Zuzeto musliman
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
A_A_AKCIJA
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Chmoljo wrote: ↑06/12/2023 14:15 ne možeš se jebati a da ti ne uđe.
neka ih, neka protestuju, neka izražavaju svoje neslaganje. nismo li se za to i borili? da svako može izraziti svoje neslaganje sa bilo čim, sve dok je to u granicama zakona.
hvala im što su dali legitimitet sudu, i sudskoj vlasti.
hvala im što su pokazali da granica ne postoji i da sudska vlast sa sjedištem u Sarajevu i tamo može dobaciti.
bilo bi lijepo da manemo jalijaških i uličnih pravila u politici i počnemo gledati malo šire.
-
DonieBrasco
#12978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sta je ovo Šmit spominjao danas Belgijski model da se raspravljao u PIC-u ?
- dr_Evil
#12979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa da, oni mirni neratoborni slaveni(takav je sluzbeni historijski opis, neratoborni slaveni koji su se vukli za konjima Avara) dosli i pobili sve Ilire, udarnu pesnicu rimskog carstva. Ili mozda da vidimo kako iz tvoje stranke predvidjau da naseljavanje ide, nekim prirodnim tokom:
https://thebosniatimes.ba/89163/bivsi-s ... d-islamom/
E sad zanemarimo sovinizam Maasena, a i vlasnika portala.
Da li ce ovi islamisti 2200 biti europljani, ili ce europljani biti islamisti? Sta je starije susjed, koka ili jaje? Jesi li ti Deoklicijanov, ili si od Tuge i Buge?
Smanjit mitomaniju, a moram i ja ponekad tita mi.
-
svi u napad
#12980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kad pomislis da smo dotakli dno ono dodje nova stvar i vidis da pojma nemas. Dakle nas Bosnjake vecinsko stanovnistvo BiH vise niko ne jebe ni za suhu sljivu. Dakle niko od nasih "bosanskih" i bosnjackih politicara ne reaguje na ono sto se desilo na sastanu PIC-a. Dakle ovako pise Klix: "Politički direktori UO PIC-a su posebno zahvalni na izlaganju izvršne direktorice Transparency Internationala BiH Ivane Korajlić, kao i na razgovorima sa Jelenom Trivić, predsjednicom Narodnog fronta, Slavenom Ragužem, predsjednikom Hrvatske republikanske stranke, te Predragom Kojovićem, predstavnikom Naše stranke."
Pa ljudi moji imamo li mi Bosnjaci pravo da kazemo sta mi mislimo o stanju u nasoj jedinoj domovini. Dakle mulci, govnari i neobrazovani nasi politicari (svi odreda Dino Bakir Niksic, Efendic i dr.) ni pomislili nisu a kamo li reagovali na ovu "sitnicu". Njima je bitno da se podjele fotelje i tenderi a sto im medjunarodna zajednica radi o glavi tj. drzavi bas ih briga. Dragi nasi govnari i neznalice kad nestane BiH nestace i vas i vasih para i vlasti ako niste to znali. Pa PIC vam se sere direktno u usta i pokazuje da ste skroz nebitni za njih. Ono nase postalo je poznato i strancima a to je "jebes njih lako cemo mi s njima." Malo parica malo putavanja po raznim sastancima po svijetu i oni zadovoljni tj sve odobravaju sa onim poznatim sa jedne od konferencija "to je maksimum sto smo mogli dobiti u ovom trenutku."
Koliko neznalica i stetocina sjedi u drzavnim klupama i koliko para kostaju silni savjetnici koji te ne mogu posavjetovati kako doci do Ilidze a kamo li nesto u vezi politike i odbrane suvereniteta. Zivjeli.
PS:Izvinjavam se ako je Kojovic Bosnjak
(znam da nije al rekoh mozda je promjenio kao mnogi dres).
Pa ljudi moji imamo li mi Bosnjaci pravo da kazemo sta mi mislimo o stanju u nasoj jedinoj domovini. Dakle mulci, govnari i neobrazovani nasi politicari (svi odreda Dino Bakir Niksic, Efendic i dr.) ni pomislili nisu a kamo li reagovali na ovu "sitnicu". Njima je bitno da se podjele fotelje i tenderi a sto im medjunarodna zajednica radi o glavi tj. drzavi bas ih briga. Dragi nasi govnari i neznalice kad nestane BiH nestace i vas i vasih para i vlasti ako niste to znali. Pa PIC vam se sere direktno u usta i pokazuje da ste skroz nebitni za njih. Ono nase postalo je poznato i strancima a to je "jebes njih lako cemo mi s njima." Malo parica malo putavanja po raznim sastancima po svijetu i oni zadovoljni tj sve odobravaju sa onim poznatim sa jedne od konferencija "to je maksimum sto smo mogli dobiti u ovom trenutku."
Koliko neznalica i stetocina sjedi u drzavnim klupama i koliko para kostaju silni savjetnici koji te ne mogu posavjetovati kako doci do Ilidze a kamo li nesto u vezi politike i odbrane suvereniteta. Zivjeli.
PS:Izvinjavam se ako je Kojovic Bosnjak
-
moimoi
#12981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A je li bitno sta su navedeni rekli ili to nije bitno?svi u napad wrote: ↑06/12/2023 19:02 Kad pomislis da smo dotakli dno ono dodje nova stvar i vidis da pojma nemas. Dakle nas Bosnjake vecinsko stanovnistvo BiH vise niko ne jebe ni za suhu sljivu. Dakle niko od nasih "bosanskih" i bosnjackih politicara ne reaguje na ono sto se desilo na sastanu PIC-a. Dakle ovako pise Klix: "Politički direktori UO PIC-a su posebno zahvalni na izlaganju izvršne direktorice Transparency Internationala BiH Ivane Korajlić, kao i na razgovorima sa Jelenom Trivić, predsjednicom Narodnog fronta, Slavenom Ragužem, predsjednikom Hrvatske republikanske stranke, te Predragom Kojovićem, predstavnikom Naše stranke."
PS:Izvinjavam se ako je Kojovic Bosnjak(znam da nije al rekoh mozda je promjenio kao mnogi dres).
-
svi u napad
#12982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Moimoi jako je bitno sta su rekli. MZ njih tretira kao neke intelektualne opozicionare (mi ih mozemo tretirati kako hocemo ali MZ ima ovo misljenje o njima) i na osnovu njihovih i misljenja nekih nevladinih organizacija odredjuje pravce svojih djelovanja u BiH. Ako je njih troje imalo istu ili slicnu pricu oni ce biti jako zadovoljni jer eto sa tri razlicite strane su dobili "istinu". Nasi politicari nisu dorasli svom zadatku i svo njihovo umijece je sjesti u kafanu i uz ice i pice se nesto ko fol dogovoriti (dogovor samo uspjeva oko podjele love i resursa). Mora se puno raditi na drustvenim mrezama i puno vise lobirati za BiH jer samo to ce ti pomoci na sirenju istine i donosenju nekih novih odluka u korist domovine.
-
moimoi
#12983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa dobro, je li znas sta su rekli ili ne znas sta su rekli?svi u napad wrote: ↑06/12/2023 19:38 Moimoi jako je bitno sta su rekli. MZ njih tretira kao neke intelektualne opozicionare (mi ih mozemo tretirati kako hocemo ali MZ ima ovo misljenje o njima) i na osnovu njihovih i misljenja nekih nevladinih organizacija odredjuje pravce svojih djelovanja u BiH. Ako je njih troje imalo istu ili slicnu pricu oni ce biti jako zadovoljni jer eto sa tri razlicite strane su dobili "istinu". Nasi politicari nisu dorasli svom zadatku i svo njihovo umijece je sjesti u kafanu i uz ice i pice se nesto ko fol dogovoriti (dogovor samo uspjeva oko podjele love i resursa). Mora se puno raditi na drustvenim mrezama i puno vise lobirati za BiH jer samo to ce ti pomoci na sirenju istine i donosenju nekih novih odluka u korist domovine.
-
svi u napad
#12984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To mi mali igraci necemo saznati nikad. Za "javnost" Trivicka je opet pricalo o regularnosti izbora a i ovi drugi ce reci ono sto pricaju mjesecima nasoj raji. Kad se sastajes sa njima ti se i obavezujes na cutanje tj. ne pricas o onom sto se pricalo.
- ultima_palabra
#12985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A zasto mislis da je Pedja pricao slicno kao Trivic i Raguz?svi u napad wrote: ↑06/12/2023 19:38 Moimoi jako je bitno sta su rekli. MZ njih tretira kao neke intelektualne opozicionare (mi ih mozemo tretirati kako hocemo ali MZ ima ovo misljenje o njima) i na osnovu njihovih i misljenja nekih nevladinih organizacija odredjuje pravce svojih djelovanja u BiH. Ako je njih troje imalo istu ili slicnu pricu oni ce biti jako zadovoljni jer eto sa tri razlicite strane su dobili "istinu". Nasi politicari nisu dorasli svom zadatku i svo njihovo umijece je sjesti u kafanu i uz ice i pice se nesto ko fol dogovoriti (dogovor samo uspjeva oko podjele love i resursa). Mora se puno raditi na drustvenim mrezama i puno vise lobirati za BiH jer samo to ce ti pomoci na sirenju istine i donosenju nekih novih odluka u korist domovine.
-
detroit-mercy
#12986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zato sto je Pedjaultima_palabra wrote: ↑06/12/2023 19:47A zasto mislis da je Pedja pricao slicno kao Trivic i Raguz?svi u napad wrote: ↑06/12/2023 19:38 Moimoi jako je bitno sta su rekli. MZ njih tretira kao neke intelektualne opozicionare (mi ih mozemo tretirati kako hocemo ali MZ ima ovo misljenje o njima) i na osnovu njihovih i misljenja nekih nevladinih organizacija odredjuje pravce svojih djelovanja u BiH. Ako je njih troje imalo istu ili slicnu pricu oni ce biti jako zadovoljni jer eto sa tri razlicite strane su dobili "istinu". Nasi politicari nisu dorasli svom zadatku i svo njihovo umijece je sjesti u kafanu i uz ice i pice se nesto ko fol dogovoriti (dogovor samo uspjeva oko podjele love i resursa). Mora se puno raditi na drustvenim mrezama i puno vise lobirati za BiH jer samo to ce ti pomoci na sirenju istine i donosenju nekih novih odluka u korist domovine.
- Prpa.ba
#12987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sta god da je govorio, ne moze zastupati niti predstavljati Bosnjake, i ostaje cinjenica da pred PIC-om govore iskljucivo nebosnjaci.
Pri tom, dolazi iz politickog projekta "Nasa stranka" koja je dala jednu Bosku Cavar (izglasala HDZ gradonacelnika Mostara) i Mirjanu Lepic (prenijela ovlasti na zamjenika iz HDZ-a, predajuci kompletnu zakonodavnu vlast u ruke te stranke). Dobronamjernost je svakako upitna, i pored neupitne etnicke nepripadnosti Bosnjacima.
Pri tom, dolazi iz politickog projekta "Nasa stranka" koja je dala jednu Bosku Cavar (izglasala HDZ gradonacelnika Mostara) i Mirjanu Lepic (prenijela ovlasti na zamjenika iz HDZ-a, predajuci kompletnu zakonodavnu vlast u ruke te stranke). Dobronamjernost je svakako upitna, i pored neupitne etnicke nepripadnosti Bosnjacima.
-
sumirprimus
#12988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vise su moji pedja i mirjana nego stotinu bakira i harisa .
A kao hoce gradjansku drzavu.
A kao hoce gradjansku drzavu.
-
Nisamsdaali
#12989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
O političkom projektu govore poltroni stranke koja 1989. nije postojala a 1990. odjednom dobija najviše glasova na izborima i svu moguću i nemoguću promociju pred iste
+1. Naravno, za Komšića ne primjenjuju logiku koju primjenjuju za Pedju, on je njihov počasni Muminsumirprimus wrote: ↑06/12/2023 19:56 Vise su moji pedja i mirjana nego stotinu bakira i harisa .
A kao hoce gradjansku drzavu.![]()
-
svi u napad
#12990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dragi Ultima izvini ne bih sad odgovorio na tvoje pitanje jer bi moj odgovor bio pogresno protumacen od jednog dijela forumasa (ne mislim na tebe vjeruj mi) a onda bih ja morao odgovarati na svaki komentar a ja za to iskreno nemam zivaca (penzioner koji ima dosta zivotnog i politickog iskustva i koji zbog toga se lahko zapali a to steti mom zdravlju). Na tvoje pitanje cu odgovoriti kratko protupitanjem bez obzira sto je Pedja bio predsjednik partije zasto tamo nisu pozvani Forto ili Cudicka koji su trenutno formalno na jacim pozicijama u partiji od Pedje. Ziv i zdrav bio i ne hatoristo nisam odgovorio.ultima_palabra wrote: ↑06/12/2023 19:47A zasto mislis da je Pedja pricao slicno kao Trivic i Raguz?svi u napad wrote: ↑06/12/2023 19:38 Moimoi jako je bitno sta su rekli. MZ njih tretira kao neke intelektualne opozicionare (mi ih mozemo tretirati kako hocemo ali MZ ima ovo misljenje o njima) i na osnovu njihovih i misljenja nekih nevladinih organizacija odredjuje pravce svojih djelovanja u BiH. Ako je njih troje imalo istu ili slicnu pricu oni ce biti jako zadovoljni jer eto sa tri razlicite strane su dobili "istinu". Nasi politicari nisu dorasli svom zadatku i svo njihovo umijece je sjesti u kafanu i uz ice i pice se nesto ko fol dogovoriti (dogovor samo uspjeva oko podjele love i resursa). Mora se puno raditi na drustvenim mrezama i puno vise lobirati za BiH jer samo to ce ti pomoci na sirenju istine i donosenju nekih novih odluka u korist domovine.
-
moimoi
#12991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znaci bosnjak=islam= vjera prije politike?Prpa.ba wrote: ↑06/12/2023 19:52 Sta god da je govorio, ne moze zastupati niti predstavljati Bosnjake, i ostaje cinjenica da pred PIC-om govore iskljucivo nebosnjaci.
I onda kao “gradjanska”?
- ultima_palabra
#12992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa jbg, logicno je da ce se to prvo upitati, sam si to sugerisao.svi u napad wrote: ↑06/12/2023 20:05Dragi Ultima izvini ne bih sad odgovorio na tvoje pitanje jer bi moj odgovor bio pogresno protumacen od jednog dijela forumasa (ne mislim na tebe vjeruj mi) a onda bih ja morao odgovarati na svaki komentar a ja za to iskreno nemam zivaca (penzioner koji ima dosta zivotnog i politickog iskustva i koji zbog toga se lahko zapali a to steti mom zdravlju). Na tvoje pitanje cu odgovoriti kratko protupitanjem bez obzira sto je Pedja bio predsjednik partije zasto tamo nisu pozvani Forto ili Cudicka koji su trenutno formalno na jacim pozicijama u partiji od Pedje. Ziv i zdrav bio i ne hatoristo nisam odgovorio.ultima_palabra wrote: ↑06/12/2023 19:47A zasto mislis da je Pedja pricao slicno kao Trivic i Raguz?svi u napad wrote: ↑06/12/2023 19:38 Moimoi jako je bitno sta su rekli. MZ njih tretira kao neke intelektualne opozicionare (mi ih mozemo tretirati kako hocemo ali MZ ima ovo misljenje o njima) i na osnovu njihovih i misljenja nekih nevladinih organizacija odredjuje pravce svojih djelovanja u BiH. Ako je njih troje imalo istu ili slicnu pricu oni ce biti jako zadovoljni jer eto sa tri razlicite strane su dobili "istinu". Nasi politicari nisu dorasli svom zadatku i svo njihovo umijece je sjesti u kafanu i uz ice i pice se nesto ko fol dogovoriti (dogovor samo uspjeva oko podjele love i resursa). Mora se puno raditi na drustvenim mrezama i puno vise lobirati za BiH jer samo to ce ti pomoci na sirenju istine i donosenju nekih novih odluka u korist domovine.
Sta ja znam kojom logikom je to islo, na kraju krajeva i Pedja dolazi iz stranke koja je na vlasti a ovo dvoje su opozicionari.
- tramvajtrojka
#12993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znaci sad su samo pozeljni genetski Bošnjaci, al kad se sjetim te price kad ste sami sebe lagali sa pricom da Bošnjak moze biti i nemuslimanPrpa.ba wrote: ↑06/12/2023 19:52 Sta god da je govorio, ne moze zastupati niti predstavljati Bosnjake, i ostaje cinjenica da pred PIC-om govore iskljucivo nebosnjaci.
-
Nisamsdaali
#12994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mogu, ali takve SDA ne priznajetramvajtrojka wrote: ↑06/12/2023 20:14Znaci sad su samo pozeljni genetski Bošnjaci, al kad se sjetim te price kad ste sami sebe lagali sa pricom da Bošnjak moze biti i nemuslimanPrpa.ba wrote: ↑06/12/2023 19:52 Sta god da je govorio, ne moze zastupati niti predstavljati Bosnjake, i ostaje cinjenica da pred PIC-om govore iskljucivo nebosnjaci.
Pri tom, dolazi iz politickog projekta "Nasa stranka" koja je dala jednu Bosku Cavar (izglasala HDZ gradonacelnika Mostara) i Mirjanu Lepic (prenijela ovlasti na zamjenika iz HDZ-a, predajuci kompletnu zakonodavnu vlast u ruke te stranke). Dobronamjernost je svakako upitna, i pored neupitne etnicke nepripadnosti Bosnjacima.![]()
![]()
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prpic ko da je ispo iz Covicevog bukvara legitimnosti.
I onda njegove kokentare treba zaozbiljno uzimati...
I onda njegove kokentare treba zaozbiljno uzimati...
- Prpa.ba
#12996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa mozda i jesu, s obzirom da ti je pola forumske aktivnosti pisanje kako nemas nikakve veze sa Bosnjacima.
-
Hakiz
#12997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vidi, ako ne pristajemo na Čovićevu da postoje legitimni i nelegitimni Hrvati, pa Komšić nije problem, onda interese svih državljana BiH, pa time i Bošnjaka, može zastupati i štititi i nebošnjak. Komšić, kao i Kojović.svi u napad wrote: ↑06/12/2023 19:02 Kad pomislis da smo dotakli dno ono dodje nova stvar i vidis da pojma nemas. Dakle nas Bosnjake vecinsko stanovnistvo BiH vise niko ne jebe ni za suhu sljivu. Dakle niko od nasih "bosanskih" i bosnjackih politicara ne reaguje na ono sto se desilo na sastanu PIC-a. Dakle ovako pise Klix: "Politički direktori UO PIC-a su posebno zahvalni na izlaganju izvršne direktorice Transparency Internationala BiH Ivane Korajlić, kao i na razgovorima sa Jelenom Trivić, predsjednicom Narodnog fronta, Slavenom Ragužem, predsjednikom Hrvatske republikanske stranke, te Predragom Kojovićem, predstavnikom Naše stranke."
PS:Izvinjavam se ako je Kojovic Bosnjak(znam da nije al rekoh mozda je promjenio kao mnogi dres).
Ili da podijelimo BiH po granicama teritorija "većinskih" naroda?
- Prpa.ba
#12998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Naravno da su mi pozeljni, mada u ovom slucaju ne vidim relevantnost tvog trolanja, s obzirom da se taj Pedja ponosno izjasnjava kao nebosnjak.tramvajtrojka wrote: ↑06/12/2023 20:14 Znaci sad su samo pozeljni genetski Bošnjaci, al kad se sjetim te price kad ste sami sebe lagali sa pricom da Bošnjak moze biti i nemusliman![]()
![]()
![]()
-
sumirprimus
#12999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma lazu sve, sdfa samo gledaju svoju korist i vllast, makar i na 30% Bosne. Kakav narod kakava drzava. Jos gradjanska, kakve ublehetramvajtrojka wrote: ↑06/12/2023 20:14Znaci sad su samo pozeljni genetski Bošnjaci, al kad se sjetim te price kad ste sami sebe lagali sa pricom da Bošnjak moze biti i nemuslimanPrpa.ba wrote: ↑06/12/2023 19:52 Sta god da je govorio, ne moze zastupati niti predstavljati Bosnjake, i ostaje cinjenica da pred PIC-om govore iskljucivo nebosnjaci.
Pri tom, dolazi iz politickog projekta "Nasa stranka" koja je dala jednu Bosku Cavar (izglasala HDZ gradonacelnika Mostara) i Mirjanu Lepic (prenijela ovlasti na zamjenika iz HDZ-a, predajuci kompletnu zakonodavnu vlast u ruke te stranke). Dobronamjernost je svakako upitna, i pored neupitne etnicke nepripadnosti Bosnjacima.![]()
![]()
![]()
-
sumirprimus
#13000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Gradjanska drzava al sa bosnjacima?Prpa.ba wrote: ↑06/12/2023 20:24Naravno da su mi pozeljni, mada u ovom slucaju ne vidim relevantnost tvog trolanja, s obzirom da se taj Pedja ponosno izjasnjava kao nebosnjak.tramvajtrojka wrote: ↑06/12/2023 20:14 Znaci sad su samo pozeljni genetski Bošnjaci, al kad se sjetim te price kad ste sami sebe lagali sa pricom da Bošnjak moze biti i nemusliman![]()
![]()
![]()
![]()