Planinarska drustva
Moderator: anex
-
Stihy
#1 Planinarska drustva
Pozdrav ...
Treba mi pomoc oko odabira planinarskog drustva, znaci nesto za raju 20-30 godina, kampovanja, planinarenja i sl.
Hvala
Treba mi pomoc oko odabira planinarskog drustva, znaci nesto za raju 20-30 godina, kampovanja, planinarenja i sl.
Hvala
-
Cober
#2 Re: Planinarska drustva
Stihy wrote:Pozdrav ...
Hvala
Prvo pogledaj portal i forum Zone2000, tu češ naći sve relevantne informacije koje tražiš.
A za članstvo u planinarskom društvu je manje više svejedno, skoro pro-forme, svakako manje više hodaš ili u svojoj organizaciji ili na bazi raspoloživih informacija svih planinarskih društava.
http://www.zone-2000.net/
http://www.zone-2000.net/forum/index.php
Pozdrav, Cober
-
BIONA
#3 Re: Planinarska drustva
PD Zeljeznicar od srca preporucujem 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#4 Re: Planinarska drustva
PD Zeljeznicar sada organizuje jednom mjesecno neku turu do kraja godine, imas plan na njihovoj stranici. Sto se ostalih tice Treskavica je imala dobar plan, al izgleda da je to sada propalo, Bjelasnica ima neshto al se slabo promovishu, ove ostale ne znam stvarno. Imas sada i ove ljude sa difa sto su osnovali pd fasto, oni sada haman svake sedmice negdje idu.
Imam na fejsu dosta kontakata i haman svake sedmice ima tura i tura, pa ako hoces izvjestavat cu te ko i kad gdje ide, haha
p.s. uglavnom ne moras biti clan nijednog drustva, mozes slobodno sa svima ici
Imam na fejsu dosta kontakata i haman svake sedmice ima tura i tura, pa ako hoces izvjestavat cu te ko i kad gdje ide, haha
-
Buducnost_Banovici
#5 Re: Planinarska drustva
U Banovicima djeluje planinarsko drustvo "Varda".Nisam nesto upoznat sa time,ali znam da napreduju sa radom i da su veoma aktivni.
- alcho
#6 Re: Planinarska drustva
Kod nas su ti drustva uglavnom ublehaska i rijetko organizuju ture (Zeljeznicar i Treskavica po jednom mjesecno, a i to je upitno, Bjelasnica...hm...jel ikad iko hodao organizovano sa PD Bjelasnicom???). Tri drustva za koja znam da redovno hodaju svaki vikend su HPD Bjelasnica, PD Lisin i novoosnovano PD Fasto pa mozes probati sa nekim od ovih.
Druga opcija je da izrazis zelju i malo podmazes burekom pa da te zovne neko od nas koji smo redovno na planini
Druga opcija je da izrazis zelju i malo podmazes burekom pa da te zovne neko od nas koji smo redovno na planini
- Admir_1984
#7 Re: Planinarska drustva
Ja sam se interesovao prosle godine da idem sa njima na Maglic, al je izlet propao zbog nedovoljnog broja prijavljenih ljudialcho wrote:Kod nas su ti drustva uglavnom ublehaska i rijetko organizuju ture (Zeljeznicar i Treskavica po jednom mjesecno, a i to je upitno, Bjelasnica...hm...jel ikad iko hodao organizovano sa PD Bjelasnicom???). Tri drustva za koja znam da redovno hodaju svaki vikend su HPD Bjelasnica, PD Lisin i novoosnovano PD Fasto pa mozes probati sa nekim od ovih.
-
Yellow
#8 Re: Planinarska drustva
I mene ako mozes izvjestavati, bilo bi stvaaaarno lijepoAdmir_1984 wrote:PD Zeljeznicar sada organizuje jednom mjesecno neku turu do kraja godine, imas plan na njihovoj stranici. Sto se ostalih tice Treskavica je imala dobar plan, al izgleda da je to sada propalo, Bjelasnica ima neshto al se slabo promovishu, ove ostale ne znam stvarno. Imas sada i ove ljude sa difa sto su osnovali pd fasto, oni sada haman svake sedmice negdje idu.
-
Yellow
#9 Re: Planinarska drustva
alcho wrote:Druga opcija je da izrazis zelju i malo podmazes burekom pa da te zovne neko od nas koji smo redovno na planini
Pa ja, nema na planinu ić' 'nako.
- Tranquilizer
#10 Re: Planinarska drustva
Ma ima ih koliko hoceš, cuo sam da je Lisin ok 
- Admir_1984
#11 Re: Planinarska drustva
Ok, sutra cu ti poslati plan sto ja znam za ovaj vikendYellow wrote:I mene ako mozes izvjestavati, bilo bi stvaaaarno lijepoAdmir_1984 wrote:PD Zeljeznicar sada organizuje jednom mjesecno neku turu do kraja godine, imas plan na njihovoj stranici. Sto se ostalih tice Treskavica je imala dobar plan, al izgleda da je to sada propalo, Bjelasnica ima neshto al se slabo promovishu, ove ostale ne znam stvarno. Imas sada i ove ljude sa difa sto su osnovali pd fasto, oni sada haman svake sedmice negdje idu.
-
baja
#12 Re: Planinarska drustva
i to sto hodaju par drustava (mjesecno ili kako vec) je zahvaljujuci nekolicini entuzijasta koji to vole...
Braco npr vodi skoro sveture zelje i treske...sta vise reci, a on nije njihov clan
iako same prostorije drustva jesu odron (odi npr do zelje u toku dana---Mordor) treba biti clan nekog od njih i probati uspostaviti kontakt sa rajom koja vole planinu, nebitno iz kog drustva dolaze....
clanarrina ce ti se isplatiti u slucaju 2 nocenja u toku godine... mislim da je to dovoljno reci
Braco npr vodi skoro sveture zelje i treske...sta vise reci, a on nije njihov clan
iako same prostorije drustva jesu odron (odi npr do zelje u toku dana---Mordor) treba biti clan nekog od njih i probati uspostaviti kontakt sa rajom koja vole planinu, nebitno iz kog drustva dolaze....
clanarrina ce ti se isplatiti u slucaju 2 nocenja u toku godine... mislim da je to dovoljno reci
- Admir_1984
#13 Re: Planinarska drustva
Tacnobaja wrote:i to sto hodaju par drustava (mjesecno ili kako vec) je zahvaljujuci nekolicini entuzijasta koji to vole...![]()
Braco npr vodi skoro sveture zelje i treske...sta vise reci, a on nije njihov clan![]()
Tesko da ce treska ista vishe odraditi do kraja godine, al vidjet cemo
Ja recimo nisam clan nijednog pd, al znam dosta ljudi iz skoro svih drustava, plus raje koja isto nisu clanovi, pa kada imam vremena i kada se odlucim lako mi je za turu
-
Stihy
#14 Re: Planinarska drustva
javite ljudi ako ima sta za vikend ... imamo par entuzijasta 
-
baja
#15 Re: Planinarska drustva
fasto crepoljsko, ideala....Stihy wrote:javite ljudi ako ima sta za vikend ... imamo par entuzijasta
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16 Re: Planinarska drustva
sta je doslo vrijeme da se zenisStihy wrote:Pozdrav ...
Hvala
-
Aida-1985
#17 Re: Planinarska drustva
Pozdrav!
Ja sam zainteresovana za izlete, planinarenja itd.Imam isti problem.. Gdje se uclaniti?! Jedno vrijeme sam bila uclanjena u PD Bjelasnica ali se na kraju uvijek to otkaze zbog nedovoljnog broja ljudi.. Moj problem je taj sto nemam s' kim ici po planinama jer nazalost ljudi s' kojima se druzim su izuzetno lijeni i nemaju tog duha u sebi kako ja volim da kazem..bez obzira sto niko ne radi. Vjerovatno se ne krecem u takvom drustvu..Na kraju sam shvatila da ja gubim sto cekam uvijek na druge. I eto odlucim se na kraju uclaniti u PD Bjelasnica ali nista i od toga..Nije mi bio problem otici sama sa grupom pa ko god isao, najlakse je upoznati ljude i povezat se za dalje izlete...
Sjetim se foruma...Valjda ce neko suosjecat samnom
Ja sam zainteresovana za izlete, planinarenja itd.Imam isti problem.. Gdje se uclaniti?! Jedno vrijeme sam bila uclanjena u PD Bjelasnica ali se na kraju uvijek to otkaze zbog nedovoljnog broja ljudi.. Moj problem je taj sto nemam s' kim ici po planinama jer nazalost ljudi s' kojima se druzim su izuzetno lijeni i nemaju tog duha u sebi kako ja volim da kazem..bez obzira sto niko ne radi. Vjerovatno se ne krecem u takvom drustvu..Na kraju sam shvatila da ja gubim sto cekam uvijek na druge. I eto odlucim se na kraju uclaniti u PD Bjelasnica ali nista i od toga..Nije mi bio problem otici sama sa grupom pa ko god isao, najlakse je upoznati ljude i povezat se za dalje izlete...
- Admir_1984
#18 Re: Planinarska drustva
Poslao sam ti na pp ture za vikendAida-1985 wrote:Pozdrav!
-
Cober
#19 Re: Planinarska drustva
A što nisi i namaAdmir_1984 wrote:Poslao sam ti na pp ture za vikendAida-1985 wrote:Pozdrav!
-
Aida-1985
#20 Re: Planinarska drustva
Nije losa ova tura sad za vikend!!..Ima li zainteresovanih????
Planianrsko drustvo Fasto (difovci) organizuje turu na Crepoljsko, polazna tacka ispred apoteke na sedreniku, prijave na broj 061 145 590, Elvir
Planianrsko drustvo Fasto (difovci) organizuje turu na Crepoljsko, polazna tacka ispred apoteke na sedreniku, prijave na broj 061 145 590, Elvir
-
Cober
#21 Re: Planinarska drustva
Koja tura, haj reci šta ti je još poslao osim oveAida-1985 wrote:Nije losa ova tura sad za vikend!!..Ima li zainteresovanih????
-
allpfl
-
allpfl
#23 Re: Planinarska drustva
PLAN IZLETA PLANINARSKOG DRUŠTVA "ŽELJEZNIČAR" SARAJEVO ZA 2011.
MART 19. – subota: Romanija,pećina Orlovača(975m) i vrh Crvene stijene(1423m)
APRIL 23. – subota: Raduša,vrh Idovac (1956m)
30. - subota: Pješačenjem do zdravlja – Svi na Trebević
MAJ 21. – 22. subota-nedelja: Memorijal „Stazama oko opkoljenog Sarajeva“
28. -29. subota-nedelja: Dinara,vrh V.Troglav(1913m)
Cincar,vrh Cincar(2006m)
JUNI 25. – subota: Treskavica,vrh V.Treskač(1969m)
JULI 23. – 24. subota-nedelja: Volujak - vrh Badnjine (2243 m) -
Studenac (2296m),Lebršnik,vrh Orlovac(1985m)
AUGUST 17. – 21. srijeda- nedelja:logorovanje na Trnovačkom jezeru
Maglić(2386m)-Trnovački Durmitor(2241m)
Trzivka(2333m)-V.Vlasulja(2336m),Bioč-
V.Vitao(2397m)
SEPTEMBAR 02. -04. petak - nedelja: Prokletije,vrh Đerovica(2656m)
najviši vrh Kosova.
Uspon iz Plava(Crna Gora)
OKTOBAR 22. – subota: Prenj,vrh Zelena glava(2155m) i Otiš(2097m),
Uspon sa Crnog polja
NOVEMBAR 12. – subota: Jahorina,vrh Sjeništa(1910m) Uspon sa Grepka
25. - petak: Pohod povodom Dana državnosti BiH – Bjelašnica,
Opservatorija(2067m)
DECEMBAR 10. - subota: Zvijezda,pećina Bijambare(950m) i Stećci u Bakićima
MART 19. – subota: Romanija,pećina Orlovača(975m) i vrh Crvene stijene(1423m)
APRIL 23. – subota: Raduša,vrh Idovac (1956m)
30. - subota: Pješačenjem do zdravlja – Svi na Trebević
MAJ 21. – 22. subota-nedelja: Memorijal „Stazama oko opkoljenog Sarajeva“
28. -29. subota-nedelja: Dinara,vrh V.Troglav(1913m)
Cincar,vrh Cincar(2006m)
JUNI 25. – subota: Treskavica,vrh V.Treskač(1969m)
JULI 23. – 24. subota-nedelja: Volujak - vrh Badnjine (2243 m) -
Studenac (2296m),Lebršnik,vrh Orlovac(1985m)
AUGUST 17. – 21. srijeda- nedelja:logorovanje na Trnovačkom jezeru
Maglić(2386m)-Trnovački Durmitor(2241m)
Trzivka(2333m)-V.Vlasulja(2336m),Bioč-
V.Vitao(2397m)
SEPTEMBAR 02. -04. petak - nedelja: Prokletije,vrh Đerovica(2656m)
najviši vrh Kosova.
Uspon iz Plava(Crna Gora)
OKTOBAR 22. – subota: Prenj,vrh Zelena glava(2155m) i Otiš(2097m),
Uspon sa Crnog polja
NOVEMBAR 12. – subota: Jahorina,vrh Sjeništa(1910m) Uspon sa Grepka
25. - petak: Pohod povodom Dana državnosti BiH – Bjelašnica,
Opservatorija(2067m)
DECEMBAR 10. - subota: Zvijezda,pećina Bijambare(950m) i Stećci u Bakićima
- Admir_1984
#24 Re: Planinarska drustva
eto poslano i tebiCober wrote:Koja tura, haj reci šta ti je još poslao osim oveAida-1985 wrote:Nije losa ova tura sad za vikend!!..Ima li zainteresovanih????
- Admir_1984