Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakabanja213 wrote: ↑10/11/2023 12:24
Tako je. Jedina cinjenica je da je sada drzava BiH od Neuma do Save i od Une do Drine, te da u njoj zive gradjani porijeklom iz Sandzaka.
Tipich rasistich.
Aaa, nisam ja ta kojima su svi drugi i drugaciji uzp-ovci, komunisti, cetnici etc.. etc.
Ako se vratis par stranica, skontaces.
Daaaa, tebi su samo problem sandzaklije. I kluxovcima su problem bili samo crnci.
Da, problem su mi svi koji misle da imaju veca prava od drugih.
Onda se pretvaram u jednakog fasistu
moimoi wrote: ↑10/11/2023 12:34
Aaa, nisam ja ta kojima su svi drugi i drugaciji uzp-ovci, komunisti, cetnici etc.. etc.
Ako se vratis par stranica, skontaces.
Daaaa, tebi su samo problem sandzaklije. I kluxovcima su problem bili samo crnci.
Hitler je proganjao Jevreje zbog toga sto su imali "vise" prava nego fetive Svabe. To je opravdanje svakog pravog rasiste.
Ja iskreno ne znam sta pokusavas dokazati na ovoj temi ili samo trollas, cak i prije Osmanlija dobar dio danasnjeg sandzaka je bio u sastavu Kraljevine Bosne.
Bukvalno podrucje Sandzaka nije bio jedna drzava sa Bosnom jedino u periodu AU i u modernom post-YU periodu, a vecinu tog perioda je Bosna / Bosanski ejalet imala upravu nad tim podrucjem (administrativno).
Dok s druge strane imas ljude ciji su preci bili pod hrvatskom administrativnom upravom jedino par godina za vrijeme NDH i na osnovu toga dobili drzavljanstvo te drzave i to je OK (druge veze sa hrvatskom drzavom nemaju ni oni ni njihovi preci) ?
S tim da Sandzaklije koje nisu zivjele u BIH ili barem formalno bile prijavljeni, nisu ni dobili drzavljanstvo.
Takodjer veliki broj Sandzaklija je ucestvovao u odbrani domovine i grada Sarajeva dok su neki bili ko zna gdje u tom periodu.
Samo zahvaljujuci tome imaju veca prava ako cemo tjerati mak na konac (mislim na ove koji su branili u odnosu na ove koji nisu branili).
I hr kraljevstvo je nekad zauzimalo citavu bih, dio slo, cg i srb
Meni je sega kako uzimate dio istorije koji vam odgovara
Tipisch
Tako je. Jedina cinjenica je da je sada drzava BiH od Neuma do Save i od Une do Drine, te da u njoj zive gradjani porijeklom iz Sandzaka.
Tipich rasistich.
Sto je najgore u Bosni i Hercegovini ima dovoljno mjesta za sve medjutim.
moimoi wrote: ↑10/11/2023 09:09
Pa pokreni radpravu. Sigurno si barem u nekoj fb grupi ex yugovica
Zašto misliš da jesam?
Zato sto takve grupe dobro dodju kada se tek preselis. Ne znam doduse koliko si dugo dijasporac.
Uglavnom ili se pravis lud ili … ne znam.
Vrlo dobro je poznato da se dijaspora dijeli na prijeratnu tj ratnu koji su ostali vijerni sdO (tj nac strankama.. ovisi kojem stadu pripadas) jednim dobrim dijelo finansiraju iste te stranke i redovno glasaju. Za razliku od posljeratne dijaspore koja vrlo dobro zna zasto je otisla i ne pada joj na um da uopste glasa.
Uh kako lupaš i loptu i balun i utakmicu i teren samo da znaš.
moimoi wrote: ↑10/11/2023 12:17
I hr kraljevstvo je nekad zauzimalo citavu bih, dio slo, cg i srb
Meni je sega kako uzimate dio istorije koji vam odgovara
Tipisch
Tipich rasistich.
Sto je najgore u Bosni i Hercegovini ima dovoljno mjesta za sve medjutim.
Rece @BHCluster a prije toga napise
[/quote]
Zeleni termiti, uZp-ovci i komunjare, sta reci nego neka nova progresivna politika.
[/quote]
moimoi wrote: ↑10/11/2023 12:40
Hitler je proganjao Jevreje zbog toga sto su imali "vise" prava nego fetive Svabe. To je opravdanje svakog pravog rasiste.
Odakle ti to da su jevreji imali vise prava?
To je mentalni sklop jednog rasiste koji kaze da Sandzaklije imaju vise prava nego rodjeni u BiH, da su Jevreji krivi za... da su Muslimani krivi za...
idealna prilika da se pridruzimo hrvatskoj. Prvo bi automacki bili u eu, a imali bi i vecu morsku obalu. Jos bi i peljeski most napravili za nas
Bolje nego ova rahat patnja.
imamo dosta grnaicnih prelaza, na volju ti koji ces izabrat
pa se pridruzi slobodno
ne daju drzavljanstvo tako. Ovako biga automacki svi dobili. Dobijamo ga i sada, samo dzabe
Svejedno, mozes barem danas otici gdje god ti volja.
I da, jel stvarno mislis da ce Milorad Dodik pristati na takvo nesto ? cak i kad bi u nekom ludom snu Hrvatska i EU to htjela. (a nece iz bezbroj razloga)
imamo dosta grnaicnih prelaza, na volju ti koji ces izabrat
pa se pridruzi slobodno
ne daju drzavljanstvo tako. Ovako biga automacki svi dobili. Dobijamo ga i sada, samo dzabe
I da, jel stvarno mislis da ce Milorad Dodik pristati na takvo nesto ? cak i kad bi u nekom ludom snu Hrvatska i EU to htjela.
(eto da potpuno izbacimo Bosnjake iz varijable)
Zasto bi pobogu Dodik imao nesto protiv da se Federacija prikljuci Hrvatskoj ? Zapravo, ne bi protiv bio ni Dodik, ni Biden, ni Vucic, ni Schmit, ni Macron, ni Putin....jedino bi bilo pitanje, da li bi bilo dovoljno Bosnjaka protiv odnosno za....
Hajvan wrote: ↑10/11/2023 12:42
u ovoj drzavi hrvatosrbi imaju veca prava
ne da misle, vec ih imaju ustvno-pravno
idealna prilika da se pridruzimo hrvatskoj. Prvo bi automacki bili u eu, a imali bi i vecu morsku obalu. Jos bi i peljeski most napravili za nas
Bolje nego ova rahat patnja.
sjećam se kad je HRT imao vremensku prognozu za federaciju u dnevniku... i hare silajdzic se bunio..stavi potpis na otimačinu pola bih onda se buni za jednu tv vremensku prognozu
bila je i tv emisija federacija i konfederacija
bila je i ideja konfederacije mislim da je nešto potpisano stvarno se vjerovalo 2 cipra da ćemo imati 2 njemačke zapadnu i istočnu u bih
ali sve je krenulo nekim drugim tokom hrvatska ništa drugo ne treba sem sezonaca i pokoje obitelji da popuni prazne kuće u slavoniji
kakabanja213 wrote: ↑10/11/2023 12:47
To je mentalni sklop jednog rasiste koji kaze da Sandzaklije imaju vise prava nego rodjeni u BiH, da su Jevreji krivi za... da su Muslimani krivi za...
Mogu li ja, ako se ne izjasnim kao bosnjakinja, hrvatica ili srpkinja vec bosanka biti predsjednica ove nam drzave ili bilo koji politicki faktor?
Zato sto takve grupe dobro dodju kada se tek preselis. Ne znam doduse koliko si dugo dijasporac.
Uglavnom ili se pravis lud ili … ne znam.
Vrlo dobro je poznato da se dijaspora dijeli na prijeratnu tj ratnu koji su ostali vijerni sdO (tj nac strankama.. ovisi kojem stadu pripadas) jednim dobrim dijelo finansiraju iste te stranke i redovno glasaju. Za razliku od posljeratne dijaspore koja vrlo dobro zna zasto je otisla i ne pada joj na um da uopste glasa.
Uh kako lupaš i loptu i balun i utakmicu i teren samo da znaš.
I da, jel stvarno mislis da ce Milorad Dodik pristati na takvo nesto ? cak i kad bi u nekom ludom snu Hrvatska i EU to htjela.
Zasto bi pobogu Dodik imao nesto protiv da se Federacija prikljuci Hrvatskoj ? Zapravo, ne bi protiv bio ni Dodik, ni Biden, ni Vucic, ni Schmit, ni Macron, ni Putin....jedino bi bilo pitanje, da li bi bilo dovoljno Bosnjaka protiv odnosno za....
Zar pricamo o Federaciji, a ne o BiH u cjelini?
Mokri snovi o podjeli BIH onda i ovdje na forumu (ako je tako).
Zar pricamo o Federaciji, a ne o BiH u cjelini?
Mokri snovi o podjeli BIH onda i ovdje na forumu (ako je tako).
Jok, kolega je mislio na citavu BiH . Ne zasmijavaj me.
Inace, ne znam zasto zoves ideje o podjeli BiH mokrim snovima ? Kao sto nestanak palestinaca i Palestine rjesava mnogq pitanja, tako bi i nestanqk Bosne i Hercegovine i Bosnjaka takodje rijesio mnoga pitanja. Neozbiljno je takve ideje zvati mokrim snovima.
Ozimician wrote: ↑10/11/2023 13:28
I da, jel stvarno mislis da ce Milorad Dodik pristati na takvo nesto ? cak i kad bi u nekom ludom snu Hrvatska i EU to htjela. (a nece iz bezbroj razloga)
Ma trolam druze. Za narednih 30 godina moga zivota, stanje ce biti identicno. Ne trolam kada kazem da bih se sada pridruzio Hrvatskoj i licemjernoj eu qraveli, jer bi mi narednih 30 godina sigurno zivot bio bolji. Da jesam sebican, ali ko to danas nije?
Oni sto nam upravljaju drzavom, a posredno i zivotima su jos vise sebicni. Njih 100tinjak ubire sve, ovako bi cijela drzava nesto ubrala
Ovo gore navodim samo da bi se vidjelo koliko je suludo vrijeme i smijer u kojem se krecemo kao narod.
palermo wrote: ↑10/11/2023 14:13
, tako bi i nestanqk Bosne i Hercegovine i Bosnjaka takodje rijesio mnoga pitanja. Neozbiljno je takve ideje zvati mokrim snovima.
Niti ce nestati Bosne i Hercegovine, niti Bosnjaka, Hrvata ili Srba. To je fakt. Barem ne za nasih zivota. Jedino kako mogu nestati, jeste demografski, kao i svaki drugi narod
Postavljam ja vama svima pitanje, na sto ste ponosni u zadnjih 30 godina? Sta mozete reci JA SAM PONOSAN JER U OVOJ DRZAVI....sta? U ratu smo svi izgubili nekoga, u miru smo svi izgubili nekoga. Kako? Pa je li znate nekoga u blizem komsuluku a da nije spicio iz drzave vani?
moimoi wrote: ↑10/11/2023 12:57
Mogu li ja, ako se ne izjasnim kao bosnjakinja, hrvatica ili srpkinja vec bosanka biti predsjednica ove nam drzave ili bilo koji politicki faktor?
Pricaj mi malo bajke.
Ne mozes. Ja isto tako ne mogu. Medjutim koliko sam shvatio ti za to okrivljujes Sandzaklije.