pozdrav dragoj krajini
Moderator: Chloe
-
kalesijski slavuj
#1 pozdrav dragoj krajini
dragi moji krajisnici,
nikad mi nije bilo jasno zasto je krajina pojam krajnjeg seljakluka!
mi u kalesiji kazemo: "nisam skola grmecka neg sam skola becka".
cime ste to vi zasluzili dragi moji krajisnici? mozel mi neko objasniti?
unaprijed zahvaljujem
unaprijed zahvaljujem
-
rajvosa
#3 Re: pozdrav dragoj krajini
kalesijski slavuj wrote:dragi moji krajisnici,
unaprijed zahvaljujem
Nikad cuo za to ....Mozda tako misle samo sargijasi.
Kraisnici su dobri i napredi ljudi.....Da imamo vise kraisnika bilo bi nam bolje....
- Bumbar
hahaha...draga nasa statistika...veze sa realnoscu nema...Panasonic wrote:To sam citao, valjda zato sto ima manje stanovnika pa je prosjek veci nego negdje gdje ima vise stanovnika a 30% ih ne radi. Znaci, nisu najvece, nego prosjecno najvece.
Bar sam tako cuo.
-
Panasonic
Pa statistike su realne inace nam ne bi ni trebaliBumbar wrote:hahaha...draga nasa statistika...veze sa realnoscu nema...Panasonic wrote:To sam citao, valjda zato sto ima manje stanovnika pa je prosjek veci nego negdje gdje ima vise stanovnika a 30% ih ne radi. Znaci, nisu najvece, nego prosjecno najvece.
Bar sam tako cuo.
-
Xady
Panasonic wrote:To sam citao, valjda zato sto ima manje stanovnika pa je prosjek veci nego negdje gdje ima vise stanovnika a 30% ih ne radi. Znaci, nisu najvece, nego prosjecno najvece.
Bar sam tako cuo.
USK
Broj nezaposlenih: 34.304
Nezaposlenost:50%
Plaća:501 KM
SA
Broj nezaposlenih:65.196
Nezaposlenost:41%
Plaća:689 KM
HNK
Broj nezaposlenih:25.998
Nezaposlenost:38%
Plaća:634 KM
USK kretanje broja nezaposlenih od 2001-2005 godine:
27.000, 29.000, 30.000, 33.000, 35.000(?na kraju godine)
Nije baš za pohvalu...može to i bolje.
-
The_Fluid
#10 Re: pozdrav dragoj krajini
Ostalo iz ranijih vremena, dok je Bosanska krajina bila jedan od najslabije razvijenijih krajeva u ex-sfrj, to je otprilike islo sve do 70-tih godina proslog vijekakalesijski slavuj wrote:dragi moji krajisnici,
unaprijed zahvaljujem
-
BISCANIN2
Da do 70 tih bili smo zadnja rupa na svirali u stvari nije nas u opste bilo na svirali u bivsoj ex jugi, tek kad su vidjeli stratesko mjesto bihaca i polozaj pljesevice poceli su ulagati u ovaj kraj , aerodrom i slicno, pred rat BIHAĆ JE BIO GRAD IZ SNOVA , poslijeratnim primitivlukom kojim su nase vlasti obilovale, kao i sistemom upravljanja koji je dosao iz sarajeva , pravljenjem novih begova, paša , bihac i krajina su stagnirali vise nego u ratu , nakon propasti ekonomske i svake druge lokalnih paša begova novo proljece se budi u bihaću i krajini , Imamo potencijale imamo i ljude kad tad stvari će leći na svoje mjesto .
-
BISCANIN2
Da do 70 tih bili smo zadnja rupa na svirali u stvari nije nas u opste bilo na svirali u bivsoj ex jugi, tek kad su vidjeli stratesko mjesto bihaca i polozaj pljesevice poceli su ulagati u ovaj kraj , aerodrom i slicno, pred rat BIHAĆ JE BIO GRAD IZ SNOVA , poslijeratnim primitivlukom kojim su nase vlasti obilovale, kao i sistemom upravljanja koji je dosao iz sarajeva , pravljenjem novih begova, paša , bihac i krajina su stagnirali vise nego u ratu , nakon propasti ekonomske i svake druge lokalnih paša begova novo proljece se budi u bihaću i krajini , Imamo potencijale imamo i ljude kad tad stvari će leći na svoje mjesto .
-
zlata
Ja kad vidim sta mi je sve rodbina postigla VAN Krajine...i kad vidim prirodno bogatstvo i polozaj Krajine...sve mi je jasno. Nije problem u nama. S'obizrom kol'ko se malo ulagalo u nas kraj, i u nas...mi smo VRLO napredni. Mi i jesmo bili zadnja rupa na sviralu...i danas-dan Saraj'vo belji u svoj pupak...zato samo u'se i u svoje kljuse.BISCANIN2 wrote:Da do 70 tih bili smo zadnja rupa na svirali u stvari nije nas u opste bilo na svirali u bivsoj ex jugi, tek kad su vidjeli stratesko mjesto bihaca i polozaj pljesevice poceli su ulagati u ovaj kraj , aerodrom i slicno, pred rat BIHAĆ JE BIO GRAD IZ SNOVA , poslijeratnim primitivlukom kojim su nase vlasti obilovale, kao i sistemom upravljanja koji je dosao iz sarajeva , pravljenjem novih begova, paša , bihac i krajina su stagnirali vise nego u ratu , nakon propasti ekonomske i svake druge lokalnih paša begova novo proljece se budi u bihaću i krajini , Imamo potencijale imamo i ljude kad tad stvari će leći na svoje mjesto .
Nikad necu zaborav'ti kad sam nekad davno u jednoj dalekoj zemlji...otisla u YU konzulat...potraz'ti novine za citanje...jer sam preko americkih listova bila saznala o Babinom skandalu u Kladusi. Popricala sam sa konzulovim sekretarom (rodom iz Podgrmecja) i pitala ga sta se to dogadja kod "nas". K'o iz puske mu izleti "Ma krali bre lovu i prav'li dzamije." A oni se valjda spremali, porus'ti ih sve.
-
StanicRijeka
Haj svega mi postedite me vase mrznje prema Krajisnicima

-
ziggy
Hajde sve nekako i mogu presutjeti onima koji omalovazavaju Krajisnike,ali kad me neko 5 minuta nakon upznavanja kaze"Ma ne smijem se ja s vama Krajisnicima zezati,vi odmah potezete cakiju" ?:x
Mislim,stvarno je to pretjerano.Jest da smo mi onako temperamentniji od ostalih,ali...
Mislim,stvarno je to pretjerano.Jest da smo mi onako temperamentniji od ostalih,ali...
- Bumbar
ma kakvu cakiju...handzarziggy wrote:Hajde sve nekako i mogu presutjeti onima koji omalovazavaju Krajisnike,ali kad me neko 5 minuta nakon upznavanja kaze"Ma ne smijem se ja s vama Krajisnicima zezati,vi odmah potezete cakiju" ?:x
-
eHost
haj sto smo mi krajisnici opasni... ali tek krajiskinjeBumbar wrote:ma kakvu cakiju...handzarziggy wrote:Hajde sve nekako i mogu presutjeti onima koji omalovazavaju Krajisnike,ali kad me neko 5 minuta nakon upznavanja kaze"Ma ne smijem se ja s vama Krajisnicima zezati,vi odmah potezete cakiju" ?:x
Pozdrav
E.S.
eHost
-
Nesferatu
Sjecam se kad sam se podkraj onog rata vratio iz Bihaca u Sarajevo, u gimnazijske klupe. I prvi dan, digne mene nastavnica, deder ti nama reci odakle si dosao. A ja njoj kazem: Iz Bihaaaca. U tom trenu, cijeli razred je zalego od smijeha. Smijesan im valjda bio Krajski naglasak u mene mi moj.
Kasnije sam naglasak izgubio a i danas mi je milo kad cujem negdje ono krajski i rastegnuto, ko da se radi o vojvodjanima.....
Kasnije sam naglasak izgubio a i danas mi je milo kad cujem negdje ono krajski i rastegnuto, ko da se radi o vojvodjanima.....
-
eHost
krajski i rastegnuto.. koliko ja znam, mi krajisnici bas i ne rastezemo puno.. pogotovo ako cemo porediti hercegovinu sa namaNesferatu wrote: Kasnije sam naglasak izgubio a i danas mi je milo kad cujem negdje ono krajski i rastegnuto, ko da se radi o vojvodjanima.....
Pozdrav
E.S.
eHost
-
ziggy
Ma ne rastezemo mi,nego nam to zele pripisati kao neku negativnu pojavu kod Krajisnika.eHost wrote:krajski i rastegnuto.. koliko ja znam, mi krajisnici bas i ne rastezemo puno.. pogotovo ako cemo porediti hercegovinu sa namaNesferatu wrote: Kasnije sam naglasak izgubio a i danas mi je milo kad cujem negdje ono krajski i rastegnuto, ko da se radi o vojvodjanima.....
Pozdrav
E.S.
eHost
Jest,stvarno zapnu za to kako izgovaramo Bihac,pa ne mozemo ga jos skratiti,kao npr. Sarajvo,Rajvosa itd..
Ma malogradjanske gluposti.