Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Hakiz

#13026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 06/12/2023 21:11
Hakiz wrote: 06/12/2023 20:54
laik1981 wrote: 06/12/2023 20:49
Bosnjak je onaj ko se izjasnava kao Bosnjak, a po prpi je to neko ko ima ime i prezime koje nagovjestava kojoj religijskog skupini pripada.
Štto je odgovor na pitanje ko je Bošnjak.

Ne na pitanje šta znači biti Bošnjak.
A sta znaci biti Bosnjak?
Ne znam i ja pitam.

Ja sam se na popisu izjasnio:

Vjeroispovijest - ateista.

Narod - crtica, prazno. Ne Ostali, nego baš prazno.

Tako da ti nisam prava osoba za odgovor na to pitanje.
sajber87

#13027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

ultima_palabra wrote: 06/12/2023 20:10
svi u napad wrote: 06/12/2023 20:05
ultima_palabra wrote: 06/12/2023 19:47

A zasto mislis da je Pedja pricao slicno kao Trivic i Raguz?
Dragi Ultima izvini ne bih sad odgovorio na tvoje pitanje jer bi moj odgovor bio pogresno protumacen od jednog dijela forumasa (ne mislim na tebe vjeruj mi) a onda bih ja morao odgovarati na svaki komentar a ja za to iskreno nemam zivaca (penzioner koji ima dosta zivotnog i politickog iskustva i koji zbog toga se lahko zapali a to steti mom zdravlju). Na tvoje pitanje cu odgovoriti kratko protupitanjem bez obzira sto je Pedja bio predsjednik partije zasto tamo nisu pozvani Forto ili Cudicka koji su trenutno formalno na jacim pozicijama u partiji od Pedje. Ziv i zdrav bio i ne hatoristo nisam odgovorio.
Pa jbg, logicno je da ce se to prvo upitati, sam si to sugerisao.

Sta ja znam kojom logikom je to islo, na kraju krajeva i Pedja dolazi iz stranke koja je na vlasti a ovo dvoje su opozicionari.
Pricalo se o postenim izborima i sta je potrebno da se donese da bi se isti omogucili. Pozvani su oni za koje usa i ohr prije svega znaju da su najvise nastradali od izbornih muljaza prethodnih izbornih ciklusa, a to su opozicija snsd u opozicija sda u i opozicija hdz u. Jednostavno
sajber87

#13028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

laik1981 wrote: 06/12/2023 20:35
Prpa.ba wrote: 06/12/2023 20:31
moimoi wrote: 06/12/2023 20:27 A koja je “definicija” bosnjaka?
Ona "definicija" bilo koje nacije, tja pa nisu Bosnjaci posebni.
I mene interesuje "definicija" Bosnjaka, pa ako moze dam nam je kazes. Da li je ime kljucno u toj definiciji?
Prpa ide po sanu recepturi po kojoj postoje srbi i politicki srbi e ti politicki srbi samo su "pravi" istinski srbi, e tako i prpa kaze da je pravi bosnjak samo politicki bosnjak po istoj sanu recepturi svi ostali su izrodi i izdajnici koji se ne uklapaju u tu politicku matricu uniformnog razmisljanja. Istorija nam je dala dosta takvih primjera. To sve vodi istom cilju drzave putinovsko iransko orbanovsko sjevernokorejskog tipa(diktature autokratije kvazidemokratije )svejedno
moimoi

#13029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Prpa.ba wrote: 06/12/2023 21:17
moimoi wrote: 06/12/2023 20:58 Ne, hocemo da kazemo da pojma nemas o cemu su pricali ali da si sudio.. iako bi se mozda sa svim o cemu se pricalo slozio.. ali to ti nije bitno, iako pricas o gradjanskoj. A mozda bi upravo neki bosnjak ( kojeg ti priznajes kao takvog) zastupao stavove i ubjedjenja koja su totalno suprotna tvojima? I ti tu ne vidis problem?
Ono sto znam je da je PIC zvao nebosnjake da bistre o drzavi u kojoj su vecina Bosnjaci, i da je to u najmanju ruku zabrinjavajuci, ali vec vidjen razvoj situacije.

Naravno da ima Bosnjaka koji zastupaju stavove i ubjedjenja koja su totalno suprotna mojima. Politicka scena ih je puna. Niksic, Izetbegovic, Konakovic.. svejedno, radije bih da je bilo ko od njih za stolom, nego osoba koja se ne izjasnjava kao Bosnjak, pa makar se sa njom slagao po nekim temama.
Ma niDze veze. I ne vidis jbte nikakav problem?? Pa odskoci covjece.
Hakiz

#13030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

moimoi wrote: 06/12/2023 21:42
moimoi wrote: 06/12/2023 20:58 Ne, hocemo da kazemo da pojma nemas o cemu su pricali ali da si sudio.. iako bi se mozda sa svim o cemu se pricalo slozio.. ali to ti nije bitno, iako pricas o gradjanskoj. A mozda bi upravo neki bosnjak ( kojeg ti priznajes kao takvog) zastupao stavove i ubjedjenja koja su totalno suprotna tvojima? I ti tu ne vidis problem?
Ono sto znam je da je PIC zvao nebosnjake da bistre o drzavi u kojoj su vecina Bosnjaci, i da je to u najmanju ruku zabrinjavajuci, ali vec vidjen razvoj situacije.

Naravno da ima Bosnjaka koji zastupaju stavove i ubjedjenja koja su totalno suprotna mojima. Politicka scena ih je puna. Niksic, Izetbegovic, Konakovic.. svejedno, radije bih da je bilo ko od njih za stolom, nego osoba koja se ne izjasnjava kao Bosnjak, pa makar se sa njom slagao po nekim temama.
Sa druge strane, apsolutno je legitimno pitati zašto nije pozvan ni jedan Bošnjak.
svi u napad

#13031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by svi u napad »

Postovani Sajberu ti si jedan ozbiljan forumas i komentari su ti uvijek vrlo interesantni. mene zaista cudi da ti kao neko ko je ozbiljan forumas sa dobrim komentarima vec u dva zadnja komentara svjesno ili nesvjesno zaboravljas tj. preskaces cinjenicu da NS nije opozicija vec vladajuca stranka tako da ova dva komentara ne piju vodu da su zeljeli pricati sa opozicijom tj. sa onima koji su trpili nepravdu. Men zanima zasto je Njiva pristao na tretman SDP kao bosnjacke partije kad je to zaista bez obzira na sve greske koje su radili zadnjih 10-ak godina jedina visenacionalna partija koja ima podruznice u oba entiteta sto druge partije nemaju. NS koji se pokusava predstaviti kao intelektualna gradjanska partija nije uspjela sa formiranjem tj. razvitkom podruznice u Bl na celu sa Damirom Miljevicem. Ti nisi politicki naivac i zato me cudi da "olako" prelazis preko cinjenice da je NS za koju sam i sam u dva navrata glasao nije opozicija. Za mene je veoma cudno da u NS-u svi pokorno slusaju Kojovica koji i dan danas vlada iz sjene tom partijom. Mene cudi da je i Cudicka pristala na njegov nagovor da bude druga a ne prva u stranci. Kojovic je to maestralno odigrao jer sa Cudickom ne bi mogao uprvaljati kao sto radi sa Fortom. Tu mu se mora skinuti kapa jer se pokazao kao jak igrac. Na drugoj strani Zlaja koji je to isto mislio uraditi sa Njivom nije uspio i Njiva se oteo kontroli. Sad odoh u druge vode no da zakljucim tj. ponovim NS je vladajuca partija za razliku ove druge dvije pozvane na razgovor. Zivjeli.
sajber87

#13032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

moimoi wrote: 06/12/2023 21:42

A dzevad galijasevic ili pedja kojovic npr, kontam dzevdo je bosnjak ipak je to bitno za neke :mrgreen:
Jordan1961

#13033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

svi u napad wrote: 06/12/2023 21:52 Postovani Sajberu ti si jedan ozbiljan forumas i komentari su ti uvijek vrlo interesantni. mene zaista cudi da ti kao neko ko je ozbiljan forumas sa dobrim komentarima vec u dva zadnja komentara svjesno ili nesvjesno zaboravljas tj. preskaces cinjenicu da NS nije opozicija vec vladajuca stranka tako da ova dva komentara ne piju vodu da su zeljeli pricati sa opozicijom tj. sa onima koji su trpili nepravdu. Men zanima zasto je Njiva pristao na tretman SDP kao bosnjacke partije kad je to zaista bez obzira na sve greske koje su radili zadnjih 10-ak godina jedina visenacionalna partija koja ima podruznice u oba entiteta sto druge partije nemaju. NS koji se pokusava predstaviti kao intelektualna gradjanska partija nije uspjela sa formiranjem tj. razvitkom podruznice u Bl na celu sa Damirom Miljevicem. Ti nisi politicki naivac i zato me cudi da "olako" prelazis preko cinjenice da je NS za koju sam i sam u dva navrata glasao nije opozicija. Za mene je veoma cudno da u NS-u svi pokorno slusaju Kojovica koji i dan danas vlada iz sjene tom partijom. Mene cudi da je i Cudicka pristala na njegov nagovor da bude druga a ne prva u stranci. Kojovic je to maestralno odigrao jer sa Cudickom ne bi mogao uprvaljati kao sto radi sa Fortom. Tu mu se mora skinuti kapa jer se pokazao kao jak igrac. Na drugoj strani Zlaja koji je to isto mislio uraditi sa Njivom nije uspio i Njiva se oteo kontroli. Sad odoh u druge vode no da zakljucim tj. ponovim NS je vladajuca partija za razliku ove druge dvije pozvane na razgovor. Zivjeli.
Ja sam prvi za to da se smijeni SDA i sve sto su radili u zdravstvu, skolstvu, sudstvu, policiji itd. srusi do temelja i ponovo gradi. Medjutim Trojka je iznevjerila moja ocekivanja ali jos ne mogu reci da su gori od SDA sto bi zahjevalo vise vremena. NS je razocarenje, pogotovo SDP koja ima potkapacitiranog lidera i najvece clanstvo koje Njiva ravnodusno gura u bosnjacki blok u skladu sa SNS(H)D(Z) mantrom. Nakon Platforme izgleda da propade jos jedna sansa da se nesto napravi makar vise simbolicno. Ova postizborna preslagivanja pokazuju samo jedno - u smislu grabezi za fotelje nema previse razlike izmedju pozicije i opozicije.
Prpa.ba

#13034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

moimoi wrote: 06/12/2023 21:42 Ma niDze veze. I ne vidis jbte nikakav problem?? Pa odskoci covjece.
Cemu nervoza? Zasto se bojis mojih stavova?

Naravno da mi je svaki Bosnjak blizi nego bilo koji nebosnjak, jednostavno jedan mi je sunarodnjak, drugi mi je stranac.

Tebi moze biti obratno, to je tvoje pravo, necu se zbog tog nervirati. :mrgreen:
Hakiz

#13035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Prpa.ba wrote: 06/12/2023 22:04
moimoi wrote: 06/12/2023 21:42 Ma niDze veze. I ne vidis jbte nikakav problem?? Pa odskoci covjece.
Cemu nervoza? Zasto se bojis mojih stavova?

Naravno da mi je svaki Bosnjak blizi nego bilo koji nebosnjak, jednostavno jedan mi je sunarodnjak, drugi mi je stranac.

Tebi moze biti obratno, to je tvoje pravo, necu se zbog tog nervirati. :mrgreen:
Zašto naravno?
sajber87

#13036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

svi u napad wrote: 06/12/2023 21:52 Postovani Sajberu ti si jedan ozbiljan forumas i komentari su ti uvijek vrlo interesantni. mene zaista cudi da ti kao neko ko je ozbiljan forumas sa dobrim komentarima vec u dva zadnja komentara svjesno ili nesvjesno zaboravljas tj. preskaces cinjenicu da NS nije opozicija vec vladajuca stranka tako da ova dva komentara ne piju vodu da su zeljeli pricati sa opozicijom tj. sa onima koji su trpili nepravdu. Men zanima zasto je Njiva pristao na tretman SDP kao bosnjacke partije kad je to zaista bez obzira na sve greske koje su radili zadnjih 10-ak godina jedina visenacionalna partija koja ima podruznice u oba entiteta sto druge partije nemaju. NS koji se pokusava predstaviti kao intelektualna gradjanska partija nije uspjela sa formiranjem tj. razvitkom podruznice u Bl na celu sa Damirom Miljevicem. Ti nisi politicki naivac i zato me cudi da "olako" prelazis preko cinjenice da je NS za koju sam i sam u dva navrata glasao nije opozicija. Za mene je veoma cudno da u NS-u svi pokorno slusaju Kojovica koji i dan danas vlada iz sjene tom partijom. Mene cudi da je i Cudicka pristala na njegov nagovor da bude druga a ne prva u stranci. Kojovic je to maestralno odigrao jer sa Cudickom ne bi mogao uprvaljati kao sto radi sa Fortom. Tu mu se mora skinuti kapa jer se pokazao kao jak igrac. Na drugoj strani Zlaja koji je to isto mislio uraditi sa Njivom nije uspio i Njiva se oteo kontroli. Sad odoh u druge vode no da zakljucim tj. ponovim NS je vladajuca partija za razliku ove druge dvije pozvane na razgovor. Zivjeli.
Ja govorim da su pozvani na razgovor oni koji su najvise stradali prethodnih godina u izbornoj "matematici", a to su opozicija snsd u opozicija hdz u i opozicija sda u. Jedino iz tog razloga su pozvani, jer kao sto sam ranije govorio doci ce do promjene izbornog zakona gdje je jako vazan dio onaj oko sprjecavanja izbornih kradja
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#13037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by arman1 »

Direktor OC Jahorina: Puna podrška našem predsjedniku Dodiku, svi smo uz njega

Olimpijski centar Jahorina na čelu s direktorom Dejanom Ljevnaićem pružio je danas podršku predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku na procesu koji se vodi pred Sudom BiH.
"OC Jahorina je dostigao vrhunske rezultate, potražnju na čitavom regionu, postao moderan centar isključivo zbog podrške predsjednika Dodika. On je najzaslužniji čovjek zbog koga smo postali lideri, broj jedan... Evo sada je trenutno u toku suđenje protiv našeg predsjednika, da danas mi kao OC Jahorina i u lično ime dajemo podršku i mu poručimo da smo svi smo uz njega i složni u podršci", rekao je Ljevnaić.
Poruka podrške objavljena je na zvaničnom Instagram profilu OC Jahorina.

Ročište u predmetu protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića odgođeno je danas pred Sudom BiH nakon što je odbijen zahtjev advokatskog tima odbrane da ovaj predmet bude prebačen u nadležni sud u Banjoj Luci.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... /231206170

Interesuje me koliki truhlo, gnjida, poltron moraš biti da se nazoveš Bonsancem, Bošnjakom ili muslimanom i ovome ostaviš marku? To je kao da Palestinac daje pare cionisti da kupi granate da puca po Gazi. Samo ovi još nisu dovoljno skupili da pucaju, a nije im mrsko(malo po Sarajevu), to smo vidjeli 90tih.
Point.

#13038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

sumirprimus wrote: 06/12/2023 21:08
Prpa.ba wrote: 06/12/2023 20:52 Hocete li to da kazete da se Boska Cavar, Mirjana Lepic i Pedja Koljovic izjasnjavaju kao Bosnjaci? :mrgreen:
Kako god samo nek nisu sdfa.
Bolje. Oni nego sdfa
Karanfile, cvijeće moje.
Hajvan

#13039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hajvan »

arman1 wrote: 06/12/2023 22:08 Direktor OC Jahorina: Puna podrška našem predsjedniku Dodiku, svi smo uz njega

Olimpijski centar Jahorina na čelu s direktorom Dejanom Ljevnaićem pružio je danas podršku predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku na procesu koji se vodi pred Sudom BiH.
"OC Jahorina je dostigao vrhunske rezultate, potražnju na čitavom regionu, postao moderan centar isključivo zbog podrške predsjednika Dodika. On je najzaslužniji čovjek zbog koga smo postali lideri, broj jedan... Evo sada je trenutno u toku suđenje protiv našeg predsjednika, da danas mi kao OC Jahorina i u lično ime dajemo podršku i mu poručimo da smo svi smo uz njega i složni u podršci", rekao je Ljevnaić.
Poruka podrške objavljena je na zvaničnom Instagram profilu OC Jahorina.

Ročište u predmetu protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića odgođeno je danas pred Sudom BiH nakon što je odbijen zahtjev advokatskog tima odbrane da ovaj predmet bude prebačen u nadležni sud u Banjoj Luci.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... /231206170

Interesuje me koliki truhlo, gnjida, poltron moraš biti da se nazoveš Bonsancem, Bošnjakom ili muslimanom i ovome ostaviš marku? To je kao da Palestinac daje pare cionisti da kupi granate da puca po Gazi. Samo ovi još nisu dovoljno skupili da pucaju, a nije im mrsko(malo po Sarajevu), to smo vidjeli 90tih.
hevo vam hajvan ortodoksne muther zlocinacko-koljacko-silovateljsko-genocidne.
svi u napad

#13041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by svi u napad »

Jordan1961 wrote: 06/12/2023 22:00 Ja sam prvi za to da se smijeni SDA i sve sto su radili u zdravstvu, skolstvu, sudstvu, policiji itd. srusi do temelja i ponovo gradi. Medjutim Trojka je iznevjerila moja ocekivanja ali jos ne mogu reci da su gori od SDA sto bi zahjevalo vise vremena. NS je razocarenje, pogotovo SDP koja ima potkapacitiranog lidera i najvece clanstvo koje Njiva ravnodusno gura u bosnjacki blok u skladu sa SNS(H)D(Z) mantrom. Nakon Platforme izgleda da propade jos jedna sansa da se nesto napravi makar vise simbolicno. Ova postizborna preslagivanja pokazuju samo jedno - u smislu grabezi za fotelje nema previse razlike izmedju pozicije i opozicije.
:thumbup: :izet: Upravo tako.
tramvajtrojka

#13042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

svi u napad wrote: 06/12/2023 23:54
Jordan1961 wrote: 06/12/2023 22:00 Ja sam prvi za to da se smijeni SDA i sve sto su radili u zdravstvu, skolstvu, sudstvu, policiji itd. srusi do temelja i ponovo gradi. Medjutim Trojka je iznevjerila moja ocekivanja ali jos ne mogu reci da su gori od SDA sto bi zahjevalo vise vremena. NS je razocarenje, pogotovo SDP koja ima potkapacitiranog lidera i najvece clanstvo koje Njiva ravnodusno gura u bosnjacki blok u skladu sa SNS(H)D(Z) mantrom. Nakon Platforme izgleda da propade jos jedna sansa da se nesto napravi makar vise simbolicno. Ova postizborna preslagivanja pokazuju samo jedno - u smislu grabezi za fotelje nema previse razlike izmedju pozicije i opozicije.
kako sdfovci vide politiku uzmite vlast eto vam je al ostavite nase kadrove da jamce javnim preduzecima e to je grabez za foteljama :lol: :lol: najjači ste Elmedine mi
Jordan1961

#13043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

tramvajtrojka wrote: 06/12/2023 23:57
kako sdfovci vide politiku uzmite vlast eto vam je al ostavite nase kadrove da jamce javnim preduzecima e to je grabez za foteljama :lol: :lol: najjači ste Elmedine mi
Pa je li tebi mozda promaklo da je Trojka upravo napravila vlast sa to omrzenom SDA u USK? Neko je spominjao fotelje?
tramvajtrojka

#13044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Jordan1961 wrote: 07/12/2023 00:00
tramvajtrojka wrote: 06/12/2023 23:57
Pa je li tebi mozda promaklo da je Trojka upravo napravila vlast sa to omrzenom SDA u USK? Neko je spominjao fotelje?
Nebitan kanton ni za sta na nivou federacije i drzave pustahija mrtva, al se uspjelo razjebati Nes i unistiti ono malo povjerenja sto je Nes imao u savez sa SDA jer kad ogresevicu zakucaju gladna usta njegovih zastupnika nece mu biti lagano objasniti kako je sve zijanio :mrgreen:

misija uspjesna dao si koscice lopovskoj minderskoj kamarili za veci cilj :wink:
Athlon64

#13045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Dakle koaliranje Trojke sa SDA je super jer se uništava fucking NES :D :D :D

Dokle ide forumska šizofrenija, Avdo po običaju tačan:

https://istraga.ba/cazinska-buna-protiv ... ve-ostalo/
tramvajtrojka

#13046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Athlon64 wrote: 07/12/2023 00:16 Dakle koaliranje Trojke sa SDA je super jer se uništava fucking NES :D :D :D

pa i Avdo ti je isto ovo napisao sto i ja pucanj u celo od strane SDA samoj sebi i buducim koaliranjima sa Nesom , savršeno odradjena igra u koju je uletila SDA :lol: :lol: razjebase im četvorku prije neg sto su i serbe zajedno popili :mrgreen:, svi to vide osim njih samih
Athlon64

#13047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

tramvajtrojka wrote: 07/12/2023 00:22
Athlon64 wrote: 07/12/2023 00:16 Dakle koaliranje Trojke sa SDA je super jer se uništava fucking NES :D :D :D

pa i Avdo ti je isto ovo napisao sto i ja pucanj u celo od strane SDA samoj sebi i buducim koaliranjima sa Nesom , savršeno odradjena igra u koju je uletila SDA :lol: :lol: razjebase im četvorku prije neg sto su i serbe zajedno popili :mrgreen:, svi to vide osim njih samih
Jbg, i SDA i Trojka su sebe među svojim glasačima kompromitovali do kraja. O tome se radi.

(što ja svakako smatram pozitivnim)
tramvajtrojka

#13048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Athlon64 wrote: 07/12/2023 00:25

Jbg, i SDA i Trojka su sebe među svojim glasačima kompromitovali do kraja. O tome se radi.
Sta se trojka kompromitivala nebitan kanton za bilo sta bukvalno u top 3 u federaciji po beznačajnosti, sa minimalnim ulaganjem se izvukao politicki maksimum unio se razdor u Nes pred lokalne izbore gdje ih se u njihovom gnijezdu izbacilo sa vlasti jos izbacilo njihovog budućeg koalicionog partnera kao osobu koja im je odradila katil ferman :mrgreen:
Athlon64

#13049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

tramvajtrojka wrote: 07/12/2023 00:29
Athlon64 wrote: 07/12/2023 00:25

Sta se trojka kompromitivala nebitan kanton za bilo sta bukvalno u top 3 u federaciji po beznačajnosti, sa minimalnim ulaganjem se izvukao politicki maksimum unio se razdor u Nes pred lokalne izbore gdje ih se u njihovom gnijezdu izbacilo sa vlasti jos izbacilo njihovog budućeg koalicionog partnera kao osobu koja im je odradila katil ferman :mrgreen:
Pa ne znam iskreno, ali nakon koalicije sa HDZ, SNSD, i sada SDA i priče - nikad s nacionalistima....

Mislim ako je cilj uništenje fucking NES-a, onda OK, ali ja ne vidim svrhu da se takvoj stranci pridaje neka bitna pažnja. Hoću reći -mogli su barem na tom kako ti kažeš, nebitnom kantonu, da zadrže nekim minimum principijelnosti.
Nisamsdaali

#13050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Nisamsdaali »

Ne vidim problem ulaska trojke (tačnije NiPa, SDPa i bivšeg NS zastupnika) u vlast u USK iz jednostavnog razloga - kad se zlo mora progutati, nek se proguta. To zlo je na višim nivoima SNSD i HDZ, a na nižim SDA/DF/NES (u odredjenim slučajevima). Druga bi stvar bila da je neka od stranaka trojke odlučila da u Kantonu Sarajevo napravi većinu sa SDA, DF i SBiH što je matematički moguće, u tom slučaju bi ta stranka za mene bila mrtva jer je bilo moguće stvoriti vlast bez ikakvih gutanja knedli i izdaje koalicionih partnera. Dok u USK ne vidim naročit problem, jer su bile 2 opcije - koalicija sa djavolom koja će ga oslabiti ili opozicija i izabrali su pravu stvar.

Naša Stranka je loše odigrala ogradjivanjem od ovog formiranja vlasti, jer im niko ne garantuje da će 2026. imati zastupnika u USK. Dragi su mi i glasat ću za njih na barem jednom nivou, ali ne na federalnom nivou koji je najbitniji gdje ću izabrati SDP jer im fali političke pragmatičnosti
Locked