belafonte wrote: ↑23/02/2026 09:43
Mislim da ti je tu problem sa redolijedom instalacija aplikacija... vjerovatno si prvo instalirao QSS ekstenziju pa tek onda ovaj middleware(Safenet) od Halcoma ili Pošte.
Ako je to situacija, nema lijeka nego da se uzme drugi računar pa prvo Safenet instalira...QSS ekstenzija svakako ne treba jer se možeš prijavit na portal ePorezna bez KEP-a, kao i PP1 možeš kreirati bez KEP-a - i ta je opcija validna...
Ili probaj poslat problem na podršku Halcoma ili Pošte, možda su nadošli na neku pismenije rješenje - znam da je za Poštu mail
[email protected]
I definitivno nije problem u tim Active-x ko0ntrolama, ne vrijedi više ono staro uputstvo, sad možeš rahat normalno browser koristiti bez IE mode-a
Nema veze redosljed
Ja sam na jednom računaru odradio sve po Tehničkom uputstvu porezne - nisam uopšte znao da treba KEP iz pošte podešavati.
Pa kad mi je zapelo nakon popunjavanja pp1 onda sam KEP instalirao i podesio. I sve je radilo.
A na drugom računaru sam prvo KEP podesio pa onda ostalo i tu je opet sve bilo ok.
Ali sam se sjebao dok nisam nadošao na sve to.
I na oba "moja" računara je win 11 64b.
Ne znam da li to znači šta.
Zamišljam samo situaciju da se javim poreznoj i upitam koja je procedura jer imam Linux podešen na računaru.
@no_sekirli
A što se tiče Active X postavki - samo ih treba na defaultne vratiti.