Pravda za Ramba!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dr_Evil

#701 Re: Pravda za Ramba!

Post by dr_Evil »

John Cleese wrote: 16/03/2023 14:09
dr_Evil wrote: 16/03/2023 13:43 Iskreno izgleda krajnje namjesten video. Nesto ona lupa, a nije ni zamahnula, ko da je 120kg u njoj pa da ima toliko snage da sa 10cm boli.

A opet, nikad ne znas.
Vise je tu bilo kojekakvih zahvata nego udaraca, a i udarci mogu biti itekako bolni ili onesposobljavajuci, makar i ne bili snazni, kad neko zna gdje tacno udariti :D

I ne znam zasto bi neko radio "namjesten" video nadzornom kamerom sa upadljivo malim brojem fps i bez zvuka. Zbog uvjerljivosti? :D
Mislim da je bio jedan period interneta prije 10-15 godina kad su se snimale razne namjestene situacije. I onda kao i danas sve za view. Ali samo rekoh da mi izgleda namjesteno, mozda i nije.

I upravu si ko zna gdje da udari ne treba snaga. Samo podjoh od one da je sile jednaka umnosku mase i ubrzanja. Krkan ne treba ubrzanje niti ga ima, ali opet kad udari boli, jer ima masu. Dok curica treba brzinu u udarcu. Ovaj se valja po podu dok ona ga udara nogom sa razdaljine od 10 cm. Ali moze biti da je negdje prije toga potrefila.

Sve u svemu, Rambo megacar i stari prdonja koji ne zna u kojem vaktu zivi :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#702 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bobi »

dr_Evil wrote: 16/03/2023 14:15 Mislim da je bio jedan period interneta prije 10-15 godina kad su se snimale razne namjestene situacije. I onda kao i danas sve za view. Ali samo rekoh da mi izgleda namjesteno, mozda i nije.
Htio sam im ja napisat ali nisam da ne ispadnem trol :D, ma je naštimano.
scarface32

#703 Re: Pravda za Ramba!

Post by scarface32 »

darius_maximus wrote: 16/03/2023 13:33
qlface wrote: 16/03/2023 13:11

Prijavile bi te policiji, i onda bi ti u egzistencijalnom interesu bilo da te ta policija procesuira i da ne padneš meni u ruke zbog neke "greške u proceduri". Ne bi sigurno išle na instagram da seru o feminizmu i skupljaju lajkove.
Da, ljudi na Balkanu su poznati po tome koliko vjeruju u policiju i sudski sistem.
Ljudi ne idu da prijave krađu auta, kamoli ovo.
Pored ličnog obračuna i suda javnosti, to je zadnja opcija većini ljudi.
jesi ti meni pametan i iskusan.ad je udario je li sesuprostavila ili sutila. daj ba opajdara zeljna publiciteta a rambo joj naletio ko kec na desetku. koji god sam zenu upitao sta bi uradile, kazu jebale bi mu mater ili samar pucale. ova sutila.
A kako je prvi put pisala ja sam u najmanju ruku misliostavio joj ruku na pi...., milovao i iste trazio.
dječak sa šibicama

#704 Re: Pravda za Ramba!

Post by dječak sa šibicama »

Natukli 29 strana o jednom slatanju po guzici.
Edin H.

#705 Re: Pravda za Ramba!

Post by Edin H. »

Ukoliko novinari nešto novo ne iskopaju mogla bi ova tema zamrijeti :roll:
qlface

#706 Re: Pravda za Ramba!

Post by qlface »

Bodkin wrote: 16/03/2023 14:15
qlface wrote: 16/03/2023 13:40

Ne moje vlasništvo, nego moja krv kada su majka/sestra/kćer u pitanju, i moj zavjet za pružanjem sigurnosti i osoba sa kojom planiram najbitniju odluku u životu, nastavak gena, kada je supruga u pitanju. Mislim da je moja akcija prilično opravdana uzevši ove stvari u obzir, koliko god neko poput tebe ili Lejle pokušavao da ove stvari pretvori u feminističku hajku i dobije dozu bilo kakve drame.

I da, nije planirano da zvuči kao neka internet tough guy prijetnja, samo možda nepotrebno detaljna analiza hipotetičke situacije.
Znaci ok je da ubijes nekoga sakam za isti cin ali nije da postavis na instagram :D
Vidi, ja sam skeptik po prirodi. S obzirom gdje živimo uvijek treba uzeti u obzir da će u nekoj nepravdi korupcija uraditi svoje i neko, ko je tebi ili tvojima učinio nažao, će odšetati bez kazne. To gledamo svaki dan. Ali ono što prvo treba uraditi je uvijek iscrpiti sve zakonske i legalne opcije, pa onda uzimati u obzir opcije poput aktivističkog iznošenja referata o socijalnim privilegijama na instagramu. Dakle, prvo zakon, pa ako zakon ne radi zbog nekog socijalnog problema, onda skreneš pažnju na taj problem. Ako ni to ne upali, onda ti uzimaš pravdu u svoje ruke. Da, ružno je ali neophodno. Lejla nije na prvu ni pokušala uopšte zakonsku varijantu nego je prva odluka bila da unovči status žrtve na instagramu, i to je više nego jasan pokazatelj kakva je osoba u pitanju i koliko joj je promocija sebe bitnija od pravde za sve žrtve. Mislim da nakon ovoga jedino mogu da nacrtam.
darius_maximus

#707 Re: Pravda za Ramba!

Post by darius_maximus »

scarface32 wrote: 16/03/2023 14:28
darius_maximus wrote: 16/03/2023 13:33

Da, ljudi na Balkanu su poznati po tome koliko vjeruju u policiju i sudski sistem.
Ljudi ne idu da prijave krađu auta, kamoli ovo.
Pored ličnog obračuna i suda javnosti, to je zadnja opcija većini ljudi.
jesi ti meni pametan i iskusan.ad je udario je li sesuprostavila ili sutila. daj ba opajdara zeljna publiciteta a rambo joj naletio ko kec na desetku. koji god sam zenu upitao sta bi uradile, kazu jebale bi mu mater ili samar pucale. ova sutila.
A kako je prvi put pisala ja sam u najmanju ruku misliostavio joj ruku na pi...., milovao i iste trazio.
Možda bi, možda ne bi, to mogu znati kada budu u toj situaciji.
Inače, s naučne strane, većina ljudi, kada ih pitaš kako bi se ponašali u određenoj situaciji, predstavlja sebe u najboljem mogućem svjetlu.
Većina bi hipotetički branila slabije u slučaju napada, itd. ali je to često samo priča.
John Cleese

#708 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

Bobi wrote: 16/03/2023 14:17
dr_Evil wrote: 16/03/2023 14:15 Mislim da je bio jedan period interneta prije 10-15 godina kad su se snimale razne namjestene situacije. I onda kao i danas sve za view. Ali samo rekoh da mi izgleda namjesteno, mozda i nije.
Htio sam im ja napisat ali nisam da ne ispadnem trol :D, ma je naštimano.
Ne budi mi mrsko :D

The video was originally posted by MadWorldNews who admitted they had no idea if it was real.
“Some people think the video is staged, and the man in the video may be an instructor or her dad. Some people think it is authentic and that the little girl gives the would-be attacker the one thing he didn’t expect in a pint-sized Ms. Bruce Lee. Either way, it is funny enough to give everyone a morning chuckle and keep them smiling the rest of the day.”

Ukratko, mozda opravdano sumnjate, a mozda i ne :D

A sad ide video koji sigurno nije reziran (a ima i vise dodirnih tacaka s ovom temom :D ):

scarface32

#709 Re: Pravda za Ramba!

Post by scarface32 »

darius_maximus wrote: 16/03/2023 14:54
scarface32 wrote: 16/03/2023 14:28

Inače, s naučne strane, većina ljudi, kada ih pitaš kako bi se ponašali u određenoj situaciji, predstavlja sebe u najboljem mogućem svjetlu.
Većina bi hipotetički branila slabije u slučaju napada, itd. ali je to često samo priča.
Sve bi to u redu bilo da se ona odmah se pobunila, otisla u plociju, slozila pijavu i navece napisala na inst sta se desilo. Ali ona je sutila, onda na instagram otisla radi lajkova, pa navece skontala , pametno bi bilo i da u policiju odem.Zvucat ce uvjerljivije.
A zasto nije napisala sta se desilo? Pa onako kako je ona napisala zvucalo je puno gore od udaranja po guzi. Podlo. Zbog toga je rambo i napisao sta se tacno desilo. Ok udario sam je po guzi ali nisam joj pic....milovao i iste trazio. I ako treba odgovaracu. I nije joj se izvinio.
Ateista

#710 Re: Pravda za Ramba!

Post by Ateista »

dr_Evil wrote: 16/03/2023 13:43
Ateista wrote: 16/03/2023 07:20
:lol: :lol:
Jest ga nalupala, to je to o cemu govorim, koliko se mnogi muskarci sjebu i zalede kada im zensko uzvrati jer to ne ocekuju. :D
Iskreno izgleda krajnje namjesten video. Nesto ona lupa, a nije ni zamahnula, ko da je 120kg u njoj pa da ima toliko snage da sa 10cm boli.

A opet, nikad ne znas.
Ne znam, moguce i da jeste, tesko je reci, ali nije nerealan da se onako nesto desi. :D
Evo vidim i onaj drugi video, da ne kvotam i taj post, kako se neki debili sjebu kad im zensko uzvrati. :-)
Ali kako fuj djeluje kad neko sebi to da za pravo da nekog tako lupi...
darius_maximus

#711 Re: Pravda za Ramba!

Post by darius_maximus »

scarface32 wrote: 16/03/2023 15:16
darius_maximus wrote: 16/03/2023 14:54

Sve bi to u redu bilo da se ona odmah se pobunila, otisla u plociju, slozila pijavu i navece napisala na inst sta se desilo. Ali ona je sutila, onda na instagram otisla radi lajkova, pa navece skontala , pametno bi bilo i da u policiju odem.Zvucat ce uvjerljivije.
A zasto nije napisala sta se desilo? Pa onako kako je ona napisala zvucalo je puno gore od udaranja po guzi. Podlo. Zbog toga je rambo i napisao sta se tacno desilo. Ok udario sam je po guzi ali nisam joj pic....milovao i iste trazio. I ako treba odgovaracu. I nije joj se izvinio.
Uvijek je fascinantno kako će se ljudi kačiti za svaku slamku kada trebaju opravdati svoje razmišljanje.
Nije bitno ni je li tačno ili pogrešno, ljudski mozak će uvijek zalaziti dalje u labirint da opravda svoje ponašanje.

Dvije kratke tačke:

1. Relativiziranje
Kada neko kaže "udario sam je po guzi ali je nisam milovao po međunožju", to je relativiziranje djela.
To je čest obrazac i može se primijeniti na sve, od relativiziranja ratnih zločina, do banalnijih stvari (OK, ukrao sam milion, ali mogao sam 100 miliona ili OK, ošamario sam je, ono blago, ali je nisam prebio).

Što nas dovodi do druge tačke.

2. Činjenice

Ili jesi ili nisi. Lav pivo.
Ako si nekoga klepio po dupetu, budeš faca i kažeš jesam.
Ne kažeš, možda sam "štipnuo/pljesnuo/dotakao, malo sam bio i nervozan, eto, jaranski".

Samo zvučiš kao kukavica/dijete, jer to moje dijete radi kada pogriješi u školi.
"Je li te učiteljica opomenula za nešto danas? Jeste, ali eto, tako, vako, bla-bla. Reci ili jeste ili nije, bez izmotavanja."

Njen odlazak ili neodlazak na policiju ne mijenja činjenicu da se to desilo.
Šta će ona uraditi povodom toga je njena stvar.
¤ jelena ¤

#712 Re: Pravda za Ramba!

Post by ¤ jelena ¤ »

Prije nekoliko mjeseci smo imali snimak žene koja u nekom lokalu ošamari lika pa je onda on nakon toga sastavi sa zemljom.
Komentari su bili....što je tražila- to je i dobila.

Kako tad nikom nije palo napamet da se zapita za njen motiv (jer na snimku se vidi samo trenutak kad ona njega ošamari i on je odalami, a ne vidi se, niti se čuje, šta je u njegovom ponašanju izazvalo takvu njenu reakciju).

A sad se polomiše od nagađanja o njenim motivima i bacanja prašine u oči pored sasvim jasnih činjenica da je muškarac od 60 godina, po sopstvenom priznanju, pipkao po dupetu ženu koja mu može biti ćerka jer mu je išla na živce, a ona to onda iznijela u javnost putem društvenih mreža i njoj dostupnih medija.

I još se komentariše kako bi i šamarčina njemu od nje bila prihvatljivija/prirodnija/iskrenija/efikasnija reakcija od ove gdje jedna novinarka putem medija iznosi u javnost neprijatnost koju je doživjela.

Nevjerovatno.
General War

#713 Re: Pravda za Ramba!

Post by General War »

¤ jelena ¤ wrote: 16/03/2023 15:48 Prije nekoliko mjeseci smo imali snimak žene koja u nekom lokalu ošamari lika pa je onda on nakon toga sastavi sa zemljom.

Kako tad nikom nije palo napamet da se zapita za njen motiv (jer na snimku se vidi samo trenutak kad ona njega ošamari i on je odalami, a ne vidi se, niti se čuje, šta je u njegovom ponašanju izazvalo takvu njenu reakciju).

A sad se polomiše od nagađanja o njenim motivima i bacanja prašine u oči pored sasvim jasnih činjenica da je muškarac od 60 godina, po sopstvenom priznanju, pipkao po dupetu ženu koja mu može biti ćerka jer mu je išla na živce, a ona to onda iznijela u javnost putem društvenih mreža i njoj dostupnih medija.

I još se komentariše kako bi i šamarčina njemu od nje bila prihvatljivija/prirodnija/iskrenija/efikasnija reakcija od ove gdje jedna novinarka putem medija iznosi u javnost neprijatnost koju je doživjela.

Nevjerovatno.
Svako ima pravo na samoodbranu pa i muskarac, ne prilici zensku niti da napada fizicki, vidio sam taj video i ne vidim nikakav problem.
Sasvim je drugacija situacija ovdje, ovdje ONA nije dala povoda sto je to rambo uradio je do njega...a ona onako smjeseci se nakon dan vremena ili vise skontala da je to neprijatnost...meni vise izgleda da je feministicka sujeta proradila
-Chesterfield-

#714 Re: Pravda za Ramba!

Post by -Chesterfield- »

dječak sa šibicama wrote: 16/03/2023 14:31 Natukli 29 strana o jednom slatanju po guzici.
:thumbup:

Valjalo bi da ovako raspravljaju o gorim stvarima koja se svakodnevno dešavaju. Od ubistva, krađe, prevare...
moonca

#715 Re: Pravda za Ramba!

Post by moonca »

post_id=18696825 wrote:16/03/2023 15:16 I nije joj se izvinio.
Ali che na sudu, ako dodje do.. :lol: josh mora ichi na chasove. 'prevaspitavanja' ...itd..
John Cleese

#716 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

-Chesterfield- wrote: 16/03/2023 16:51
dječak sa šibicama wrote: 16/03/2023 14:31 Natukli 29 strana o jednom slatanju po guzici.

Valjalo bi da ovako raspravljaju o gorim stvarima koja se svakodnevno dešavaju. Od ubistva, krađe, prevare...
Pa raspravljali su i o tome i to na mnogo vise stranica, nije valjda da niste zapazili :D

A sto se ove teme tice, ako vec niste i prije - i vas dvojica ste upravo dali svoj skromni doprinos onome sto kritizirate :D
darius_maximus

#717 Re: Pravda za Ramba!

Post by darius_maximus »

¤ jelena ¤ wrote: 16/03/2023 15:48 Prije nekoliko mjeseci smo imali snimak žene koja u nekom lokalu ošamari lika pa je onda on nakon toga sastavi sa zemljom.

Nevjerovatno.
Sve je do konteksta.
Gledao sam jednom video u kojem je hrpa cura maltretirala momka zbog "ružne" jakne koju je nosio.
Frajer ko od brijega odvaljen, ali vidiš da neće da uđe u konfrontaciju.
Jedna ga onda štiklom udari negdje po vratu.
Kad joj je frajer šamar svezao, resetovao je na fabričke postavke.
U tim slučajevima mi je ok ona "fuck around and find out".

Našao :D
Last edited by darius_maximus on 16/03/2023 17:15, edited 1 time in total.
KraljicaIzJajca

#718 Re: Pravda za Ramba!

Post by KraljicaIzJajca »

Edin H. wrote: 15/03/2023 19:16
muha_sa wrote: 15/03/2023 19:12 Šta smo skontali u vezi ovog ispada :?
Ako sam dobro shvatio postove i preporuke forumaša možeš štipkati kada si mlad i popularan, ali ne kada ođuturumiš (osim ocvalih rokerica)
Bome ni tad!
KraljicaIzJajca

#719 Re: Pravda za Ramba!

Post by KraljicaIzJajca »

scarface32 wrote: 15/03/2023 20:12
KraljicaIzJajca wrote: 15/03/2023 18:17

Udvarao joj se? Nadao se da ce se điđi miđi!?

Koji normalan muškarac lupa žene po dupetu na radnom mjestu/zadatku?

Ti lupaš zene po dupetu, onako usput, kad ti se dese raspoloženje i prilika?
Ja ne lupam a vjerovatno je ramo lupnuo misleci da moze i smije. Sumnjam da je trazio pi.... od nje. Sto je i napisao u svom pismu. Nije kakva treba.
Zasto je mislio da je prihvatljivo lupati zene po dupetu potpuno prihvatljivo ponasanje jednog muskarca?

Realno, on je bio ružan u mladosti, sad je jos ruzniji, razjmljivo.
Snake Eyes

#720 Re: Pravda za Ramba!

Post by Snake Eyes »

darius_maximus wrote: 16/03/2023 17:14

Nevjerovatno.
Sve je do konteksta.
Gledao sam jednom video u kojem je hrpa cura maltretirala momka zbog "ružne" jakne koju je nosio.

https://youtube.com/shorts/rFRxr_doF0A?feature=share
omar little

#721 Re: Pravda za Ramba!

Post by omar little »

General War

#722 Re: Pravda za Ramba!

Post by General War »

darius_maximus

#723 Re: Pravda za Ramba!

Post by darius_maximus »

Snake Eyes wrote: 16/03/2023 17:19
darius_maximus wrote: 16/03/2023 17:14

Sve je do konteksta.

https://youtube.com/shorts/rFRxr_doF0A?feature=share
Znam i za ovaj video, ali mi je stari davno objasnio da se klonim ovakvih (ustvari, bilo kakvih) situacija s pijanim ljudima. Oni uglavnom ne znaju sta rade i dzaba ce neko zaplatiti. Raspravljati s pijanim covjekom, kao da se raspravljas s ludim covjekom.

Znam da nije opravdanje, ali kad neko presauga, tu mora doci do belaja, jer je alkohol takav. Jebi ga, ova je naucila na tezi nacin.
Bodkin

#724 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bodkin »

-Chesterfield- wrote: 16/03/2023 16:51

Zato sto nema takvih koji relativiziraju i opravdavaju ubistva i kradje kao na ovoj temi
Snake Eyes

#725 Re: Pravda za Ramba!

Post by Snake Eyes »

darius_maximus wrote: 16/03/2023 17:40
Znam i za ovaj video, ali mi je stari davno objasnio da se klonim ovakvih (ustvari, bilo kakvih) situacija s pijanim ljudima. Oni uglavnom ne znaju sta rade i dzaba ce neko zaplatiti. Raspravljati s pijanim covjekom, kao da se raspravljas s ludim covjekom.

Znam da nije opravdanje, ali kad neko presauga, tu mora doci do belaja, jer je alkohol takav. Jebi ga, ova je naucila na tezi nacin.
To ti je video o kojem baba Jela govori.
Post Reply