Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pozz , na autodocu sam narucio dijelove za svoju insigniu 2016 170 hp , zadnje diskove i plocice sam narucio po preporuci chatgpt. znaci oe koji mi je on dao i uz dodatne pretrage sam narucio nesto.
OE 569062 zadnji diskovi , 315x22.9 mm ventilirajuci, ventilirajuci imam ja trenutno
OE 95515497 zadnje plocice, pise da su bas za 315x22.9mm .
sad kad su mi dosli na kutiji pise da su diskovi za prednju osovinu, i da plocice ne odgovaraju. naravno mail sam poslo , cekam da prodje vikend pa da vidim sa majstorom jel to to
Jel neko ima insigniu samo da potvrdi jel odgovaraju ovi dijelovi ili
mirza2811 wrote: ↑13/03/2026 19:23
pozz , na autodocu sam narucio dijelove za svoju insigniu 2016 170 hp , zadnje diskove i plocice sam narucio po preporuci chatgpt. znaci oe koji mi je on dao i uz dodatne pretrage sam narucio nesto.
OE 569062 zadnji diskovi , 315x22.9 mm ventilirajuci, ventilirajuci imam ja trenutno
OE 95515497 zadnje plocice, pise da su bas za 315x22.9mm .
sad kad su mi dosli na kutiji pise da su diskovi za prednju osovinu, i da plocice ne odgovaraju. naravno mail sam poslo , cekam da prodje vikend pa da vidim sa majstorom jel to to
Jel neko ima insigniu samo da potvrdi jel odgovaraju ovi dijelovi ili
E jesi nasao gdje ces traziti savjete. Svaka druga informacija je pogresna.
tap3ah75 wrote: ↑13/03/2026 22:53
Poznavajući naše muljatore nešto ne mogu to da vjerujem.
Ali vidjeću sutra
koja je to firma ako nije tajna,
posto vecina zna odbiti reklamaciju
Meni ciak priznao isto i isla nova garancija od dana ugradnje novog
Kod koga si kupio ako nije tajna
Da vidim ko tako (po pravilu) računa garanciju. @kabal1337
Ovo je iz Motorexa akumulator
Sve je bilo regularno
Ja im prijabio i na njihov prijedlog odvukao auto kod ovlaštenog servisera i javili mi za koji dan da dođem po auto - ubačen novi akumulator.
Jedino što nisu imali na stanju zamjenskih akumulatora pa sam bio bez auta 4-5 dana.
Ali kako je gorivo otišlo - ja gledam da sam uštedio
Trebao bih odraditi mali servis na svom Pežou 3008, pa me zanima (pošto sam uzeo vozilo sa punom servisnom historijom) da li:
1. servise nastaviti raditi kod lokalnog menahičara koji mi je ujedno i rođak, i stvarno mi je uvijek pri ruci a mogu mu auto ostaviti u svako doba dana
2. početi ih raditi u ovlaštenom servisu
Pojma nemam koliko je ovlašteni skuplji i da li da očekujem išta bolje od lokalnog mehaničara, ili je sve to u 5 deka?
semsasuljakovic wrote: ↑14/03/2026 14:34
Trebao bih odraditi mali servis na svom Pežou 3008, pa me zanima (pošto sam uzeo vozilo sa punom servisnom historijom) da li:
1. servise nastaviti raditi kod lokalnog menahičara koji mi je ujedno i rođak, i stvarno mi je uvijek pri ruci a mogu mu auto ostaviti u svako doba dana
Pojma nemam koliko je ovlašteni skuplji i da li da očekujem išta bolje od lokalnog mehaničara, ili je sve to u 5 deka?
Neces dobiti nista bolje. Kako moze biti bolje? U ovlastenom ce te mali servis kostati oko 100% vise novca. Ovlasteni 450, neovlasteni 230... gruba racunica.
koja je to firma ako nije tajna,
posto vecina zna odbiti reklamaciju
Meni ciak priznao isto i isla nova garancija od dana ugradnje novog
Kod koga si kupio ako nije tajna
Da vidim ko tako (po pravilu) računa garanciju.
@kabal1337
Ovo je iz Motorexa akumulator
Sve je bilo regularno
Ja im prijabio i na njihov prijedlog odvukao auto kod ovlaštenog servisera i javili mi za koji dan da dođem po auto - ubačen novi akumulator.
Jedino što nisu imali na stanju zamjenskih akumulatora pa sam bio bez auta 4-5 dana.
Ali kako je gorivo otišlo - ja gledam da sam uštedio
Ne znam zivota mi ima tome par godina, mehanicar mi je njega zamijenio, ciak je akumulator bio i ciak garancija, u ciak servis isao. Sad je li uzeo direktno od ciaka ili preprodavaca nezz ali su uredno priznali garanciju, stavili novi akumulator i tekla nova garancija od tog dana
Pozovi se n azakon o zaštiti potrošača i traži novu garanciju.
Mogu te pokušati isfolirati tako što će navesti da je proizvod servisiran ili sl. U tom slučaju teče stara garancija, produžena za vrijeme servisa.
Ako je roba/uređaj zamijenjen, mora ići nova garancija od nule.
U tvom slucaju je jeftiniji ovlasteni.
Ko će te najviše zavrnuti ako neće najbliži rod?
Održavao sam prethodna vozila kod njega i imam pozitivna iskustva.
U tvom slucaju je jeftiniji ovlasteni.
Ko će te najviše zavrnuti ako neće najbliži rod?
Održavao sam prethodna vozila kod njega i imam pozitivna iskustva.
Ako si iz Sarajeva, kod Aldina otidji i ne sikiraj se.