je o djeci a ne o svakodnevici koju mnogi dijele. Mene licno ne interesuje sta je ko jeo, i sl,.. ali me ne nervira. Samo preskocim i ne pomisljam o kojekakvim dijagnozama, egu, kompleksima i sl. Nekad me interesuje i pogledam ako je ko bio na koncertu, nakada ne,... mislim u cemu je toliki problem. FB postoji samo zato sto ljudi nemaju vremena za blisko druzenje i zbog razdaljine. Da se sastanem sa par jarana veceras u baru, mozda bi i sam spomenuo dobru veceru od sinoc ili koncert,... Neko samo to uradi i na FB a neko saceka bliski kontakt.

Ovo je ipak tema o djeci na FB koju postavljaju roditelji.
Pa eto ubroj i to "vidite moje dijete" u tu kategoriju
Post Reply