i na kraju ne istrese pepeo ni u more, vec na duda...van Basten wrote:Interesantno je kako naš svijet milo gleda na očiglednu duplu korupciju od strane uposlenika IZ, a ovamo (potpuno opravdano) baca drvlje i kamenje na doktore, policajce, sudije... koji uzimaju koverte za svoj rad... dok je to kod hodža dozvoljeno, čak i poželjno. Hodža ima platu koju prima za svoj posao, a njegovo radno mjesto u opisu posla ima, između ostalog, i klanjanje dženaze. Znači, nešto za šta je plaćen mi mu dodatno platimo po nekom cjenovniku + (a što još niko nije spomenuo, na moje veliko iznenađenje) što se dodatno turi koverta u džep, da se to "obavi kako treba", ili po naški - da hodža ne sfušeri![]()
Sjetim se genijalnog filma Big Lebowski i scene kada hoće da uzmu urnu svog preminulog druga.
Walter (vijetnamski veteran) : koliko košta najjeftinija urna da pokupimo pepeo pokojnika u nju.
pogrebni radnik : 180$
Walter:molim... ali mi ćemo taj pepeo svakako istresti u more, ne treba nam nikakva ukrasna urna
radnik: žao mi je, to je najjeftinije što vam mogu ponuditi.
Walter: MISLITE AKO SMO OŽALOŠĆENI, DA SMO BUDALE, JEL'?
i ode u granap i kupi praznu teglu za 4$
Nažalost, malo je ljudi kao gore spomenuti vijentaski veteran i filma koji će zagalamiti na otvorenu pljačku teško zarađenog novca, nego to ide po onoj "ne talasaj... neka sve prođe ok... ne kvari žalost... sabruaj radi rahmetlije... i sl", a hodže to lopatom koriste, pa se drže one izreke što ju je neko već spomenuo na početku diskusije: Para se uzima dok je suza u oku.
znaci 700 + drzava placa penziono i zdravstveno + sto se uzme sa strane + koverte...