povrat poreza na kupovinu robe u Austriji?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MrShadow

#1 povrat poreza na kupovinu robe u Austriji?

Post by MrShadow »

Pozdrav,

planiram kupovati malo vecu kolicinu odjece za sebe + laptop sto bi ukupno iznosilo oko 2,000 eur. Vidim da imam pravo na povrat poreza od nekih 20% tako da ne bi bilo lose ako bih mogao dobiti nekih 400eur nazad :).

Zna li neko koja je procedura?

Hvala
lavic

#3 Re: povrat poreza na kupovinu robe u Austriji?

Post by lavic »

Vratis porez iz Austrije i onda te na B. Brodu ogule kao bananu.
lajavi krelac

#4 Re: povrat poreza na kupovinu robe u Austriji?

Post by lajavi krelac »

Imaš pravo na povrat poreza ako si BiH državljanin . Prilikom izlaska iz EU ( pretpostavljam HR ) dužan si predočiti carinskim organima Hrvatske obrazac za povrat poreza koji ti oni ovjere . Problem nastaje jer oni jave našoj carini da imaš povrat poreza pa onda u BiH moraš platiti i carinu i PDV . :(
Last December

#5 Re: povrat poreza na kupovinu robe u Austriji?

Post by Last December »

Da li su porezi u AT povoljniji i da li je moguće ući sa potvrdom iz AT da si platio tamo pa da zybjegneš guljenje u džamahiriji?
burekodsira

#6 Re: povrat poreza na kupovinu robe u Austriji?

Post by burekodsira »

Last December wrote:Da li su porezi u AT povoljniji i da li je moguće ući sa potvrdom iz AT da si platio tamo pa da zybjegneš guljenje u džamahiriji?
treba te proĆerati, plaćo bi porez tuđoj a ne bi svojoj zemlji i još je nazivaš kako nazivaš, a sam doprinosiš takvom stanju :D
zigson

#7 Re: povrat poreza na kupovinu robe u Austriji?

Post by zigson »

burekodsira wrote:
Last December wrote:Da li su porezi u AT povoljniji i da li je moguće ući sa potvrdom iz AT da si platio tamo pa da zybjegneš guljenje u džamahiriji?
treba te proĆerati, plaćo bi porez tuđoj a ne bi svojoj zemlji i još je nazivaš kako nazivaš, a sam doprinosiš takvom stanju :D
:thumbup:
Last December

#8 Re: povrat poreza na kupovinu robe u Austriji?

Post by Last December »

Ovo je slobodna zemlja, ne? Demokratija, ovo-ono :D Ili ipak nije... Mislim da je džamahirija odgovarajući atribut...
Kad narod prolupa pa još mi govori kako treba da se stidim jer ne dozvoljavam "državi" da me pljačka. Good joke boys, good joke...
MrShadow

#9 Re: povrat poreza na kupovinu robe u Austriji?

Post by MrShadow »

Kakve su sanse da ja sve to kupim, ovjerim obrazac za povrat poreza, dobijem novac nazad i na nasoj granici niko nista ne dojavi i ja prodjem bez placanja naseg pdv-a :) ?
sema911s

#10 Re: povrat poreza na kupovinu robe u Austriji?

Post by sema911s »

Mozes da imas srece... Ali za par dana dodje kuferta sa pozivom na carnski ured...

I jedna debela teta( brkati ciko) te pita dobili ste povrat poreza za xnxx.com. Da isti ste uvezli u Bosnu.. E gdi je taj artikal...

Dzamahirija= drzava
Post Reply