Porez na narucenu robu iz Amerike
Moderator: anex
-
isx
#101 Re: Porez na narucenu robu iz Amerike
Rade subotom.
-
toure123
#102 Re: Porez na narucenu robu iz Amerike
Paketa jos nigdje. Zvao ih sad, kaze ciko sa telefona da je paket poslat njihovim agentom, ali da ni on ne zna da li ce stici danas ili u ponedeljak. Ja firme i qurca, kad treba uzeti pare javljaju se redovito, a kad trebaju na vrijeme isporucit onda "ne znaju".isx wrote:Rade subotom.
-
toure123
#103 Re: Porez na narucenu robu iz Amerike
Ni danas paketa... Od petka mi stoji onaj status delivery arranged - no details expected... Sta da radim... Da ih zovem? Zar je moguce da jebeni kurir nije u stanju dostavit paket za 4 dana ... Koji im je klinacisx wrote:Rade subotom.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#104 Re: Porez na narucenu robu iz Amerike
Vec ti je receno
Bosnia!
Zali se DHL global, a obavezno napisi i da su ti naplatiti spediterske usluge. Pored toga navedi kako ces javno ostaviti negativne komentare za DHL.
Zali se DHL global, a obavezno napisi i da su ti naplatiti spediterske usluge. Pored toga navedi kako ces javno ostaviti negativne komentare za DHL.
-
toure123
#105 Re: Porez na narucenu robu iz Amerike
Obavezno, evo ni danas paketa. Sinoc ih zvao kaze nije ni onaj operater siguran kada ce ga dostaviti. Pa za sta ti placam pichka ti materina 100 + KM a ne znas nistaun1ted wrote:Vec ti je recenoBosnia!
-
isx
#106 Re: Porez na narucenu robu iz Amerike
Ne mogu da vjerujem. Uvijek sam naredni dan po zavrsetku carinjenja dobijao paket. Mora da čitaju i oni ovu temu. 
-
toure123
#107 Re: Porez na narucenu robu iz Amerike
Stigao danas telefon... Nije mi ga uopste dostavio DHL vec neka skroz deseta firma (ne sjecam se naziva). Uglavnom nisam nista ni rekao liku a on mi je odmah k'o iz topa rekao da je "pokusao" dostavit paket u subotu jos, ali kao navodno imao je pogresan broj telefona (za 1 cifru pogresan). Nista im vise apsolutno ne vjerujem. Zalit cu se globalnom DHL-u i prodavacu naravno.... Ovo je prvi i posljednji put da koristim njihove usluge!!isx wrote:Ne mogu da vjerujem. Uvijek sam naredni dan po zavrsetku carinjenja dobijao paket. Mora da čitaju i oni ovu temu.
-
toure123
#108 Re: Porez na narucenu robu iz Amerike
toure123 wrote:Stigao danas telefon... Nije mi ga uopste dostavio DHL vec neka skroz deseta firma (ne sjecam se naziva). Uglavnom nisam nista ni rekao liku a on mi je odmah k'o iz topa rekao da je "pokusao" dostavit paket u subotu jos, ali kao navodno imao je pogresan broj telefona (za 1 cifru pogresan). Nista im vise apsolutno ne vjerujem. Zalit cu se globalnom DHL-u i prodavacu naravno.... Ovo je prvi i posljednji put da koristim njihove usluge!!isx wrote:Ne mogu da vjerujem. Uvijek sam naredni dan po zavrsetku carinjenja dobijao paket. Mora da čitaju i oni ovu temu.
Edit: Al su me i posteno ogulili, doplatio 115.5 KM jos dodatno na sve to... Boze sacuvaj !!!
-
toure123
#109 Re: Porez na narucenu robu iz Amerike
Raja, da li se sa neta mogu naruciti oni oklopi sa galaxy s4 i545 verziju ? Ne mislim na onaj oklop sto zatvori telefon ukrasno, vec mislim ono na komplet onaj tvornicki oklop sa onim metalnim dugmadima sa strane i svime sto ide... Nesto sam gledao na ebayu i vecinom ljudi samo prodaju one zastitne oklope. Meni bi trebao onaj bas full oklop da ga u potpunosti zamjenim... Zna li neko gdje bi se to moglo zbavit? Ili mozda ovdje neko kod nas to radi ?