Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
semsasuljakovic wrote: ↑14/03/2026 14:34
Trebao bih odraditi mali servis na svom Pežou 3008, pa me zanima (pošto sam uzeo vozilo sa punom servisnom historijom) da li:
1. servise nastaviti raditi kod lokalnog menahičara koji mi je ujedno i rođak, i stvarno mi je uvijek pri ruci a mogu mu auto ostaviti u svako doba dana
2. početi ih raditi u ovlaštenom servisu
Pojma nemam koliko je ovlašteni skuplji i da li da očekujem išta bolje od lokalnog mehaničara, ili je sve to u 5 deka?
Hajd da se citiram. Zvao sam ovlašteni servis - 350 do 360 maraka je cijena.
A onda sam kontaktirao i svog rođaka. On mi kaže 330 maraka i mijenjao bi:
- filter ulja
- filter zraka
- filter goriva
- filter ventilacije
- ulje
- čep kartera
Koju opciju biste vi na mom mjestu izabrali?
Ovlasteni sigurno nebi mijenjao sve ovo nabrojano. Da mijenja sve nabrojano nebi bilo ispod 500KM. Koje je tacno auto, motor i godiste da ja provjerim cijene?
semsasuljakovic wrote: ↑14/03/2026 14:34
Trebao bih odraditi mali servis na svom Pežou 3008, pa me zanima (pošto sam uzeo vozilo sa punom servisnom historijom) da li:
1. servise nastaviti raditi kod lokalnog menahičara koji mi je ujedno i rođak, i stvarno mi je uvijek pri ruci a mogu mu auto ostaviti u svako doba dana
2. početi ih raditi u ovlaštenom servisu
Pojma nemam koliko je ovlašteni skuplji i da li da očekujem išta bolje od lokalnog mehaničara, ili je sve to u 5 deka?
Hajd da se citiram. Zvao sam ovlašteni servis - 350 do 360 maraka je cijena.
A onda sam kontaktirao i svog rođaka. On mi kaže 330 maraka i mijenjao bi:
- filter ulja
- filter zraka
- filter goriva
- filter ventilacije
- ulje
- čep kartera
Koju opciju biste vi na mom mjestu izabrali?
Ovlasteni sigurno nebi mijenjao sve ovo nabrojano. Da mijenja sve nabrojano nebi bilo ispod 500KM. Koje je tacno auto, motor i godiste da ja provjerim cijene?
pa evo izbaci zrak gorivo ventilaciju i neka samo mijenja ulje filter ulja i cep
koliko ovo ostalo moze biti?
filter ventilacije je mozda 30ak maraka
ovo ostalo nemam predstavu
tokio25 wrote: ↑24/03/2026 16:51
ma dobro to al generalno samo ulje je ukljuceno sto je kod rodjaka ukljuceno tako da ti pregledi i sl nisu bitni trenutno u prici
Pa i rodjo mora preko dijagnostike interval ulja podesiti?
tokio25 wrote: ↑24/03/2026 16:51
ma dobro to al generalno samo ulje je ukljuceno sto je kod rodjaka ukljuceno tako da ti pregledi i sl nisu bitni trenutno u prici
Pa i rodjo mora preko dijagnostike interval ulja podesiti?
ma za rodju smo utvrdili da je svemirski tehnicar
garaza mus e zove nasa
Ne moze biti dvije stoje. Ide puno ulja a hoce sve filtere. Ovako ugrubo bez provjere cijena...250 sa zamjenom. Bas cu sutra provjeriti cijenu dijelova tacno i precizno.
Ps
Sad vidjeh da si dodao i ruke. Tu smo mi sa predvidjanjem cijene
Mislio sam da u PUGove sipaju samo Total ulje. Potrebno je ipak provjeriti da li ovaj Castrol ima specifikaciju koju tvoj auto trazi. Takoder, vrijedi pogledati i ostale dijelove koje ugraduju. Mozda te rodjo htio pripaziti kvalitetnijim dijelovima, a ovi ponudili najjeftiniju opciju
pa i da je total ne vjerujem da je puno skuplji od castrola ako je uopste skuplji
ako sam dobro zakljucio litar castrola je 15 maraka
neka je total 25 (neka me ispravi neko ako grijesim) na 6 litara to je 60 maraka sto izadje 340 maraka u krajnjem slucaju
Ako je rođo dobar mehaničar držao bi se njega pa makar platio i malo više. Uvijek ga možeš vući za rukav ako nešto ne valja a u ovim ovlaštenim servisima dati će auto nekom šegrtu koji ti neće ni filter dobro zavrnuti.