Opet ti.... nismo mi isti. Nisu Ratko i Rasim isti. Samo je Ratko radio na genocidu (to je cak i sam priznao!), a ti sluzio njemu. Nisu to dvije strane iste price. Tu su dvije potpuno razlicite price. Ako neko mora dozivjeti katarzu onda bi to vjerovatno trebala biti strana koja je i izvrsila genocid?!felipe kajetano wrote:Ti Rasimu a ja ovom spomenutom, sad smo tu da pricamo..rat prosho jbgJBL wrote:Ratku Ratku... onaj koji je "razvlacio pamet" Bosnjacima Sarajeva.... dijelio cokoladice djeci Srebrenice...felipe kajetano wrote:motorsu![]()
Njemu si sluzio i zelje ispunjavao. A sad bi da solis pamet Bosnjacima kako bi oni trebali "promjeniti politiku".
Kad ti je obraz djon sve se moze
Potez Ahmeta Davutoglua
-
JBL
#226 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
- felipe kajetano
#227 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Nisu, jedan je posthumno osudjen a ovaj drugi je u bjekstvu.
Gledaj, ves sam rekao da je tebi to tesko shvatiti jer vidim nabrijani stav
Ne pricam ja sta bi bilo idealno, ja samo dajem svoje vidjenje koje vise ima veze sa prakticnoscu(jer bi moglo dati rezultat)...a sad ti mozes i dalje misliti da si bash ti u pravu(pri tome se duriti k'o beba) i cekati kad ce neko rjesiti situaciju.
Mili, nece niko sem tebe.
Gledaj, ves sam rekao da je tebi to tesko shvatiti jer vidim nabrijani stav
Ne pricam ja sta bi bilo idealno, ja samo dajem svoje vidjenje koje vise ima veze sa prakticnoscu(jer bi moglo dati rezultat)...a sad ti mozes i dalje misliti da si bash ti u pravu(pri tome se duriti k'o beba) i cekati kad ce neko rjesiti situaciju.
-
JBL
#228 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Pa nije to bas jedina razlika. Jedan je predstavljao drzavu legalno vojsku drzave, drugi paravojsku. Jedan je predstavljao drzavu BiH, drugi genocidnu tvorevinu. Jedan je dobrovoljno pristao da mu se sudi. A ovaj drugi nesto bjezi pred sudom... Razlika drasticna.felipe kajetano wrote:Nisu, jedan je posthumno osudjen a ovaj drugi je u bjekstvu.
Gledaj, ves sam rekao da je tebi to tesko shvatiti jer vidim nabrijani stav![]()
Naravno da nece nista samo od sebe. Pa tako ni genocid. Ratko je trebao nekoliko hiljada intelktualaca "VRS". Da drze liniju, da pucaju ljudima u potiljak, da prebacivaju leseve iz grobnice u grobnicu....
Last edited by JBL on 01/02/2011 19:53, edited 3 times in total.
- jutarnji
#229 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
I ti bi kao nesta predlagao, lafo prakticno je i izvodljivo? Ono, jeste, jos samo da nadjes neku budalu kojafelipe kajetano wrote:Nisu, jedan je posthumno osudjen a ovaj drugi je u bjekstvu.
ce se tebi dobrovoljno napenalit` da ga gurnes sa Koricanskih Stijena.
- felipe kajetano
#230 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Pa jesam li rekao da Mladic nije zlocinac?jutarnji wrote:I ti bi kao nesta predlagao, lafo prakticno je i izvodljivo? Ono, jeste, jos samo da nadjes neku budalu kojafelipe kajetano wrote:Nisu, jedan je posthumno osudjen a ovaj drugi je u bjekstvu.
Ne budali bolan...kakve stijene
-
JBL
#231 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Naravno da nisi.... Svima znamo da bi to bila glupost tj. nemoguce pa se zlocin relativizuje. Pa ako je Ratko zlocinac (a jeste) onda je i Rasim. I svi smo isti. I niko nije kriv. Pogotovo nekofelipe kajetano wrote:Pa jesam li rekao da Mladic nije zlocinac?jutarnji wrote:I ti bi kao nesta predlagao, lafo prakticno je i izvodljivo? Ono, jeste, jos samo da nadjes neku budalu kojafelipe kajetano wrote:Nisu, jedan je posthumno osudjen a ovaj drugi je u bjekstvu.
Ne budali bolan...kakve stijene
A svi znamo kako bezze je porediti Ratka i Rasima. Zar ne?
Last edited by JBL on 01/02/2011 20:00, edited 1 time in total.
- jutarnji
#232 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Nisi, jesi za Rasima, a za svog djeneralisimusa si napisao da je u bjekstvu. Mozda si ostao nedorecen?felipe kajetano wrote:Pa jesam li rekao da Mladic nije zlocinac?
Iste one sa koje je vojska u kojoj si i ti bio bacala neduzan svijet u provalije. Aha, bio rat, volja naroda..truc truc.felipe kajetano wrote:Ne budali bolan...kakve stijene
-
JBL
#233 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ko da je neko u "VRS" znao za Koricanske stijene... Ako je i neko znao to nije bilo namjerno. Ako je i bilo namjerno onda su to odradili neki pojedinci. Nasumice. Itd, itd, itd.jutarnji wrote:Nisi, jesi za Rasima, a za svog djeneralisimusa si napisao da je u bjekstvu. Mozda si ostao nedorecen?felipe kajetano wrote:Pa jesam li rekao da Mladic nije zlocinac?
Iste one sa koje je vojska u kojoj si i ti bio bacala neduzan svijet u provalije. Aha, bio rat, volja naroda..truc truc.felipe kajetano wrote:Ne budali bolan...kakve stijene
-
Nezbilj
#234 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
To je u principu jedina realna opcija međutim također je realno da se takva politička večina neće formirati najmanje još desetak godina a vjerovatno ni dvadeset. Ovo opet pod uslovom da se u međuvremenu ne stvore okolnosti za rat koji će ubrzano promjeniti odnose. Iako je istina da inicijativa i težište takve političke večine u svakom slučaju će doći iz lijeve opcije bošnjačkog korpusa zajedno sa građanski orjentisanim Srbima, Hrvatima i ostalim prije svega u FBiH (svi navedeni mogu se jednostavno nazvati Bosancima i Hercegovcima). Međutim ostvarenje uticaja na lijevo odnosno građanski segment u RS-u nema puno veze sa daljim poljevljenjem u Bosanaca.felipe kajetano wrote: Ovdje je potrebna nova snaga, koja mora krenuti iz bosnjackog korpusa, na potpuno novim premisama i koja ce moci oko sebe okupiti jedan relavantan broj nebosnjaka.Ja nisam naivan, znam da je nemoguce dobiti 100% podrsku Zap.Hercegovine i RS-a sve da im se daje svaki dan po dukat, al' je drugacije kad xy partija ima 100 000 clanova u tim dijelovima i kad ima odnosno nema ni 10 000.Najgore od svega sto ja takvu snagu uopste ne vidim, ne vidim je ni u RS-u.
Potpuno je besmisleno imputirati da bi se građanska ljevica RS-a konačno razbudila čim bi Bošnjaci poljubili zastavu RSa, počeli govoriti o genocidu u kontekstu "hajmo ljudi halalit" i prestali se ljutit zbog ukidanja pridjeva bosanski u RS-u. Besmisleno je zbog toga što građanska ljevica kod Srba u BiH očigledno apsolutno ne postoji jer ljevica nikada ne bi mogla razmišljati na navedeni način. Dakle da bi Bosanci i na koji način mogli računati na zajedničku političku platformu sa Srbima potrebno je da se prije svega pojavi ljevica u RS-u koje već 20 godina nema. Mislim da je uslov za pojavu ljevice zapravo prihvatanje činjenice da nema šanse za otcjepljlenje RSa iz čega će proisteći razumjevanje o političkoj i ekonomskoj neodrživosti tog entiteta.
Građansku ljevicu u RS-u pretstavljaće oni koji u RS-u budu prepoznali uzrok demografskog i ekonomskog slabljenje Srba u BiH. Dakle glasove razuma i pomirenja pa čak onda možda i neke vrste pokajanja možemo očekivati tek onda kada RS bude u fazi aktivnog ekonomskog raspada, diktature i demografske katastrofe. Istini za volju tada više nikome srpska ljevica neće ni trebati ali ipak s nestrpljenjem čekam dan kada će u Banja Luci i na Palama ljiljani zamirisati. A do tada sabur i što kažeš rahat-patnja.
- Harder
#235 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Meni oko ove zastave nije nista jasno.
Vodece svjetske novinske kuce su objavile da je Davutoglu trazio uklanjanje zastave
Davutouglu je sam izjavio da uopste nije trazio uklanjanje zastave(na prijemu kod Dodika sjedi ispod zastave)
Radmanovic kaze da je trazio uklanjanje zastave.
Turska ambasada je iznenadjena Radmanovicevom izjavom.
Na snimku se vidi da je odnesena jedna od dvije srpske zastave sa podijuma i da su ostale drzavna ,turska i srpska.
Znaci nije tacno da nije bilo drzavne zastave, kako neki tvrde.
Nakon svega ja sam

Vodece svjetske novinske kuce su objavile da je Davutoglu trazio uklanjanje zastave
Davutouglu je sam izjavio da uopste nije trazio uklanjanje zastave(na prijemu kod Dodika sjedi ispod zastave)
Radmanovic kaze da je trazio uklanjanje zastave.
Turska ambasada je iznenadjena Radmanovicevom izjavom.
Na snimku se vidi da je odnesena jedna od dvije srpske zastave sa podijuma i da su ostale drzavna ,turska i srpska.
Znaci nije tacno da nije bilo drzavne zastave, kako neki tvrde.
Nakon svega ja sam
- felipe kajetano
#236 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Decko, podhitno promjeni botanicke stavove, ako zaista zelis da ti nesto u BL zamiruHi
- nellington
#237 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Hajd' bolan, ne moraju kotromanićevski ljiljani, mogu i nemanjićkifelipe kajetano wrote:![]()
Decko, podhitno promjeni botanicke stavove, ako zaista zelis da ti nesto u BL zamiruHi
-
hercegovac_pravi
#238 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Sa tim da Rasim niti vlada koju je predstavljao nisu osuđeni za genocid, etničko čišćenje i slične "stvarčice". To ti onako dođe ko "majušna" razlikafelipe kajetano wrote:Ti Rasimu a ja ovom spomenutom, sad smo tu da pricamo..rat prosho jbgJBL wrote:Ratku Ratku... onaj koji je "razvlacio pamet" Bosnjacima Sarajeva.... dijelio cokoladice djeci Srebrenice...felipe kajetano wrote:motorsu![]()
Njemu si sluzio i zelje ispunjavao. A sad bi da solis pamet Bosnjacima kako bi oni trebali "promjeniti politiku".
Kad ti je obraz djon sve se moze
- felipe kajetano
#239 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
To je vec druga stvarnellington wrote:Hajd' bolan, ne moraju kotromanićevski ljiljani, mogu i nemanjićkifelipe kajetano wrote:![]()
Al' dabogda sta bude mirisalo, ne samo u BL
- nellington
#240 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ma zamirisaće, Felipe, mora nekad. Dosta smo barut mirisali, vakat je i za neke karanfile, makove, ljiljane, filodendrone.
- felipe kajetano
#241 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Nemoj "ljiljane" , oni su mi k'o ambrozijanellington wrote:Ma zamirisaće, Felipe, mora nekad. Dosta smo barut mirisali, vakat je i za neke karanfile, makove, ljiljane, filodendrone.
- nellington
#242 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Joj botanofobije
i alergije
Može li zambak ili krin umjesto ljiljana?
- felipe kajetano
#243 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
nellington wrote:Joj botanofobijei alergije
![]()
vjeruj da je moje botanicko znanje vrlo ograniceno
-
Nezbilj
#244 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
U kontekstu onoga što sam napisao mislim da ste negdje na pola puta. U naredne 4 godine tek ćete da vidite šta je diktatura i u kakvoj ekonomskoj dubiozi je RS. Demografija je samo posljedica procesa ekonomskog propadanja koji će se u narednom periodu osim u istočnoj RS dobro osjetiti i u BL. A što se tiče ljiljana.. Evo hajde da vidimo šta će se desiti kada propadne penzioni fond RS-a (u drugoj polovini godine). Kladim se da će po bašćama srpskih penzionera vrlo brzo propupati ljiljani zlatni i donijeti glas razuma koji će tražiti jedinstven penzioni fond na nivou BiH (što je jedino ekonomski održivo rješenje bez ikakve ideološko/političke pozadine). A kada Dodik takve proglasi plaćenicima koji ruše kuću srpsku zamirisaće ljiljan još i jače.felipe kajetano wrote:To je vec druga stvarnellington wrote:Hajd' bolan, ne moraju kotromanićevski ljiljani, mogu i nemanjićkifelipe kajetano wrote:![]()
Decko, podhitno promjeni botanicke stavove, ako zaista zelis da ti nesto u BL zamiruHi![]()
![]()
Al' dabogda sta bude mirisalo, ne samo u BL

- felipe kajetano
#245 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
To bi imalo logiku da je Fojnica u pokrajini Bavraskoj, a Gradacac u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji
Halo ba, o cemu ti pricas?
Postavljas Federaciju kao ekonomsku velesilu od koje zazire cijeli region
Druze, postavka ti je na totalno pogresnim premisama, ocekivao sam nesto inventivnije od demografske supljare
-
JBL
#246 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
nisam vidio da je negdje u tekstu spomenuo Federacijufelipe kajetano wrote:![]()
To bi imalo logiku da je Fojnica u pokrajini Bavraskoj, a Gradacac u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji![]()
Postavljas Federaciju kao ekonomsku velesilu od koje zazire cijeli region, pricas o tvorevini koja i sama velike muke da uopste opstane.Mislim, stvarno ne kontam u kakvim filmovima pojedinci uopste zive
?
Druze, postavka ti je na totalno pogresnim premisama, ocekivao sam nesto inventivnije od demografske supljare
-
barbar
#247 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
hajde boga ti,ko da je to važno što će federacija prije "grohnuti"felipe kajetano wrote:![]()
To bi imalo logiku da je Fojnica u pokrajini Bavraskoj, a Gradacac u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji![]()
Postavljas Federaciju kao ekonomsku velesilu od koje zazire cijeli region, pricas o tvorevini koja i sama velike muke da uopste opstane.Mislim, stvarno ne kontam u kakvim filmovima pojedinci uopste zive
?
-
palermo
#248 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Mislim da ti ipak zanemaruješ neke svari. Naravno da Federacija nije zapadna Njemačka, ali jednostavno resursi koje ima su objektivno znatno veći od onih koje ima RS. Tu prije svega mislim na velike gradove koji prirodotm stvari okupljaju elitu (ekonomsku,tehničku, političku).....uvezanost teritorija, geografiju, prometnice...i naravno ljudske resurse, prije svega u smislu brojnosti (kako tržišta tako i obezbjeđenja radne snage) što samo po sebi otvara veću mogućnost investicija.Dugoročno, RS ne može da izdrži trku.......e, sad niko ne kaže da će to biti trka na 100 metarafelipe kajetano wrote:![]()
?
- Alfons Kauders
#249 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
zar ne gledas komandira na rtrs?felipe kajetano wrote:![]()
?
- Bosnolog
#250 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Evo iz moje baste licno i personalno,nista ljepse i jace ne zamirise od Ljiljana,.....nellington wrote:
Hajd' bolan, ne moraju kotromanićevski ljiljani, mogu i nemanjićki

Ni ove ruze mi ni blizu ne mirisu kao Ljiljani,.....