Posjet Sarajevu...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ptičica

#151 Re: Posjet Sarajevu...

Post by ptičica »

boyche wrote:kakvi bolan to... jel mi pricamo o istom gradu uopce?? Vi sarajalije s foruma, majke mi ko da ste najveci neprijatelji sarajeva, a ne njegovi stanovnici...
Ma pusti ih, ne misle svi tako. Onaj ko je rodjen u Sarajevu , ko je tu rastao i pamti neka ljepsa vremena,
uvijek ce ga voljeti i bit ce mu to najljepsi grad na svijetu :)
Naravno, nije isto kao sto je nekad bilo,ali opet ima neku svoju ljepotu :thumbup:
boyche

#152 Re: Posjet Sarajevu...

Post by boyche »

Jos nesto... Vozio sam se jednom u taxiju Sarajevo Taxi je bio i nije upalio taximetra i naplatio je 3.50 km od bolnice tj. glavnog ulaza do parka..
opa22

#153 Re: Posjet Sarajevu...

Post by opa22 »

pa ok niš strašno i jes neka realna cijena :D
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#154 Re: Posjet Sarajevu...

Post by Woody »

Hej, @opa22,

Kako ba, "Niš strašno..." pa to je strašno da strašnije ne može biti. Čuj, frajera, nije upalio taximetar... Nije mu trebao ništa ni platiti, i hladno mu reći: "Hvala majstore, jeli ovo bio happy-hour? Reci mi kad će opet biti da iskoristim..."

Sreća njegova (putnikova) što mu je zviznuo realnu cijenu. Isto tako mu je mogao reći: "350 KM, molim..." I šta onda?
U stvari, strašno je to što je on te 3,50 KM strpao u džep bez prikazivanja prihoda (znači - porez: zdrrrraaavoooo) i tako n-puta taj dan

I ubuduće nemojte tako tješiti ljude :x
corvus_edin

#155 Re: Posjet Sarajevu...

Post by corvus_edin »

A kol'ka je realna cijena aerodrom-centar taxijem?
charrrmed

#156 Re: Posjet Sarajevu...

Post by charrrmed »

corvus_edin wrote:A kol'ka je realna cijena aerodrom-centar taxijem?
Zivim u ulici Kosevo, i od aerodroma do moje ulice mi je uzeo 20KM bez taksimetra, ljetos.
boyche

#157 Re: Posjet Sarajevu...

Post by boyche »

Zatim vozio sam se jos jednom i ulazimo mi u taxi, sjedamo sve fino, kazemo gdje cemo.. Kad ni taximetra ni nista, kad tamo vadi lola samsung galaxy upali neku aplikaciju pritisnu start i krenu fino sve.. :D I sa njim me izaslo 2.70km, a dalje smo dole sjeli.. Znam da je bio KALE taxi, a nazad velikim slovima pise rent a car :D
Better Man

#158 Re: Posjet Sarajevu...

Post by Better Man »

charrrmed wrote:
corvus_edin wrote:A kol'ka je realna cijena aerodrom-centar taxijem?
Zivim u ulici Kosevo, i od aerodroma do moje ulice mi je uzeo 20KM bez taksimetra, ljetos.
Mislim da bi realno bilo max 15 KM Kralja Tomislava - Aerodrom!
Post Reply