Pa zasto ne odgovoris na ta pitanja?
Tim pitanjima ne sirim stative, nego ukazujem na jasan postojeci metod lazi i manipulacija koji se redovno primjenjuje.
I ko god postavi takva i slicna pitanja, automatski je "teorwticar zavjere", sto je standardni alat diskreditacije i spina. Ali, vrijeme i konacni odgovori ipak pokazu nesto drugo.
a onda ovo pribjegavanje koristenju AI je cak mozda i gore od
Ad Hominema.
Dozer wrote: ↑28/04/2026 00:15
@drag_gost
Ne zamjeri, odgovoricu samo na ona prva 4 pitanja, i to
na tvoj nacin.
jer sumnjam da i sam znas (bez guglanja) sta znace rijeci koje je AI koristio kao sto su: "siderofilni elementi" ili "izotropski sustav" (sustav? really?). iako si se potrudio da to laziras kao svoje misljenje drugi su to prepoznali i prije mene (@zilog). sa ovim postom si samo sisao jos jedan nivo nize, ali sam siguran da ti tvoj ego nece dozvoliti da to priznas. kao sto ti nece dozvoliti ni da se krijes iza "mase".
Polomio si se da napises sve, a fulio si krucijalnu stvar, sto je bio pocetak.posta..Da, to je bio AI, jedan jedini.moj na temi jer ja svoje postove tipkam. Kao sto su i desetine ranijih njegovih postova AI. Cak sam mu davno rekao da je besmisleno, ali...
Dozer wrote: ↑28/04/2026 10:40
...
Znamo li (mozina) zaista koliko je ljudi bilo na planeti prije 10+ hiljada godina?.
Prije 5.000? 1.000?
Naravno da ne znamo. (mnozina)
...
Dozer wrote: ↑28/04/2026 10:46
..
Konacno nadolazimo (mnozina) na ono sto ja godinama pricam
...
i tako puta stotinu... mislim da je malo postova koje si napisao bez da se krijes iza mnozine.
Potpuno si pogresno.protumacio "mi". Ja pod tim mislim na ljude, ne na nas par na temi
a onda sve one "cinjenice" koje ni sam ne priznajes gdje se pozivas na vjerske knjige necu trositi slova.
Pa jesam li ja kriv sto niste sposobni napraviti distinkciju izmedju stvari, poput izvora i sadrzaja, tj. ko pise, i sta tu pise...
Kako rekoh, religije su za mene budalastine, ali dosta prica iz tih knjiga, ne dogmi, nego.prica, spadaju u istorijski materijal jer su te price starije od tih knjiga.
P.S. za kraj cu ti dati jedan kotraprimjer koji vodi direktno u konfrontaciju, a koji ti stalno koristis. napisao si (vise puta):
Dozer wrote: ↑28/04/2026 13:46
...
To je ono sto ja stalno.ponavljam -
mi, zapravo, puno toga ne znamo...
Da, MI - LJUDI.
zamisli sada samo da ti neko odgovori u mnozini, sto ti stalno cinis, ali sa suprotnim znacenjem. nesto ovako: "vi, zapravo, puno toga ne znate." razmisli malo o tome drug Dozer... (iako znam koji ce "aha!" doci na ovo) i prestani se kriti iza mase. stani iza svog hebenog misljenja i budi spreman da ga promijenis ako saznas nesto novo ili ti nesto bude pojasnjeno.
Vrlo rado, ako zakljucim da su mi argumenti i dokazi prihvatljivi za tu promjenu.
evo, za kraj samo da te pitam jednu stvar. jesi li ti ikada rekao da nisi u pravu? (i nemoj se vaditi na one "mozda" ili "da li je moguce"). da li si ti ijednom rekao da nisi u pravu?
Naravno da jesam. Bezbroj puta u zivotu, kao i na ovom forumu. Ali, ne mogu nikako reci da nisam u pravu ako vidim da sagovornik uopste ne razumije sta govorim.
i, stalno provlacis tezu kako naucna zajednica laze, a vlade prikrivaju dokaze. da li ti mislis da te drug @drag_gost ovdje laze ili nesto prikriva?
Ja jos nisam vidio da je on dao bilo kakav link na vlastiti naucni rad, neke vlastite analize, nalaze, zakljucke, dokaze, bilo sta.
Samim tim, zasto bih ga optuzivao da laze? Covjek daje AI rezultate i postove, linkove, itd., a svaki njegov post je zapravo referenca na necije naucne rezultate.
Cim nam postavi nesto svoje licno, to onda potpada i pod direktno propitivanje i kvalifikacije.
[/quote]