Nek si him reko jarane!noname666 wrote:Bilo bi vrijeme da se ispita klinicki centar koga je prima , ustanova koja se vodi kao univerzitetska za 2 godine je primila samo djecu od ljekara i politickih mocnika, osobe sa prosjekom ocjena 6-8.0 , nikada nije primiljen niti jedan ljekar koji je imao 8.5 i vise. Djeca ljekara od smajlovica, hirosa, bicakcica itd... ulaze na klinicki centar, cijena posla je 10 000 kod uprave. Intervjui za ljekare sekundarce su i vise nego jadni, ismijavanja i sikaniranje su najzastupljeniji, najtragicnije da se unaprijed po pola godine zna za koga je to radno mjesto. Jasno nam je da nijedan docent, profesor gore nije legalno stekao niti ista sto ima, od apartmanta po bjelasnici, jahorini, kuca na moru , ljetovanja , dipova... Sam naziv kako sujeti ljekara gusta profesor ili docent ne znaci nista,jer kada se uzme 90 % diplomskih radova na medicinskom fakultetu u sarajevu , zakljucuje se da je svaki naslov pogresno formuliran. Osobe su prosle preko rata do zvanja i nikada nisu naucili kako se pise naucni rad. Jedni druge stavljaju u radove i guraju svoje familije. Doktorske disertacije od kojih nijedna nema svrhe, niti je iskoristiva koje skupljaju prasinu. Doktorska disertacija mora imati 5% vrijednosti za drustvo. Domovi zdravlja nikada nemaju konkursa, osobe hodaju po domovima zdravlja trazeci 15 000 za posao ko hoce da plati. Korupcija je u svim porama zdravstva, ljudi placaju operacije minimum 300 maraka.
Zelim reci, svijet nije SLIJEP, zna se ko ste vi u Bosni i Hercegovini i kako ste sve to dobili. Zna se da univerzitet u sarajevu nije priznat nigdje, a na neko vise zvanje. Dragi ljudi osvjestite se i prestanite zaposljavati osobe nepodobne . Prestanite upisivati na Medicinski fakultet osobe s prosjekom 2.0-3.0 to nigdje nema, nigdje. Prestanite otvarati fakultet nedjeljom poslije zavrsenog prijemnog ispita , da se ispravljaju testovi. Nicija ne gori do zore, ko bi dole sad ce gore.
Nema ga ko ne uzima, samo bog ne uzima nista, on samo sabira. I onda oduzme sve.
posao u dom zdravlja
-
amko761
#201 Re: posao u dom zdravlja
- valter.ba
#202 Re: posao u dom zdravlja
NECE NIKAD, NIKO, NISTA istrazivati a jos manje dokazati! Frendu sve je ovo uvezano porodicno-politicko-zemljackim vezama tako da nema sanse da neko bude pravosnazno osudjen. Jadna nam je drzava do bola.
-
noname666
#203 Re: posao u dom zdravlja
Nema obican narod pojma koliki je to rat izmedju svakog ljekara, sve je to ljubomorno jedno na drugo i bore se za pozicije. Sta je znam jarane samo ne mogu da pisem, to se gore roka svako svakog i svako svaku
, odroni od ljudi. Ono imaju ljudi svalerki studentki vise nego ja i ti kose na glavi

-
mimacha
#204 Re: posao u dom zdravlja
Ima li neko ko je u periodu između 2007. i 2010. godine pokusavao da se zaposli u Domu zdravlja regularno i nije u tome uspio?
Last edited by mimacha on 06/10/2015 13:06, edited 1 time in total.
-
bumerangss
#205 Re: posao u dom zdravlja
Mislis da ce ti se ko javiti!?mimacha wrote:Zdravo,
Radim novinarsko istrazivanje o zaposljavanju u Domu zdravlja KS i ako ima neko ko je u periodu između 2007. i 2010. godine pokusavao da se zaposli u Domu zdravlja regularno i nije u tome uspio, neka mi se javi u inbox.
Hvala
-
mimacha
#206 Re: posao u dom zdravlja
Mislim da vrijedi pokusati.
Last edited by mimacha on 06/10/2015 13:07, edited 1 time in total.
- Altsa
#207 Re: posao u dom zdravlja
I da zivi od haveroki wrote:Sa platom od 700KM(recimo) trebat ce ti vise od godine da vratis pare,ili drugim rjecima godinu ces dana raditi džaba
- valter.ba
#208 Re: posao u dom zdravlja
I???mimacha wrote:Ima li neko ko je u periodu između 2007. i 2010. godine pokusavao da se zaposli u Domu zdravlja regularno i nije u tome uspio?
- simbabimba
#209 Re: posao u dom zdravlja
Ima li neko da je od kako je otisla direktorica, na kcus konkurisao i dobio posao regularno? Iko? Hejbet pozicija su objavili...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#210 Re: posao u dom zdravlja
ne znam kako je dobiti posao u domu zdravlja koji sam gledao i gledam citav zivot
ali pun je ljudi ne samo iz srbije i crne gore
nego i s kosova
kako su ti ljudi dobivali državljanstva završavali faksove i kojim putevima
to mi je zaista misteriozno
ali pun je ljudi ne samo iz srbije i crne gore
nego i s kosova
kako su ti ljudi dobivali državljanstva završavali faksove i kojim putevima
to mi je zaista misteriozno
- VladaFBiH
#211 Re: posao u dom zdravlja
Zašto mora dobiti državljansto da bi radio? Dovoljna je radna dozvola.