Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
BHCluster

#11176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

moimoi wrote: 10/11/2023 13:21
BHCluster wrote: 10/11/2023 13:02
kakabanja213 wrote: 10/11/2023 12:24
Tako je. Jedina cinjenica je da je sada drzava BiH od Neuma do Save i od Une do Drine, te da u njoj zive gradjani porijeklom iz Sandzaka.
Tipich rasistich.
Sto je najgore u Bosni i Hercegovini ima dovoljno mjesta za sve medjutim.
Rece @BHCluster a prije toga napise
Zeleni termiti, uZp-ovci i komunjare, sta reci nego neka nova progresivna politika. :gunjastajl:
[/quote]

:lol:
[/quote]

Pa ti nisi u stanju da citiras ove objave kako treba, a nesto bi kao napisala? :(
Prpa.ba

#11177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Sada se preslo na otvorenu cenzuru, a? :)
palermo

#11178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

laserShow wrote: 10/11/2023 14:25
palermo wrote: 10/11/2023 14:13 , tako bi i nestanqk Bosne i Hercegovine i Bosnjaka takodje rijesio mnoga pitanja. Neozbiljno je takve ideje zvati mokrim snovima.
Niti ce nestati Bosne i Hercegovine, niti Bosnjaka, Hrvata ili Srba. To je fakt. Barem ne za nasih zivota. Jedino kako mogu nestati, jeste demografski, kao i svaki drugi narod

Postavljam ja vama svima pitanje, na sto ste ponosni u zadnjih 30 godina? Sta mozete reci JA SAM PONOSAN JER U OVOJ DRZAVI....sta? U ratu smo svi izgubili nekoga, u miru smo svi izgubili nekoga. Kako? Pa je li znate nekoga u blizem komsuluku a da nije spicio iz drzave vani?

Kako god, jadni smo :D
Hajde. Pa upravo ovih dana svjedocimo nestanku jednog naroda i jedne poludrzave ( kao sto smo mi ) a ti slavodobitno kazes, nece. Sto ne bi.

I sta ti ono znaci nekog si izgubio u ratu nekog u miru ? Pa naravno da si izgubio i u miru, postoji nesto sto se zove smrt, kad neko umre onda ga izgubis. Tako mi se barem cini.

A ove sto su otisli u inostranstvu nisam izgubio, samo im je adresa promijenjena, eto ih svako ljeto, svaki odmor....ili kako neki uvazeni forumasi (ice) rekose, dolaze autobusima na izbore.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

Image
niko nije nestao pa ni većina indijanaca ako ih je bilo barem vise od 1000
pa neće ni narodi u bih ni bih

plašite babarogama djecu drugdje
palermo

#11180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Truba wrote: 10/11/2023 15:17 Image
niko nije nestao pa ni većina indijanaca ako ih je bilo barem vise od 1000
pa neće ni narodi u bih ni bih

plašite babarogama djecu drugdje
Pa dobro, u pravu si, nisu nestali nego su pretvoreni u folklornu skupinu....
moimoi

#11181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

kakabanja213 wrote: 10/11/2023 14:41
moimoi wrote: 10/11/2023 13:52
kakabanja213 wrote: 10/11/2023 13:28
To je mentalni sklop jednog rasiste koji kaze da Sandzaklije imaju vise prava nego rodjeni u BiH, da su Jevreji krivi za... da su Muslimani krivi za...
Mogu li ja, ako se ne izjasnim kao bosnjakinja, hrvatica ili srpkinja vec bosanka biti predsjednica ove nam drzave ili bilo koji politicki faktor?

Pricaj mi malo bajke.
Ne mozes. Ja isto tako ne mogu. Medjutim koliko sam shvatio ti za to okrivljujes Sandzaklije.
Ja okrivljujem politiku koja je dovela dobtoga da neko ko veze sa BiH nema, ima veca prava od onih koji su se rodili u BiH.
A sve iz razloga nekih hinjskih objava pojedinaca, koje bi najradije da pojedine manjine nestanu iz BiH.

Sami ce se prepoznati.
Ozimician

#11182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

moimoi wrote: 10/11/2023 15:43

Mogu li ja, ako se ne izjasnim kao bosnjakinja, hrvatica ili srpkinja vec bosanka biti predsjednica ove nam drzave ili bilo koji politicki faktor?

Pricaj mi malo bajke.
Ne mozes. Ja isto tako ne mogu. Medjutim koliko sam shvatio ti za to okrivljujes Sandzaklije.
Ja okrivljujem politiku koja je dovela dobtoga da neko ko veze sa BiH nema, ima veca prava od onih koji su se rodili u BiH.
A sve iz razloga nekih hinjskih objava pojedinaca, koje bi najradije da pojedine manjine nestanu iz BiH.

Sami ce se prepoznati.
Iskreno ne znam koja to prava uzivaju Sandzaklije koje ne uzivaju ostali stanovnici BIH, ali nejse.

Nego ovako onda da te pitam, ko bi po tebi trebao da ima veca prava, onaj ko voli ovu zemlju i ko ju je u najtezim momentima branio iako se nije rodio u njoj ili onaj ko je u najtezim momentima napustio BiH, a rodio se u njoj (ili nedaj Boze aktivno radio na njenom unistenju) ?

Po tebi rodjenje negdje na nekoj geografskoj duzini i sirini podrazumjeva da trebas imati veca prava od nekog ko se nije tu rodio, a uradio je mozda vise za tu zemlju nego onaj ko se tu rodio?

Koji sovinizam :D

... i da, to sto se ti ne mozes kandidovati za clana predsjednistva su ti najmanje Sandzaklije i ta politika krive :D
moimoi

#11183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Ozimician wrote: 10/11/2023 15:47

Sami ce se prepoznati.
Iskreno ne znam koja to prava uzivaju Sandzaklije koje ne uzivaju ostali stanovnici BIH, ali nejse.

Nego ovako onda da te pitam, ko bi po tebi trebao da ima veca prava, onaj ko voli ovu zemlju i ko ju je u najtezim momentima branio iako se nije rodio u njoj ili onaj ko je u najtezim momentima napustio BiH, a rodio se u njoj (ili nedaj Boze aktivno radio na njenom unistenju) ?

Po tebi rodjenje negdje na nekoj geografskoj duzini i sirini podrazumjeva da trebas imati veca prava od nekog ko se nije tu rodio, a uradio je mozda vise za tu zemlju nego onaj ko se tu rodio?

... i da, to sto se ti ne mozes kandidovati za clana predsjednistva su ti najmanje Sandzaklije i ta politika krive :D
Ko ima veca prava u jednoj Njemackoj? Onaj ko se rodio u njoj i ima drzavljanstvo ili ti?
Bloo
Globalna šefica

#11184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

Ozimician wrote: 10/11/2023 15:47 Nego ovako onda da te pitam, ko bi po tebi trebao da ima veca prava, onaj ko voli ovu zemlju i ko ju je u najtezim momentima branio iako se nije rodio u njoj ili onaj ko je u najtezim momentima napustio BiH, a rodio se u njoj (ili nedaj Boze aktivno radio na njenom unistenju) ?
Kao Jovan Divjak...
Al, jbg nije bio Sandžaklija...
Ozimician

#11185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

moimoi wrote: 10/11/2023 15:58

Sami ce se prepoznati.

Ko ima veca prava u jednoj Njemackoj? Onaj ko se rodio u njoj i ima drzavljanstvo ili ti?
Onaj ko ima drzavljanstvo ima veca prava od onog ko ga nema, s tim da se drzavljanstvo u Njemackoj ne stice po defaultu rodjenjem u Njemackoj. Sjedi jedan. (i manje trolaj temu) :D
Last edited by Ozimician on 10/11/2023 16:01, edited 1 time in total.
Point.

#11186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Kovačević oštro, šakom u oko. Trojka sve više i više liči na HNS sisice i njihova produžena ruka. Bljakica.
Piše: Slaven Kovačević

Nije mi namjera zamarati javnost, vrteći istu priču u javnom prostoru oko presude "Kovačević", naprotiv. Svakako mislim da sam dovoljno o tome rekao. Vodim svoju borbu, čista srca i čiste savjesti, iako bi ona trebala biti borba svih onih koji vole Bosnu i Hercegovinu, ali izgleda da to nije baš tako.

Nisam se prije referirao na "Trojku" ili na ovu vlast ili na neku prethodnu vlast, nisam pravio paralele, govorio da je neko "izdajnik" a neko drugi patriota, jer svaku vlast posmatram kroz one koji vrše vlast, te kao građanin ove zemlje donosim svoj sud o tome.

U konkretnom pitanju, da predsjedavajuća Vijeća ministara, samostalno, mimo Zakona o Vijeću ministara i mimo odluke Vijeća ministara obavještava jedan međunarodni sud o bilo čemu, što je u suprotnosti je sa članovima 28-31 gdje su jasno propisane nadležnosti/odgovornosti predsjedavajućeg i niti jedna od njih nije samostalno odlučivanje.

Očekivao sam od pojedinih ministara, pa čak i od zamjenika predsjedavajuće da pošalju informaciju Europskom sudu za ljudska prava, da pismo predsjedavajuće Krišto kojim ona navodno legalizira status v.d. agenata, nije stav Vijeća ministara, koje o tome nikada nije odlučivalo, jer je u tom organu odlučivanje kolektivnog karaktera i jasno propisano zakonom i poslovnikom.

To znači da Vijeće ministara nema stav o statusu v.d. agenata, koji bi po Pravilima Europskog suda morali imati punomoć za svaki predmet i svaki postupak, pojedinačno. Ali, ti ministri niti zamjenik predsjedavajuće to nisu uradili. A trebali su. Radi Bosne i Hercegovine, posebno njene šanse da se putem presude "Kovačević" izgradi u modernu demokratsku zemlju.

Valjda je njima važnije ispunjavanje Čovićevih želja za "legitimnim predstavljanjem" unutar izbornog sistema kojim se uzurpira demokracija i što nije demokratski niti europski standard, od toga da Bosna i Hercegovina bude normalna, demokratska zemlja (potpuno isto razmišljanje kao i u vezi nastojanja za izborom Vukoje u Ustavni sud Bosne i Hercegovine, jer je vajda to neki kompromis ili izraz dobre partnerske volje, bez obzira što bi to moglo biti štetno po Bosnu i Hercegovinu).

Da stvar bude još interesantnija, ustavna nadležnost Predsjedništva Bosne i Hercegovine je da imenuje sve međunarodne predstavnike (član V/3b), pa i one pred neđunarodnom sudovima. Sjećate li se tog čuvenog slučaja "Softić" i njegove nedostajuće aktivne legitimacije, prilikom podnošenja revizije tužbe pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu? Ko je njega tada imenovao i donosio odluku o punomoći/aktivnoj legitimaciji?

To je bilo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Tada su svi, uglas, napali one koji su poslali nesretnog Softića bez aktivne legitimacije, proglašavajući izdajnicima te neke koji poslaše Softića u prazno i bez punomoći. Sada ti isti, u istoj stvari problematiziranja aktivne legitimacije lica pred Europskim sudom za ljudska prava, prebacuju odgovornost, jedan na drugoga, a znali su druge nazivati izdajnicima koji poslaše Softića bez aktivne legitimacije.

Odakle to u nadležnosti Vijeća ministara, posebno je pitanje, ali dok je to tako, onda bi se članovi tog istog Vijeća ministara trebali malo pažljivije odnositi u ovim pitanjima. Jako konzistentno i probosanski, nema šta. Svoju ću borbu nastaviti, sam, onako kako sam je i započeo, a neka javnost sudi o postupcima aktualne vlasti i njenih predstavnika.
Ozimician

#11187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Bloo wrote: 10/11/2023 15:59
Ozimician wrote: 10/11/2023 15:47 Nego ovako onda da te pitam, ko bi po tebi trebao da ima veca prava, onaj ko voli ovu zemlju i ko ju je u najtezim momentima branio iako se nije rodio u njoj ili onaj ko je u najtezim momentima napustio BiH, a rodio se u njoj (ili nedaj Boze aktivno radio na njenom unistenju) ?
Kao Jovan Divjak...
Koja su njemu prava bila uskracena u BiH, nije mogao dobiti drzavljanstvo ili ... ?

Nisam upucen u taj slucaj.
moimoi

#11188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Ozimician wrote: 10/11/2023 16:00

Onaj ko ima drzavljanstvo ima veca prava od onog ko ga nema, s tim da se drzavljanstvo u Njemackoj ne stice po defaultu rodjenjem u Njemackoj. Sjedi jedan. (i manje trolaj temu) :D
Rodjen i zivi u Njem i kazes nema oravo na drzavljanstvo?
moimoi

#11189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Ozimician wrote: 10/11/2023 16:01
Kao Jovan Divjak...
Koja su njemu prava bila uskracena u BiH, nije mogao dobiti drzavljanstvo ili ... ?

Kako ja volim kada glumite naivne :D
Ozimician

#11190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

moimoi wrote: 10/11/2023 16:02
Saplices se sama sebi. :D

Da djeca dobijaju njemacko drzavljanstvo po rodjenju, pola svijeta bi se dolazilo tamo poradjati. :-) :-) :-)
moimoi

#11191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Ozimician wrote: 10/11/2023 16:04

Da djeca dobijaju njemacko drzavljanstvo po rodjenju, pola svijeta bi se dolazilo tamo poradjati. :-) :-) :-)
Ne saplicem se ja, nego me pokusavas “nadmudriti” izostavljanjem rijeci koje sam napisala :D

Da ti pojednostavim… dodje Sandzaklija, izjasni se kao bosnjak i dobije drzavljanstvo… nakon toga se hladno kandidira za predsjednika ili popunjava kvote.

Dok moimoi rodjena u BiH nema te privilegije jerbo se budala ne zeli izjasniti kao neka od
Ozimician

#11192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

moimoi wrote: 10/11/2023 16:09

Ne saplicem se ja, nego me pokusavas “nadmudriti” izostavljanjem rijeci koje sam napisala :D

Da ti pojednostavim… dodje Sandzaklija, izjasni se kao bosnjak i dobije drzavljanstvo… nakon toga se hladno kandidira za predsjednika ili popunjava kvote.

Dok moimoi rodjena u BiH nema te privilegije jerbo se budala ne zeli izjasniti kao neka od
To da Sandzaklije izjasnjavanjem kao Bosnjak dobijaju automatski drzavljanstvo je velika laz. Mozda je neko nekad i dobio, ali da je to standardna procedura, daleko od toga i daleko od toga da je ogranicena na Sandzaklije.

Za ono sto ti trazis su Bosnjaci najmanji problem i sve bosnjacke stranke (barem formalno) nemaju nista protiv gradjanskog uredjenja kojem ti i ja tezimo. Zato je potrebno sprovesti presude Evropskog suda za ljudska prava i drago mi je da se slazemo oko toga. Ovdje na forumu je postalo "grijeh" napisati da se zalazes za gradjansko drustvo i drzavu, eto dokle je forum dosao.

Tako da mi je drago da imam istomisljenike u vezi tog problema.

Adrese koje su ti krive za to nisu sigurno ni u Sarajevu ni u Sandzaku.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#11193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bobi »

Ko normalan ce tražit BiH državljanstvo :D ?
Ozimician

#11194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Bobi wrote: 10/11/2023 16:14 Ko normalan ce tražit BiH državljanstvo :D ?
Mate Rimac npr. :D

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/mate ... /230129053

Ako posmatramo svijet globalno, bar 50% stanovnika bi dalo sve za "BH papire".
moimoi

#11195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Ozimician wrote: 10/11/2023 16:12
moimoi wrote: 10/11/2023 16:09

To da Sandzaklije izjasnjavanjem kao Bosnjak dobijaju automatski drzavljanstvo je velika laz. Mozda je neko nekad i dobio, ali da je to standardna procedura, daleko od toga i daleko od toga da je ogranicena na Sandzaklije.

Za ono sto ti trazis su Bosnjaci najmanji problem i sve bosnjacke stranke (barem formalno) nemaju nista protiv gradjanskog uredjenja kojem ti i ja tezimo. Zato je potrebno sprovesti presude Evropskog suda za ljudska prava i drago mi je da se slazemo oko toga. Ovdje na forumu je postalo "grijeh" napisati da se zalazes za gradjansko drustvo i drzavu, eto dokle je forum dosao.

Tako da mi je drago da imam istomisljenike u vezi tog problema.

Adrese koje su ti krive za to nisu sigurno ni u Sarajevu ni u Sandzaku.
Jah.
Pravicemo se slijepi i glupi.
Bloo
Globalna šefica

#11196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

Ozimician wrote: 10/11/2023 16:01
Kao Jovan Divjak...

Pa uputi se.
Kad si već upućen u sve pod svodom nebeskim.
PM72

#11197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

Bobi wrote: 10/11/2023 16:14 Ko normalan ce tražit BiH državljanstvo :D ?
Samo onaj koga potražuje sud iz komšiluka :D
A ja bih sutra uzeo hrvatski pasoš da mogu.
kakabanja213

#11198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

Pricaj mi malo bajke.

Sami ce se prepoznati.
I od svih politika ti krivis Sandzaklije. E to ti je tipicni rasizam.
relativno84

#11199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

Bitka za sudiju Ustavnog suda BiH: Trojka i HDZ predložili izmjenu Poslovnika Predstavničkog doma
:thumbup: :bih:
tramvajtrojka

#11200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

relativno84 wrote: 10/11/2023 17:05
Bitka za sudiju Ustavnog suda BiH: Trojka i HDZ predložili izmjenu Poslovnika Predstavničkog doma
:thumbup: :bih:
U svojoj zemlji svoja pravila i sudije da sude a ne korumpirani sdaovci :thumbup:
Locked