Poznate sandzaklije u Bosni
-
theTruePath
#1 Poznate sandzaklije u Bosni
Sta su za vas Sandzaklije?
Evo nekih poznatih,za neke sam znao od prije,za neke ne.
Emir Spahic,kapiten bh reprezentacije
Emirov otac Ramiz je iz crnogorskog djela Sandžaka, a majka Fatima iz Gacka. Oboje su radili u Dubrovniku, gdje su se i upoznali i formirali porodicu. Emir ima 2 brata, starijeg Nermina te mlađeg Alena koji je također fudbaler.
Senad Hadzifejzovic
Senad Hadžifejzović (rođen 1962. godine u Sjenici) je bosanskohercegovački novinar.
Sefer Halilovic
Rodjen u Prijepolju
Fahrudin Radoncic
Izet Hajrovic
Ejub Ganic
Senad Pecanin
Emirov otac Ramiz je iz crnogorskog djela Sandžaka, a majka Fatima iz Gacka. Oboje su radili u Dubrovniku, gdje su se i upoznali i formirali porodicu. Emir ima 2 brata, starijeg Nermina te mlađeg Alena koji je također fudbaler.
Senad Hadzifejzovic
Senad Hadžifejzović (rođen 1962. godine u Sjenici) je bosanskohercegovački novinar.
Sefer Halilovic
Rodjen u Prijepolju
Fahrudin Radoncic
Izet Hajrovic
Ejub Ganic
Senad Pecanin
Last edited by theTruePath on 18/10/2013 14:06, edited 1 time in total.
- cyprus
- Helikopter
#3 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
"Sta su za vas Sandzaklije?"
Za mene su Sandzaklije Bosnjaci, normalni ljudi kao vecina naroda svijeta. Sandzaklije se mogu po etnickoj pripadnosti ili Narodu i Naciji izjasniti kako oni zele, naprimjer kao Bosnjaci ili ako oni to zele mogu se izjasniti kao recimo po etnickoj pripadnosti i narodu kao Bosnjaci a po drzavnosti Srbijanci ili Bosnjaci Srbijanci ako vode porijeklo iz drzave Srbije.
Pokretacu teme i ankete bih predlozio da razdvoji izbor umjesto Srbi/Srbijanci da to bude posebno, posebno Srbi posebno Srbijanci!
Za mene su Sandzaklije Bosnjaci, normalni ljudi kao vecina naroda svijeta. Sandzaklije se mogu po etnickoj pripadnosti ili Narodu i Naciji izjasniti kako oni zele, naprimjer kao Bosnjaci ili ako oni to zele mogu se izjasniti kao recimo po etnickoj pripadnosti i narodu kao Bosnjaci a po drzavnosti Srbijanci ili Bosnjaci Srbijanci ako vode porijeklo iz drzave Srbije.
Pokretacu teme i ankete bih predlozio da razdvoji izbor umjesto Srbi/Srbijanci da to bude posebno, posebno Srbi posebno Srbijanci!
Last edited by Helikopter on 18/10/2013 13:49, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#4 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Tačno sam znao ko je pokretač teme 
- uglavnomja
#5 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Vladimir Peric Valter 
-
theTruePath
#6 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Upravu si za to,moja greskaHelikopter wrote:"Sta su za vas Sandzaklije?"
Za mene su Sandzaklije Bosnjaci, normalni ljudi kao vecina naroda svijeta. Sandzaklije se mogu po etnickoj pripadnosti ili Narodu i Naciji izjasniti kako oni zele, naprimjer kao Bosnjaci ili ako oni to zele mogu se izjasniti kao recimo po etnickoj pripadnosti i narodu kao Bosnjaci a po drzavnosti Srbijanci ako vode porijeklo iz drzave Srbije.
- hrastov žižak
#7 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
možda da tamo, u tuđini, pokreneš kakvo KUD sa sunarodnicima koji žive blizu, pa da se malo ispušeš u kolu i tako to. nakupi se viška tog etnolibida, jebiga.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
uh sto volim ovakve teme 
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#9 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Cyprus , postaješ umjetnik u tehnici "reći što više sa što manje napisanih riječi" ili "reći što više sa samo jednim smajlijem".cyprus wrote:
Bravo
- ultima_palabra
#10 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
hrastov žižak wrote:možda da tamo, u tuđini, pokreneš kakvo KUD sa sunarodnicima koji žive blizu, pa da se malo ispušeš u kolu i tako to. nakupi se viška tog etnolibida, jebiga.
- uglavnomja
#11 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
hrastov žižak wrote:možda da tamo, u tuđini, pokreneš kakvo KUD sa sunarodnicima koji žive blizu, pa da se malo ispušeš u kolu i tako to. nakupi se viška tog etnolibida, jebiga.
ma boli ljude (vise) kukuruz za budalastinama, kako se ko zove i odakle je, zabavili se zivotom. nekad poslije rata je valjda bilo tih nekih klubova, sad su ostale samo dzamije, i to sve manje raje ide.
- Helikopter
#12 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Ja mislim da i roditelji pjevaca Dine Merlina vode porijeklo iz Sandzaka od obadva roditelja po Nartodu i Naciji Bosnjaka iz Novog Pazara.theTruePath wrote:Sta su za vas Sandzaklije?
Senad Hadzifejzovic
Sefer Halilovic
Rodjen u Prijepolju
Fahrudin Radoncic
Izet Hajrovic
Ejub GANIC
Senad Pecanin
Mnogi Bosnjaci iz Sandzaka (Srbije i CG) su se naselili u BiH u balkanskim ratovima gdje su ih pravoslavni Srbi i Crnogorci protjerali iz Srbije i Crne Gore da bi zauzeli teritorije i resurse Bosnjaka islamske vjeroispovjesti.
Last edited by Helikopter on 18/10/2013 14:06, edited 1 time in total.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#13 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Da li je prezime cijenjenog profesora iz nekog posebnog razloga napisano krupnim slovima ili je u pitanju samo nesretan dodir tipke "caps lock" ?theTruePath wrote:Sta su za vas Sandzaklije?
Senad Hadzifejzovic
Sefer Halilovic
Rodjen u Prijepolju
Fahrudin Radoncic
Izet Hajrovic
Ejub GANIC
Senad Pecanin
Hvala
-
theTruePath
#14 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
tvsabina wrote:Da li je prezime cijenjenog profesora iz nekog posebnog razloga napisano krupnim slovima ili je u pitanju samo nesretan dodir tipke "caps lock" ?theTruePath wrote:Sta su za vas Sandzaklije?
Senad Hadzifejzovic
Sefer Halilovic
Rodjen u Prijepolju
Fahrudin Radoncic
Izet Hajrovic
Ejub GANIC
Senad Pecanin
Hvala
To drugo,ispravit cu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#15 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
i GRASovci su poznati, samo im ne znamo imena 
-
Truetotrue
#17 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Sandzaklije su Bosnjaci... sastavni dio Bosnjackog korpusa... i hvala im na svemu sto su ucinili za drzavu Bosnu i Hercegovinu, Islam i Bosnjake... a ove isprane komunjarske glave sto jos uvijek cekaju da im tito sa dedinja vaskrsne mogu vam ga samo p....
-
anonimus0007
#19 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
ma sve to stoji, ali nekakvi su sirovi, neradnici, mufljatori. da je nekako para bez rada. u velikom procentu su zastupljeni u podzemlju, siledžije i nasilnici.Truetotrue wrote:Sandzaklije su Bosnjaci... sastavni dio Bosnjackog korpusa... i hvala im na svemu sto su ucinili za drzavu Bosnu i Hercegovinu, Islam i Bosnjake... a ove isprane komunjarske glave sto jos uvijek cekaju da im tito sa dedinja vaskrsne mogu vam ga samo p....
naravno, nisu svi, ali lavovski dio jeste.
- mO k3
#20 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
Kamo vodi ova tema , mislim sta je poenta??
-
theTruePath
#21 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
anonimus0007 wrote:ma sve to stoji, ali nekakvi su sirovi, neradnici, mufljatori. da je nekako para bez rada. u velikom procentu su zastupljeni u podzemlju, siledžije i nasilnici.Truetotrue wrote:Sandzaklije su Bosnjaci... sastavni dio Bosnjackog korpusa... i hvala im na svemu sto su ucinili za drzavu Bosnu i Hercegovinu, Islam i Bosnjake... a ove isprane komunjarske glave sto jos uvijek cekaju da im tito sa dedinja vaskrsne mogu vam ga samo p....
od ovih gore,,ni jedan nije,osim radoncica
-
anonimus0007
#22 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
.
Last edited by anonimus0007 on 18/10/2013 14:23, edited 1 time in total.
- BadCopy
#23 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
ovaj bi moro obavezno sta pojebat.Ja ne mogu da vjerujem da se neko svaki dan moze bavit ovakvim glupostima
-
anonimus0007
#24 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
živim u mjestu gdje ima dosta sandžaklija. kod njih je ili valja da bi ga mogao na ranu priviti ili je ološ teške kategorije. nažalost, više su zastupljeni mufljatori i prevaranti. previše idu na silu. a od fakulteta najviše su zastupljeni na DIF-u (bitno je da se ne mora puno učiti)theTruePath wrote:anonimus0007 wrote:ma sve to stoji, ali nekakvi su sirovi, neradnici, mufljatori. da je nekako para bez rada. u velikom procentu su zastupljeni u podzemlju, siledžije i nasilnici.Truetotrue wrote:Sandzaklije su Bosnjaci... sastavni dio Bosnjackog korpusa... i hvala im na svemu sto su ucinili za drzavu Bosnu i Hercegovinu, Islam i Bosnjake... a ove isprane komunjarske glave sto jos uvijek cekaju da im tito sa dedinja vaskrsne mogu vam ga samo p....
od ovih gore,,ni jedan nije,osim radoncica
- TheWatcher
#25 Re: Poznate sandzaklije u Bosni
izvini a sta su to oni ucinili za BiH osim sto su je okupiraliTruetotrue wrote:Sandzaklije su Bosnjaci... sastavni dio Bosnjackog korpusa... i hvala im na svemu sto su ucinili za drzavu Bosnu i Hercegovinu, Islam i Bosnjake... a ove isprane komunjarske glave sto jos uvijek cekaju da im tito sa dedinja vaskrsne mogu vam ga samo p....
p.s.
daleko im kuca od moje
Last edited by TheWatcher on 18/10/2013 14:25, edited 1 time in total.