Aida neces daleko dogurat sa Bjelasnicom. To je drustvo koje "ne hoda" puno planinarskim žargonom. Kad ti neko kaže da društvo ne hoda znaši da oni idu negdje, ali je to najčešće zabijanje po domovima gdje se otvore bočice sa alkoholom i nareže meza. Lisin je nekad hodao - sada rjeđe. Preporučujem vam da odete na profil "Planinarska Tura - Mountain Tour" na facebook-u i da tražite "pridruživanje" odnosno pošaljete friend request. Tu dobivate informacije o izletima i društvima u Sarajevu, Bosni i Hercegovini i regionu. Ono što je na početku pitao Stihy i mnogi drugi se svodi na sljedeće:Aida-1985 wrote:Pozdrav!
Ja sam zainteresovana za izlete, planinarenja itd.Imam isti problem.. Gdje se uclaniti?! Jedno vrijeme sam bila uclanjena u PD Bjelasnica ali se na kraju uvijek to otkaze zbog nedovoljnog broja ljudi.. Moj problem je taj sto nemam s' kim ici po planinama jer nazalost ljudi s' kojima se druzim su izuzetno lijeni i nemaju tog duha u sebi kako ja volim da kazem..bez obzira sto niko ne radi. Vjerovatno se ne krecem u takvom drustvu..Na kraju sam shvatila da ja gubim sto cekam uvijek na druge. I eto odlucim se na kraju uclaniti u PD Bjelasnica ali nista i od toga..Nije mi bio problem otici sama sa grupom pa ko god isao, najlakse je upoznati ljude i povezat se za dalje izlete...
Sjetim se foruma...Valjda ce neko suosjecat samnom
1) Učlani se u bilo koje društvo koje ti je najbliže mjestu stanovanja samo da dobiješ markicu, a ako baš insistiraš na tome da društvo puno hoda onda cete se malo razocarati. Kada drustvo organizuje turu to je obično jednom mjesečno i to kao što neko reče može da propadne. Zato morate stalno pratiti paralelno desetak društava da ulovite nešto što se vama dopada i sto fizicki mozete podnijeti (to mnogi od vas ne razmatraju - važno je da ste fizički spremni za neku turu).
2) nakon sto se uclanis popni se na Crepoljsko i Bukovik da testiras svoje fizicke mogucnosti. Imate kombi iz velikog parka u 8, 9 i 10 koji ide do Barica. Moze te neko pozvati na Pločno (2228 mnv) - planina Čvrsnica pa da ostanes na pola puta. Kad vidis da pez problema mozes ispenjati Bukovik onda se kreće malo prema Bjelašnici Visočici itd ......
3) Vremenom ćeš na tim turama upoznavati sve više i više planinarki i planinara sa kojima ćeš kasnije razmjenjivati informacije tipa ko gdje i kada planira turu.
IPAK DA BISTE IMALI PUNO INFORMACIJA NA JEDNOM MJESTU PA ČAK I ZA ARANŽMANE PRIVATNOG TIPA, ODNOSNO DA DOBIJETE ODGOVOR GDJE KO IDE, KO ŠTA ORGANIZUJE ZA JEDAN TE ISTI VIKEND, INFORMACIJA O EKSPEDICIJAMA I DRUGE KORISNE INFORMACIJE ZA PLANINARE - REGISTRUJTE PROFIL NA FACEBOOK-U I POŠALJITE "FRIEND REQUEST" NA PROFIL "PLANINARSKA TURA - MOUNTAIN TOUR".
http://www.facebook.com/planinarska.tura
Email: [email protected]