Policija, saobratjajna, gdje-shta-kada?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

farky

Post by farky »

Stari wrote:
novalic wrote:
seka wrote:Moze se i to organizovati. Recimo da slusaoci (vozaci) direktno obavjestavaju radio stanice.
ovo je vec u praktici u svici, oko geneve, zove se jedna radio stanica, kaze gdje ima napunjen radar, gdje je murija, sve... i ovi odma' u eter... 8-)
Ja zeznute li drzave kod vas tamo ....pa to onda ispada da moram stalno susati radio dok vozim oko Zeneve....pih pa kad cu onda stici odslusati Sayu, Himzu, Zaima....?
kol'ko para tol'ko muzike :D
Stari

Post by Stari »

Ma pitam te to zbog toga sto je ovdje posvuda tako....glavni prekidac za osvijetljenje mora biti u poziciji za automatsko kratko svijetlo uvijek. E sad sjecam se da onomad u SFRJ nije tako bilo....ali nisu ni dijelili kazne zbog toga sto si ih ( ako si ih) upalio. Kontam ako na ljeto dodjem autom u Sarajevo hoceli mi sjuziti 20-KM ako zaboravim prebaciti taj prekidac u manuelni rezim (znam vjerovatno se to ne zove tako al ne znam bolje).?
farky

Post by farky »

nigdje neces platiti kaznu ako vozis sa upaljenim kratkim svijetlima, za maglenke se placa kazna ako nije smanjena vidljivost, samo ces u HNK, a po novom zakonu i u HR platiti kaznu ako vozis van naseljenog mjesta bez upaljenih kratkih svjetala
havetinja

Post by havetinja »

drzi se te navike iz svedske (drzi upaljene svjetla). spavaj u autu da ti ga ne klepe. jos bolje, nabavi pitbula i nek on spava u autu. ne trebas ga hranit.

a kad negdje krenes...navij saju ili koga vec hoces...i guslaj.

napomena 2: neposredno iza granice doljani - cro radar. necete ga opaziti, mene je snimio na udaljenosti od 300 metara :shock:. sreca pa su nagodni $$$$, primaju i eure i km :D
Stari

Post by Stari »

havetinja wrote:drzi se te navike iz svedske (drzi upaljene svjetla). spavaj u autu da ti ga ne klepe. jos bolje, nabavi pitbula i nek on spava u autu. ne trebas ga hranit.

a kad negdje krenes...navij saju ili koga vec hoces...i guslaj.

napomena 2: neposredno iza granice doljani - cro radar. necete ga opaziti, mene je snimio na udaljenosti od 300 metara :shock:. sreca pa su nagodni $$$$, primaju i eure i km :D
Ma nije to u biti navika ni nekakva filozofija nego ti tako dodje ....kad upalis kola (kad okrenes kljuc) kratka se svjetla upale zajedno sa autom. Znaci ne radis nista ....da bi ih ugasio ...e tu vec moras jelte nesto i poduzeti.

A sto se muzike tice ...tu sam ti stari infiltrator....kroz sloveniju strogo "Terzinka Terzinka zgoda mala"....Kroz Hrvatsku: "Nadalina Nadalina" (jest da ne kontam pola pjesme sta pjevaju al nije bitno)....Kroz srpsku republiku "oj Vojvodo Sindjelicu" ....u Sarajevu...isto kao i na prilazima Zenevi.
novalic

Post by novalic »

a u zenevi si bio kol'ko i u sar'jevu 8-)
Stari

Post by Stari »

novalic wrote:a u zenevi si bio kol'ko i u sar'jevu 8-)
Nisto drugo nisam ni tvrdio....govori se o predstojecem ljetu....eto da i ti mene jednom ne ukontas sta sam htio reci.
novalic

Post by novalic »

ma znam te napamet 8-)
CROCOP

Post by CROCOP »

Meni je OK i potrebno voziti s upaljenim svjetlima, stalno. Ne samo kad je kisa i mracno, vec upravo kad je suncano. Neke boje se usljed jake sunceve svjetlosti ne vide pa ta auta, upravo, istice upaljeno svjetlo. Mene je neki dan zaustavio "kamerman" na ulazu u Rudanku (pored Doboja) i pokazao mi da sam prekoracio dozvoljenu brzinu nekih, nemam pojma, 40-50 Km/h. Imali su onaj stari "pistolj" na kojemu ima samo brzina, bez vidljivog datuma i vremena. Da bi mi nakon sto sam mu ja rekao da nisam siguran da je to moja brzina, policajac nesto promumljao i rekao da mogu ic' ali nek' ubuduce sporije vozim. Ja sam sigurno prekoracio brzinu, jer na potezu od B. Broda prema SJJ nije moguce vozit po ogranicenjima, jer bi mislim trebalo jedno 8h za udaljenost od 220 km. Prosjecna propisana brzina je 40 Km/h , ali sumnjam da sam prekoracio za onoliko koliko me je on htio uvjerit.
Sto se tice radara na tom potezu puta M17, 'brzinomjeri" su od B. Broda, odmah kod rafinerije, zatim kod obilaznice kod Dervente, kod Rudanke, pred Maglajom, i na jos 3-4 mjesta na putu do SJJ. Sto se tice puta od Metkovica prema Dubrovniku, znaju bit nekih 100m nakon sto se prodje stari granicni prijelaz, zatim kod velike pijace u Metkovicu, na Opuzenskoj petlji prije odvajanja za Dubrovnik-Ploce-Split, na izlazu iz Opuzena prema Dubrovniku kod INA pumpe, zatim u Kleku te ponekad u Dolima, Slanom i Orascu te pred mostom u Dubrovniku. To su bar neke relacije koje ja cesto prodjem pa znam gdje znaju bit, tj. gdje su mene znali ponekad "chopit". A od SJJ do Metkovica ih nekad zna bit svakih 30 km.
Trebali bi kao u SLO javljati preko radija. Ali uz to bi bilo dobro kad bi to prenosio samo jedan radio a koji bi se jakim signalom mogao uhvatit u cijeloj drzavi. Radio Stari grad se zna dosta dobro cut' ali bi i oni mogli malo pojacat pokrivenost i ubaciti izvjestavanje o radarima!!!
Stari

Post by Stari »

novalic wrote:ma znam te napamet 8-)
Ma k'o pjesmicu....jos samo da je pocnes pjevusiti dok kiselis noge u lavoru.
Monsignor

Post by Monsignor »

Cuvajte se u Sarajevu novog Golfa 5 tamno plave boje, organi unutra ne skidaju one drecave prsluke pa se mogu lako prepoznati... Za reg. broj nisam siguran ali mislim da je T u sredini...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

reaktor

Post by reaktor »

Bobi wrote:Pozicije radara u R. Hr. ... :-)
http://www.hak.hr/cpage.aspx?page=radar ... pageID=389
sto ti je organizirana drzava... svaka chast... jos da me nisu ubijedili da sam na ukljucenju na put dubrovnik split kod opuzena za nekih 150 metara, a pritom siguran da ce biti murije na mjestu docekivanja mora zeljnih ali nepozeljnih bosanskih turista, sa golfom II dizelom navio 81 km/h bio bih odusevljen policijom nam u susjeda (trazio frajer 200 kn, ali zaplakah i ode 20 km)
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

vidim puno price, radar ovdje radar ondje...

kakva su pravila sto se tice radar detektora...

ovdje u SADu su dozvoljeni... javite koji standard radara caje koriste pa da napravimo biznis... ja cu vam slati odavde... payment preko paypala... 8-)
farky

Post by farky »

Vozdra_123 wrote:vidim puno price, radar ovdje radar ondje...

kakva su pravila sto se tice radar detektora...

ovdje u SADu su dozvoljeni... javite koji standard radara caje koriste pa da napravimo biznis... ja cu vam slati odavde... payment preko paypala... 8-)
znam samo da nisu zabranjeni zakonom
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Proširenje, skretanje prema cafe Tito, kod mosta Dolac Malta, im je najčešća lokacija, no zona Novog Sarajeva je njihovaČ bijela škoda felicija, 220-k-8..
Anell

Post by Anell »

HEHE :lol:
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Na izlazu iz Nemile u pravcu Zenice...pravac...puna linija...ogranichenje 50...crni golf 5...radar, kamera...sve u jednom...high-tech neko sranje :D.Problem je sto je auto neprimjetno zbog svoje boje a policajci ne izlaze iz njega...jedino ako ce zaustaviti neko vozilo :D tako da vozachi koji idu iz suprotnog smjera ne primjete ga pa vam niko nece blendati...:D:D:D.
Pozicija istog prometala crnog :D je i u naselju Vrace na par km od Zenice u pravcu Nemile.Inache ovo je crna tachka zbog stalnog prelaska stanovnika naselja preko ceste gdje se nalazi autobusna stanica za Zenicu.
U Lashvi slichno stanje samo je golf bijele boje pa se da primjetiti na vrijeme...:D:D:D....ali ovaj crni je fakat zamaskiran...:D.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

ako vas interesuje o putu relacija tampa-orlando recite :D
iceman ze

Post by iceman ze »

I tebi ako zatreba za relaciju od Podlugova do Cekrekcija......samo javi :D
c4dinamit

Post by c4dinamit »

a ljudi, vidite....hocete da budete face...budite....
stavite par stotina/tisuca/hiljada KM-ova u dzep....i opleti po gasu

Bog dao da je policija skoro gladna, pa svaki cener je dobro dosao....ko hebe drzavu....

kad ministri, poslanici, i ostala banda u najskupljim novim odijelima i crnim limuzinama mogu krasti milione....mogu i obicni drotovi u ulojanim odijelima od nekoliko godina zaraditi malo sa strane....

to mu dodje kao baksis frizerki....
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

stochar wrote:Magazin 'Start', 20.06.2005. broj 171, Mapa radara u BiH.
Sportske Novosti, 13. 4. 1977...veliki poster Kreshimira Cosica... :lol: .Pa fakat sta imamo od toga sto je u startu prije 2 mjeseca izashla mapa ako nismo kupili magazin...:D.Sto se nisi potrudio pa skenirao...ha ja...:D.
gaius

Post by gaius »

Konjic.. iz pravca Sarajeva..

1. silazak niz Ivan.. u zadnje vrijeme ima isprekidanih linija više tako da nema kilometarskih kolona.. ali ipak se pazite.. vrebaju na jednoj krivini i onda ide operacija zaustavljanja.. također vrebaju na silasku (ulazak u Podorašac na osmici)

2. mjesto Ovčari (neposredno prije Konjica).. na raskrsnici.. ograničenje 60 (iako nekad pokušavaju lagati da je 50 :)

3. poslije ulaska u Konjic.. ograničenje 40.. pored Merkura.. na raskrsnici.. skoro pa uvijek..
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Mene su jednom drkali pola sata negdje oko Mostara.....i od tada imaju samo mahanje od mene........jebi ga to vazi za nas motoriste.....a za vas u autima je jebeno pravo.......neki dan su mi jarana zaustavili dole pored Neretve......drotovi su izgledali kao da im je po 75 godina......hehehehe.....pa da barem lice na normalne ljude mozda bi im i stao. :razz: :razz: :razz: :razz:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Mislim da sam to vec spominjao, no civlni golf 5, reg. tablica 328-J-926 kruzi Sarajevo, sa dvojicom policajaca (bez kapica :D) te se pripazite kada pored vas projuri isti, i u vama proradi adrenalin...:D:D
Post Reply