Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
profatr wrote: ↑25/03/2026 09:21
Ako je rođo dobar mehaničar držao bi se njega pa makar platio i malo više. Uvijek ga možeš vući za rukav ako nešto ne valja a u ovim ovlaštenim servisima dati će auto nekom šegrtu koji ti neće ni filter dobro zavrnuti.
Da, ima i toga. Hvala Bogu, dobar je. Radio mi je do sada sve male servise na Fabiji i Golfu, i veliki servis na Golfu.. Mijenjao je - klasika - disk pločice, doboše i sl.. Ostavim mu auto u 5 popodne, nazove me oko 7-8 da dođem po auto - a živi 50 metara od mene.
Takođe, za svaki savjet je tu. Pa onda vrijedi malo i više dati - samo ću ga pitati koje je ulje u pitanju.
ma ako je u pitanju mali i veliki servis onda to i nije neka nauka
pitanje je da li je dobar mehanicar ako nesto drugo ode koje nije redovno odrzavanje
Naručiš filtere sa Autohub, ulje Total RCP 5w30 sa Autobox i roki zamijeni.
Ako ćeš Castrol onda po katalogu ide Magnatec 5w30 P.
Sa tim Peugeotom se nije zajebavat s uljem.
uzeo ewiger da ne bude najjeftinije i materijal sa 6 litara izaslo 252 marke jos sam zaokruzivao na vecu cijenu
znaci rodjo oko 100 maraka naplacuje ruke za mozda pola sata posla
doduse uvijek ima opcija da je najskuplje racunao u sto sumnjam
Last edited by tokio25 on 25/03/2026 11:43, edited 1 time in total.
Ja bi isao na varijantu sa Starline filterima kabine i goriva i to bi bilo 216KM za dijelove (6l ulja). Kupis kod mene u Tuzli i to bi bilo mnogo nize.
kao_kaoty wrote: ↑24/03/2026 23:37
Pozdrav, da li je neko servisirao 0CK (DL 382) s-tronic mjenjac u Sarajevu ili okolici? Da li imate majstora za preporuku?
Jedini servis kojeg sam uspio pronaci u Sarajevu a koji skida mehatroniku i mijenja 3 filtera je Autoservis Kum. Ostali rade izmjenu ulja bez filtera.
profatr wrote: ↑25/03/2026 09:21
Ako je rođo dobar mehaničar držao bi se njega pa makar platio i malo više. Uvijek ga možeš vući za rukav ako nešto ne valja a u ovim ovlaštenim servisima dati će auto nekom šegrtu koji ti neće ni filter dobro zavrnuti.
Da, ima i toga. Hvala Bogu, dobar je. Radio mi je do sada sve male servise na Fabiji i Golfu, i veliki servis na Golfu.. Mijenjao je - klasika - disk pločice, doboše i sl.. Ostavim mu auto u 5 popodne, nazove me oko 7-8 da dođem po auto - a živi 50 metara od mene.
Takođe, za svaki savjet je tu. Pa onda vrijedi malo i više dati - samo ću ga pitati koje je ulje u pitanju.
Ja bi birao
Mobil
Filter Ulja ( iskreno neki drugi bi, hengst, bosch, mann, hajd eto i filtron)
Filter zraka Meyle
Filter goriva Hengst
Karbonski filter Starline
Ja bi birao
Mobil
Filter Ulja ( iskreno neki drugi bi, hengst, bosch, mann, hajd eto i filtron)
Filter zraka Meyle
Filter goriva Hengst
Karbonski filter Starline