Sta mislite o ovom "incidentu" i ko je ovdje ispao shupak?

Zastava jeste izbacena i do sastanka jeste doslo. Umjesto Radmanovica sastanku je prisustvovao Dodik, a zastave mu RS-ovske nigdje ni na vidiku nije bilo.Ja_Ja wrote:Cekaj ba, ko kaze da je zastava izbacena? Do sastanka nije ni doslo jer je tip kasnio. Te je Radmanovic otkazao sastanak nakon 75min...
nije mi baš jasno u ovom članku na sa-x-u,kako nas to turci zavađaju?nije turčin u naše ime išao na razgovore u banjalukuNightSkyWalker wrote:Ministar vanjskih poslova prijateljske nam i bratske Republike Turske zatrazio je da se ukloni zastava RS-a koja se nalazi u sali za sastanke u Palati tzv Republike. Zahtjev je ispunjen i zastava je izbacena. Ovaj potez velikog prijatelja Bosne je naisao na kritike ne samo kod Radmanovica nego je i na Sa-x okarakterisan kao negativac dana i potez koji navodno raspiruje mrznju. http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/110129093
Sta mislite o ovom "incidentu" i ko je ovdje ispao shupak?
Sastanak sa Dodikom je ranije dogovoren i nije povezan sa sastankom izmedju Ahmeta i Radmanovica.NightSkyWalker wrote:Zastava jeste izbacena i do sastanka jeste doslo. Umjesto Radmanovica sastanku je prisustvovao Dodik, a zastave mu RS-ovske nigdje ni na vidiku nije bilo.Ja_Ja wrote:Cekaj ba, ko kaze da je zastava izbacena? Do sastanka nije ni doslo jer je tip kasnio. Te je Radmanovic otkazao sastanak nakon 75min...
Ahmet jednostavno nije htjeo da stoji ispred zastave koja predstavlja genocidnu tvorevinu.
Mislim da je upravo to zamka koju su Ahmetu spremili Dodo i ekipa da ko po običaju naprave cirkus od kojeg će se svima prevrtati želudac. Međutim Davutoglu i njegova ekipa očigledno su jako dobro skontali u kojem pravcu sve to ide i na kraju odigrali potez koji je jedini imao smisla. Radmanović je očigledno uslovio da susret bude u BL a Turci su pristali kako ne bi ispalo a zatežu situaciju odmah u startu. Osim toga planiran je i sastanak s Dodikom te Mostar tako da pokažu kako nisu samo pristransni prema Sarajevu. Slijedeća zamka međutim bila je da se sastanak održi pod zastavom i grbom RS što bi da se desilo izazvalo burne reakcije iz Sarajeva u smislu kako Turska ne poštujem BiH itd. Zato su Turci poznavajući situaciju tražili da se ispoštuje zvanični međudržavni diplomatski protokol koji podrazumjeva isključivo državna obilježja a Dodik i njegovi pijuni odlučili su da to iskoriste da opet naprave skandal oko Turske posjete. Međutim Turci bi napravili puno veću štetu da su pristali na igranku koju im je spremljena u BL jer bi time prekršili standardne međudržavne protokole i ponizili državu BiH a Vasić je vjerovatno već imao spremljen teks pod naslovom "Ni turci više ne vjeruju u državu BiH". Davutoglu se ponio kao državnik visokog ranga koji ne pristaje na provincijske foluškice i djetinjarije. Zato se potuno slažem da je navedeni komentar sarajevo-x-a krajnje plitak populistički i pretenciozan. Mislim da bi ovakve komentare ne bi trebali prepustiti ljudima koji nemaju pojma sa politikom.chuchumbamayumbe wrote:Nisam baš siguran zašto je Ahmet tražio uklanjanje zastave, a u isto vrijeme išao na sastanak sa spodobama koje su tu zastavu postavile i kojima je ona zakletva?!
Da je principijelan, ne bi se ni sastajao sa Radmanovićem tamo gdje je i trebao, nego u zgradi Predsjedništva u Sarajevu.
Niđe veze.
Upravo suprotno... Bratija bi uporabo mic po mic da "RS" uvali kao nesto normalno i svakidasnje. A ovakav potez na na sve skupa stavi STOP. Respect za turski potezNezbilj wrote:Mislim da je upravo to zamka koju su Ahmetu spremili Dodo i ekipa da ko po običaju naprave cirkus od kojeg će se svima prevrtati želudac..chuchumbamayumbe wrote:Nisam baš siguran zašto je Ahmet tražio uklanjanje zastave, a u isto vrijeme išao na sastanak sa spodobama koje su tu zastavu postavile i kojima je ona zakletva?!
Da je principijelan, ne bi se ni sastajao sa Radmanovićem tamo gdje je i trebao, nego u zgradi Predsjedništva u Sarajevu.
Niđe veze.