Predizborna debata u "60 minuta"

Post Reply
forza milan

#176 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by forza milan »

KatarinaKosaca wrote:Netko je uz babu proveo cijeli rat kao šef kabineta ili kao savjetnik ili konsultant, :-) :-) kaže kako je mogao sto puta poginuti, :-) :-) i zlatnom ljiljanu koji je u rovu na I gmanu dočekao potpis mira, kaže kako nije nikad vidio neprijateljskog vojnika. I onda taj Borac treba da kaže...gospodine Izetbegoviću, nije tako. Oj hes hau no. 8-) Posjetilo me to na razgovor sa prijateljicom koja je nedaće rata provela u izbjeglištvu vani, ali se jako napatila i bilo bi joj bolje da je ostala u Sarajevu. Patetika je blaga riječ. Radi se o bezobrazluku babinog razmaženog derišta i malo je i dobio šta je zaslužio od Komšića, ma koliko to nekome ijalijaški zvučalo. Postoje drski ljudi sa k ojima se lijepo i ne može i ne treba.
Pa neko je morao da bude i uz babu, a ko ce drugi nego covjek od povjerenja. nemojte lupetat na prvu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#177 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by KatarinaKosaca »

forza milan wrote:Pa neko je morao da bude i uz babu, a ko ce drugi nego covjek od povjerenja. nemojte lupeta na prvu.
Onda taj od povjerenja koji je bio uz babu u trezoru, nema moralno pravo da zlatnom ljijanu iz rova priča kako je mogao biti "sto puta ubijen". Pa ko još a da nije sjedio u izbjeglištvu u Njemačkoj nije mogao biti ubijen? Ista priča kao Zlatko Lagumdžija teško ranjen u ratu. U sred Ferhadije. Što se moglo desiti i dešavalo svima koji smo bili u Sarajevu.
felipe kajetano

#178 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by felipe kajetano »

vaučer wrote: Žao mi je što partija Pravih Rvata koja gradi nelegalno matanove dvore nije poslala svoju nijemu predstavnicu na debatu. Vjerujem da bi emisija bila puno bolja da smo imali uvid u život autističnih tetaka koje su upravo bile na frizuri.
Kazu da je to Covic to mozda i svjesno odradio, Kristo povlaci kandidaturu, HDZ zbog prepoznavanja aktuelnog trenutka dobija podrsku pucanstva i postaje partija broj.1 sa hrvatskim predznakom.Komsic u blagom padu, dalje je sve moguce :)
Sta mislite piju li vode ovakve teorije?
liliac

#179 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by liliac »

ado-šampion wrote:
liliac wrote:
dok je zeljka komsica u predsjednistvu, ja sam siguran da se ova zemlja ni pred kim nece saginjati. kao sto se ni on nije saginjao dok je bakir bio kod babe i kabinetu, raguz se bogatio na protjerivanju stolackih bosnjaka, a fahro radio sto radi i danas, svakodnevno u dnevnom avazu lesio ljude koji su mu smetali. dakle, jos jednom, herrn zeljko komsic.
I šta onda?! Nećemo se saginjati i od toga ćemo živiti?!

Pa ljudi dragi kako očekujete da nam bude bolje s ovakvim stavovima?

Nećemo se saginjati a Srbija će u EU prije nas iako nije isporučila ratne zločince. :-? Onakva politika kakvu sa susjednim državama vode Josipović i Tadić (iako veliki znak pitanja visi nad iskrenošću te politike), to je politika koja njihovim državama donosi i donijeće prosperitet, a ovako kako to Željko i Haris rade i radili su 4 godine - nemoj se saginjati, j.bi mater svima - tu nema prosperiteta. Možemo ostati ponosni sami sa sobom.

Svijet je vidio Josipovića u Ahmićima, vidio je Tadića u Srebrenici a vidio je i Harisov lični obračun s Tadićem u toj istoj Srebrenici na dan polopa 700 i nešto ljudi. Takva slika koju Željko i Haris šalju svijetu jer slika države koja ne želi poboljšati odnose sa susjedima, to je slika države koja koči napredak odnosa između susjednih država.

tadicev dolazak u potocare je bio najvece ponizenje svakog cestitog gradjanina ove zemlje. sasvim sam slucajno bio tamo 11. jula ove godine, znas vezan sam nekim kostima za taj dio zemlje, i osjecao se ponizenim dok su se haris i tadic ljubakali. na koncu, ne bih ja imao nista protiv toga, da je ova zemlja imala neke, bilo kakve koristi od te isforsirane "regionalne saradnje". a nije imala nikakve.
nosara

#180 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by nosara »

vaučer wrote:Sudeći po sinoćnjim nastupima glas bi trebao dati Martinu Ragužu. Djelovao je za koplje iznad ostalih sudionika debate.
Željko Komšić je devalvirao poziciju koju obnaša svojim uličnim spikama i 'moj tata je duže držao *rac u vrućoj vodi' pričama. Ne zanima me Željko, nađite se nasamo pa mu usadi sve svoje ratne zasluge u dupe ako treba i postaj na Facebook da te partija lajka. Ostatak bratije je jadna nam majka.
Žao mi je što partija Pravih Rvata koja gradi nelegalno matanove dvore nije poslala svoju nijemu predstavnicu na debatu. Vjerujem da bi emisija bila puno bolja da smo imali uvid u život autističnih tetaka koje su upravo bile na frizuri.
Nije cudo... Politicka skola u Kumrovcu nije bila macji kasalj... Stvarno je djelovao, naglasak na djelovao, kao pismen covjek...

Ako stavimo u stranu njegove politicke i ljudske promasaje, skoro iluzija prihvatljivosti...
(ne)forumas

#181 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by (ne)forumas »

liliac wrote:dok je zeljka komsica u predsjednistvu, ja sam siguran da se ova zemlja ni pred kim nece saginjati.
takvi politicari su nas i doveli do rata i situacije u kojoj jesmo, sve dok politicari ne shvate da nisu u ufc-ovom kavezu nema nam napretka inace cemo prosperirat ko kuba...
nosara

#182 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by nosara »

liliac wrote: tadicev dolazak u potocare je bio najvece ponizenje svakog cestitog gradjanina ove zemlje. sasvim sam slucajno bio tamo 11. jula ove godine, znas vezan sam nekim kostima za taj dio zemlje, i osjecao se ponizenim dok su se haris i tadic ljubakali. na koncu, ne bih ja imao nista protiv toga, da je ova zemlja imala neke, bilo kakve koristi od te isforsirane "regionalne saradnje". a nije imala nikakve.
Neka smrad kaze ko je narucio ubistvo Djindjica, za pocetak...

Bilo kakva interakcija sa tom bagrom mi se gadi...
ravno

#183 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by ravno »

Jazavci su se talili i prije ovoga zadnjeg rata, ložili narod jedne na druge da bi sada u čekmedžama i takulinima imali stotine miliona, a oni koje eto štite kopaju po kontejnerima i j... sebi sve po spisku što ih nategoše da ginu. Da sam Hrvat, pucala bi mi prsa od ponosa što moj sunarodnik usred Sarajeva (koje nam je eto toliki problem) babinom malom očita bukvicu i zaljepi ga, u sekundi mu uzme monopol na obranu BiH, u stvari KAŽE ISTINU, a ne tali se (kao ovi "VELIKI HRVATI" - jao odrednice) sa tim "mrskim mudžahedinom" preko i mojih i leđa ostalih ljudi u ovoj zemlji. Ne vidim ni da su ga stranci poklopili, pa mora ZBOG NJIHOVIH INTERESA ljubiti guzu Tadiću, koji mimo svih protokola (a, ovo je u redu, je li profinjeni sarajevski znalci međunarodne uljudbe i diplomatskih finesa) hoda po drugoj zemlji kako mu se digne, ignorišući sve institucije dotične, osim dodikovih. Smeta vam što među ČOBANIMA digne galamu, a ti isti čobani razumiju samo taj jezik. Ovi isti su nas sveli na nivo sisara koji još samo reagiraju instinktom, a ne razumom, a vama kao fali prefinjenosti prodavača ove zemlje, koji bi da mogu i mezare roditelja prodali. Svašta!
nosara

#184 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by nosara »

(ne)forumas wrote:
liliac wrote:dok je zeljka komsica u predsjednistvu, ja sam siguran da se ova zemlja ni pred kim nece saginjati.
takvi politicari su nas i doveli do rata i situacije u kojoj jesmo, sve dok politicari ne shvate da nisu u ufc-ovom kavezu nema nam napretka inace cemo prosperirat ko kuba...
Glupost... Koaliranje sa pogresnim strankama nas je dovelo do rata, a izjave tipa "nece biti rata" i "za rat je potrebno dvoje" samo su sedirale narod...
felipe kajetano

#185 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

nosara wrote:
travnik wrote: Kao prvo, doista nemam namjeru da nešto posebno branim Raguža, već od ponuđenih kandidata, a zbog gore navedenih razloga, smatram da je najbolji za BiH. Kao drugo, Raguž se po meni, isprofilirao u jednog normalnog, racionalnog i realnog političara koji bi mogao biti prihvatljiv svima. Volio bih kada bi i stranka slijedila taj put, a čini mi se, da hoće, jer HDZ BiH je loše rješenje i za BiH i Hrvate, i potrebna je alternativa koja je svjesna pozicije naroda kojeg predtsvlja i želi je popraviti, a ne besramno se bogatiti i koja se ne stidi reći da voli svoju zemlju. Nadam se da će se ta opcija do kraja tako isprofilirati. Kao treće, Komšić lider? Iskreno to mi zvuči smiješno i prvi put to čujem. On jest pošten, častan, čovjek iz naroda, ali lider nije. Uostalom, niti jedan lider nije slijepi poslušnik nekoga, a Komšić to jeste, sviđalo se to nekom ili ne.
Ono sto krasi raguza nije profiliranje, nego borba da se uvijek ostane u poziciji u blizini kazana... Po svaku cijenu...

Lider se ne postaje preko noci... Za pocetak je dovoljan stav postenjacine, cvrst karakter i nastup bez dlake na jeziku... I disciplina, koje, vjerovao ili ne, ima u svim velikim politickim partijama...
I Dodik nema dlake na jeziku :D

Interesantno da se sve ono sto se spocitava Dodiku, mahalastina, netolerancija, obracanje sagovornicima sa "ti", uglavnom javna komunikacija na najgorem nivou u ovom slucaju tolerise.Zasto se tolerise?Jer se radi o Komsicu.Mahanje rukama, bacanje olovki po stolu, i vrhunac kad zaprijeti Bakiru H. da ga ni pod razno ne smije prekinuti.A Bakir k'o Bakir :D

Ja sam onakav govor do sada vidjao u kafani posle 6-te pive, u onim prepucavanjima ko je gdje bio u ratu, onakvu mahalastinu nisam do sada vidio ni na RTRS-u.
(ne)forumas

#186 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by (ne)forumas »

ko govori o koalicijama? postizborne koalicije zakonom treba zabraniti... politicar tipa komsica je potreban npr. dodiku taman mu dobro dodje sagovornik na istom nivou... a za rat je stvarno potrebno dvoje, samo sto smo mi vec imali troje...
nosara wrote:
(ne)forumas wrote:
Glupost... Koaliranje sa pogresnim strankama nas je dovelo do rata, a izjave tipa "nece biti rata" i "za rat je potrebno dvoje" samo su sedirale narod...
nosara

#187 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by nosara »

felipe kajetano wrote:
nosara wrote:
travnik wrote: Kao prvo, doista nemam namjeru da nešto posebno branim Raguža, već od ponuđenih kandidata, a zbog gore navedenih razloga, smatram da je najbolji za BiH. Kao drugo, Raguž se po meni, isprofilirao u jednog normalnog, racionalnog i realnog političara koji bi mogao biti prihvatljiv svima. Volio bih kada bi i stranka slijedila taj put, a čini mi se, da hoće, jer HDZ BiH je loše rješenje i za BiH i Hrvate, i potrebna je alternativa koja je svjesna pozicije naroda kojeg predtsvlja i želi je popraviti, a ne besramno se bogatiti i koja se ne stidi reći da voli svoju zemlju. Nadam se da će se ta opcija do kraja tako isprofilirati. Kao treće, Komšić lider? Iskreno to mi zvuči smiješno i prvi put to čujem. On jest pošten, častan, čovjek iz naroda, ali lider nije. Uostalom, niti jedan lider nije slijepi poslušnik nekoga, a Komšić to jeste, sviđalo se to nekom ili ne.
Ono sto krasi raguza nije profiliranje, nego borba da se uvijek ostane u poziciji u blizini kazana... Po svaku cijenu...

Lider se ne postaje preko noci... Za pocetak je dovoljan stav postenjacine, cvrst karakter i nastup bez dlake na jeziku... I disciplina, koje, vjerovao ili ne, ima u svim velikim politickim partijama...

Interesantno da se sve ono sto se spocitava Dodiku, mahalastina, netolerancija, obracanje sagovornicima sa "ti", uglavnom javna komunikacija na najgorem nivou u ovom slucaju tolerise.Zasto se tolerise?Jer se radi o Komsicu.Mahanje rukama, bacanje olovki po stolu, i vrhunac kad zaprijeti Bakiru H. da ga ni pod razno ne smije prekinuti.A Bakir k'o Bakir :D

Ja sam onakav govor do sada vidjao u kafani posle 6-te pive, u onim prepucavanjima ko je gdje bio u ratu, onakvu mahalastinu nisam do sada vidio ni na RTRS-u.
To su sasvim razlicite stvari... dodo iskljucivo udara na slabijeg (novinari, opozicija), a sa mjesta najmocnijeg covjeka u paradrzavi...
kurty

#188 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by kurty »

felipe kajetano wrote:

daj ba... ja kako znam u kafani se ne baca olavka, nego piva, i to ne na sto, nego nasugovornika...

Mojne mi tog, svega ti...

Zamisli, da si ti posten, a ja neposten... I jasno je to i meni i tebi...
I dodje situacija da nas neko slusa, i ja kazem "Gospodine @Kajetano... Vi ste lopov... Da, da, gospodine, vi ste lopov"...
Sta bi ti uradio...

Sigurno bi rekao "ne, gospodine, ja nisam lopov"
vaučer

#189 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by vaučer »

felipe kajetano wrote: Kazu da je to Covic to mozda i svjesno odradio, Kristo povlaci kandidaturu, HDZ zbog prepoznavanja aktuelnog trenutka dobija podrsku pucanstva i postaje partija broj.1 sa hrvatskim predznakom.Komsic u blagom padu, dalje je sve moguce :)
Sta mislite piju li vode ovakve teorije?
Kao mučeništvo na oltaru domovine ili šta?
Žrtvovati izgubljenu borbu protiv Komšića da bi pobrali dovoljno sjedala u borbi protiv koalicije 1990 i HSP?

Jeftino, dovoljno jeftino za HDZ koji će se ako izgubi transformirati u nadrkanu Meduzu s PMSom i krenuti rigati vatru bez kompromisa. Kud bolji materijal od već spremnog argumenta 'mi smo opet preglasani' i ugrožena su nam prava.
suncica24

#190 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by suncica24 »

Prosto je suludo koliko je dvolicno kako se, na jednoj strani, spocitava Lagumdziji sto nije ustao i udario Radoncica, pri tom ga propisno izvrjedjajuci, a onda, s druge strane, spocitava Komsicu sto je nalijepio Bakira, iskreno i otresito, samo tako.
Onaj, sta mi zapravo hocemo?
janje_

#191 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by janje_ »

nakon ove emisije sinoc bi mi zao sto se nisam kandidovo clana predsjednistva.. barem bi imo za koga glasati.. ako su ovo kandidati sa najvise sansi, ja cu moj glas dati dr. kesetovicu..
NKVD

#192 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by NKVD »

suncica24 wrote:Prosto je suludo koliko je dvolicno kako se, na jednoj strani, spocitava Lagumdziji sto nije ustao i udario Radoncica, pri tom ga propisno izvrjedjajuci, a onda, s druge strane, spocitava Komsicu sto je nalijepio Bakira, iskreno i otresito, samo tako.
E, vidiš, takve se dileme postavljaju u binarnom svijetu, crnog i bijelog ili, da ti bude lakše, naših i njihovih.

Ostalo, nedajbože kakvi opšteprihvaćeni kriteriji da se koriste, nije bitno.

Ili, ili. Ništa između. Nije ni čudo što nam je ovako...
Klodovik

#193 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by Klodovik »

suncica24 wrote:Prosto je suludo koliko je dvolicno kako se, na jednoj strani, spocitava Lagumdziji sto nije ustao i udario Radoncica, pri tom ga propisno izvrjedjajuci, a onda, s druge strane, spocitava Komsicu sto je nalijepio Bakira, iskreno i otresito, samo tako.
Hoću normalnu i KONKRETNU diskusiju kandidata za članove Predsjedništva.
felipe kajetano

#194 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

nosara wrote:[
To su sasvim razlicite stvari... dodo iskljucivo udara na slabijeg (novinari, opozicija), a sa mjesta najmocnijeg covjeka u paradrzavi...
Ne bi rekao, taj je udarao gdje god je imao prililku, i sve redom :wink:
Po cemu je to Komsic "slab"?

@kurty

Razlika izmedju mene i Komsica je u tome sto sam ja forumski anonimus, u stvarom zivotu ne obnasam javnu funkciju pa samim tim i nemam nikakvu odgovornost.
Pa i pricamo o mahalastini u politici, Dodik je pionir populizma i jeftine mahalastine, nazalost narod u BiH ima urodjenu mahalastinu u svom bicu pa to i gotivi.Ja u nacinu javne komunikacija izmedju Dodika i Komsica ne vidim nikakvu razliku.Dosta dreke, cike, lamatanja ekstremitetima, i ponasanja nalik uvrijedjenoj nevjesti.

Samo sam napravio komparaciju sa Dodikom zato sto se drvlje i kamenje bacalo na njega bas iz tih razloga, te ljakse, coban i sl.Sasvim ok i ispravno, al' ne mozes zmiriti kad tvoja simpatija isto radi...il' ipak mozes nalazeci kojekakva opravdanja.
veljaca

#195 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by veljaca »

felipe kajetano wrote:Cijeli neboder ustakljen moj nije :shock: , vidi se da je promaja ostavila traga :D

Al ipak kad analiziram Lijan je bio zvijezda veceri, ono mahanje plavom carobnom sveskicom je bilo pravo :lol: , a tek majica :D

A zar se FTV gleda u Doboju ??? Zar je dodo to dozvolio ????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
felipe kajetano

#196 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

veljaca wrote:
felipe kajetano wrote:Cijeli neboder ustakljen moj nije :shock: , vidi se da je promaja ostavila traga :D

Al ipak kad analiziram Lijan je bio zvijezda veceri, ono mahanje plavom carobnom sveskicom je bilo pravo :lol: , a tek majica :D

A zar se FTV gleda u Doboju ??? Zar je dodo to dozvolio ????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ma kakvi, imam ilegalni prijemnik u podrumu :wink: :D

edit:
izmedju ostalih to je svojevremno bio jedan od Bakirovih bisera, na pocetku emisije uz muzicku podlogu koja odise dramaturgijom ide njegov zaprepasteni glas..."od veceras medijski mrak na podrucju RS-a, laktaski diktator ne ukinuo signal FTV-a i 60 minuta, bla, bla.."....ja sjedim i gledam, kontam da nisam u nekom paralelnom svijetu Bakira Hadziomerovica :D
Last edited by felipe kajetano on 28/09/2010 12:20, edited 1 time in total.
letacina

#197 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by letacina »

A zašto bi Lagumdžija udarao svog koalicionog partnera kojem se udvarao čitavu emisiju? :?
ado-šampion

#198 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by ado-šampion »

liliac wrote:

tadicev dolazak u potocare je bio najvece ponizenje svakog cestitog gradjanina ove zemlje. sasvim sam slucajno bio tamo 11. jula ove godine, znas vezan sam nekim kostima za taj dio zemlje, i osjecao se ponizenim dok su se haris i tadic ljubakali. na koncu, ne bih ja imao nista protiv toga, da je ova zemlja imala neke, bilo kakve koristi od te isforsirane "regionalne saradnje". a nije imala nikakve.
Nemoj mi patronizirati, i ja sam "sasvim slučajno" bio tamo i čuo sam kakav je bio Harisov nastup, tj. lični obračun s Tadićem.

Tadićev dolazak bio je neistinit, svako ovdje zna ko je i šta je Tadić, slažem se, ali svaki koji dođe tamo na vlast biće takav, jedan koji nije je došao kratko, i znamo kako je završio, a mi s naše strane ne možemo odbacitvati saradnju sa susjednom državom ako hoćemo evropske integracije. A to je ono što gosp. Komšić radi.
forza milan

#199 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by forza milan »

KatarinaKosaca wrote:
forza milan wrote:Pa neko je morao da bude i uz babu, a ko ce drugi nego covjek od povjerenja. nemojte lupeta na prvu.
Onda taj od povjerenja koji je bio uz babu u trezoru, nema moralno pravo da zlatnom ljijanu iz rova priča kako je mogao biti "sto puta ubijen". Pa ko još a da nije sjedio u izbjeglištvu u Njemačkoj nije mogao biti ubijen? Ista priča kao Zlatko Lagumdžija teško ranjen u ratu. U sred Ferhadije. Što se moglo desiti i dešavalo svima koji smo bili u Sarajevu.
ali isto tako onaj ko je lezao u rovu u blatu nema pravo osporavati nekome ko je radio vazne i povjerljive poslove za ovu drzavu.
nosara

#200 Re: Predizborna debata u "60 minuta"

Post by nosara »

felipe kajetano wrote:
nosara wrote:[
Ne bi rekao, taj je udarao gdje god je imao prililku, i sve redom :wink:
Po cemu je to Komsic "slab"?

@kurty

Razlika izmedju mene i Komsica je u tome sto sam ja forumski anonimus, u stvarom zivotu ne obnasam javnu funkciju pa samim tim i nemam nikakvu odgovornost.
Pa i pricamo o mahalastini u politici, Dodik je pionir populizma i jeftine mahalastine, nazalost narod u BiH ima urodjenu mahalastinu u svom bicu pa to i gotivi.Ja u nacinu javne komunikacija izmedju Dodika i Komsica ne vidim nikakvu razliku.Dosta dreke, cike, lamatanja ekstremitetima, i ponasanja nalik uvrijedjenoj nevjesti.

Samo sam napravio komparaciju sa Dodikom zato sto se drvlje i kamenje bacalo na njega bas iz tih razloga, te ljakse, coban i sl.Sasvim ok i ispravno, al' ne mozes zmiriti kad tvoja simpatija isto radi...il' ipak mozes nalazeci kojekakva opravdanja.
Ponavljam, dvije razlicite stvari... dodo, nicim izazvan, eksponira svoj primitivizam i aroganciju, a Komsic reaguje na tudji primitivizam i aroganciju...

I ne izvrci teze... Nisam rekao da je Komsic slab, nego da su dodine zrtve slabe...
Post Reply