Predizborna debata u "60 minuta"

Post Reply
Sahbaz12

#351 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Sahbaz12 »

Mrsko mi te vise citirati fixer,sve vise imam osjecaj da pripadas nekoj stranki,pa lobiras ovdje na dorumu. Ne svidja se ni meni SDP kao partija,ali svidja mi se Zeljko Komsic kao covjek,njegovo razmisljanje i prica i podrzavam ga 99%(ono 1% sam mu odbio zbog clanstva u SDP-u,jer ono nije vidjelo socijal-demokratije). A sto se tice kvaliteta partija,ne mozes dobiti na kvalitetu dok ne smanjis njihov broj.
Comrad

#352 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Comrad »

vela-ze wrote:Eto vidite vi koja nesloga vlada u SDA....

Sinoc Bakir I. govori kako se treba doci u emisiju i pokazati se narodu, sta imas ponuditi, bez obzira koja to emisija bila, jer ipak je 60 minuta najgledanija politicka emisija

a danas TIHIC ODBIO GOSTOVANJE U 60 MINUTA....

Koji raskol medju misljenjima.. i stavovima DVOJICE POLITICARA IZ ISTE STRANKE
Bakir je to rekao na početku emisije. :lol:
Sahbaz12

#353 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Sahbaz12 »

ostrožac wrote:Nakon ove emisije ne razumijem kako je Komšić završio srednju školu. Koja seljačina. Radončić je kriminalac tupavog pogleda ko i Lijanović. Bakir je tek največi kriminalac.

Raguž mi je ispao jedini pozitivac kojeg bih pustio u svijet da me predstavlja. Pokušavam zamisliti kako je to kad Komšić je vani s delegacijama ili još bolje da Lijanović i Radončić odu u UN za govornicu :lol:
Ti,ili nisi gledao emisiju,ili ne razumijes(ne znas) neke stvari.
Control panel

#354 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Control panel »

-LIBERO- wrote:Sinoc je bilo jako interesantno. Ne toliko zbog istupa i izlaganja pojedinaca koliko do toga sto su maske pocele padati.

Dobro ne ocekujem da to priznaju ovi ostrasceni SDPovci,ali ono sto je meni najvise zaparalo oko je totalno ne napadanje na relaciji SBBBIH I SDPa. Cak bi se moglo reci da su jedan drugome cuvali ledja a Bakira su onako momacki u duetu isutali,sto mi licno nije mrsko. Ali mi je jako mrska spoznaja sta ve to najavljuje,KOALICIJA,i vise nego ocigledno.
Ja mislim da ce tim cinom SDP sebe za sva vremena izbaciti iz bilo koje mogucnosti napretka i progresa jer sam uvjeren,ZNAM ,da 90% glasaca SDPa se izasipa na sami spomen Fahre ,a kamoli koalicije sa njim.

Lijanovic kao programiran recituje pamflete :D ,Raguz postade BIH ultra patriota (172 dres u nizu :lol: ),Bakir izgubljen sa ustaljenim pricama mi smo vas odbranili ,tu mi je bilo drago sto je Zeljko poludio...ali samo tu :D ,Fahro efektno poentirao na Bakirovo zaletanje i spustio ga par puta....a Zeljko,osim onoga o cemu vi pricate sto je ponovio 50 puta,mozda je ima 4-5 konkretnih odgovora,sve drugo jalijasenje,na zalost.

Ja znam da je visio po rovovima i bojisnicama,znam da je majku izgubio u tom ratnom sranju,ali jednostavno se mora izdici iznad toga i redovno,ucestalo cak i dosadno se nametati cijelme reginu pa tako i Srbiji,jer sa politkom autizma prema tom susjedu sami prepustamo ostricu dominacije Dodiku. Uopste mi nije jasno kako toga nije svjestan,ili jednostavno nije dimenzija politicara za taj nivo

Sve u svemu daleko smo mi od politicara velicine ,cak,i Tadica,a o Josipovicu da i ne govorim on je za nas SF projekat.
halo ba NS-ovci ohanite malo. zar vam je SDP jedini problem. ako ce biti u koaliciji bice i tacka. boje bi vam bilo da ste sutili nego sto stalno napadate SDP. a sa njima bi trebali u koaliciju. vi sa svojim potezima samo stvarate animozitet kod ljudi u SDP-u. s kim vi hocete u koaliciju. sa svima ste se zavadili kao da ste vi neki faktor ili u najmanju ruku najjaca stranka. vi ste tek u povoju a ufurani ste kao nijedna stranka.

danas sam imao priliku vidjeti vaseg Danisa na jednom info pultu. ja ufuranog covjeka majko mila. i ne cudi me vas nacin kampanje.
smanjite dizivljaj. ko visoko leti nisko pada.

a sto se tice kolaicije evo pa citaj:

SDP je u koaliciji isključivo sa narodom i programom za promjene u BiH
SDP-ova kampanja „Država za čovjeka“ nastavljena je u Kaknju. Pred dvije hiljade predstavljeni su kandidati za kantonalni, federalni i državni parlamen

SDP je u koaliciji isključivo sa narodom i programom za promjene u BiH

SDP-ova kampanja „Država za čovjeka“ nastavljena je u Kaknju. Pred dvije hiljade predstavljeni su kandidati za kantonalni, federalni i državni parlament. Građanima su se između ostalih obratili, predsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić, kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH.

Lagumdžija je okupljene pozvao da trećeg oktobra iznesu svoj sud o protekle četiri godine.

„Trećeg oktobra narod ove zemlje donosi sud o protekle četiri godine. Mi u SDP-u mislimo da je vladajuća koalicija četiri godine zemlju vodila u pogrešnom pravcu i da pet posto ispunjenih obećanja nije dovoljno da ponovo dobiju povjerenje građana. SDP nije u koaliciji ni sa jednom političkom partijom, nego isključivo sa narodom ove zemlje i programom za promjene u Bosni i Hercegovini. Narod ove zemlje trećeg oktobra donosi sud o protekle četiri i o koaliciji za progres koju ovom narodu nudi SDP!“, rekao je Lagumdžija.

Komšić je okupljene pozvao da 3.oktobra daju glas SDP-u jer je SDP jedina snaga koja zemlju može okrenuti u pravom smjeru.

„Na izborima trećeg oktobra narod ove zemlje ima jednostavan izbor: da li želi još četiri ovakve godine, četiri godine podjela, nezaposlenosti i nepravde ili će glas dati SDP koji će zemlju pokrenuti u pravom smjeru i poslati je na posao“, rekao je Komšić.
nosara

#355 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by nosara »

ostrožac wrote:Nakon ove emisije ne razumijem kako je Komšić završio srednju školu. Koja seljačina. Radončić je kriminalac tupavog pogleda ko i Lijanović. Bakir je tek največi kriminalac.

Raguž mi je ispao jedini pozitivac kojeg bih pustio u svijet da me predstavlja. Pokušavam zamisliti kako je to kad Komšić je vani s delegacijama ili još bolje da Lijanović i Radončić odu u UN za govornicu :lol:
Jedini dobar ti je hrvatski klero-nacionalista... Nekako te privlaci... :lol:
VerticalHairFactor

#356 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by VerticalHairFactor »

osa wrote:
VerticalHairFactor wrote:Meni je najsmješnije što Hrvati misle da Bošnjaci glasaju za Komšića - Hrvata, koji nema dovoljno hrvatskih krvnih zrnaca po nekoj iskrivljenoj logici - zato da bi napakostili svojim komšijama Hrvatima. Kakva zabluda.
možda tvoja...
Ovo je moja tvrdnja, ne zabluda - bila bi zabluda da ja vjerujem u takvo što. Formuliraj rečenicu sa smislenim kontekstom tipa - griješiš, pouzdano znam da su se Bošnjaci urotili sa Željkom nauštrb...
osa

#357 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by osa »

VerticalHairFactor wrote:
osa wrote:
VerticalHairFactor wrote:Meni je najsmješnije što Hrvati misle da Bošnjaci glasaju za Komšića - Hrvata, koji nema dovoljno hrvatskih krvnih zrnaca po nekoj iskrivljenoj logici - zato da bi napakostili svojim komšijama Hrvatima. Kakva zabluda.
možda tvoja...
Ovo je moja tvrdnja, ne zabluda - bila bi zabluda da ja vjerujem u takvo što. Formuliraj rečenicu sa smislenim kontekstom tipa - griješiš, pouzdano znam da su se Bošnjaci urotili sa Željkom nauštrb...
moraš nešto i sam shvatiti, nema potreba za crtanjem, pretpostavljam...
travnik

#358 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by travnik »

VerticalHair Factor

Gledaj, nemam namjeru braniti HDZ-ovsku politiku, čak štoviše smatram je pogubnom, kako za BiH, tako i za Hrvate, ali ipak niti jedan relevantan političar iz te stranke, ali i ostalih stranaka sa H predzanakom, ne negira BiH. Tako da o tome nema potrebe raspravljati. Naravno, viđenje BiH, iz kuta HDZ BiH se razlikuje od viđenja BiH iz kuta stranaka iz Sarajeva, ali i HDZ 1990. Međutim, to HDZ-ovo viđenje može biti dobro ili loše, možeš se složiti sa njim ili ne, ali nije negacija BiH i poziv na raspad BiH.
Sopta nije uopće reprezent političke volje i misli hrvatskog naroda u BiH. To je jedna kolumnistkinja i ništa više. O njenom tekstu nisam ništa ni rekao, već na neka tvoja pitanja, postavio sam kontra pitanja, da ih potpunije razumijem, jer smatram, ako sam dobro zaključio iz tvog pisanja, da u nekim elementima nisu u pravu.
Dalje, kratko i jasno, Dodik je štetočina, kao i Čović, kako za Hrvate, tako i za BiH. Kao što ne postoji mjera hrvatstva (o tome sam već čini mi se pisao), tako ne postoji niti mjera patriotizma. Pa ni tako onaj tko voli Komšića nije ništa manji Hrvat od onog tko doživljava ekstazu na pojavu Čovića, kao što to žele neki nacionalistički hravtski portali prezentirati, ali niti onaj tko kritizira Komšića, nije ništa manji patriota od onog tko ga voli, kao što se vrlo često želi postaviti Komšić kao neko mjerilo privrženosti BiH.
Hrvatski entitet? Protiv! Ima i boljih rješenja. Kao na primjer regionalizacija/kantonizacija BiH, i sasvim logično da bi u nekom ili više od tih regija/kantona bili Hrvati većina, kao i Srbi, i Bošnjaci. Veliki broj ljudi je za treći entitet je isključivo zbog isfrustriranosti određenim pokušajima marginalizacije u FBiH, pa i na nivou BiH, te smatraju da će se trećim entitetom ti problemi reducirati, a ne zbog želje ili cilja rušenja BiH. Naravno, postoje i oni koji tim žele definitivno podjelu BiH. Dakle, ne možemo svrstati sve u jedan te isti koš.
Samim tim što sam se vratio u Travnik, nemam namjeru nigdje ići, pa tako ni u zapadnu Hercegovinu, a niti povlačiti etničke linije po svom gradu, općini i regiji. Međutim, iz tvog pisanja se može naslutiti da su samo Hrvati krivci za B-H odnose, a ja opet mislim, da krivica, kako na Hrvatima, tako i na Bošnjacima. Pojedinim Hrvatima nije mrsko dodvoravati se Dodiku i širiti nacionalizam, ali ni pojedinim Bošnjacima nije mrsko pretvarati FBiH u isključivo svoj entitet. Dakle, krivica je na obje strane.
Oko Komšića, sam već napisao, i smatram, da nije dobro rješenje. Protiv njega kao osobe nemam ništa. Neke njegove stavove dijelim, a posebno oko antifažizma, ali za mene on nije prava osoba za tu funkciju, kako zbog kompleksnosti unutarnjih odnosa u BiH koje ne možemo zanemariti, a koji se zahvaljujući njegovom izboru, njegovim izjavama i njegovom angažmanu radikalizuju, tako i zbog, po meni, lošeg mandata kojeg ima iza sebe. Od osobe koja dolazi iz multi-kulti stranke sam očekivao mnogo više po pitanju rada na stvaranju pozitivnijeg i tolerantnijeg ozračja u BiH.
balooon

#359 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by balooon »

slazem se u potpunosti za komsica dobro nije bas seljacina fino je to gradsko djete samo nije bas toliko visoko gradsko dijete da moze biti politicar a to je sinoc i pokazao nazalost..nema emocija nema teatra nema mahanja to su osnovna pravila ne samo politike nego bilo kojeg javnog djelovanja..slozio bi se i da je lijanovic bio kriminalan i los ali ne i da se moze radoncic porediti snjim na bilo koji nacin ovaj je ostriji mudriji namazaniji samo se pitam hoce li tu namazanost polije izbora iskorisiti za sebe ili i za sebe i za nas..tu sam na pola i to mi je jedina dilema..naravno mozemo ih odma kvalificirati ko kriminalce sviju po tome smo poznati ali takvi ne izlaze na izbore niko im ne valja i urade jos gore.
Corto Maltese

#360 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Corto Maltese »

suncica24 wrote:
I meni se dopao Ragužev nastup u 60 Minuta. Ipak, neću glasati za njega, jer mi kućni odgoj ne dozvoljava da, ja koji nisam Hrvat, biram predstavnika Hrvatskog naroda.

Okolo kole, pa na mala vrata!
Izvini corto, ali sad, na dalje i ubuduce, ako nista pa radi postovanja sopstvenog intelekta, ne prosipaj okolo progradjansku, antinacionalnu i urbanu pricu.
Jer, pade Ti sve u vodu ovim deklarisanjem cistog nacionaliste!
Alal ti vera! I svaka cast!

PS: Znaci, mi koji nismo ni bosnjaci, ni hrvati, a bome ni srbi, zbog kucnog odgoja bi 3.10. trebali ostati kuci i ne glasati uopse? Ma, svaka cast, stvarno! :run:

Jebi ga, nikako da se naučim koristiti smajlijima, tako da mi se sav sarkazam izgubi u forumskim bespućima. Do mene je.
Ono što nije do mene glasi ovako:
Prvo i osnovno, nisam rekao nikom da ostane u kući. Samo sam podijelio sa prisutnima stav o tome šta ću ja uraditi, to jest ne uraditi, ovom prilikom. Meni moj, svakom svoj kućni odgoj.
Drugo, više puta sam već napisao da sam na prošlim izborima glasao za Komšića. Bez obzira što sam razočaran njegovim radom u predsjedništvu, i na ovim bih vjerovatno glasao za kandidata SDP-a (naročito ukoliko bi to bio Jasmin Imamović) samo da je Lagumdžija održao obećanje da će zarotirati kandidate za predsjedništvo u okviru svih nacija koje njegova (nominalno multinacionalna) partija predstavlja. Odstupanjem od te ideje, ono što je prije 4 godine bio stilski šamar nacionalistima (po meni) se pretvorilo u farsu.
Sve u svemu moja politička kuća se poprilično urušila u prethodne 4 godine, tako da se i kućni odgoj promijenio.
(i ovdje bi trebali nekakvi smajliji tamnijih boja, ali nikad ja to neću naučiti)
Last edited by Corto Maltese on 28/09/2010 17:01, edited 2 times in total.
VerticalHairFactor

#361 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by VerticalHairFactor »

fixer wrote:
VerticalHairFactor wrote: A nama naš - zaboravite mrtve po Sarajevu, zaboravite Ferhadiju, zaboravite Srebrenicu! Ganić je kriv jer su se naši borci suprotstavili naoružanim srbijanskim formacijama u sred Sarajeva, a Ilija Jurišić jer je branio Tuzlu! I treba da ga hapsi Srbija gdje Ilija nije ni metka opalio! Za sve je kriv Željko i zato što se srdi na nepravdu! 'ta on ima kakit'?! 'ta on sere, jalijaš jedan sarajevski! 'to nije kulturan k'o Tihi. Tadić hop a on cup, i sve dostojanstveno! Nema ba i to... Mi smo odbranili ovo naše sirotinje, tako što smo pristali na sve ucjene, tako što smo stali u ratu kad smo počeli pobjeđivati, tako što smo narod zavodili i govorili da rata biti neće! I sad nam hoće oteti ovo naše banke krvi što sišemo, e ne može to!!!
ta na na na ta ntan tann :skoljka:
I onda se ovaj proderao, rekao stas ti ba "ofo-ono", a Jurisic se vratio, Tadic se prep'o, a mi patentirali najjace oruzije na svijetu - viku.
fixeru, Tihi i "princ" ne prolaze, džaba ti. Bolje i "ofo-ono", nego ovo gore, shvataš. U tome je suština. Još ranije sam rekao da SDA-ovske perjanice preziru zlatne ljiljane, a ti fixeru to zorno pokazuješ. Ja vjerujem više zlatnom ljiljanu Komšiću kad kaže "ofo-ono", jer je on pokazao svoju ozbiljnost i hrabrost, nego kad vaši dezerteri i podrumaši, a nadasve profiteri na muci kojoj su, između ostalih, i sami zajedno sa partnerskim SDS-om kumovali, kažu "realno". I tako većina naroda... Zato je "realni" popio luzeraj prošli put, a i ovaj put će Sin isto proći, i to ti je tako. Realno, heb' ga.
fixer

#362 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by fixer »

Sahbaz12 wrote:Mrsko mi te vise citirati fixer,sve vise imam osjecaj da pripadas nekoj stranki,pa lobiras ovdje na dorumu. Ne svidja se ni meni SDP kao partija,ali svidja mi se Zeljko Komsic kao covjek,njegovo razmisljanje i prica i podrzavam ga 99%(ono 1% sam mu odbio zbog clanstva u SDP-u,jer ono nije vidjelo socijal-demokratije). A sto se tice kvaliteta partija,ne mozes dobiti na kvalitetu dok ne smanjis njihov broj.
I onda ce sme pitati kako to da se stvari ne mijenjaju. Pa zbog takvih kao sto si ti. Ja ne pripadam nikakvoj stranci, ali to nije ni bitno. Prpblem Bosne je sto je masa ljudi kao ti. Tebe boli ona stvar za moje argumente, ti samo gledas odakle sam ja, za koga navijam...
Sarcom

#363 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Sarcom »

Vidim dosta ljudi spominje Josipovica kao idealnog predsjednika pa me zanima koje su to konkretno njegove vrline i sta je on kao predsjednik uradio za Hrvatsku dosad.
Corto Maltese

#364 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Corto Maltese »

fixer wrote:
Sahbaz12 wrote:Mrsko mi te vise citirati fixer,sve vise imam osjecaj da pripadas nekoj stranki,pa lobiras ovdje na dorumu. Ne svidja se ni meni SDP kao partija,ali svidja mi se Zeljko Komsic kao covjek,njegovo razmisljanje i prica i podrzavam ga 99%(ono 1% sam mu odbio zbog clanstva u SDP-u,jer ono nije vidjelo socijal-demokratije). A sto se tice kvaliteta partija,ne mozes dobiti na kvalitetu dok ne smanjis njihov broj.
I onda ce sme pitati kako to da se stvari ne mijenjaju. Pa zbog takvih kao sto si ti. Ja ne pripadam nikakvoj stranci, ali to nije ni bitno. Prpblem Bosne je sto je masa ljudi kao ti. Tebe boli ona stvar za moje argumente, ti samo gledas odakle sam ja, za koga navijam...
Ne može tako Fićo! Ti bi poštenom BeHanu oduzeo najsvetije BeHansko pravo- da ti prvo priljepi etiketu, pa onda postavlja pitanja.
fixer

#365 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by fixer »

VerticalHairFactor wrote:
fixer wrote:
VerticalHairFactor wrote: A nama naš - zaboravite mrtve po Sarajevu, zaboravite Ferhadiju, zaboravite Srebrenicu! Ganić je kriv jer su se naši borci suprotstavili naoružanim srbijanskim formacijama u sred Sarajeva, a Ilija Jurišić jer je branio Tuzlu! I treba da ga hapsi Srbija gdje Ilija nije ni metka opalio! Za sve je kriv Željko i zato što se srdi na nepravdu! 'ta on ima kakit'?! 'ta on sere, jalijaš jedan sarajevski! 'to nije kulturan k'o Tihi. Tadić hop a on cup, i sve dostojanstveno! Nema ba i to... Mi smo odbranili ovo naše sirotinje, tako što smo pristali na sve ucjene, tako što smo stali u ratu kad smo počeli pobjeđivati, tako što smo narod zavodili i govorili da rata biti neće! I sad nam hoće oteti ovo naše banke krvi što sišemo, e ne može to!!!
ta na na na ta ntan tann :skoljka:
I onda se ovaj proderao, rekao stas ti ba "ofo-ono", a Jurisic se vratio, Tadic se prep'o, a mi patentirali najjace oruzije na svijetu - viku.
fixeru, Tihi i "princ" ne prolaze, džaba ti. Bolje i "ofo-ono", nego ovo gore, shvataš. U tome je suština. Još ranije sam rekao da SDA-ovske perjanice preziru zlatne ljiljane, a ti fixeru to zorno pokazuješ. Ja vjerujem više zlatnom ljiljanu Komšiću kad kaže "ofo-ono", jer je on pokazao svoju ozbiljnost i hrabrost, nego kad vaši dezerteri i podrumaši, a nadasve profiteri na muci kojoj su, između ostalih, i sami zajedno sa partnerskim SDS-om kumovali, kažu "realno". I tako većina naroda... Zato je "realni" popio luzeraj prošli put, a i ovaj put će Sin isto proći, i to ti je tako. Realno, heb' ga.
Jadan si ti kad mi opravdavas Komsica jednom strankom nalik na SDA :D
Sahbaz12

#366 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Sahbaz12 »

fixer wrote:
Sad me pocinjes polako nervirati... Prva stvar,koji su to ljudi kao ja i kako ti mozes znati kakav sam ja iz par postova na forumu? Drugo,koje argumente? Jedini tvoj argument je da predsjednik pri obracanju ne bi trebao mahati rukama i povisivati glas... :run: I da,boli me neka stvar za tebe,ako cemo vec tako... I izvini ako si se osjeti uvrijedjenim sto sam mislio da pripadas nekoj stranki,jednostavno sam stekao takav dojam.
Sahbaz12

#367 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Sahbaz12 »

Corto Maltese wrote:
fixer wrote:
Ne može tako Fićo! Ti bi poštenom BeHanu oduzeo najsvetije BeHansko pravo- da ti prvo priljepi etiketu, pa onda postavlja pitanja.
Corto,sta hoces da kazes ovim?
fixer

#368 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by fixer »

Sahbaz12 wrote:
fixer wrote:
Sad me pocinjes polako nervirati... Prva stvar,koji su to ljudi kao ja i kako ti mozes znati kakav sam ja iz par postova na forumu? Drugo,koje argumente? Jedini tvoj argument je da predsjednik pri obracanju ne bi trebao mahati rukama i povisivati glas... :run: I da,boli me neka stvar za tebe,ako cemo vec tako... I izvini ako si se osjeti uvrijedjenim sto sam mislio da pripadas nekoj stranki,jednostavno sam stekao takav dojam.
Aha, znaci isti ste, pa se razumijete. :-)
sijedi

#369 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by sijedi »

xsk wrote:
Landcruiser wrote:Dakle da rezimiramo:
Bosnjaci:
Bakir - nevjerovatno ali istinito, bivsi direktor zavoda za izgradnju grada, akademski gradjanin a nepismen, SAJIN drug
Fahro - Cosa Nostra, mazn'o pare za Avaz, pljuv'o po svima i liz'o se sa istima, Boga pitaj s kim sve nije upetljan
Haris - Naduvenko, nikad nikakvih rezultata, sama demagogija, stranka jednog lica
Mirnesova stranka - Kesetovic Mujo- E, jebi ga
Dzemaludin Latic - Ovaj zahtijeva esej
Braco Hrvati budite objektivni: da vi imate ovakav izbor za koga biste vi glasali ako ne za Kosmica.
Hrvati:
Raguz - ugladjen, elokventan, promijenio vise stranaka nego ja automobila (a im'o sam ih dosta), politika tipa "samo da ostanem u vlasti pa kako god".
Lijanovic - mesar, zalut'o u politiku
Borjana Kristo - Culi smo da postoji i da ima svoje ja koje povremeno za nju pokaze Covic koji ima krivicnih prijava onoliko koliko je Raguz pormijenio stranaka.
Braco Hrvati budite objektivni cini mi se da je i Vama najbolji izbor Zeljko Komsic.
Kao sto je dosta forumasa napisalo objektivno Zeljko Komsic nije kalibar za vise od mjesne zajednice ili eventualno opcine ali kad pogledas druge kandidate ispade da je on Izvanredan. Barem moralno.
Iskreno i ja bih volio da su medju ponudjenim opcijama Josipovic, Obama ili neko slican ali nazalost nisu.
A greska je u tome da su svi kvalitetni ljudi digli ruke od politike.
Lijepo to kaze Balasevic:
"O nisu krivci primitivci sto su pokupili mast
korov nikne digod stigne, ma svaka njima cast
Krivi smo mi
Otkud svi ti paraziti sto su nam zagustili
nemoj stari moj, krivi smo mi sto smo ih pustili
Ma sta su znali djenerali i brkati majori
jedino da vicu: pali ali nisu najgori
Krivi smo mi
Ni svi ti silni infantilni sto su puske sanjali
ne, ne derane, krivi smo mi sto smo se sklanjali "
PREDOBRA rekapitulacija!

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
toyota, ti pišeš što ja mislim.
Control panel

#370 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Control panel »

Sahbaz12 wrote: Sad me pocinjes polako nervirati... Prva stvar,koji su to ljudi kao ja i kako ti mozes znati kakav sam ja iz par postova na forumu? Drugo,koje argumente? Jedini tvoj argument je da predsjednik pri obracanju ne bi trebao mahati rukama i povisivati glas... :run: I da,boli me neka stvar za tebe,ako cemo vec tako... I izvini ako si se osjeti uvrijedjenim sto sam mislio da pripadas nekoj stranki,jednostavno sam stekao takav dojam.
komsic je jedini predsjednik drzave koji se sa puskom borio za svoju drzavu i kome su cetnici ubili majku. i ima potpuno pravo povisivati glas na ratne profitere i lopove jer dok su se oni bogatili on je bos, gladan zedan i smrznut cucao u rovu i branio grad i princa u predsjednistvu.
ZooWonder

#371 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by ZooWonder »

@Landcruiser (...on je izvanredan. Barem moralno):
Po mom poimanju stvari kada si izabrani predstavnik naroda čije glasove nisi dobio, onda si u najmanju ruku politički oportunista. Moralno bi bilo da je odbio namještenje, moralno bi bilo čak i da je uradio nešto da dokaže suprotno tj da zaista zaslužuje da bude član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Ali nije, ergo nemoralan je kao i ostali. :P

@VerticalHairFactor:
Bošnjačke namjere nisu važne, važan je njihov ishod koji minimizira hrvatski uticaj u izvršnoj vlasti! A smiješno je samo tvoje plitko rezonovanje. :-)
balooon

#372 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by balooon »

pa dobro wonder ovdje prica istinu jesu hrvati ovdje malo donji nije sve u slovu dejtona mora se i duh postovati ako mislimo zajednio zivjeti
vemus

#373 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by vemus »

Socijalista wrote:Jbg. cojk pobisnio stash, bio borac sve tamo vamo i dodje mu neki tatin sin pricati o ratu...eee moj Bakire shaja Izete. bolje da si sutao :D

Ne zamjeram Komsicu ni sekunde kad imas onakve budaletine ispred sebe i ne mozes drugacije. A Raguz najjaci, veci patriota od Bahtica :lol: :lol: :lol:
Trebao je i Alija na liniju da ide? A?

I treba da nam predsjednik drzave govori "ti", da nikog ne persira u emisiji, da govori "bolan"...?
Gdje to jos ima?
Komsic je ocito klosar zadnje klase...
hape

#374 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by hape »

ZooWonder wrote:@Landcruiser (...on je izvanredan. Barem moralno):
Po mom poimanju stvari kada si izabrani predstavnik naroda čije glasove nisi dobio, onda si u najmanju ruku politički oportunista. Moralno bi bilo da je odbio namještenje, moralno bi bilo čak i da je uradio nešto da dokaže suprotno tj da zaista zaslužuje da bude član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Ali nije, ergo nemoralan je kao i ostali. :P

@VerticalHairFactor:
Bošnjačke namjere nisu važne, važan je njihov ishod koji minimizira hrvatski uticaj u izvršnoj vlasti! A smiješno je samo tvoje plitko rezonovanje. :-)
Hmm, pa i vi ste izglasali ovaj ustav. U cemu je sada problem? Tudjmanu se zahvalite za stanje hrvatskog naroda u BiH. Nije vama Komsic kriv.
Klodovik

#375 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Klodovik »

Comrad wrote:
VerticalHairFactor wrote:E, sad, fixeru - Željko je proživio razaranja, rat i belaje o kojima Josipović nije ni sanjao. I to časno. Nisu iste polazne tačke. Sa druge strane, bio mit ili ne, Hruščov skine cipelu pa po stolu zvek-zvek; halo, lafovi, ima nas još tu, ne može to samo tako... Nije povišen ton nužno loša stvar, niti je izvještačena uštogljenost pod moranje za diplomate. Ja kad čujem Čerčila kako drži onaj govor prije Aces High u Iron Maidena :D , pa ona oštra ratoborna intonacija neprijateljima, prođu me žmarci.
Pusti ti stereotipe.
We shall go on to the end.
We shall fight in France.
We shall fight on the seas and oceans.
We shall fight with brave confidence and
Great strenght in the air.
We shall defend our island whatever the
Cost may be.
We shall on the beaches.
We shall fight on the landing grounds.
We shall fight in the fields and in the streets.
We shall fight in the hills.
We shall never SURRENDER!!!

ta na na na ta ntan tann
:mrgreen:
Ali su Laburisti i Clement Attlee pobijedili Churchilla i Konzervativce na izborima jer su ljudi jednostavno smatrali da će Laburisti bolje voditi i obnavljati zemlju poslije rata.
Post Reply