Poznate sandzaklije u Bosni
- Havatar
#126 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Jedno pobija drugo
- Cherry-Cherry
#127 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Licemjeri.Havatar wrote:Jedno pobija drugo
-
theTruePath
#128 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Cuj sandzaklije donjeli vehabizam,u Bosni vehabizam dosao kad u Sandzaku jos nisu culi za tu rijec
-
Sarajcica_88
#129 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Ovo sto sam ja govorila vazi ne samo za Sandzaklije nego i za Bosance. I poznato je svima da je poboznost muslimana u BiH veoma plitka. Ima ih dosta koji islam shvacaju kao furku, nesto sto je "in" nakon rata. Ali sutra kad bi dosli komunjare na vlast, postali bi najveci ateisti na dunjaluku.Havatar wrote: Kako mogu u isto vrijeme da budu oni koji se napijaju uz srbijanski turbofolk i da budu radikalni islamisti koji su donijeli pokrivanje zena i duge brade u Sarajevo
-
weredsf
#130 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Sandjaklijama je bliza kultura splava nego Sevdalinka recimoTruetotrue wrote:e pa da znas da je bas velika slicnost izmedju Krajisnika, Herecgovaca, Istocne Bosne i Sandzaklija.... Komunjarska smrdljiva Jugoslavija je svima njima Udbase slala da ih unisti i rastjera. Tako su Krajisnike raseljavali na Zapad, Herecgovce i Sandzaklije u Tursku a Istocnu Bosnu genocidnim politikama nastojala rastjeratiweredsf wrote:Sandzaklije ne mozes ni po cemu porediti sa Krajisnicima, ne ide to u istu recenicu nikakoracionalista wrote:Jedna u nizu glupih i bespotrebnih tema. Primjetio sam da većina ljudi koji forisraju ovakvo ili slično raslojavanje Bošnjaka nema hrabrosti to reći javno već se kriju ko zadnje kukavice. Jos nikad nikog nisam dozivio da je nesto lose rekao o npr. Sandzaklijama, IB-ovcima, Krajisnicima i sl. u situaciji kad je bio oci u oci sa njima ili u manjini. Obicno su to "anonimna" preserhavanja. Uglavnom fuj^10
Last edited by weredsf on 18/10/2013 20:23, edited 1 time in total.
-
weredsf
#131 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Ti ko narucen, upravo o takvim pisemSta kenjas ti tikvane. Ko si ti da prosudjujes? Zadrzi svoje usljive komentare za sebe. Ti jadan neznas sta je rijec DEMOKRATIJA i da svak ima pravo da voli sto hoce. Po cemu je rock bolji od turbo folka ili pop od sevdaha itd.... Ko si ti da nameces kriterije. Poklopi se svojim klempavim usima i uci sta je demokratija, sta je komunikacija, sta je respekt....
-
weredsf
#132 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Ne pobija, oboje je jako stetno za moju zamlju, kratkorocno i dugorocnoHavatar wrote:Jedno pobija drugo
- Cherry-Cherry
#133 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Kako si ti lijepo vaspitan.Sta kenjas ti tikvane. Ko si ti da prosudjujes? Zadrzi svoje usljive komentare za sebe. Ti jadan neznas sta je rijec DEMOKRATIJA i da svak ima pravo da voli sto hoce. Po cemu je rock bolji od turbo folka ili pop od sevdaha itd.... Ko si ti da nameces kriterije. Poklopi se svojim klempavim usima i uci sta je demokratija, sta je komunikacija, sta je respekt....
-
dječak sa šibicama
#134 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Ja znam masu njih koji nakon bajram namaza, sjednu u auto i puste Cecu na sav glas, a nisu Sandze.
Jel to doslo iz Sandzaka, ne znam, ali pune su mahale takvih ljudi.
IB uglavnom, ako cemo o porijeklu.
Uostalom, svi imamo nekakvo porijeklo.
Za Sandze je apsolutna istina, kao i za Albance, gdje god je kriminal i neki belaj, ima makar jedan Albanac ili Sandzo, prezimena ih odaju. Jos su kod nas i malobrojni, kakvo je stanje na zapadu, to je klasicna mafija. Nisu svi takvi, naravno, ali imaju sklonost kriminalu, jer su opcenito plemenski orjentisani i odlicno djeluju u grupama, nesto slicno kao sicilijanci ili napolitanci. To su "tradicionalne" sredine, recimo tako.
Primjetio sam i to da dosta Albanaca voli raditi, ja nebi bio pekar bez dosta razmisljanja, a oni po 24 sata rade. Kod Sandzaklija je preovladjujuca ideja "brze zarade". Ali opet kazem, ima ih i koji nisu takvi, ne valja generalizirati.
Za Sandze je apsolutna istina, kao i za Albance, gdje god je kriminal i neki belaj, ima makar jedan Albanac ili Sandzo, prezimena ih odaju. Jos su kod nas i malobrojni, kakvo je stanje na zapadu, to je klasicna mafija. Nisu svi takvi, naravno, ali imaju sklonost kriminalu, jer su opcenito plemenski orjentisani i odlicno djeluju u grupama, nesto slicno kao sicilijanci ili napolitanci. To su "tradicionalne" sredine, recimo tako.
Primjetio sam i to da dosta Albanaca voli raditi, ja nebi bio pekar bez dosta razmisljanja, a oni po 24 sata rade. Kod Sandzaklija je preovladjujuca ideja "brze zarade". Ali opet kazem, ima ih i koji nisu takvi, ne valja generalizirati.
-
theTruePath
#135 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Kako je onda islam uspio opstati kroz tolike godine komunizma?Sarajcica_88 wrote:Ovo sto sam ja govorila vazi ne samo za Sandzaklije nego i za Bosance. I poznato je svima da je poboznost muslimana u BiH veoma plitka. Ima ih dosta koji islam shvacaju kao furku, nesto sto je "in" nakon rata. Ali sutra kad bi dosli komunjare na vlast, postali bi najveci ateisti na dunjaluku.Havatar wrote: Kako mogu u isto vrijeme da budu oni koji se napijaju uz srbijanski turbofolk i da budu radikalni islamisti koji su donijeli pokrivanje zena i duge brade u Sarajevo
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#136 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
tako jeTruetotrue wrote:Sta kenjas ti tikvane. Ko si ti da prosudjujes? Zadrzi svoje usljive komentare za sebe. Ti jadan neznas sta je rijec DEMOKRATIJA i da svak ima pravo da voli sto hoce. Po cemu je rock bolji od turbo folka ili pop od sevdaha itd.... Ko si ti da nameces kriterije. Poklopi se svojim klempavim usima i uci sta je demokratija, sta je komunikacija, sta je respekt....weredsf wrote:
Vlasnik kafe Centrala je Sandzaklija, Aqva Sandjaklija, Ovaj Kajevic isto, Barloti isto..sva uporista Turbo Folka u ovom gradu su Sandjacka, tamo ces svakako zateci torbare u koznim jaknama
nauci ga kulturi dijaloga
- Cherry-Cherry
#137 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Nisu tolike godine, već samo 50 godina. A opstao je jako iskrivljen i izvitoperen. Da zatreba sutra bi se ljudi krstili, samo da postoji interes.theTruePath wrote:Kako je onda islam uspio opstati kroz tolike godine komunizma?Sarajcica_88 wrote:Ovo sto sam ja govorila vazi ne samo za Sandzaklije nego i za Bosance. I poznato je svima da je poboznost muslimana u BiH veoma plitka. Ima ih dosta koji islam shvacaju kao furku, nesto sto je "in" nakon rata. Ali sutra kad bi dosli komunjare na vlast, postali bi najveci ateisti na dunjaluku.Havatar wrote: Kako mogu u isto vrijeme da budu oni koji se napijaju uz srbijanski turbofolk i da budu radikalni islamisti koji su donijeli pokrivanje zena i duge brade u Sarajevo
-
theTruePath
#138 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
dječak sa šibicama wrote:Ja znam masu njih koji nakon bajram namaza, sjednu u auto i puste Cecu na sav glas, a nisu Sandze.
A kod Bosanaca vlada ona,kahvenisi i zali se na vlast i sandzaklije koji imaju sve s ti nista
-
theTruePath
#139 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Eto te ko srbi pricas sad,pa sto se ne pokrstismo kad dodjose austrijanci? i danas nije nesto popularno biti musliman,posebno ovdje na zapadu...pa opet ne vidim neka pokrstavanjaNisu tolike godine, već samo 50 godina. A opstao je jako iskrivljen i izvitoperen. Da zatreba sutra bi se ljudi krstili, samo da postoji interes.![]()
-
weredsf
#140 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
dječak sa šibicama wrote:Ja znam masu njih koji nakon bajram namaza, sjednu u auto i puste Cecu na sav glas, a nisu Sandze.
-
Sarajcica_88
#141 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
50 god je nista u historijskom kontekstu. Ali ponekad se pitam kako bi bilo da su komunisti vladali 200 god recimo...ili 500...kao osmanlije.theTruePath wrote: Kako je onda islam uspio opstati kroz tolike godine komunizma?
- elma89_
#142 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Sandzaklije su dobri kao hljeb ili losi kao dzavo,i to je tako
Inace su jako sarmantni ako su dobri,,i nazalost ...jer moji nikako ne vole sandze,ali sta ces
Inace su jako sarmantni ako su dobri,,i nazalost ...jer moji nikako ne vole sandze,ali sta ces
-
weredsf
#143 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Ja stvarno sa velikom dozom zavidnoscu gledam ovaj videotheTruePath wrote:dječak sa šibicama wrote:Ja znam masu njih koji nakon bajram namaza, sjednu u auto i puste Cecu na sav glas, a nisu Sandze.
A kod Bosanaca vlada ona,kahvenisi i zali se na vlast i sandzaklije koji imaju sve s ti nista
https://www.youtube.com/watch?v=gQWxmfZnEJk
-
dječak sa šibicama
#144 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Pa ima toga kod bosanaca, sjedi, neka, sabur, sace kafa
ali ima i kod Sandza, nisu bas na glasu kao radisan narod 
cuveni bosanski sabur, sjedi i gledaj kud sunce hoda, nece posao nigdje pobjeci
cuveni bosanski sabur, sjedi i gledaj kud sunce hoda, nece posao nigdje pobjeci
-
Sarajcica_88
#145 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Bilo kako bilo, vrijedniji su od Bosanaca. Bosanci su letargicni i pasivni, uvijek cekaju da im neko nesto daruje. Sandzaklije, kakvi god da su, manje kukaju i vise rade nego Bosanci.dječak sa šibicama wrote:ali ima i kod Sandza, nisu bas na glasu kao radisan narod![]()
- Havatar
#146 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Srbija je 90tih i na Kosovu i u Sandzaku primjenjivala sistem koji je i Hoover primjenjivao nad crncima u toku njegove strahovlade a to je getoizacija i osiromasivanje tih predjela i onda zatrpavanje tolikom kolicinom droge da bi kod njih doslo do velikog porasta kriminala i da se ne bi borili za svoja prava nego da bi se borili sa problemima kriminala i narkomanije . Naravno lakse je reci oni su takvi nego vidjeti sta je uzrok toga. Porast narkomanije je smanjen na najmanju mogucu mjeru djelovanjem islamskih zajednica i na Kosovu i u Sandzaku ali je kriminal mnogo ozbiljniji problem pogotovu sto je to i dalje u Sandzaku drzavni projekat.weredsf wrote:dječak sa šibicama wrote:Ja znam masu njih koji nakon bajram namaza, sjednu u auto i puste Cecu na sav glas, a nisu Sandze.
- sinuhe
#147 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
I Gashi je valjda neki pekar
a i Tony Soprano ima neku mesnicu u kojoj je Moltisanti ubio nekog Ceha.
-
dječak sa šibicama
#148 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Eto ti ga sad, Beograd je stvorio sandzacku i albansku narko mafiju
Ja ne mogu dalje od smijeha....
-
Truetotrue
#149 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Jel to ti u kasike gledas pa znas sta bi se desilo. De mala sjasi sa neta i hvataj se kutlace, trebat ce ti nekad, ako ikad nadjes nekog i familiju osnujes. Mada sa takvog gomilom papanluka u glavi, prosto sumnjam.Sarajcica_88 wrote:Ovo sto sam ja govorila vazi ne samo za Sandzaklije nego i za Bosance. I poznato je svima da je poboznost muslimana u BiH veoma plitka. Ima ih dosta koji islam shvacaju kao furku, nesto sto je "in" nakon rata. Ali sutra kad bi dosli komunjare na vlast, postali bi najveci ateisti na dunjaluku.Havatar wrote: Kako mogu u isto vrijeme da budu oni koji se napijaju uz srbijanski turbofolk i da budu radikalni islamisti koji su donijeli pokrivanje zena i duge brade u Sarajevo
- Havatar
#150 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
To su opstepoznate stvari niko to ne dovodi u pitanjedječak sa šibicama wrote:Eto ti ga sad, Beograd je stvorio sandzacku i albansku narko mafiju![]()