da neskrecemo sa teme
i meni i mojoj familij je oteta zemlja poslije 1 a bogami i 2 svjeskog rata a nepripadamo ni begovima ni agama
cak i poslije ovog rata zemlja koja je trebala da bude vracena 91 u nas posjed je cudnovatno prebacena na opstinu a onda preko noci data jednom trgovackom lancu....i sve se to desava u sarajevu...tuzili opstinu, dobili spor, opstina se zalila visoj instanci suda, opet dobili , opet se zalili, opet dobili...u medjuvremenu se mjenjaju nacelnici... cijena zemlje raste a oni otezu li otezu......znaci otimacina ide sa svih strana ne samo u rs
ps
kad smo saznali ( ustvari vidjeli) da se pocinje gradit na nasoj zemlji otisli smo u opstinu i pitamo sta se ovo desava , sluzbenica mi mrtvo hladno odgovara , mi smo poslali rjesenje na vasu prijeratnu adresu gdje vi sad zivite u rs mi neznamo......je je gledam blijedo pa joj onda izvadim vojnu knjizicu pa pokazem sta pise...i onda je pitam ako ste znali gdje sam bio 92,93 i 94 kako sad odjedanput neznate moju adresu...ona preblijedila....pa onda kaze bilo je izvjeseno u hodniku na oglasnioj tabli....