Policija, saobratjajna, gdje-shta-kada?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

The_Fluid

#1 Policija, saobratjajna, gdje-shta-kada?

Post by The_Fluid »

Haj'mo pomotji, jedni drugima, barem mi koje saobratjajna policija voli i hotje i bogami i zaustavi.
Na zhalost kod nas nije normalno d u novinama ili na netu se mogu pronatji iste informacije, gdje stoji radar, josh uvijek je chudo i ako stoji tabla radarska kontrola, a to bi sve trebalo biti normalno ili?

Gdje stoji policija (u BiH)? Kojim civilnim vozilima se koristi?
---

Za pochetak, civilni Opel Kadet, karavan, plavi, tablica 889-A-254, stoji na obilaznoj cesti, U Banja Luci.
---

U Sarajevu su najcheshtji bijeli golfovi, "trice", set tablica prilozhim naknadno.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

fully agree sa idejom, slushajutji radio stanice izvjeshtaji se svode na frizirane izvjeshtaje iz stanica policije, kao jutros na primjer na 106.2, gdje izvjeshtaj bi otprilike ovo:"U danima praznika policija Kantona Sarajevo naplatila je 102 mandatne kazne, napisala xx prekrshajnih prijava, i eto registrovala xx sudara. Eto nam vrlog izvjeshtaja iz policije. Znachi, policija ne dostavlja radio stanicama, da tje danas stajati na uglu te i te ulice ili na Kobiljoj glavi ili gdje vetj..
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Ma moglo bi se sve, da je normalnih ljudi, s normalnim ljudima i drzhava bi bila normalna.

Ljudi ovdje vole da im je teshko, no to je za neku drugu temu.
havetinja

Post by havetinja »

ja ideje, nehumane :-) , pa kako bi onda drotovi mogli..pojest janjetinu :?

:x
JD

Post by JD »

Jucer kad sam se sa mora vracao ih je bilo jedno na 10 mjesta od granice pa do Sarajeva. Al' eto sreca da su ovi prijatelji isli nekih 20 minuta ispred mene pa su nam javljali gdje ima radar tako da sam znao na vrijeme usporiti 8)

A sto se tice te ideje, pa ne kontam koja fajda onda od radarskih kontrola ako znate gdje su? Osvrnite se pa vidite kakvi sve papci voze danas, i kako voze, pa treba im oduzet auta svima a ne im naplatit mandatnu.
Ta bi ideja funkcionisala da je ovdje kultura saobracaja na nivou one u Njemackoj npr., ali ovako nema sanse.
St.Germain

Post by St.Germain »

Odlicna tema Flu! A zasto ne napraviti link za ovu temu na pocetnoj stranici(Sarajevo-x.com)???
nineac

Post by nineac »

Super tema, baš tako napraviti na početnoj stranici!
Eto ja malo to sve pratim pa evo mog viđenja ove situacije:

U kojoj još državi policija igra se mačke i miša sa vozačima? Ovo je SRAMOTA za našu državu! kada čeh koji usput ostavi sigurno 20€ prolazeći kroz BiH iskusi našu policiju, koja usput ne govori matični jezik pravilno a kamli engelski ili njemački, a ona ga zaustavi jedno 10 puta od B.Broda do Doljana jer svaka selendra ima ograničenje 40 km/h, ili ga zaustavi tek tako što je stranac!
Mora postojati tabla gdje piše da je radarska kontrola, i šta misle ti pileći mozgovi u policiji i matičnom im ministarstvu, da će kontrolom brzine spriječiti udese? GOSPODO DROTOVI NIJE TU PROBLEM :x
Problem je što kada policija zaustavi auto ne gleda kolika je dubina šare na gumama, ne gleda opće stanje auta, pa da ga možda uputi na vanredni tehnički, pa pojas, pa onda da kao nadležni organ upozori vozače da bi možda pametno bilo da i danju pale svjetla (POLICIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOG KANTONA SVAKA ČAST, MOMCI SAMO NAPRIJED)!
Samo gledaju gdje mogu uzeti 10 km, a da negovorimo koliko nanose štetu državi takvim ponašanjem!
Ja sam davno odlučio! kada me zaustavi, a ja mislim da je bez razloga, samo piši, pa na sud!
Nije policija džaba omražena toliko u narodu, ili znate onaj vic:

ZNAŠ LI ŠZA JE POLICAJAC NA SJEVERNOM POLU? POLNI ORGAN!!!
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

Obratiti pažnju na krivinu prema Vogošći,ispod Kob.gl.,ima znak da ideš 40, a svi idu 60.Ne vidiš ih dok ne naiđeš na njih.

Kako ih poznati?
Nikako!SAKRILI SE IZA KAMIONA (gdje uvire Lašva u Bosnu)na petlji,pa zaskaču.
Ili postave znak,čeku,pa kad odu-ponesu znak sa sobom.
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

Najbolje kad blicaju iz suprotnog pravca.To ja solidarnost.
scott

Post by scott »

JD wrote:Jucer kad sam se sa mora vracao ih je bilo jedno na 10 mjesta od granice pa do Sarajeva. Al' eto sreca da su ovi prijatelji isli nekih 20 minuta ispred mene pa su nam javljali gdje ima radar tako da sam znao na vrijeme usporiti 8)

A sto se tice te ideje, pa ne kontam koja fajda onda od radarskih kontrola ako znate gdje su? Osvrnite se pa vidite kakvi sve papci voze danas, i kako voze, pa treba im oduzet auta svima a ne im naplatit mandatnu.
Ta bi ideja funkcionisala da je ovdje kultura saobracaja na nivou one u Njemackoj npr., ali ovako nema sanse.
Pa sto i meni nejavi :D ja sam odmah platio na izlazu sa auto-puta :lol: odma sam znao da je to dobar znak pred put :D
Ali najgore od svega sto nisam bio kriv i sto ostade njemu u dzep(halal bilo) :lol: :lol:
JD

Post by JD »

Hehe ma jarane mene su u Plocama zaustavili prije neke 3 sedmice ja se vracao sa mora. Navodno sam vozio 71km/h a dozvoljeno je 50km/h. A ispred mene isao Scenic od Gradca sam ga pratio.. isao je sigurno oko 80 i oni mene zaustave. I kaze fol 200 kuna kazna i 1 kazneni bod. Al' eto vamo tamo naplati mi 50 kuna hehe.
ella_la

Post by ella_la »

ma daj sta sta pricate...policiija nam je kao i narod...

i kada uhvate u prekoracenju brzine, svako gleda da im tutne neke parice, ne bi li jeftinije prosli...

sto niste principijelni...pa fino priznas jesam, vozio sam prebrzo..

platit cu punu kaznu 8)

oni nas iz zbuna, mi njima socijalu...i tako to ide :-D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Evo par fiksnih lokacija:

- oba ulaza ili nazovimo to izlaza sa autoputa, jedan na vogoshtjanskoj petlji drugi na petlji za Ilijash i Brezu;

- na putu od Bugojna do DOnjeg Vakufa, odmah iza table za skretanje za Ajvatovicu, potrebno je usporiti, a pravac je, na 40km;

- na cesti Ostrozhac-Konjic, pred samim Konjicem, krivina je nadesno, s lijeve strane je porushena kutja, a s desne strane, skoro kompletno zhbunjem pokriven znak 40km, odmah iza toga otvara se pravac da policija, koja stoji kod diskoteke i pumpe, mozhe radarom izmjeriti vashu brzinu;

- na izlasku iz Jajca, kod crkve Sv.Ive, ova kota uglavnom ljeti, a ljeti i zimi, na samom prelazu iz Federacije u RS, policija RS-a, iz Mrkonjitj Grada, vas hvata na znak ogranichenja od 50km, bitno je naglasiti da stub od znaka stoji, a znaka nema, ali to ne sprijechava policiju da vas zaustavi i trazhi 10km

(nastavit tje se)
scott

Post by scott »

Kod USA ambasade me zaustavise :( kazu proso si kroz crveno(nisam-lazu)da nebi na sud moze 20 maraka ali nemoj eura nemam sitno :D
Kad sam dao(po dogovoru)stadose sa autom na raskrsnicu i upalise rotociono svijetlo da prodem(tad sam se osijecao ko Tito) :lol: :lol:

Na drugoj lokaciji izbjegnem sudar i skrenem na drugu traku(pri cemu nikog nisam omeo) Murijas mi naplati kaznu pod izgovorom sto ga nisi pustio da te udari i tako bi on bio kriv :lol: :lol:

Malo smo i mi tu krivi sto im dajemo sa strane(na crno-bez poreza) ali i MUP inspekcija neradi na tom nista :x
ella_la

Post by ella_la »

hajd' The_Fluid, nastavak tog teksta...

kada sve naucimo, nece nam moci nista :-) :-D
nineac

Post by nineac »

To za znak radarske kontrole! To je propisano u zakonu, sjecate se da je bilo tih znakova prije rata, stoga, momci i djevojke kada vas zaustave samo drsko, gdje znak! Jos nsesto, kada vam pokazu radar mora ispisati datum, i vrijeme kada Vas je snimio! Ako toga nema, znaci da je namjesten!
Oni neznaju sabrati 2+2 a kamoli zakon, stoga malo proucite, vidjecete smijeha kada vas budu zaustavili :lol:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

nineac,
to je tachno da je prije rata tabla sa natpisom "radarska kontrola" morala stajati na vidnom mjestu i propisnoj udaljenosti. Poslije rata, taj zakon vazhi samo za Kanton Sarajevo. Glede uredjaja za mjerenje brzine auta, bitno je samo da su redovno bazhdareni, odnosno kontrolisani, ovo znachi svakih shest mjeseci. Imate pravo trazhiti papir o tome.
manijak1

Post by manijak1 »

:D Imaš pravo tražiti papir ali kada ga tražiš ne možeš ga dobiti jer aparatići koje koriste ga ne posjeduju , pa kad slože prijavu žalba ako sadrži Vaš zahtjev za papir to se preskače nego ostaje već poznato službeno lice ćija riječ vrijedi više nego bilo šta drugo.
Helem :D borba. Najlakše mi je sada van Kantona izaći na kraj , sa službenim licima.
Last edited by manijak1 on 05/05/2004 09:23, edited 1 time in total.
progDVB

Post by progDVB »

Na radiju Stari grad je bila jedna emisija u kojoj su vozaci zvali direktno u program i otkrivali polozaj radara i saobracajnih kontrola.
JD

Post by JD »

Jah, al' ko ce slusat radio sve vrijeme dok ne bude ta emisija. Valja to upratit... :-)
Engram

Post by Engram »

:-)

taban :lol: fijaker
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Eh, gdje smo stali?
Da, gdje su sve policijske saobratjane kontrole, trenutno. Recimo, kada idete ka Tuzli i prodjete restoran Kulin Dvor, i taman ste oko restorana Image, tu "spustite brzinu", jer malo iza toga je pravac gdje obavezno stoje, posebno u jutarnjim satima.

Na izlasku iz Trebinja (prema Ljubinju i Stocu), je znak ogranichenja brzine 40km, policija obichno stoji malo nizhe, nakon shto prodjete dva ovetja magacina i mjeri vam brzinu kod tih magacina.

Kad se vozite ka Mostaru, i proshli ste Jablanicu, priblizhavate se ono dugom pravcu, prepoznatljivom po seriji tunela i par mostova (ukljuchujutji dva mosta, obnovljena poslije rata), policija stoji sa desne strane, doslovce u zhbunju.

Sada, dva karakteristichna mjesta, gdje stoji saobratjajna policija, karakteristichna jer na isti, da kazhem fol, policija (dobojska i unskosanskog kantona) vas pokushava uhvatiit u prekorachenju brzine.
Prva lokacija: Proshli ste Doboj, i selo Kotorsko, odmah nakon toga spustite brzinu na 50km, posebno ako idete iz pravca Dervente ka Doboju. Raskshtje je poznato pod imenom "Kod Sheslije", po oblizhnjem restoranu, i prepoznatljivo po tri/chetiri pumpe u nizu. Najcheshtja greshka je shto svi prodju raskrsnicu i 'stisnu' gas, a znak prestanka ogranichenja brzine je nekih 300metara nizhe, tu vas cheka dobojska policija, takodjr u zhbunju, desno.
Isti oblik vas ochekuje iz pravca Kljucha prema Bosanskom Petrovcu. Na istoimenoj raskrsnici (desno B.Petrovac, pravo Bihatj, lijevo Drvar) oboriite brzinu na 50m i ako nastavljate prema Bihatju, dobrih 500metara vozite tom brzinom, jer vas, opet sa desne strane, cheka policija Unskosanskog Kantona.
tjevaptjitj

Post by tjevaptjitj »

vozi,ne postuj pravila,svejedno je,jer bo i ako postujes pravila opået moras dati muriji za tjevaptjitje :lol:
Monya

Post by Monya »

tjevaptjitj wrote:vozi,ne postuj pravila,svejedno je,jer bo i ako postujes pravila opået moras dati muriji za tjevaptjitje :lol:
Murija je nekorektna! Nekad za vrijeme Tite, bila im je osnovna djelatnost da pomazu ucesnicima u saobracaju, sad im je osnovna i jedina djelatnost da globe Raju i skupe lovu za platu. Posluju kao svaka radnja, tezga ili STR!!!!
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Weaselu, ne kvari temu. ako nemash shta da kazhesh shuti, tjevapchitju :D :D
Post Reply