posao u dom zdravlja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Luke Perry

#51 Re: posao u dom zdravlja

Post by Luke Perry »

Kao da bi te pare bile drugacije od onih para koje su od 96 pa na ovamo trebali uloziti u nesto pametno :roll:
ja_cura_

#52 Re: posao u dom zdravlja

Post by ja_cura_ »

redondo72 wrote:Pazite, državu otvaranje jednog radnog mesta košta oko 10 000 kaemčića.

zasto kosta 10 000 km otvaranje radnog mjesta? toliko kosta raspisivanje konkursa i potpisivanje ugovora ili sta? sta ako je neka osoba otisla u penziju? a neko potpuno novo radno mjesto (hocu reci izmisljeno) kosta mnogo vise, jer ce biti na budzetskoj kasi dugi niz godina, znaci vise od ovih 10 000 km...
redondo72

#53 Re: posao u dom zdravlja

Post by redondo72 »

Ne računa se tako. 100 ljudi x 12 500.00KM = 12 500 000. 00 KM
Sasvim dovoljno da se pokrene neka proizvodnja. Naravno ovo je samo neki improvizorij... tu treba uraditi dosta toga, biznis plan, menadžment, ali moguće je jer bi sistem sam sebe regenerisao. Sistem ima jednu manu. Ne mogu oni koji su na vlasti da kradu kao do sada, tj. mogućnosti bi im bile sužene.
shana_majka

#54 Re: posao u dom zdravlja

Post by shana_majka »

Svi se neshto fol ibrete za shtele ,a prije nego shto i pogledaju opis radnog mjesta vec traze shtelu.... kad se neJma niko, onda belaj.
redondo72

#55 Re: posao u dom zdravlja

Post by redondo72 »

Znam da je ovo naivno i da se to nikada neće realizovati ali eto samo na glas razmišljam. :D
valter.ba

#56 Re: posao u dom zdravlja

Post by valter.ba »

Enenenee ima li ista novo,pozuruje li te posrednik da odradite posao :lol: Nabaci ga meni da ga ja punim odvalim :D
Tacno je i da Suada s Koseva uzima lopatom ali znas sta joj mogu :dance: . Namazana starka, od svakog transfera je pogurala i glaveshine a oni pohlepni kakvi jesu nisu mogli odoljeti. Sada ih drzi u shaci dobro stegnute i daje im pomalo zraka :D Kod Trninica bi SIPA imala pune ruke posla pa se samo mozemo nadati da ce neko od unutrasnjih organa posjetiti ovaj forum :-D Ne daj se legendo a pare ni za zivu glavu,osim ako si organizovao sacekusu :D
Volim Bosnu boziju bastu, a u njoj bas svega :bih:
moler

#57 Re: posao u dom zdravlja

Post by moler »

ČISTAČIĆA PRIJE GODINU DALA 4000 KM ENO JE RADI U D Z STARI GRAD
Vincent Raine

#58 Re: posao u dom zdravlja

Post by Vincent Raine »

enenee wrote:prije neki dan dobio sam ponudu da radim u dom zdravlja kao fizioterapeut ali pod uslovom da dam 10.500 KM covjek mi garantuje da bi trebao biti primljen za stalno nakon nekog vremena ja sad stvarno neznam sta da radim pa bi vas dragi forumasi pitao za savjet i da li je neko imao iskustva sa slicnim pozz
Garant neka sandjacka veza.

Vidi naslov :D
amrica

#59 Re: posao u dom zdravlja

Post by amrica »

Cistacice imaju osnovnu platu 488 KM, plus topli obrok cca 300 KM plus minuli staz, max 20% odnosno100 KM, pa malo prekovremenog, subotom,... eto ti matematike, a osim toga sve ostalo sto ide: regres, zimnice, bajramluci....
redondo72

#60 Re: posao u dom zdravlja

Post by redondo72 »

Znači amrice najviše se isplati platiti za čistačicu. Izađe plata na milju a platiš posao četiri. Za 4 meseca islatiš, a već peti ti dobar. :D
moler

#61 Re: posao u dom zdravlja

Post by moler »

amrica wrote:Cistacice imaju osnovnu platu 488 KM, plus topli obrok cca 300 KM plus minuli staz, max 20% odnosno100 KM, pa malo prekovremenog, subotom,... eto ti matematike, a osim toga sve ostalo sto ide: regres, zimnice, bajramluci....
ZAMISLI NIJE NEGO IMA LIK U VRAZOVOJ KOJI UZIMA PARE I ZAPOŠLJAVA ALI NIKO MU NEĆE IME DA KAŽE BOGAMI GA ČUVAJU BOLJE NEGO LUVR
amrica

#62 Re: posao u dom zdravlja

Post by amrica »

moler wrote:
amrica wrote:Cistacice imaju osnovnu platu 488 KM, plus topli obrok cca 300 KM plus minuli staz, max 20% odnosno100 KM, pa malo prekovremenog, subotom,... eto ti matematike, a osim toga sve ostalo sto ide: regres, zimnice, bajramluci....
ZAMISLI NIJE NEGO IMA LIK U VRAZOVOJ KOJI UZIMA PARE I ZAPOŠLJAVA ALI NIKO MU NEĆE IME DA KAŽE BOGAMI GA ČUVAJU BOLJE NEGO LUVR

A sto si mene citirao za svoj post??????
I smanji slova, kucni red.
scooter21ba

#63 Re: posao u dom zdravlja

Post by scooter21ba »

kad smo vec kod tog placanja radnih mjesta ne mogu da shvatim raju
posto radim u "jakoj" firmi nekoliko puta mi se raja obracala e ajd me zaposli platit cu :shock:
prvo sto ja nemam veze sa zaposljavanjem jer sam obican radnik drugo i da mogu ne bi uzeo
ne mogu shvatiti ljude te kako mogu reci e ajde platit cu zaposli me ili pita koji direktor zaposljava?
valter.ba

#64 Re: posao u dom zdravlja

Post by valter.ba »

enenneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sto si se ushutio,zovi raji kafu kazu da si poceo raditi pa se utioshu :D Necemo ti provaljivati shemu iako bih rado to uradio znas i zasto :-) Novi si kolac ali ne daj da te :dance: pa platio si pobogu :-D
SanYava

#65 Re: posao u dom zdravlja

Post by SanYava »

redondo72 wrote:edit: mora da su ti ovih 500 tražili zbog gramatike... posao u Dom zdravlja.
a -u?

Posao u Domu zdravlja? :-)
Amazonka27

#66 Re: posao u dom zdravlja

Post by Amazonka27 »

Izgleda da je nekom novinarcicu zafalilo materijala za "istrazivacki rad"... :run:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#67 Re: posao u dom zdravlja

Post by PipiDugaDevetka »

redondo72 wrote:Znam da je ovo naivno i da se to nikada neće realizovati ali eto samo na glas razmišljam. :D
Još genijalnija ideja:
Pokrenuti akciju Hiljadu škola fudbala i 999 nogometnih stadiona u BiH. Svu djecu uključujući i djevojčice upisati u ove škole. ''Proizvoditi'' fudbalere i nogometašice, pa čim postanu iole uspješni, iste IZVOZITI. Svo stanovništvo i sve djelatnosti usmjeriti na izvoz fudbalera. Harati Evropom, Južnom Amerikom, Amerikom. Otvarati institute za fudbal, trenerske škole, bolnice specijalizirane za fudbalere i njihove probleme. Poljoprivredu i proizvodnju hrane usmjeriti na ''zdravu'' hranu bez pesticida i hormona za potrebe naših ''izvoznih proizvoda'', fudbalera/nogometašica. Pisce i pjesnike angažovati da pišu parole i ostalo što se skandira na stadionima. Napraviti 100 liga, a u većim opštinama po nekoliko fudbalskih liga. Proglasiti cijelu BiH: Fudbalskom državom (Crna Gora=Eko država). Svi će biti sretni i zadovoljni, i publika, i narod, i političari. Koliko samo košta, t.j. dobije neki fudbalski klub za izvoz nogometaša u recimo, Rusiju ili Francusku? Sjedi, pa izračunaj. Nikome ne bi naumpalo da nešto korupcijom rješava, jer jedino mjerilo uspješnosti bilo bi IZVOZ, a znamo, ti fudbalski eu. timovi ne kupuju čavče pod golupče, iliti, daMu pod bubrege.
valter.ba

#68 Re: posao u dom zdravlja

Post by valter.ba »

enenee sta ima u Domu Zdravlja,ne javljas raji kako je na poslu a mi se toliko brinusmo za tebe :-D Kolika je sada tarifa :D Daj malo info moze i na PP ako ti je ofirno ovako :lol:
strong69

#69 Re: posao u dom zdravlja

Post by strong69 »

Jel´ to lik dobio pos´o u "Dom" :mrgreen: zdravlja? Hebo te, kod nas se info o dostupnosti osoba podloznih mitu i iznos mita moze na internetu pronaci. :run:

Da pokusam citirati dijalog iz Gori vatra kad im pregledavaju dokumentaciju a ovi istu bacaju kroz prozor; "Udite, udite, mi nemamo sta da krijemo". :lol: :lol: :lol:
hakazvaka

#70 Re: posao u dom zdravlja

Post by hakazvaka »

strong69 wrote:Jel´ to lik dobio pos´o u "Dom" :mrgreen: zdravlja? Hebo te, kod nas se info o dostupnosti osoba podloznih mitu i iznos mita moze na internetu pronaci. :run:

Da pokusam citirati dijalog iz Gori vatra kad im pregledavaju dokumentaciju a ovi istu bacaju kroz prozor; "Udite, udite, mi nemamo sta da krijemo". :lol: :lol: :lol:
il ko onaj Enes iz lud zbunjen normalan, kaze "da ti rjesim taj slucaj, trebace mi ime sudca" :D
kone

#71 Re: posao u dom zdravlja

Post by kone »

Brate ne budali.Kakvo davanje para i to tolikih za posao.Sto ti neko rece,kreni sam u posao sa tim parama.De ti nama napisi koji je dom zdravlja i koje veza,pa neka ga malo u zatvoru....neka tamo malo smrdi.
BajrinNajmladji

#72 Re: posao u dom zdravlja

Post by BajrinNajmladji »

refreshed

Znam u koji dom zdravlja si naša0 posao uz pomoć najinteligentnije rakete ZEMLJAK - ZEMLJAKU:

Image
valter.ba

#73 Re: posao u dom zdravlja

Post by valter.ba »

Ma nema pravopis veze sa ovim :D Kazu da je cjena generalnom skocila na 20.000 :x Zao mi samo sto meni niko nece da ponudi odmah bi zaposlio krim policiju :lol: :bih:
BajrinNajmladji

#74 Re: posao u dom zdravlja

Post by BajrinNajmladji »

valter.ba wrote:Ma nema pravopis veze sa ovim :D Kazu da je cjena generalnom skocila na 20.000 :x Zao mi samo sto meni niko nece da ponudi odmah bi zaposlio krim policiju :lol: :bih:
Prvo i prvo pravopis ima veze sa svim u životu jer ako neko nije naučio ono što se uči u nižim razredima osnovne škole, kako je uopšte posao ljekar, kasnije direktor.

Bi li ti išao kod nje da te pregleda kao što sam ja išao?
Hajra Boškailo, dr. spec. opće medicine, direktorica!

Sreća, pa sam išao samo da mi dadne moju gidu lijekova koja je ranije propisana, a ona samo kao ljekar pisar/skretničar napisala recepte, uputnice,... Ni to nije mogla sve uraditi jer nije imala nekih formulara sa svojim ''barkodom'', pa sam morao naredni radni dan doći.

Zar nije indikativno to što ona ističe ovakve obavijesti kod aparata za kontrolu prisutnosti na poslu? Haos vlada u DOM ZDRAVALJA KOD NJE.

Ko je generalni, ranije je bio Trninić S., ne vjerujem da on prima plave koverte?
Edin H.

#75 Re: posao u dom zdravlja

Post by Edin H. »

Vincent Raine wrote:
enenee wrote:prije neki dan dobio sam ponudu da radim u dom zdravlja kao fizioterapeut ali pod uslovom da dam 10.500 KM covjek mi garantuje da bi trebao biti primljen za stalno nakon nekog vremena ja sad stvarno neznam sta da radim pa bi vas dragi forumasi pitao za savjet i da li je neko imao iskustva sa slicnim pozz
Garant neka sandjacka veza.

Vidi naslov :D
Prije trazenja posla mozda bi bila ideja malo se vratiti u skolu na casove maternjeg jezika.

Treba kaznjavati one koji daju mito u istoj mjeri kao i one koji ga primaju.
Post Reply