PITANJE: Posjeta Sarajevu - Hostel, prijevoz..?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Inkognito7

#1 PITANJE: Posjeta Sarajevu - Hostel, prijevoz..?

Post by Inkognito7 »

Pozdrav,

dolazim sa jos dva jarana u Sarajevo na 3-4 dana za par sedmica da obidjemo Sarajevo iz Njemacke (inace, nisu nasi nijedan obojice, ali zele da obidju BiH),, pa me zanima sljedece:

Posto sam bio samo dva puta u Sarajevu, i nisam bog zna nesto upucen u neke stvari, trebam vasu pomoc:

1. Mozete mi preporuciti neki dobar hostel? Nista specijalno, bitno da je u zaristu gradu, ionako mi samo za nociti treba.
2. Planiramo i na jedan dan skoknuti do Mostara, mozete samo u kratkim crtama objasnit gdje i odakle na bus, koliko cesto idu, itd. (tramvaj mozda?)

Hvala ;)
Koshpa

#2 Re: PITANJE: Posjeta Sarajevu - Hostel, prijevoz..?

Post by Koshpa »

http://forum.klix.ba/hosteli-u-sarajevu-t108378.html

Na ovoj temi imas par preporuka za hostel

a sto se tice busa Sa-Mo mislim da ima svaki sat sa autobuske stanice 033 213-100

Dobrodosli :thumbup:
Inkognito7

#3 Re: PITANJE: Posjeta Sarajevu - Hostel, prijevoz..?

Post by Inkognito7 »

Zahvaljujem na pomoci @Koshpa. :thumbup:

Po uvidima ovaj Masimo sigurno nije los, ako ima jos ko kakav prijedlog, slobodno :)
mayab

#4 Re: PITANJE: Posjeta Sarajevu - Hostel, prijevoz..?

Post by mayab »

A pošto ste trojica, moj vam je savjet da od hostela do autobuske stanice i nazad, kao i u drugim slucajevima fino koristite taksi, najmanje brige, a i cijena vam nece biti strasna jer ste trojica, kako već napisah! :thumbup:
man_464

#5 Re: PITANJE: Posjeta Sarajevu - Hostel, prijevoz..?

Post by man_464 »

Da napomenem. Ako idete prevozom do autobuske stanice koristite linije 1 i 4. Linija 4 vozi sa Ilidze ka Zeljeznickoj i autobuskoj stanici. A linije 1 sa Bascarsije ka Zeljeznickoj stanici. Kartu kupujete na trafici ili kod vozaca i obavezno ponistavate na automatu. Inace ako ne poništite bez obzira sto ste kupili kod vozaca nije vazeca i plaćate kaznu.

Taxi je dobar prijedlog, doci ce vas vise nego 3 karte ali dobro. Taxi je taxi. Karta je 1.60 KM. i puta tri to je 4.80....
sarajevsko_pivo

#6 Re: PITANJE: Posjeta Sarajevu - Hostel, prijevoz..?

Post by sarajevsko_pivo »

Hostel Franz Ferdinand je super! Ja sam tu bio sa drugovima iz Holandije.
Post Reply