Kako prepoznati Krupljana?
"ovo je sve nažalost istina.
98 godine ja na moru ujutro rano došao,izvalio se na plaži.kontam u sebi:"super sad ću se sam malo odmoriti nekoliko dana,proširiti poznanstva sa pripadnicama drugih nacija".... ma idila,kad u jednom trenutku samo čujem ono:
"MERABA DOSTU",
"BABO,BABO AHMO SE PRŠĆE"....
ma poznati smo...
ma poznaju nas...
ma svijet je malen (globalno selo)."
pozdrav dragoj krajini
Moderator: Chloe
-
sanaman
Mislim da grijesis, ipak ce prije biti da je ovo karakteristika nas bosanaca, da se raspoznajemo na neki nacin od drugih, po nasem jedinstvenom nacinu medjusobne komunikacije
dovoljno je samo otici na godislnji odmor...pa da nas vidis u raznim izvedbama...sta"s bosanac je to 
- Novi_Nick
zlata wrote:Ho's reci da si od onih sto ode u Vodice....i uvali se u vodu do'vrata...pa onda pocne drekati:
"Fadila, peci kahvu". I eto ti Fade, nosi kahvu, muzu u vodu...skoro se utusi!Ah ljubav, ljubav!
-
zlata
Suti...pitaj Fair-a i Vodenjaka o nasoj kasabi!Novi_Nick wrote:zlata wrote:Ho's reci da si od onih sto ode u Vodice....i uvali se u vodu do'vrata...pa onda pocne drekati:
"Fadila, peci kahvu". I eto ti Fade, nosi kahvu, muzu u vodu...skoro se utusi!Ah ljubav, ljubav!
Joj Zlato legendo, sto ga i ti znas ponekad odvalit
ja provale ljudi moji
cuj nosi muzu kahvu u vodu, wahahaha
- Novi_Nick
zlata wrote:Suti...pitaj Fair-a i Vodenjaka o nasoj kasabi!Novi_Nick wrote:zlata wrote:Ho's reci da si od onih sto ode u Vodice....i uvali se u vodu do'vrata...pa onda pocne drekati:
Joj Zlato legendo, sto ga i ti znas ponekad odvalit
ja provale ljudi moji
cuj nosi muzu kahvu u vodu, wahahaha
![]()
Da ne ispadne da precerivam!
![]()
Pozdrav Krajisnicima odnosno Bosancima krajisnicima ili BH krajisnicima