posao u dom zdravlja
-
enenee
#1 posao u dom zdravlja
prije neki dan dobio sam ponudu da radim u dom zdravlja kao fizioterapeut ali pod uslovom da dam 10.500 KM covjek mi garantuje da bi trebao biti primljen za stalno nakon nekog vremena ja sad stvarno neznam sta da radim pa bi vas dragi forumasi pitao za savjet i da li je neko imao iskustva sa slicnim pozz
-
redondo72
#2 Re: posao u dom zdravlja
Gde nađe onih 500? Kakvi idioti, majko moja.
- amrica
#3 Re: posao u dom zdravlja
Grozno
Cula sam da se kupuju radna mjesta, ali ovo prvi put vidim da neko otvoreno kaze gdje i koliko.
Da smo u normalnoj drzavi, ti bi fino prijavio tog sto ti trazi pare pa bi taj odletio ne samo sa radnog mjesta nego drito u zatvor.
Nazalost, kod nas poklopi se, suti i trpi, i daj pare da bi mogao raditi da otplatis dug sto si dobio posao, za koji si se skolovao.
Cula sam da se kupuju radna mjesta, ali ovo prvi put vidim da neko otvoreno kaze gdje i koliko.
Da smo u normalnoj drzavi, ti bi fino prijavio tog sto ti trazi pare pa bi taj odletio ne samo sa radnog mjesta nego drito u zatvor.
Nazalost, kod nas poklopi se, suti i trpi, i daj pare da bi mogao raditi da otplatis dug sto si dobio posao, za koji si se skolovao.
-
redondo72
#4 Re: posao u dom zdravlja
Odleteo u zatvor... izvini ali moram...
U najboljem slučaju bi joj/mu sledeći put tražili 15500.
U najboljem slučaju bi joj/mu sledeći put tražili 15500.
-
redondo72
#5 Re: posao u dom zdravlja
edit: mora da su ti ovih 500 tražili zbog gramatike... posao u Dom zdravlja.
- medaaa
#6 Re: posao u dom zdravlja
ovih ti je 500KM ostavio da je mozes cjenkat, pa spustit na 10 miljaenenee wrote:prije neki dan dobio sam ponudu da radim u dom zdravlja kao fizioterapeut ali pod uslovom da dam 10.500 KM covjek mi garantuje da bi trebao biti primljen za stalno nakon nekog vremena ja sad stvarno neznam sta da radim pa bi vas dragi forumasi pitao za savjet i da li je neko imao iskustva sa slicnim pozz
-
redondo72
#7 Re: posao u dom zdravlja
kod cenkanja ide 10%... znači 9 450...
Ako može na rate, isplati se.
- van Basten
#8 Re: posao u dom zdravlja
ma tih 500KM posrednik garant sebi uzima, a cener ide u prave ruke
čuo sam i ja davno još (druga ruka , pričao mi onaj kome je tražio... ne vjerujem da me je lagao, nije imao razloga) da Trninić lopatom uzima za radno mjesto (osim familiji i prijateljima), ali tarife koje su se spominjale ranijih godina bile su ipak značajno manje od ove. Biće da i njega ugrožavaju ovo poskupljenje nafte, veće kamate, manje plate direktorima kao i približavanje kraja mandata:D
čuo sam i ja davno još (druga ruka , pričao mi onaj kome je tražio... ne vjerujem da me je lagao, nije imao razloga) da Trninić lopatom uzima za radno mjesto (osim familiji i prijateljima), ali tarife koje su se spominjale ranijih godina bile su ipak značajno manje od ove. Biće da i njega ugrožavaju ovo poskupljenje nafte, veće kamate, manje plate direktorima kao i približavanje kraja mandata:D
-
dada 37
#9 Re: posao u dom zdravlja
Ako vec imas tih 10500, otvori privatno nesto. A tom tipu bih ime objavila javno, ako kako moze, neka vrsta opomene. Dok mi to sve prihvatamo, sve ce ih biti vise koji ce se tako ponasati.
-
redondo72
#10 Re: posao u dom zdravlja
... i ja mislim da je to sve zbog cene nafte na svetskom tržištu, pogotovu bezolovnog.
-
enenee
#11 Re: posao u dom zdravlja
tako ti je danas prijatelju moj nista bez love ja u ovom slucaju mogu reci da sam i dobro prosao posto obicno za dom zdravlja uzimaju od 12000 pa nadalje sve zavisi koliko ti je jaka veza a valjada ce mi se nekad isplatitiJaguar84 wrote:de ga nekako snimi kako ti trazi pare....hebali majku svoju cuj 10000 pa jarane ima da crknes dok vratis,![]()
![]()
![]()
plata 6-7 stoja....
Mrzim ovaj grad sve vise i vise[/quot
Jaguar84 wrote:de ga nekako snimi kako ti trazi pare....hebali majku svoju cuj 10000 pa jarane ima da crknes dok vratis,![]()
![]()
![]()
plata 6-7 stoja....
Mrzim ovaj grad sve vise i vise
-
homar
#12 Re: posao u dom zdravlja
Mi se godinama ibretimo na ovu pojavu, koja je posebno karakteristična u zdrastvu, dok ljudi rade svoj posao, određuju cijene prema ponudi-potražnji i kretanju nafte na svjetskom tržištu. Pa ko kaže da nemamo tržišnu ekonomiju i to na BOSANSKI način.
-
enenee
#13 Re: posao u dom zdravlja
ja sam se vec cjenkao pocetna cijena je bila 11000 eh kad bi moglo to na rate to bi bilo super nego ja za 15 dana moram dati 10500redondo72 wrote:kod cenkanja ide 10%... znači 9 450...
- roki
#14 Re: posao u dom zdravlja
Sa platom od 700KM(recimo) trebat ce ti vise od godine da vratis pare,ili drugim rjecima godinu ces dana raditi džaba
-
redondo72
#15 Re: posao u dom zdravlja
Kad je Bosna uz Eritreju jedna od najkorumpiranijih zemalja. Prošle godine objaviše rezultate, Bosna po korupciji u rangu sa Etiopijom i Eritrejom, na afričkom nivou.
A to za mito znam odvano. Ljudi kriju koliko su platili. Užas.
A to za mito znam odvano. Ljudi kriju koliko su platili. Užas.
- Jara
#16 Re: posao u dom zdravlja
A ako te prevari...mozda posrednik nema veze sa dom zdravlja...enenee wrote:ja sam se vec cjenkao pocetna cijena je bila 11000 eh kad bi moglo to na rate to bi bilo super nego ja za 15 dana moram dati 10500redondo72 wrote:kod cenkanja ide 10%... znači 9 450...
- legionarka
#17 Re: posao u dom zdravlja
nazalost istina... moja jako dobra prijateljica je prije dvije godine podigla kredit da bi "platila" radno mjesto....tuzna istina, ali tako je....
... sada radi u sarajevu u jednom domu zdravlja... i otplacuje kredit....
i onda kazu ostani u BiH
... sada radi u sarajevu u jednom domu zdravlja... i otplacuje kredit....
i onda kazu ostani u BiH
- Dioda
#18 Re: posao u dom zdravlja
Ti se jos cjenkao
Da ne vjerujes 
-
enenee
#19 Re: posao u dom zdravlja
ma nebi trebalo da me prevare ja licno znam dvije osobe koje isto isle preko te veze i nije bilo nikakvih problema mada moram biti spreman i na tu opciju u zadnje vrijeme ima dosta takvih slucajeva uzmu kes ti radis 3 mjeseca i doviđenjaJara wrote:A ako te prevari...mozda posrednik nema veze sa dom zdravlja...
- vjesticanametli
#20 Re: posao u dom zdravlja
djevojka od mog brata je platila 5 hiljada KM za posao u bolnici kosevo
da nije ne bi se nikako zaposlila
dobr ispitaj teren da te fakat ne izrade
tuzno i zalosno
dobr ispitaj teren da te fakat ne izrade
tuzno i zalosno
-
redondo72
#21 Re: posao u dom zdravlja
Neću da ti stajem na muku pa sam editovao. 
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#22 Re: posao u dom zdravlja
Jao jao...
...javi mi tu vezu molim te
inače obožavam te likove a posebno izvjesnu Suadu Švrakić sa Koševa koja ima je rodonačelnica tog kriminala,i kojoj nisu ni meni dragi likovi iz Federalne za Kriminal uspjeli stat u kraj.Naime dotična je povukla pola SDA sa Koševa za ranije aferime.
Ovako,natrag na temu...najozbiljnije...ne daji teško zarađene pare tim kretenima koji rade u grupi od po tri osobe.Jedan u Domu Zdravlja ,treći posrednik,i drugi u Kantonu.Kanton naime odobrava nova radna mjesta i budžet za ista,te neko od korumpiranih činovnika sa pravom potpisa(u ime ministra) može s vremena na vrijeme može provući ponekog,čisto da popravi budžet.
Međutim ,poenta je u dužini i vrsti ugovora,a to je najčešće ono ružno razvlačenje i obnavljanje ugovora svakih par mjeseci,i moraćeš strepiti svaki put i misliti na to..To naprimjer rade sestrama na Pedijatriji(njih dvije tri mi detaljno ispričaše),i jednom mom kolegi u Domu Zdravlja
..
Odvaži za i protiv,ja ti velim da ne daš pare,jer je pretjerano 10.000,pored toga što je kriminal-prave te levatom, a i sam učestvuješ u kriminalu davanjem novca.Znam šta znači čekanje posla i frustracija,i gore navedeno je moj stav i moja saznanja,a ti prosudi sam.Lično sam se dovodio u opasnost u par navrata sprečavajući takve otimačine,i odustao sam jer vidjeh da sami ljudi guraju novac i podižu cijenu osrednjih radnih mjesta sa niskim platama.
Neću ti govoriti da kreneš na te ljude i da ih prijavljuješ..pokušaj biti razuman i pametan,ja sam tu imam nizak prag tolerancije i puka je sreća da mi ista muka nije potrebna...
Sretno i čuvaj se tih kvarnjaka..
Ovako,natrag na temu...najozbiljnije...ne daji teško zarađene pare tim kretenima koji rade u grupi od po tri osobe.Jedan u Domu Zdravlja ,treći posrednik,i drugi u Kantonu.Kanton naime odobrava nova radna mjesta i budžet za ista,te neko od korumpiranih činovnika sa pravom potpisa(u ime ministra) može s vremena na vrijeme može provući ponekog,čisto da popravi budžet.
Međutim ,poenta je u dužini i vrsti ugovora,a to je najčešće ono ružno razvlačenje i obnavljanje ugovora svakih par mjeseci,i moraćeš strepiti svaki put i misliti na to..To naprimjer rade sestrama na Pedijatriji(njih dvije tri mi detaljno ispričaše),i jednom mom kolegi u Domu Zdravlja
Odvaži za i protiv,ja ti velim da ne daš pare,jer je pretjerano 10.000,pored toga što je kriminal-prave te levatom, a i sam učestvuješ u kriminalu davanjem novca.Znam šta znači čekanje posla i frustracija,i gore navedeno je moj stav i moja saznanja,a ti prosudi sam.Lično sam se dovodio u opasnost u par navrata sprečavajući takve otimačine,i odustao sam jer vidjeh da sami ljudi guraju novac i podižu cijenu osrednjih radnih mjesta sa niskim platama.
Neću ti govoriti da kreneš na te ljude i da ih prijavljuješ..pokušaj biti razuman i pametan,ja sam tu imam nizak prag tolerancije i puka je sreća da mi ista muka nije potrebna...
Sretno i čuvaj se tih kvarnjaka..
-
enenee
#23 Re: posao u dom zdravlja
drug ako nebude nista od posla veza je tvojadr.gog wrote:Jao jao......javi mi tu vezu molim te
inače obožavam te likove
- Jara
#24 Re: posao u dom zdravlja
kiki-miki wrote:Diplomirala sam 2002.(viši fizioterapeut) i da mi je tada neko rekao daj pare za radno mjesto pristala bih
uzela bih kredit i otplaćivala
Kanton već nekoliko godina ZVANIČNO ne odobrava primanje novog medicinskog kadra u domove zdravlja
Naravno ispod tezge se to radi,lično znam nekoliko primjera
Jedan od prvih kolega koji je dobio posao u domu zdravlja "kumrovec" je došao iz bihaća,mada je tamo već imao dobar posao ali nije bihać sarajevo
Nekoliko puta sam pokušavala doći do trninića barem na razgovor,ali njega nikad nema
Radno mjesto na koševu košta oko 15.000,ali ti nema garancije za stalni posao,pa sad vidi
isto tako i za domove zdravlja je cijena skočila
A to što ti neko kaže stalno radno mjesto okači mačku o rep,toga više nema,jer čija je štela veća taj će ga dobiti iako već neko radi na tom mjestu
da ih imam već bih bila na moru i čuvala svoje živce
a od 10.000 -15.000 znaš li koliko vremena možeš živiti normalno i uz to pomalo raduckati ono povremeno
Više niko ne pita znaš li ti raditi i jesi li sposoban za taj posao ,a pogotovu u zdravstvu
Važne su samo pare, a valjda kontaju i zdravlje se može kupiti
A sada ne pada mi napamet da dajem nekom tolike pare za posao
Da i drugi tako razmišljaju, ove "trgovine" ne bi ni bilo...
- campa_xxx
#25 Re: posao u dom zdravlja
Postavi mu uslov prvo ugovor na neodredjeno da potpises pa tek onda daj pare...Evo dajem ja 10 000 maraka za posao u drzavnim institucijama, ako ima ko stelu neka se javi na PM