Nije problem, osim sto ces vracati neces nista.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
SaPnA
- tramvajtrojka
#62102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neka bogati bez vas i vaseg merhameta sto posaljete vlastitim roditeljima svi bi ovdje skapavali od gladiDanguba wrote: ↑29/05/2026 15:46Pa da jos bjednije izgledate.Chmoljo wrote: ↑29/05/2026 15:38Molim te, nemoj vise ubacivati. Nek ostane tebi, nema potrebe.Danguba wrote: ↑29/05/2026 15:37
Platio sam ga, placam i placat cu sto ti neces za tri zivota.
Je li sada u dure?
Lahko je vama na jaslama, drzava da drzava uzme i vi u tome uzivati a ja donesem kapital pa svako ima koristi od toga(od pekara preko gr.materijala do poreza drzavi).
Malo li vam je 3 milijarde godisnje sto ubacimo.
Dok je dijaspore BiH nece propasti.![]()
![]()
- drug_profi
#62103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Najvatreniji forumasi na temi untarpolitickih desavanja su ljudi koji tu ne zive....
Moras biti budala pa sa njima raspravljati.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- muha_sa
#62105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jel se meni cini il se ovdje fakat laktaški krkan i uzp-ova lopina dižu u nebesa više nego u genocidnoj tvorevini i uzpenistanu
Možda griješim--ako griješim onda imate moje dubogo izvinjonjo
Možda griješim--ako griješim onda imate moje dubogo izvinjonjo
- drug_profi
#62106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ljudi se dive nekom ko ne treba puno pameti vec samo treba biti krkan, primitivac i sve blokirati.
Jer njegov cilj jeste obesmisljavanje drzave. I to postize.
Ako mi hocemo da obesmislimo drzavu, mozemo raditi isto.
Ako hocemo da napredujemo, ne mozemo nactaj nacin, jer nam je ludacka kosulja nalozila da se oko svega moramo konsenzusom dogovoriti.
Jer njegov cilj jeste obesmisljavanje drzave. I to postize.
Ako mi hocemo da obesmislimo drzavu, mozemo raditi isto.
Ako hocemo da napredujemo, ne mozemo nactaj nacin, jer nam je ludacka kosulja nalozila da se oko svega moramo konsenzusom dogovoriti.
-
SaPnA
- muha_sa
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#62109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cuj imam pristup
Ko je dezerter? Konakovic? Kojovic? Niksic?
Svi oni takvi kakvi su imaju manje staza u sefu i skrivanje medju babinim guzovima.
Uglavnom nemas sta pametno reci nego tupis glupe sda spinove.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#62110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve se na kraju svede na to.
-
SaPnA
#62111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne rece li da si upravo ti glup danas, prespavaj do sutra najbolje, pa pokusaj sutra mozda objasniti ovim dijasporcima sto ih puskom istjerase, porodice pobise kako nemaju pravo da na misljenje o drzavi.
-
Lug
#62112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa cekaj, zar nisu dezerteri ili ti dijasporci iz 90-ih u vlasti, isti oni koje vi ovdje podrzavate?!drug_profi wrote: ↑29/05/2026 16:30 Najvatreniji forumasi na temi untarpolitickih desavanja su ljudi koji tu ne zive....
- drug_profi
#62113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koji tacno?Lug wrote: ↑29/05/2026 17:19pa cekaj, zar nisu dezerteri ili ti dijasporci iz 90-ih u vlasti, isti oni koje vi ovdje podrzavate?!drug_profi wrote: ↑29/05/2026 16:30 Najvatreniji forumasi na temi untarpolitickih desavanja su ljudi koji tu ne zive....
Moras biti budala pa sa njima raspravljati.![]()
![]()
![]()
-
Lug
#62114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa one 3 milijarde koje posalju godisnje, budu porezovane kroz upotrebu istih za kupovinu namirnica, gradj. materijala do lijekova. Plus sve sta potrose prilikom boravka u jednoj i jedinoj nam.
- muha_sa
#62115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema potrebe za djeljenjem MI i VI
samo VI koji ste vani a do sad NIKAD kako ste vani glasali niste sad se fino registrujte i glasajte.
Dosta sam ih upozno koji su mi pametovali šta i kako treba da radimo i kad ih pitam jeste li glasali nastane muk
Onda velim--glasali bi vi kad bi vam neko na vrata donjeo glasacki listic 
Dosta sam ih upozno koji su mi pametovali šta i kako treba da radimo i kad ih pitam jeste li glasali nastane muk
-
Lug
#62116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa eto forto za pocetak.. dijasporacdrug_profi wrote: ↑29/05/2026 17:20Koji tacno?Lug wrote: ↑29/05/2026 17:19pa cekaj, zar nisu dezerteri ili ti dijasporci iz 90-ih u vlasti, isti oni koje vi ovdje podrzavate?!drug_profi wrote: ↑29/05/2026 16:30 Najvatreniji forumasi na temi untarpolitickih desavanja su ljudi koji tu ne zive....
Moras biti budala pa sa njima raspravljati.![]()
![]()
![]()
-
kakabanja213
-
pemanapemani
#62118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dijaspora ima sva prava, a posljedicno tome i odgovornosti.
Vratis se i sebi krojis sudbinu, kao i svi koji zive u BiH.
Ista prava, iste odgovornosti svih drzavljana BiH
Jebi ga, cuj stvori uslove i daj pogodnosti da se dijaspora vrati i ulaze.
Mogu li onda uslovi i pogodnosti za nas koji zivimo u BiH da ulazemo, i mi smo bili protjerivani i ubijani?
Vratis se i sebi krojis sudbinu, kao i svi koji zive u BiH.
Ista prava, iste odgovornosti svih drzavljana BiH
Jebi ga, cuj stvori uslove i daj pogodnosti da se dijaspora vrati i ulaze.
Mogu li onda uslovi i pogodnosti za nas koji zivimo u BiH da ulazemo, i mi smo bili protjerivani i ubijani?
-
Lug
#62119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa pola vas ne glasa koji ste u biH.. nemoj te se hvatati glasanja samo da bi omalovazili dijasporu cija su braca i sestre i rodjaci dali zivote za danasnju BiH, a bogami i njihovi preci u mnogim ratovima, a da ne pricamo da su ljudi, vecina, istrerana puskom iz kuca.. i oruzja nije bilo ni za one koji su se borili, a tek da su svi ostali. Vise je biH dobila izlaskom i stvaranjem nase dijaspore nego da su svi ostali i sluzili za topovsko meso. O dijaspori negativno mogu pricati samo imbecili ili neprijateljhi drzave.muha_sa wrote: ↑29/05/2026 17:32 Nema potrebe za djeljenjem MI i VIsamo VI koji ste vani a do sad NIKAD kako ste vani glasali niste sad se fino registrujte i glasajte.
Dosta sam ih upozno koji su mi pametovali šta i kako treba da radimo i kad ih pitam jeste li glasali nastane mukOnda velim--glasali bi vi kad bi vam neko na vrata donjeo glasacki listic
![]()
I da, slazem se s tobom da se ne trebamo dijeliti na mi i vi, ali pogledaj ko krece prvi. Ubace vam botovi kosku i vi zakacite, umjesto da na takve saspete paljbu, vi naivno prihvatite njihove igre i srz ispoljavate na tim protjeranim ljudima cija je BiH domovina. ne mislis da ce ovi po forumima odredjivati sta je sta i cija je domovina. Dijaspora mora odgovoriti ako je prozvana.
-
adnante
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#62121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je PDV. Treba neko uplatiti i porez na dohodak, zdravstvo, PIO...Lug wrote: ↑29/05/2026 17:26pa one 3 milijarde koje posalju godisnje, budu porezovane kroz upotrebu istih za kupovinu namirnica, gradj. materijala do lijekova. Plus sve sta potrose prilikom boravka u jednoj i jedinoj nam.
-
geoxx
#62122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ne cine dijasporu samo oni koji su protjerani u ratu. Vani se ide i 30 godina nakon toga. Nema potrebe da se udara na emocije.
Kako god, iritantno je kad mi covjek iz Minhena prica kako treba kopati rovave. Parafrazirano. Taman i da je protjeran, uz duzno postovanje.
Kako god, iritantno je kad mi covjek iz Minhena prica kako treba kopati rovave. Parafrazirano. Taman i da je protjeran, uz duzno postovanje.
- SaraFina
#62123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-d ... /260529090
Sjela baba u balon pa se vozi u London moj stozernice
"Vrlo korektno je to rekao. Komuniciramo snažno, a zadnji susret sa reisom je bila prigoda čestitarenja i dogovora o aktivnostima. Nužno je relaksirati odnose, riješiti pitanja koje opterećuju hrvatski narod 16 godina. Da nađemo te dodirne tačke. Mi smo jasno kazali, svi trebamo pokazati snagu da sve što je loše ili te klice nesporazuma, ne smijemo ostaviti generacijama koje dolaze. To trebaju riješiti generacije koje su sada na političkoj sceni, samo razgovorima. Slijede razgovori sa Islamskom zajednicom, Kongresom Bošnjaka itd. I to je ispravan put."
Kratko je prokomentarisao i izjave Zdenka Lučića, kandidata Petorke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Čović je kazao da se neće valjati u blatu prošlosti i da će HDZ BiH voditi civiliziranu kampanju.
"Nećemo upasti u zamku da se bavimo istom temom."
Evo stozernik nas moli da relaksiramo odnose.
Idemo potopiti HDZ. Pa kad budu stöbern stranka na nivpu Gruda i Posusja, onda im dati da imaju i KUD i obezbjediti sav popratni folklor 
Sjela baba u balon pa se vozi u London moj stozernice
Na pitanje kako komentariše izjavu predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH Edhema Bičakčića da Hrvati i Bošnjaci trebaju relaksirati odnose, Čović je pozdravio tu izjavu podsjetivši da su on i Bičakčić mnogo sarađivali u Vladi FBiH.
"Vrlo korektno je to rekao. Komuniciramo snažno, a zadnji susret sa reisom je bila prigoda čestitarenja i dogovora o aktivnostima. Nužno je relaksirati odnose, riješiti pitanja koje opterećuju hrvatski narod 16 godina. Da nađemo te dodirne tačke. Mi smo jasno kazali, svi trebamo pokazati snagu da sve što je loše ili te klice nesporazuma, ne smijemo ostaviti generacijama koje dolaze. To trebaju riješiti generacije koje su sada na političkoj sceni, samo razgovorima. Slijede razgovori sa Islamskom zajednicom, Kongresom Bošnjaka itd. I to je ispravan put."
Kratko je prokomentarisao i izjave Zdenka Lučića, kandidata Petorke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Čović je kazao da se neće valjati u blatu prošlosti i da će HDZ BiH voditi civiliziranu kampanju.
"Nećemo upasti u zamku da se bavimo istom temom."
Evo stozernik nas moli da relaksiramo odnose.
Last edited by SaraFina on 29/05/2026 18:06, edited 1 time in total.
-
adnante
-
kakabanja213
#62125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa jebemu valjda neko treba stvoriti dodatnu vrijednost na koju ide porez. Da bi neko imao razloga stvoriti tu dodatnu vrijednost trebao bi biti i placen za to. Iz para kojima je placen taj sto stvara tu dodatnu vrijednost ide i zdravstvo i penziono i porez na dohodak... E sad da li bi bilo isti broj stvaralaca dodatne vrijednosti da nema dijaspore veliko je pitanje. Ako bi njih bilo manje bilo bi manje i za zdravstvo, i za penziju i poreza na dohodak._BataZiv_0809 wrote: ↑29/05/2026 18:00To je PDV. Treba neko uplatiti i porez na dohodak, zdravstvo, PIO...