Predizborna debata u "60 minuta"

Post Reply
Prpa.ba

#426 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Prpa.ba »

hrasno38 wrote:Samo jedna sitnica koja nam nedostaje :D
Nazalost, mnogi polaze od tih idealistickih stanja pa onda dodjemo do paradoksalne situacije da je na forumima danas bila veca pljuvacina po Komsicu nego sto je bilo komentara usmjerenih kontra vladajucih stranaka u forumskom periodu kojeg mozemo mjeriti sedmicama. Nazalost ili na svu srecu, idealisti zivotare vecinom po forumima nudeci citateljima svoje univerzalije, dok vecina naroda ipak razmislja drugacije. Uostalom, postoji idealisticki orjentirana politicka grupacija na ovim izborima, pa cemo vidjeti koliku realnu bazu imaju takva idalisticka stajalista koja se krecu u rasponu iskljucivo crno- iskljucivo bijelo. :)
Za i Protiv

#427 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Za i Protiv »

Harisa nema ni na BHT u debatnoj emisiji :)
Fakat se danasnje sumnje obistinise... Jel se to on boji konfrontacije, ili je uvjeren u pobjedu? Znam da bi trebao biti nepristrasan, ali neko od bosnjaka MORA biti u predsjednistvu. Je li Bakir najmanje zlo?
btw, nema ni Fahre :D
halo_ba

#428 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by halo_ba »

Eto, konacno sam pogledala snimak emisije i toliko hvaljeni nastup gospodina Raguza. Bojim se da ja imam neku pogresnu percepciju digniteta, jer ja nisam vidjela apsolutno nista hvale vrijedno.
Gospodin je aparatcik iz slikovnice, isijava toplinu potocne pastrmke i nije izostavio ni jednu floskulu politickog glosara.
Dignitet: nula. U toku jedne minute kaze da ce za njega glasati svi dobronamjerni gradjani, a onda nabaci Komsicu da je amoralno to sto ga biraju Bosnjaci. I ta njegova hvaljena hladnokrvnost - gdje je ostala kad ga je Komsic isprovocirao na kraju. Pa da je bar reagovao energicno, vec glasom i stavom uvrijedjene mastiljare.
Inace, svi su premalo govorili o buducnosti i njihovim namjerama u sljedece cetiri godine.
Lijanovicu uopste nije mjesto u politici, ali mora mu se priznati da je zabavan. :-D
Alfons Kauders

#429 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Alfons Kauders »

bakir strikes again...

kaze da vjerskim sluzbenicima treba osigurati plate i penzije... ne on, vec drzava... zivio sekularizam :D
almirony

#430 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by almirony »

Zaista mi nije jasno kako mozete toliko pohvalnog reci o Raguzu, kao da vam je pamet kratka. Taj covjek je radi projekta hrvatske samouoprave, sad trebao biti u zatvoru, a ne smijesiti se sa plakata i pricati suplje na koje ce naivni nasjesti. :x
Comrad

#431 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Comrad »

Ja imam osjecaj da je Raguz vodi finu i ugladjenu kampanju kako bi oteo i koji glas od bosnjaka, valjda konta kad mogu ostali zasto ne bi i on. Plakati ovo je moja drzava i sl... I mogu reci da mu veoma uspjesno ide.
L@BuD

#432 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by L@BuD »

Raguž je daleko iznad Komšića i po nastupu i po kapacitetu.Zna se šta su obaveze predsjedništva kakve veze ima koliki je ko patriota gdje se to mjeri po tome što pričaš kako si se borio u ratu pa svi smo mi imali neke posljedice zbog rata neko veće neko manje.
Druga stvar Komšić dolazi iz prije svega bošnjačke stranke i biraju ga Bošnjaci što mu ne daje legitimitet i što nije korektno prema Hrvatima.Zamislite kad bi SNSD stavio bošnjaka za člana predsjednika i da nas predstavlja.I oni su isto navodno socijaldemokrate kao i SDP.Mogu oni pričati da su multietnička stranka ali su prije svega bošnjačka.Koliko bi to došlo Hrvata ili Srba na skup SDP-a u Mostaru ili Banja Luci.Budite realni.Hrvati trebaju člana koji će prije svega štiti njihove interese i na takav način će predsjedništvo bolje funkcionirati imaće veći kapacitet.

Što se mene tiče najviše bi volio da imamo jednog predsjednika.Čak šta više bilo bi mi svejedno da li je Hrvat,Srbin ili Bošnjak samo nek je korektan i vjerodostojan te funkcije.Ali dok je ovakvo stanje u BiH onda smatram da ovo što se radi sa Komšićem nije korektno.
Alfons Kauders

#433 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Alfons Kauders »

L@BuD wrote:Raguž je daleko iznad Komšića i po nastupu i po kapacitetu.Zna se šta su obaveze predsjedništva kakve veze ima koliki je ko patriota gdje se to mjeri po tome što pričaš kako si se borio u ratu pa svi smo mi imali neke posljedice zbog rata neko veće neko manje.
Druga stvar Komšić dolazi iz prije svega bošnjačke stranke i biraju ga Bošnjaci što mu ne daje legitimitet i što nije korektno prema Hrvatima.Zamislite kad bi SNSD stavio bošnjaka za člana predsjednika i da nas predstavlja.I oni su isto navodno socijaldemokrate kao i SDP.Mogu oni pričati da su multietnička stranka ali su prije svega bošnjačka.Koliko bi to došlo Hrvata ili Srba na skup SDP-a u Mostaru ili Banja Luci.Budite realni.Hrvati trebaju člana koji će prije svega štiti njihove interese i na takav način će predsjedništvo bolje funkcionirati imaće veći kapacitet.

Što se mene tiče najviše bi volio da imamo jednog predsjednika.Čak šta više bilo bi mi svejedno da li je Hrvat,Srbin ili Bošnjak samo nek je korektan i vjerodostojan te funkcije.Ali dok je ovakvo stanje u BiH onda smatram da ovo što se radi sa Komšićem nije korektno.
ja se bas i ne palim na tu pricu o legitimitetu... jebiga takav je sistem, a hdz je bio na vlasti kada je promijenjen izborni zakon i kada su uvedeni direktni izbori za clanove predsjednistva... :D da su imali mozga, mogli su napraviti sistem slican americkom, posredni iliti elektorski, tj da kantoni imaju odredjeni broj glasova za svakog clana po osnovu popisa stanovnistva... znaci kanton u kojem zivi 15% od ukupnog broja hrvata u bih bi imao 15% 'elektorskih' glasova za izbor clana predsjednistva... jbg sami su sebi napravili sranje :D

ono sto ja zamjeram sdp-u je sto su dobili potpuno nebitnu funkciju, a zauzvrat servirali hrvatskim nacionalnim strankama dobar povod za zbijanje redova... strateski glupa odluka zbog koje vec 4 godine slusamo sranja o 'ugrozbi' kako to neko rece... :D i usput je sdp dobio etiketu bosnjacke stranke u mnogim hrvatskim medijima... mozda oni tu vide neku dugorocnu korist, ali ja ne...
StupskaBitanga

#434 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by StupskaBitanga »

Suljo je rekao da neće doć u 60min u čet
L@BuD

#435 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by L@BuD »

Alfons Kauders wrote:
L@BuD wrote:Raguž je daleko iznad Komšića i po nastupu i po kapacitetu.Zna se šta su obaveze predsjedništva kakve veze ima koliki je ko patriota gdje se to mjeri po tome što pričaš kako si se borio u ratu pa svi smo mi imali neke posljedice zbog rata neko veće neko manje.

ja se bas i ne palim na tu pricu o legitimitetu... jebiga takav je sistem, a hdz je bio na vlasti kada je promijenjen izborni zakon i kada su uvedeni direktni izbori za clanove predsjednistva... :D da su imali mozga, mogli su napraviti sistem slican americkom, posredni iliti elektorski, tj da kantoni imaju odredjeni broj glasova za svakog clana po osnovu popisa stanovnistva... znaci kanton u kojem zivi 15% od ukupnog broja hrvata u bih bi imao 15% 'elektorskih' glasova za izbor clana predsjednistva... jbg sami su sebi napravili sranje :D

ono sto ja zamjeram sdp-u je sto su dobili potpuno nebitnu funkciju, a zauzvrat servirali hrvatskim nacionalnim strankama dobar povod za zbijanje redova... strateski glupa odluka zbog koje vec 4 godine slusamo sranja o 'ugrozbi' kako to neko rece... :D i usput je sdp dobio etiketu bosnjacke stranke u mnogim hrvatskim medijima... mozda oni tu vide neku dugorocnu korist, ali ja ne...
to se definitivno treba rješiti
sad na drugu stranu kad se gleda na koji način onda da Komšić bude predsjednik?
nije eskim :mrgreen: ali eto svakako svi se slažu da je Komšić tu po zakonu međutim kvari duh Dejtona :-)
sirmelle

#436 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by sirmelle »

L@BuD wrote:Druga stvar Komšić dolazi iz prije svega bošnjačke stranke i biraju ga Bošnjaci što mu ne daje legitimitet i što nije korektno prema Hrvatima.Zamislite kad bi SNSD stavio bošnjaka za člana predsjednika i da nas predstavlja.I oni su isto navodno socijaldemokrate kao i SDP.Mogu oni pričati da su multietnička stranka ali su prije svega bošnjačka.Koliko bi to došlo Hrvata ili Srba na skup SDP-a u Mostaru ili Banja Luci.Budite realni.Hrvati trebaju člana koji će prije svega štiti njihove interese i na takav način će predsjedništvo bolje funkcionirati imaće veći kapacitet.

Jao, zbog ovakvog razmišljanja smo u g#vnima kakvim jesmo. Meni lično ne bi smetalo ako bi SNSD postavio kakvog kvalitetnog Bošnjaka za člana predsjedništva (naravno to ne može zbog našeg glupog zakona, ali hipotetički govoreći...). Prvi bih glasao za tog SNSD-ovog Bošnjaka, ako bih vidio da radi u mom i interesu ostatka naroda ove zemlje. Također bi to isto bilo i da tog hipotetičkog Bošnjaka postavi i HDZ, DNZ, SBB, SDA, SDS ili bilo koja druga stranka.
I hajde, majke ti, reci mi koji su to Hrvatski interesi??? Volio bih da mi navedeš jedan, konkretan.
Ja kažem da postoje samo ljudski interesi. Nacionalni su već ispoštovani ustavom, kakav god on bio. I više je svaka ustavotvorna nacija dobila nego što je trebala, treba im pola oduzeti.
sirmelle

#437 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by sirmelle »

Da ne bih skretao sa teme:

BIlo bi super kada bi rezultat volje građana ovisio baš od ishoda ovakvih debata. A ne od toga ko na predizbornom skupu napravi veći ražanj ili obeća po kravu za svoje glasače. Sutra će neko od tih ljudi morati da vodi politiku ove zemlje i da razgovara sa drugim državnicima. A najbolje se te vještine primijete u TV debatama.

Ovi nisu položili.
L@BuD

#438 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by L@BuD »

sirmelle wrote:
L@BuD wrote:Druga stvar Komšić dolazi iz prije svega bošnjačke stranke i biraju ga Bošnjaci što mu ne daje legitimitet i što nije korektno prema Hrvatima.Zamislite kad bi SNSD stavio bošnjaka za člana predsjednika i da nas predstavlja.I oni su isto navodno socijaldemokrate kao i SDP.Mogu oni pričati da su multietnička stranka ali su prije svega bošnjačka.Koliko bi to došlo Hrvata ili Srba na skup SDP-a u Mostaru ili Banja Luci.Budite realni.Hrvati trebaju člana koji će prije svega štiti njihove interese i na takav način će predsjedništvo bolje funkcionirati imaće veći kapacitet.

Jao, zbog ovakvog razmišljanja smo u g#vnima kakvim jesmo. Meni lično ne bi smetalo ako bi SNSD postavio kakvog kvalitetnog Bošnjaka za člana predsjedništva (naravno to ne može zbog našeg glupog zakona, ali hipotetički govoreći...). Prvi bih glasao za tog SNSD-ovog Bošnjaka, ako bih vidio da radi u mom i interesu ostatka naroda ove zemlje. Također bi to isto bilo i da tog hipotetičkog Bošnjaka postavi i HDZ, DNZ, SBB, SDA, SDS ili bilo koja druga stranka.
I hajde, majke ti, reci mi koji su to Hrvatski interesi??? Volio bih da mi navedeš jedan, konkretan.
Ja kažem da postoje samo ljudski interesi. Nacionalni su već ispoštovani ustavom, kakav god on bio. I više je svaka ustavotvorna nacija dobila nego što je trebala, treba im pola oduzeti.
Što se tiče prvog djela vjeruj da 90% ljudi se nebi složilo sa tobom.Za drugi pitaj Hrvate.Većina će reći da Komšić nije njihov o tome se radi.Što se mene tiče imam slično mišljenje tvom.Prije svega bitni su ljudski interesi ostalo je uglavnom manipulacija.
Ja čak mislim da Hrvati imaju više nego što bi trebali.Koliko njih ima u BiH a drže jako značajna ministarstva i tu su SDA i SBIH pokazale nesposobnost.
kurty

#439 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by kurty »

Neki presjek teme....

Komsic VS ostali...

ovi ostali:
Ako su bosnjaci, onda im je Komsic najveca prijetnja :-)
Ako su hrvati, opet im je Komsic najveca prijetnja.. :-)

Ako zelite, mozete rijec prijetnja zamjeniti sa neprijatelj
erni3

#440 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by erni3 »

ZooWonder wrote:
Control panel wrote:Komsiceva vrijednost je u tome sto je covjek iz naroda kojeg vole i podrzavaju svi narodi u BiH. a ko podrzava Bakira, Harisa, Kristo, Raguza. samo njihovi nacionalni torovi. takvu bih ja ne zelim niti cu ikad biti uz takve ljude koji tako razmisljaju.

ZELJKO KOMSIC :thumbup: :bih:
I kad budemo imali BH predsjednika, a ne BH predsjedništvo, svi ćemo glasati za Komšića!

Svi narodi u BiH??????????? Molim te zadrži barem mrvu ozbiljnosti, ipak je ovo ozbiljna diskusija. :D :-)
Da, da... Svi narodi:
Bosnjaci- nemaju izbora, 3 kandidata od zla oca i od gore matere. Sa takvim izborom je sasvim logicno da ce glasati za Komsica.
Hrvati- Oni koji pojam "hrvatstva" definisu kao "HDZ" sigurno ne glasaju za Komsica. Oni koji svoj sud donose nakon nekoliko medijskih nastupa kandidata, a imaju IQ jednak broju cipela sigurno glasaju za Raguza. Ostaju samo oni koji teze ka suzivotu i toleranciji i koji prihvataju BiH kao svoju zemlju u kojoj su rodjeni i imaju pravo da zive u nj. Zadnja skupina glasa za Komsica.
Srbi- Isto sto sam rekao u zadnje dvije recenice o Hrvatima. Naravno, ne racunamo one lako zapaljive Srbe koji Oce Nas pocinju sa "Bice Bosna srce Srbije" ili "Bit ce RS nezavisna" (koje spadaju u domenu SF), oni naravno biraju Drvosjecu i kompaniju koji jednostavno imaju pravu iskricu koja moze zapaliti takve mase, srecom, jedino to i mogu jer su obicni "lozionicari"...
hadžialagić

#441 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by hadžialagić »

Comrad wrote:...
Sad Tihic u cetvrtak dolazi po konacan poraz SDA...
StupskaBitanga wrote: ...Suljo je rekao da neće doć u 60min u čet
28.09.2010

Suljeman Tihić

ZAJEDNO U BESKOMPROMISNOJ BORBI PROTIV KRIMINALA

Predsjednik SDA Sulejman Tihić obavijestio je FTV i glavnog urednika Političkog magazina 60 MINUTA Bakira Hadžiomerovića da ne može sudjelovati u predstojećem izdanju ovog magazina čije je emitiranje planirano za 30. septembar ove godine zato što u njemu neće učestvovati lideri svih relevantnih političkih subjekata u Bosni i Hercegovini.

U pismu koje je danas uputio FTV i Bakiru Hadžiomeroviću, predsjednik SDA je između ostaloga kazao kako je on, zajedno sa gospodom Zlatkom Lagumdžijom, Božom Ljubićem, Mladenom Ivankovićem Lijanovićem te Fahrudinom Radončićem sudjelovao u izdanju Političkog magazina 60 MINUTA od 20. septembra ove godine i tom prilikom kazao šta je imao i trebalo da kaže.

Zahvaljujemo cijenjenim gledaocima FTV i Političkog magazina 60 MINUTA koji su u televotingu glasali za učešće predsjednika SDA u emisiji.

Stav Sulejmana Tihića i SDA je jasan: Potpuno podržavamo sve novinare, medije, nevladine organizacije, institucije i pojedince u beskompromisnoj borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije jer je to najveća opasnost za Bosnu i Hercegovinu i njene građane!

Izvor: Web prezentacija stranke
Qq ni ime predsjednika stranke nisu u stanju da napišu ispravno. Ušla voda u uši...
Što je "izbjegavanje suočavanja" (čitaj bježanija) postala popularna. Pojedini ne smiju da se suoče sa političkim rivalima, a busaju se u prsa da su organizovali otpor protiv neprijatelja Bosne? Lele.
Last edited by hadžialagić on 29/09/2010 02:41, edited 1 time in total.
hadžialagić

#442 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by hadžialagić »

Corto Maltese wrote:
Sahbaz12 wrote:
Corto Maltese wrote:
bla-bla.
bla-bla.
bla-bla.
BeHan=Bekan.

Najlakše je sa laicima koji proizvoljno tumače sve i svašta.
Tužno je kako se ljudi neodgovorno i neozbiljno odnose spram historije Bosne. Nije ni čudo što komšije misle da smo od juče.
hadžialagić

#443 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by hadžialagić »

ReaderDreams wrote:Gledao sam malo sinosnju debatu...
Ebes Monti Pajtona sta je ono... :lol:
Da nije zalosno , bilo bi smjesno...Jadni, zabrinuti nad sudbinom naroda... A kad se krenuse pominjati cifre i imovinski kartoni,da ti se zavrti u glavi... :-) Onaj Lijanovic hoda okolo u ''dresu'' (a teza milone maraka)..Radoncic ce proci ko Karic u Srbiji, Bakir Iztbegovic (dobrotvor :lol: ) ''krcka'' poslednje tatine''zasluge'', Raguz ''aparatcik'' za sva vremena..a Komsic (suri ratnik :-? )...ja veceg demagoga ne vidjo ...

Steta sto Silajdzic nije ucestovao toj šaradi... :-D

Sve u svemu agonija se nastavlja...
Obzirom da su na listama političkih stranaka glumci, pjevači, bokseri, žongleri, šibicari, balerine, cirkusanti, bivši portiri, doušnici, nosači torbi i slični "stručnjaci" za pitanja ekonomije, prava i privrede po svemu sudeći gledaćemo nastavak serijala. :-)
Last edited by hadžialagić on 29/09/2010 02:28, edited 1 time in total.
hadžialagić

#444 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by hadžialagić »

Klodovik wrote:
Cijela emisija je bila uzaludno potrošeno vrijeme.
:thumbup: Onako je mogao pričati bilo ko da ga pokupe sa ulice. Mlaćenje prazne slame, isto kao što palamude i u drugim emisijama sličnog karaktera. Generalno kada dobiju mandat, nebitno na koji način, tek tada djelomično shvate, a neki ni za 4 godine ne uspiju - šta je zapravo njihov posao. Oni korumpirani nemaju sa tim dileme. Oni hapaju od prvog dana. Zato i jesu tu.

Nekompetencija nas ubi. Ljekari umjesto da su u bolnicama, oni odlučuju o saobraćaju, ili "saobraćajci" odlučuju o bolnicama i slično.
Corto Maltese

#445 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Corto Maltese »

Alfons Kauders wrote: ono sto ja zamjeram sdp-u je sto su dobili potpuno nebitnu funkciju, a zauzvrat servirali hrvatskim nacionalnim strankama dobar povod za zbijanje redova... strateski glupa odluka zbog koje vec 4 godine slusamo sranja o 'ugrozbi' kako to neko rece... :D i usput je sdp dobio etiketu bosnjacke stranke u mnogim hrvatskim medijima... mozda oni tu vide neku dugorocnu korist, ali ja ne...
Imamo bingo!
slash

#446 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by slash »

-Veoma postujem lik i djelo gosp.Komsica ali me je jako razocarao u "60 minuta".Zaista sada je pokazao da mu nije mjesto u predsjednistvu,sa onakvim rijecnikom moze samo na pijacu..Ipak predsjednik drzave treba da bude primjer svima, npr. gosp.Josipovic,miran,kulturan,na prvokaciju ne uzvraca istom,nego ti lijepo spusti al kulturno.Zato Zeljko zao mi ali nemas vise moj glas..

-Raguz je pokazao kakav moderni politicar treba da bude,prije svega kulturan i miran.Vidim da igra na kartu da dobije glasove bosnjaka (sloganom,ovo je moja drzava) sto je veoma pametno i mislim da ce ih dobiti..Ipak njegovim izborom bi i hrvati bili dosta zadovoljniji nego Komsicem,a bilo bi dobro i za ostale narode jer covjek vodi umjerenu politiku..

-Bakir je ipak za razliku od ostalih bosnjackih kandidata pokazao najvise,ponudio je program i kako ga rijesiti.Osjeti se u njegovom govoru da moze napraviti mnogo vise u predsjednistvu za razliku od 4 zadnje godine kada se nije puno uradio..

-Fahro..ahh sta reci..imam osjecaj da jedno prica, a drugo misli..jednostavno ne vjerujem mu..

Lijan..ma covjek je zalutao u politiku,ali sta cemo to se zove demokratija, pa se svako moze baviti politikom..
Last edited by slash on 29/09/2010 09:32, edited 1 time in total.
svakako_lud

#447 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by svakako_lud »

-LIBERO- wrote:Sinoc je bilo jako interesantno. Ne toliko zbog istupa i izlaganja pojedinaca koliko do toga sto su maske pocele padati.

Dobro ne ocekujem da to priznaju ovi ostrasceni SDPovci,ali ono sto je meni najvise zaparalo oko je totalno ne napadanje na relaciji SBBBIH I SDPa. Cak bi se moglo reci da su jedan drugome cuvali ledja a Bakira su onako momacki u duetu isutali,sto mi licno nije mrsko. Ali mi je jako mrska spoznaja sta ve to najavljuje,KOALICIJA,i vise nego ocigledno.
Ja mislim da ce tim cinom SDP sebe za sva vremena izbaciti iz bilo koje mogucnosti napretka i progresa jer sam uvjeren,ZNAM ,da 90% glasaca SDPa se izasipa na sami spomen Fahre ,a kamoli koalicije sa njim.

Lijanovic kao programiran recituje pamflete :D ,Raguz postade BIH ultra patriota (172 dres u nizu :lol: ),Bakir izgubljen sa ustaljenim pricama mi smo vas odbranili ,tu mi je bilo drago sto je Zeljko poludio...ali samo tu :D ,Fahro efektno poentirao na Bakirovo zaletanje i spustio ga par puta....a Zeljko,osim onoga o cemu vi pricate sto je ponovio 50 puta,mozda je ima 4-5 konkretnih odgovora,sve drugo jalijasenje,na zalost.

Ja znam da je visio po rovovima i bojisnicama,znam da je majku izgubio u tom ratnom sranju,ali jednostavno se mora izdici iznad toga i redovno,ucestalo cak i dosadno se nametati cijelme reginu pa tako i Srbiji,jer sa politkom autizma prema tom susjedu sami prepustamo ostricu dominacije Dodiku. Uopste mi nije jasno kako toga nije svjestan,ili jednostavno nije dimenzija politicara za taj nivo

Sve u svemu daleko smo mi od politicara velicine ,cak,i Tadica,a o Josipovicu da i ne govorim on je za nas SF projekat.
Daj bolan libero ne budi barem ti naivan, znam da bi stranci koju gotiviš možda i odgovaralo za sledeće izbore da SDP posle ovih izbora ode u koaliciju sa SBB (naravno ako ti ta stranka bude i postojala za dvije godine jer kako su krenuli...) jer je logično da bi SDP izgubio glasove od barem 80% svojih sadašnjih glasača, ali bolan pa nije baš ni Lagumdžija toliko glup da to i on ne konta... Čisto sumnjam da neko namazan poput njega je spreman na takvo političko samoubistvo, mada uzgred i ne vjerujem da će SBB i biti neki bitan faktor posle ovih izbora...
almirony

#448 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by almirony »

slash wrote: -Raguz je pokazao kakav moderni politicar treba da bude,prije svega kulturan i miran.Vidim da igra na kartu da dobije glasove bosnjaka (sloganom,ovo je moja drzava) sto je veoma pametno i mislim da ce ih dobiti..Ipak njegovim izborom bi i hrvati bili dosta zadovoljniji nego Komsicem,a bilo bi dobro i za ostale narode jer covjek vodi umjerenu politiku..
Raguz je isluzeni politicar, od SKJ preko HDZ pa do HDZ1990. Uvijek u vlasti. Zaboravljate da je taj isti Raguz snazno se zalagao za projekat hrvatske samouprave u BIH??!!! I sad vam je nakon par recenica prihvatljiv. Nije ni cudo u kakvom smo k.... kad ljudi nakon jedne emisije formiraju svoje misljenje o politikama pojedinih ljudi i njihovih stranaka.
VjecitiStudent

#449 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by VjecitiStudent »

forza milan wrote:

a ko je bio uz Cercila u ratu. Pa sin, kao i Bakir uz Aliju.
Jasta je
Randolph Churchill served with his father's old regiment, the 4th Queen's Own Hussars, and was attached for a time to the newly formed Special Air Service (SAS), joining their CO, David Stirling, on a number of missions behind enemy lines in the Libyan Desert. He also went on a military and diplomatic mission to Yugoslavia in 1944, part of the British support for the Partisans during that civil war.
Ekvivalent ove gore opisane karijere bi bio Bakir u vikicevcima koji sa padobranom skace u opkoljenu Srebrenicu i jedva zivu glavu izvlaci jula 1995.
O'zone
Globalni moderator

#450 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by O'zone »

Zbog svih ovih koji pljuju po Komšiću, prave se fini i osjećaju se ugroženo i zaprepašteno malo jačim tonom koji je dotični upotrijebio da bi babinog sina smjestio tamo gdje i treba da bude (iza babine fotelje), čija se djeca svaku veče bude uplakana poslije tog strahovitog izlijeva bijesa od strane gospodina Komšića (za kog ne znamo ni kako je sa onakvim stavom završio srednju školu a kamo li počeo se baviti politikom) ja ću, (i ako nisam imao namjeru) dati svoj glas njemu jer ako Vam neko toliko smeta znači da nečemu i vrijedi.

:sax:
Post Reply