Žalim što SDA nije vlast, i Bakir predsjednik.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Ludzak
#110901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mogu vjerovati da ću ovo reči ...
- lerdi
-
plavi_E
#110903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sjednica Predstavničkog doma FBiH prekinuta nakon četiri sata jer nema ni dnevnog reda
Ispade da su im trebala chetiri sata da skontaju da nemaju dnevni red i da im je bolje da se razidju.
Ispade da su im trebala chetiri sata da skontaju da nemaju dnevni red i da im je bolje da se razidju.
-
DonieBrasco
-
plavi_E
#110905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa shta ce im 400 KM kad imaju relaksaciju i novi zamah. Kud bi vishe.
- Styling
#110906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znaju. Zato i lupaju gluposti.A_A_AKCIJA wrote: ↑06/07/2023 16:41Kakve vi gluposti pišete
Kakve veze Trojka ima sa općinskim sudom?
Znaš li ti ko postavlja tužioce, sudije...? Znaš li osnove kako funkcionira ova država?
-
axe22
-
plavi_E
#110908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@axe22
Pa to je i bio cilj tog cirkusa, Sad vishe niko ne moze pitati zashto nema sjednice parlamanta. Eto bilo je sjednice. Ono jest da nije bilo dnevnog reda ali ne moze bash sve. Mozda ovakve sjednice predju u tradiciju.
Pa to je i bio cilj tog cirkusa, Sad vishe niko ne moze pitati zashto nema sjednice parlamanta. Eto bilo je sjednice. Ono jest da nije bilo dnevnog reda ali ne moze bash sve. Mozda ovakve sjednice predju u tradiciju.
-
axe22
#110909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozda je to taj kompromis, HDZ jednom popustio i rekao "Bice sjednica ali nista necemo usvojiti ni raditi".
- BarbaDue
#110910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prije svega da se razjasnimo, nisam nikakav Bot niti simpatizer SDA, a pogotovo DF, pokušavam objektivno promatrati.
Eh sad, ova trojka, došli su da budu drugačiji od prethodnika, jelte, ja kako vidim ništa, isto sranje! Osim individualno, za pohvalu dobrih poteza, ali kao pro bh koalicija 0 bodova.
Dalje, nije bitno šta ja mislim, ovdje akcenat treba biti na tome šta trojka misli, gdje tjera. U suštini hoću da vidim da imaju svoju crvenu liniju i svojim postupcima dovode da i hr i sr spuštaju svoje kriterije. Ja kako gledam na predstavu samo naša strana pravi kompromis.
- moa
#110911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bit ću sasvim otvoren, nisu to samo glasine. Vraćanje vjeri je skoro opći fenomen na svim prostorima na kojima je komunizam brutalno suzbijao religiju pedeset ili sedamdeset godina. Islamizacija, kako vi to nazivate, postoji u Bosni, ali postoji u istoj mjeri i kristijanizacija, to jest vraćanje interesa za vjeru kod bosanskih katolika i pravoslavaca. Ali kršćanska Evropa ne registruje kristijanizaciju, nije osjetljiva na taj fenomen, što ja razumijem i ne zamjeram. Samo, moram vas nešto ispraviti, moja tolerancija nije evropskog, nego muslimanskog porijekla. Ako sam tolerantan, ja sam to prvo kao musliman,a zatim kao Evropljanin. Evropa ima neke zablude kojih se nikako ne može osloboditi, uprkos očiglednim činjenicama. U Bosni, u ovom ratu naprimjer, uništene su stotine crkava i džamija. Sve su ih uništili “Evropljani”, nijednu Bošnjaci. Turska vlast nije bila baš “svilena”, ali svi kršćanski narodi i svi njihovi najvažniji srednjovijekovni spomenici preživjeli su pet stotina godina turske vlasti. To je činjenica. Čuveni fruškogorski manastiri, nedaleko od Beograda, preživjeli su 300 godina turske vlasti, ali nisu preživjeli tri godine evropske vlasti. Spaljeni su u toku Drugog svjetskog rata. Fašizam i komunizam nisu azijski, nego evropski proizvod. Ni sada Evropa nije pokazala neku veliku osjetljivost prema pojavi fašizma na Balkanu. Ja cijenim Evropu, ali mislim da ona ima odveć visoko mišljenje o sebi."zposao wrote: ↑06/07/2023 16:34Sve ti slobode Zapad dadne, ali opet džaba.
Kako vam ne dodije ta priča?
Pa kad ce gradonacelnik Mekke ili Medine biti npr krscanin kao sto je gradonacelnik Londona ili Roterdama?
Koliko barona, baromesa, ministara, tajnika i slično po EU je muslimana?
Eno najjaču nacionalističku stranku u Škotskoj vodi musliman.
Šta je potrebno za vas neke, da EU proglasi šerijat ?
Kakva prava imaju nemuslimani u muslimanskim državama?
Što svi trčite na Zapad kad je tako loše?
A. Izetbegovic
- moa
#110912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bit ću sasvim otvoren, nisu to samo glasine. Vraćanje vjeri je skoro opći fenomen na svim prostorima na kojima je komunizam brutalno suzbijao religiju pedeset ili sedamdeset godina. Islamizacija, kako vi to nazivate, postoji u Bosni, ali postoji u istoj mjeri i kristijanizacija, to jest vraćanje interesa za vjeru kod bosanskih katolika i pravoslavaca. Ali kršćanska Evropa ne registruje kristijanizaciju, nije osjetljiva na taj fenomen, što ja razumijem i ne zamjeram. Samo, moram vas nešto ispraviti, moja tolerancija nije evropskog, nego muslimanskog porijekla. Ako sam tolerantan, ja sam to prvo kao musliman,a zatim kao Evropljanin. Evropa ima neke zablude kojih se nikako ne može osloboditi, uprkos očiglednim činjenicama. U Bosni, u ovom ratu naprimjer, uništene su stotine crkava i džamija. Sve su ih uništili “Evropljani”, nijednu Bošnjaci. Turska vlast nije bila baš “svilena”, ali svi kršćanski narodi i svi njihovi najvažniji srednjovijekovni spomenici preživjeli su pet stotina godina turske vlasti. To je činjenica. Čuveni fruškogorski manastiri, nedaleko od Beograda, preživjeli su 300 godina turske vlasti, ali nisu preživjeli tri godine evropske vlasti. Spaljeni su u toku Drugog svjetskog rata. Fašizam i komunizam nisu azijski, nego evropski proizvod. Ni sada Evropa nije pokazala neku veliku osjetljivost prema pojavi fašizma na Balkanu. Ja cijenim Evropu, ali mislim da ona ima odveć visoko mišljenje o sebi."zposao wrote: ↑06/07/2023 16:34Sve ti slobode Zapad dadne, ali opet džaba.
Pa kad ce gradonacelnik Mekke ili Medine biti npr krscanin kao sto je gradonacelnik Londona ili Roterdama?
A. Izetbegovic
- DaysleepeR
#110913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa sve ok, ali daj mi reci sta mi to hocemo a nemamo.BarbaDue wrote: ↑06/07/2023 17:22Prije svega da se razjasnimo, nisam nikakav Bot niti simpatizer SDA, a pogotovo DF, pokušavam objektivno promatrati.
Eh sad, ova trojka, došli su da budu drugačiji od prethodnika, jelte, ja kako vidim ništa, isto sranje! Osim individualno, za pohvalu dobrih poteza, ali kao pro bh koalicija 0 bodova.
Dalje, nije bitno šta ja mislim, ovdje akcenat treba biti na tome šta trojka misli, gdje tjera. U suštini hoću da vidim da imaju svoju crvenu liniju i svojim postupcima dovode da i hr i sr spuštaju svoje kriterije. Ja kako gledam na predstavu samo naša strana pravi kompromis.
Sta Trojka nije dobila a htjela je?
-
zposao
-
laik1981
#110915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pustili su je oni vec samo tesko botovima to svariti. Vec se njima sve pocelo svoditi na unutrasnja previranja i borbu za vlast i kontrolu nad strankom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#110916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I to je sve manje vise tacno.zposao wrote: ↑06/07/2023 16:34Sve ti slobode Zapad dadne, ali opet džaba.
-
zposao
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#110918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet pises gluposti o tom zapadu u kojem i ti zivis. Otvori oci, ne gledaj kroz portale bh dijaspore.Ozimician wrote: ↑06/07/2023 10:37 Muslimani nikad nisu bili problem u Evropi - sve dok se politicki nista ne pitaju, onda kad se politicki pitaju i odlucuju, tada postaje problem.
U bilo kojoj od tolerantnih evropskih zemalja, muslimani ako formiraju neku svoju stranku i ta stranka postane parlamentarna, vidjet cemo hoce li biti problem, do tada jos ne znamo.
Albanija nije muslimanska drzava, Kosovo jeste, ali Kosovo ima probleme vece nego BIH i nastoje da im uvale neku njihovu RS.
- BarbaDue
#110919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hajde da malo obrnuto pogledamo, šta je trojka htjela, borila se za to i dobila!?DaysleepeR wrote: ↑06/07/2023 17:37Pa sve ok, ali daj mi reci sta mi to hocemo a nemamo.BarbaDue wrote: ↑06/07/2023 17:22
Prije svega da se razjasnimo, nisam nikakav Bot niti simpatizer SDA, a pogotovo DF, pokušavam objektivno promatrati.
Mislim samo da mi kažeš za to i to su se borili i to su izgurali, a da je država čvršća i stabilnija zbog toga.
Ne ubrajam u to koliko je ko dobio ministarstava, gdje je koji zamjenik ili direktor postavljen, gdje je zadovoljena kvota a gdje nije.
Hoću da mi kažete kuda trojka ćera!?!?
-
palermo
#110920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
DaysleepeR wrote: ↑06/07/2023 17:37Pa sve ok, ali daj mi reci sta mi to hocemo a nemamo.BarbaDue wrote: ↑06/07/2023 17:22
Shvatas li ti sta si napisao
-
laik1981
#110921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sramota. Trebali su traziti pozicije za Bakira i Zeljku.palermo wrote: ↑06/07/2023 17:55DaysleepeR wrote: ↑06/07/2023 17:37
Pa sve ok, ali daj mi reci sta mi to hocemo a nemamo.
Sta Trojka nije dobila a htjela je?htjela je pozicije za Nerku, Dinu I Edu I dobila. Davlu malo.
Shvatas li ti sta si napisao![]()
Last edited by laik1981 on 06/07/2023 18:01, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#110922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Po pravilu bi mogli biti, ali zbog uredzenja Saudijske Arabije nece, a Meka i Medina su ti vise danas kao Vatikan. Moze li Musliman biti u Vatikanu glavni ili Papa ili nesto. Nije ti to bas dobro poredzenje po meni.zposao wrote: ↑06/07/2023 16:34 Sve ti slobode Zapad dadne, ali opet džaba.
A kazem mogli bi biti, ali naveo sam radi cega od toga nema nista.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#110923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U vrijeme koje vlade su imenovani te sudije koje su donijeli tu presudu?axe22 wrote: ↑06/07/2023 16:14Ne smije se protiv sefa Covica.relativno84 wrote: ↑06/07/2023 16:11
Sto te cudi, pa oni su suzdrzani kad treba Sanju Vlaisavljevic zadrzati na poziciji.
Ustrajno spremni.
- DaysleepeR
#110924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koje pozicije i kakve rezultate vidimo sa tih pozicija?palermo wrote: ↑06/07/2023 17:55DaysleepeR wrote: ↑06/07/2023 17:37
Sta Trojka nije dobila a htjela je?htjela je pozicije za Nerku, Dinu I Edu I dobila. Davlu malo.
Shvatas li ti sta si napisao![]()
- DaysleepeR
#110925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako ti to sam ne vidis, ja ti sigurno necu pomoci da vidis.BarbaDue wrote: ↑06/07/2023 17:52Hajde da malo obrnuto pogledamo, šta je trojka htjela, borila se za to i dobila!?DaysleepeR wrote: ↑06/07/2023 17:37
Mislim samo da mi kažeš za to i to su se borili i to su izgurali, a da je država čvršća i stabilnija zbog toga.
Ne ubrajam u to koliko je ko dobio ministarstava, gdje je koji zamjenik ili direktor postavljen, gdje je zadovoljena kvota a gdje nije.
Hoću da mi kažete kuda trojka ćera!?!?