Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!?
- Haris033
#1 Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!?
Poslije svih ovih desavanja u zadnjih par mjeseci a u vezi ustroja policije i vojske BiH, te totalnog neuspjeha pregovora kao i vjecne opstrukcije od strane "republike mr(s)ke, pa do demonstracije i krstenja nove generacije cetnika (djeca od 3 do 5 godina sa kokardama i kamama) na Ravnoj gori, NE MOGU A DA NE RAZMISLJAM o zeljama za nekim radiklanim promjenama u bosnjackom narodu. Pod tim podrazumjevam konacno odvajanje bosnjackog i hrvatskog naroda iz BiH te pripajanje Hrvatskoj pod uslovom da FBiH u takvoj drzavi ima jaku autonomiju.
Zasto mislim da je ovo dobro rjesenje (nagalasavam, ali ne i najbolje)???
Ima milijardu razloga, a glavni je da bi ova zemlja i dva naroda u njoj jedino u takvoj drzavi konacno dozivjeli procvat u ekonomskom a i u duhovnom smislu.
Ja znam da ce ovaj prijedlog povuci mnoge i da ce negativno odgovarati te da ce biti razno-raznih negodovanja, ali ako covjek malo dublje razmisli o svemu te o opstanku bosnjaka na ovim prostorima mislim da je ovakav prijedlog najbolje rijesenje.
Naravno, o necem ovakvom prije par godina ne bih ni razmisljao, ali gledajuci zadnih par godina kako nam se u drzavi nista pozitivno ne desava te kako drzava uopce i ne postoji, a kako zelim da sutra svojoj djeci i unucadima obezbjedim normalan i pristojan zivot, bez straha od genocida, te da zive u drzavi u kojoj vlada zakon, demokratija...
Sto se tice Hrvata (iz Hrvatske) opcenito kao naroda, siguran sam da su mnogo, mnogo bolji od Srba (sto su pokazali i zadnjim izborima) te da su se u zadnjih par godina europizirali, a to sve vidim cestim boravcima po Hrvatskoj a i gledajuci njihov TV program. Osim toga, moje misljenje dijeli i x sarajlija, svih nacionalnosti a i zelja za jednom takvom drzavom je sve vise prisutnija i kod starijih osoba.
Zamislite jednu takvu drzavu s najljepsim morem na svijetu i planinama, obicajima, kulturama, i konacno, odvojenom od fasisticki nastrojenih i genetski (nicim) zatrovanih nam nehumanim komsija koji slave Karadzica i Mladica, zvijeri koji su osim sto su pobili toliko muslimana, hrvata pa i veliki broj srba, najvecu stetu ucinili upravo svom sopstvenom narodu a zbog cega ispastamo svi!!!
Mislim da, kada bi se konacno odvojili od njih, bi granicu trebali podebljati koje kakvim "kineskim zidom" da vise nikada, nikada ne bi imali, ama, bas nikakvog kontakta s njima.
Ovo ne govorim zato sto mrzim pripadnike srpskog naroda vec zato sto oni toliko mrze sve ono sto nije srpsko!!!
I, na kraju volio ih da se javi sto vise forumasa i da svoje misljenje o ovakvom pokretu.
Ima milijardu razloga, a glavni je da bi ova zemlja i dva naroda u njoj jedino u takvoj drzavi konacno dozivjeli procvat u ekonomskom a i u duhovnom smislu.
Ja znam da ce ovaj prijedlog povuci mnoge i da ce negativno odgovarati te da ce biti razno-raznih negodovanja, ali ako covjek malo dublje razmisli o svemu te o opstanku bosnjaka na ovim prostorima mislim da je ovakav prijedlog najbolje rijesenje.
Naravno, o necem ovakvom prije par godina ne bih ni razmisljao, ali gledajuci zadnih par godina kako nam se u drzavi nista pozitivno ne desava te kako drzava uopce i ne postoji, a kako zelim da sutra svojoj djeci i unucadima obezbjedim normalan i pristojan zivot, bez straha od genocida, te da zive u drzavi u kojoj vlada zakon, demokratija...
Sto se tice Hrvata (iz Hrvatske) opcenito kao naroda, siguran sam da su mnogo, mnogo bolji od Srba (sto su pokazali i zadnjim izborima) te da su se u zadnjih par godina europizirali, a to sve vidim cestim boravcima po Hrvatskoj a i gledajuci njihov TV program. Osim toga, moje misljenje dijeli i x sarajlija, svih nacionalnosti a i zelja za jednom takvom drzavom je sve vise prisutnija i kod starijih osoba.
Zamislite jednu takvu drzavu s najljepsim morem na svijetu i planinama, obicajima, kulturama, i konacno, odvojenom od fasisticki nastrojenih i genetski (nicim) zatrovanih nam nehumanim komsija koji slave Karadzica i Mladica, zvijeri koji su osim sto su pobili toliko muslimana, hrvata pa i veliki broj srba, najvecu stetu ucinili upravo svom sopstvenom narodu a zbog cega ispastamo svi!!!
Mislim da, kada bi se konacno odvojili od njih, bi granicu trebali podebljati koje kakvim "kineskim zidom" da vise nikada, nikada ne bi imali, ama, bas nikakvog kontakta s njima.
Ovo ne govorim zato sto mrzim pripadnike srpskog naroda vec zato sto oni toliko mrze sve ono sto nije srpsko!!!
I, na kraju volio ih da se javi sto vise forumasa i da svoje misljenje o ovakvom pokretu.
-
Duh sa sjekirom
Ma jes to ti Raso brate 
-
kub lajkan
#4 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!?
Jest vala. Bolje ne može. Vrh vrhova. Intelektualni "the best of"...Haris033 wrote:(...) ali ako covjek malo dublje razmisli o svemu te o opstanku bosnjaka na ovim prostorima mislim da je ovakav prijedlog najbolje rijesenje.(...)
-
Puko ko kondom
#8 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!?
[quote="Haris033"]Poslije svih ovih desavanja u zadnjih par mjeseci a u vezi ustroja policije i vojske BiH, te totalnog neuspjeha pregovora kao i vjecne opstrukcije od strane "republike mr(s)ke, pa do demonstracije i krstenja nove generacije cetnika (djeca od 3 do 5 godina sa kokardama i kamama) na Ravnoj gori, NE MOGU A DA NE RAZMISLJAM o zeljama za nekim radiklanim promjenama u bosnjackom narodu. Pod tim podrazumjevam konacno odvajanje bosnjackog i hrvatskog naroda iz BiH te pripajanje Hrvatskoj pod uslovom da FBiH u takvoj drzavi ima jaku autonomiju.
a to sve vidim cestim boravcima po Hrvatskoj a i gledajuci njihov TV program. Osim toga, moje misljenje dijeli i x sarajlija, svih nacionalnosti a i zelja za jednom takvom drzavom je sve vise prisutnija i kod starijih osoba.
Nesto kontam... da ti pozajmim nick...
tebi bi bas pristajao...
________
a to sve vidim cestim boravcima po Hrvatskoj a i gledajuci njihov TV program. Osim toga, moje misljenje dijeli i x sarajlija, svih nacionalnosti a i zelja za jednom takvom drzavom je sve vise prisutnija i kod starijih osoba.
Nesto kontam... da ti pozajmim nick...
tebi bi bas pristajao...
________
- Haris033
Ja bih najvise volio da zivim u takvoj BiH, ali vec 10 godina zivim i moze li mi neko reci sta se to pozitivno izdesavalo od Daytona pa do danas???
Mogu li bar biti optimista i vidjeti BiH za 10 godina kao drzavu gdje cemo se svi medjusobno tolerisati i priznavati, a ne mrziti i ubijati?!
Ubijedite me u tako nesto i ja odustajem od ovakvih ideja!!!
Samo, mislim da je to "Nemoguca misija", jer drzavu najvise cine ljudi a najmanje 50 % (30% srbi i 20% hrvati) istih ne zele da zive u BiH kakva je sadaa a mi (Bosnjaci) se moramo pomiriti s tim!!!
Jel' treba da i narednih 100 godina zivimo na infuziji gdje ce nam lopovi pokrasti i ono malo sto nam je ostallo.
Ja sam napomenuo da moj prijedlog nije najbolji, ali 100%, Daytonska BiH ne odgovara nikome a najvise Bosnjackom narodu, shvatite to!!!
Zato, ako neko ima kakav bolji prijedlog za uredjenje drzave neka ga iznese na ovom forumu, bilo bi bas zanimljivo vidjeti i to...
Mogu li bar biti optimista i vidjeti BiH za 10 godina kao drzavu gdje cemo se svi medjusobno tolerisati i priznavati, a ne mrziti i ubijati?!
Ubijedite me u tako nesto i ja odustajem od ovakvih ideja!!!
Samo, mislim da je to "Nemoguca misija", jer drzavu najvise cine ljudi a najmanje 50 % (30% srbi i 20% hrvati) istih ne zele da zive u BiH kakva je sadaa a mi (Bosnjaci) se moramo pomiriti s tim!!!
Jel' treba da i narednih 100 godina zivimo na infuziji gdje ce nam lopovi pokrasti i ono malo sto nam je ostallo.
Ja sam napomenuo da moj prijedlog nije najbolji, ali 100%, Daytonska BiH ne odgovara nikome a najvise Bosnjackom narodu, shvatite to!!!
Zato, ako neko ima kakav bolji prijedlog za uredjenje drzave neka ga iznese na ovom forumu, bilo bi bas zanimljivo vidjeti i to...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ja cu se sad baciti kroz prozor......
taman se smire sa istoka, sad bi ye8achinu sa zapada....
cuj federacija da se pripoji Hrvatskoj.....
how yes no....
mislim da se KONACNO treba odustati od onog "ODABERI MANJE ZLO"...
how yes no....
- Alfons Kauders
Sto se bunite ? Makar bi svi imali hrvatske pasose, mogli bi svercat ko ludi... 
-
Puko ko kondom
sa kime bolan.,..Alfons Kauders wrote:Sto se bunite ? Makar bi svi imali hrvatske pasose, mogli bi svercat ko ludi...
opet sa
- Haris033
Hm... Zar ti, zaista, mislis da se ovdje dok je srpskih stranaka , na izborima nesto moze radikalnije promijeniti.mIRCerka wrote:Ja cu se sad baciti kroz prozor......
how yes no....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ccc, u kakvoj si ti ZABLUDI
- Haris033
Hm... Zar ti, zaista, mislis da se ovdje dok je srpskih stranaka , na izborima nesto moze radikalnije promijeniti.Prenj wrote:Pitaj nase politicare.Haris033 wrote:A kako ce i kada BiH zadovoljiti standarde EU?
Ako mislis da ne rade kako treba svoj posao, onda glasaj na sljedecim izborima i pokusaj da ih promijenis.
-
Prenj
Djelomicno si u pravu.Haris033 wrote:Hm... Zar ti, zaista, mislis da se ovdje dok je srpskih stranaka , na izborima nesto moze radikalnije promijeniti.mIRCerka wrote:Ja cu se sad baciti kroz prozor......
how yes no....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prava dijagnoza je: Dok je SDA na vlasti, u koaliciji sa SDS i HDZ, tesko ce se, bez njihove smjene putem izbora, nesto radikalnije izmijeniti.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Harise, ti si jedini u zabludi ako mislis da ce sa cro da bude bolje....
zaboravljas da je i cro vrsila agresiju na BiH, samo u manjem obliku?
e macak, dokle god imamo sTRANKE a ne samo srpske, necemo nigdje stici...dok svako svoj komad kolaca uzme, nestane kolaca za sitnu buraniju...
-
earth-simulator
U zabludi je i on i ti!Haris033 wrote:Hm... Zar ti, zaista, mislis da se ovdje dok je srpskih stranaka , na izborima nesto moze radikalnije promijeniti.
Nista se ne moze promjeniti jer i narod daje podrsku svim tim strankama. pogledajmo istini u oci! I ne zaboravi - nisu samo srpske stranke zasluzne za to - nego svi oni koji imaju samo svoju viziju BiH i drze se toga kao pijan plota! Nema kompromisa, nema rjesenja! 10,20,50 godina svejedno. Kad budes deda na stapu vidjet ces kolikim si sranjima razbijao glavu!
Sto se pripajanja tice, Hrvatska nikada ne bi pristala na to. Zasto ce joj Federacija? Da svojim socijalnim slucajevima pridoda jos mnoge nove i gore slucajeve? Nema sanse. Osim toga ta romanticna ideologija o jednom narodu s dvije vjeroispovjesti je prosla i najtvrdokornije desnicare. A svi realni ljudi vide da se Bosnjaci osjecaju nacijom, zasto to dovoditi u pitanje? Visenacionalnu drzavu hrvatska ne bi ponovo pravila jer bi to bila jedna uzasno nestabilna drzava (pogledaj BiH)!
-
Prenj
Sve mi se cini da je Harisova prava zelja napraviti zemlju FildzanijumIRCerka wrote:Harise, ti si jedini u zabludi ako mislis da ce sa cro da bude bolje....
e macak, dokle god imamo sTRANKE a ne samo srpske, necemo nigdje stici...dok svako svoj komad kolaca uzme, nestane kolaca za sitnu buraniju...