pozdrav dragoj krajini

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

zlata

Post by zlata »

Kako prepoznati Krupljana?

"ovo je sve nažalost istina.
98 godine ja na moru ujutro rano došao,izvalio se na plaži.kontam u sebi:"super sad ću se sam malo odmoriti nekoliko dana,proširiti poznanstva sa pripadnicama drugih nacija".... ma idila,kad u jednom trenutku samo čujem ono:
"MERABA DOSTU",
"BABO,BABO AHMO SE PRŠĆE"....

ma poznati smo...
ma poznaju nas...
ma svijet je malen (globalno selo)."
sanaman

Post by sanaman »

Mislim da grijesis, ipak ce prije biti da je ovo karakteristika nas bosanaca, da se raspoznajemo na neki nacin od drugih, po nasem jedinstvenom nacinu medjusobne komunikacije 8) dovoljno je samo otici na godislnji odmor...pa da nas vidis u raznim izvedbama...sta"s bosanac je to :-)
zlata

Post by zlata »

Ho's reci da si od onih sto ode u Vodice....i uvali se u vodu do'vrata...pa onda pocne drekati:

"Fadila, peci kahvu". I eto ti Fade, nosi kahvu, muzu u vodu...skoro se utusi! :lol: Ah ljubav, ljubav! :kiss:
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

zlata wrote:Ho's reci da si od onih sto ode u Vodice....i uvali se u vodu do'vrata...pa onda pocne drekati:

"Fadila, peci kahvu". I eto ti Fade, nosi kahvu, muzu u vodu...skoro se utusi! :lol: Ah ljubav, ljubav! :kiss:
:lol: Joj Zlato legendo, sto ga i ti znas ponekad odvalit :-D ja provale ljudi moji :D cuj nosi muzu kahvu u vodu, wahahaha :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

zlata wrote: "MERABA DOSTU",
"BABO,BABO AHMO SE PRŠĆE"...
Image
zlata

Post by zlata »

Novi_Nick wrote:
zlata wrote:Ho's reci da si od onih sto ode u Vodice....i uvali se u vodu do'vrata...pa onda pocne drekati:

:lol: Joj Zlato legendo, sto ga i ti znas ponekad odvalit :-D ja provale ljudi moji :D cuj nosi muzu kahvu u vodu, wahahaha :lol:
Suti...pitaj Fair-a i Vodenjaka o nasoj kasabi! :lol: :lol: Da ne ispadne da precerivam! :lol: :lol:
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

zlata wrote:
Novi_Nick wrote:

Suti...pitaj Fair-a i Vodenjaka o nasoj kasabi! :lol: :lol: Da ne ispadne da precerivam! :lol: :lol:
:lol: hebote, pa kod vas se ne zna ni ko pije ni ko placa. :oops: :lol:

Pozdrav Krajisnicima odnosno Bosancima krajisnicima ili BH krajisnicima :-D
Post Reply