Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mostarac

Post by mostarac »

jebotenickname wrote:
umro je mostar wrote:a imama dzamije na Buni zaklali u istoj
U napadu Armije BiH na Mostar 1. prosinca 1993. godine ranjen je u stomak fra Oton Bilić. Njega je spašavao domar samostana Cvitan Jurić i pri tome je ubijen iz snajpera.
Samo tu ne pise da je taj samostan bio na prvoj liniji fronta. A ARBiH nije napdala Mostar, nego HVO. A imam Becirovic na Buni je zaklan.
aris_angelis

Post by aris_angelis »

jebotenickname wrote:
U napadu Armije BiH na Mostar 1. prosinca 1993. godine ranjen je u stomak fra Oton Bilić. Njega je spašavao domar samostana Cvitan Jurić i pri tome je ubijen iz snajpera.
Ajesi li ti cuo mozda za Jadranka FINKA??
jebotenickname

Post by jebotenickname »

umro je mostar wrote:
jebotenickname wrote:
Samo tu ne pise da je taj samostan bio na prvoj liniji fronta. A ARBiH nije napdala Mostar, nego HVO. A imam Becirovic na Buni je zaklan.
Ajde sad si pretjrao. Civili nikako ne mogu niti smiju biti legitimna meta snajperista.

P.S. Tko je ono ubio fratre u Fojnici i tko ih je mučio u Travniku, Varešu, Doljanima, Gornjem Vakufu, Bugojnu?
Last edited by jebotenickname on 20/05/2005 13:48, edited 1 time in total.
Qler

Post by Qler »

medenjak wrote:
vodolija_33 wrote:
umro je mostar wrote:Ovo ovde što čitam je u najmanju ruku zanimljivo ali i poražavajuće za ovu zemlju.

@vodolija_33

Kažeš nama treba neko sa strane da nas organizuje i vodi. Evo nas organizuju ovi sa strane i ubišmo se od ljepote. Misliš da bi to Hrvatska bolje uradila? Zašto mi ne bi vodili hrvatsku. Nama treba da ti pomakneš svoju guzicu i da skinemo bagru s vlasti, a ne da nas organizuju komšije, jer ja sebe toliko ne podcjenjujem i nisu oni ništa ni pametniji, ni kulturniji ni naprednijih pogleda na život. Nama treba da ti ne čekaš da neko drugi uradi stvari za tebe, nego da pokreneš svoje dupe.

Vodolija, a zašto misliš da bi mi uopšte htjeli Hrvatsku?
Sad me dobro slušaj, jer mislim da ovo ne bih mogla dva puta da ponovim (nije me niko do sada ovako ispizdio pa bih da iskoristim ovu prigodu da ti čestitam :x )

Koliko god mi pokušavali sami sebe da uvjerimo koliko smo sposobni i pametni i da nama ne treba niko drugi sa strane, ebe nas ova naša statistika koja opet tvrdi suprotno. Misliš ti da ja volim strance? Jel' misliš da ja ne volim svoju domovinu? Misliš li ti da ja uživam slušajući himnu svoje domovine koja nema riječi a koju nam je HR odredio? Misliš li da volim ovu zastavu koju nam je također HR odredio? E pa zajeb’o si se jarane!

Ja bih najviše voljela da rata nije ni bilo i da sam svoju mladost provela u putovanjima svijetom (jer bih imala pasoš za koji mi ne bi trebala viza svaki put kada odlučim pa putujem duže od 200km ), zafrkanciji i provodu, bez razmišljanja "jel ona granata što ide moja?". Ja bih najviše voljela da imamo normalan narod u ovoj lijepoj BIH koji voli svoju domovinu, koji razmišlja na način “koliko para da zaradimo” a ne “ko je koje vjere”. Voljela bih da ne strepim šta će biti sutra, kako ću naći posao a da ne moram tražiti štelu, kako ću otići kod doktora a da ne moram tražiti štelu, kako položiti vozački ispit a da ne tražim štelu... Ali nije tako...

To što misliš da bih ja sada dušu prodala đavolu i dala svoju domovinu za Hrvatsku to je tvoj problem, a ne moj. Samo mi je pun ..... priče kako smo mi super nacija i kako nas niko drugi ne zaslužuje. Nešto mi WOW vrijedni, pametni a sami se sa sobom ne možemo dogovoriti oko pitanja za koje u normalnim državama nema dogovora, jer se te stvari podrazumijevaju. Naši j.... političari su dali krila strancima i ONI odaju utisak ljudi koji samostalno ne mogu otići u WC a da ne pričam o drugim stvarima. Pogledaj nam policije bolan ne bio. :(

A to za micanje dupeta- ma de mi ti objasni molim te kako se efikasno miče dupetom u cilju micanja bagre s vlasti. Eto ti znaš pa de mi objasni. Ja ne znam, glupa sam. Priznajem :shock:
:) ovako prica realan covjek!!!
a ne nadobudni kvazi politicar!!!
kad vec dajemo oduska zelio bih reci nesto javno, u eter :D:D

NAHEBEM SE JA MAME SVIM OVIM KORUMPIRANIM POLITICARIMA! FAMILIJU IM NJIHOVU LOPOVSKU! RADITE ZA NAROD KOJI VAS JE IZABRAO A NE ZA TETKU AMIDZU I DAJDZINOG MALOG PIZDA VAM MATERINA! DA BOG DA VAM ZIVOT TRAJAO KOLIKO STE DANA POSTENO RADILI! HEBEM LI VAM PORIJEKLO SVE DO MAJMUNA!

Hvala :-D
mostarac

Post by mostarac »

jebotenickname wrote:
umro je mostar wrote:
jebotenickname wrote: U napadu Armije BiH na Mostar 1. prosinca 1993. godine ranjen je u stomak fra Oton Bilić. Njega je spašavao domar samostana Cvitan Jurić i pri tome je ubijen iz snajpera.
Ajde sad si pretjrao. Civili nikako ne mogu niti smiju biti legitimna meta snajeperista.

P.S. Tko je ono ubio fratre u Fojnici i tko ih je mučio u Travniku, Varešu, Doljanima, Gornjem Vakufu, Bugojnu?
Govorimo o Mostaru, a postavlja se pitanje sta fratri rade na prvoj liniji fronta, bez obzira sto je to vjerska ustanova, jer ona je legitiman vojni objekat ako se iz nje puca, a pucalo se. Ona je legitiman vojni objekat po svim konvencijama o ratu. Postavlja se pitanje sta fratri rade u vojnim objektima, jer ako je u njemu bunker on vise nije vjerski objekat.
I ne vuci me za jezik da ti pricam o tome sta su radili mostarski fratri na celu sa biskupom Pericem i jastrebovima Lastom i Ševom. Ne vuci me za jezik.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Saborna Crkva u Mostaru ostaci

Saborna Crkva slika 2.

Stara Pravoslavna Crkva

Crkva Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju kod Mostara

Crkva Svetog Vasilija Ostroškog

Manastir Žitomislić

Manastir Žitomislić slika 2.

Ima toga još i u Čapljini i okolini, Ljubuškom i okolini, Stocu, Konjicu pa čak i u okolini Lištice a i s druge strane granice u Opuzenu, Metkoviću i Dubrovniku.
Last edited by Nenadv24 on 20/05/2005 13:57, edited 2 times in total.
Akcija

Post by Akcija »

Qler wrote: kad vec dajemo oduska zelio bih reci nesto javno, u eter :D:D

NAHEBEM SE JA MAME SVIM OVIM KORUMPIRANIM POLITICARIMA! FAMILIJU IM NJIHOVU LOPOVSKU! RADITE ZA NAROD KOJI VAS JE IZABRAO A NE ZA TETKU AMIDZU I DAJDZINOG MALOG PIZDA VAM MATERINA! DA BOG DA VAM ZIVOT TRAJAO KOLIKO STE DANA POSTENO RADILI! HEBEM LI VAM PORIJEKLO SVE DO MAJMUNA!

Hvala :-D
:lol: :D :-)
Haris033

Post by Haris033 »

jebotenickname wrote:
umro je mostar wrote:
jebotenickname wrote: U napadu Armije BiH na Mostar 1. prosinca 1993. godine ranjen je u stomak fra Oton Bilić. Njega je spašavao domar samostana Cvitan Jurić i pri tome je ubijen iz snajpera.
Ajde sad si pretjrao. Civili nikako ne mogu niti smiju biti legitimna meta snajperista.

DAJ, BA, HOCETE LI VEC PRESTATI VAS DVOJICA ?!!! :x :x :x
jebotenickname

Post by jebotenickname »

umro je mostar wrote:
jebotenickname wrote:
umro je mostar wrote: Samo tu ne pise da je taj samostan bio na prvoj liniji fronta. A ARBiH nije napdala Mostar, nego HVO. A imam Becirovic na Buni je zaklan.
Ajde sad si pretjrao. Civili nikako ne mogu niti smiju biti legitimna meta snajeperista.

Govorimo o Mostaru, a postavlja se pitanje sta fratri rade na prvoj liniji fronta, bez obzira sto je to vjerska ustanova, jer ona je legitiman vojni objekat ako se iz nje puca, a pucalo se. Ona je legitiman vojni objekat po svim konvencijama o ratu. Postavlja se pitanje sta fratri rade u vojnim objektima, jer ako je u njemu bunker on vise nije vjerski objekat.
I ne vuci me za jezik da ti pricam o tome sta su radili mostarski fratri na celu sa biskupom Pericem i jastrebovima Lastom i Ševom. Ne vuci me za jezik.
Tko kaže da su bili na liniji fronta i kako to da su obojica pogođena iz snajpera? Nemoj se pravit lud. Deseci hrvatskih civila ubijeni su u Mostaru od granata i snajpera Armije BiH, i prije i poslije ovoga. Jednostavno ste gađali sve što se miče.
Haris033

Post by Haris033 »

umro je mostar wrote:
jebotenickname wrote:
umro je mostar wrote: Samo tu ne pise da je taj samostan bio na prvoj liniji fronta. A ARBiH nije napdala Mostar, nego HVO. A imam Becirovic na Buni je zaklan.

DAJ, BA, HOCETE LI VEC PRESTATI VAS DVOJICA ?!!! :x :x :x
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

@jebotenickname

Ti očigledno nisi iz Mostara. Preporučujem ti da vidiš slike grada nakon
završetka rata 1995. Sve će ti biti jasno gdje su ljudi stradali i ko je granatirao grad i odakle su stizale granate.
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Nenadv24 wrote:Sve će ti biti jasno gdje su ljudi stradali i ko je granatirao grad i odakle su stizale granate.
Tijekom sukoba između ARBiH i HVO-a, pripadnici Armije BiH su neselektivnim bombardiranjem gradskog područja ubili desetke civilnih osoba hrvatske nacionalosti. Npr:
Uslijed napada topničkim oružjem na civilne objekte u naseljima
"Đikovina" i "Panjevina", dana 3. rujna 1993. godine, poginulo je 5 hrvatskih civila, od kojih jedno dijete, a ranjeno je 20 civilnih osoba, od čega sedmero djece. 25. siječnja 1994. u naselju Zgoni, minobacačkom granatom ubijeno je četvero, a ranjeno dvoje hrvatske djece i jedna starica. Itd...
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

ARBiH nije mogla dobaciti ni do moje zgrade koja je blizu linije razdvajanja a kamoli do Panjevine i Đikovine. HVO je 1992 znao sam gađati po Mostaru da bi okrivili JNA pa me ne bi čudilo da su primijenili isti scenario. Ko je izvještavao s lica mjesta? Da pogodim, Smiljko Šagolj ili za HRT možda Dijana Čuljak.
kojsino

Post by kojsino »

Ovi , sto bi da odnesu dio BiH, u Hrvatsku ili Srbiju,
ne treba toliko da se muce pa da nosaju zemlju ili hercegovacko kamenje tamo daleko,
dovoljno je brate, put pod noge ...trci novoj majci...
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

Moderator? dajes nekakva upozorenja :? :? :? :?

Temu koja se zove Pokret za.............. trebalo je u startu ukinut sa Sarajevo-xa u suprotnom je podrzava, :-?

Sto ne ide , ne ide...!
Locked