E za to sami moramo zasukat' rukave. Ili stvarno vjeruješ u Djeda Mraza?stella_k wrote:Pitam se samo, gdje li djede one obecane zlatne kasike
Pitalica o 19.10.2003
-
bih-pravda
Kakvu nam je zemlju ostavio; pa nije Alija kriv sto su Sloba i Franjo surovali u Karadjordjevu, i sto su izvrsili agresiju na BiH i donekle je unistili.
Iza Alije je ostala, ma kakva god da je ona, ipak je ostala drzava Bosna i Hercegovina u svoim prijeratnim granicama. A da nije bilo Alije i Harisa danas bi ovo bila Velika srbija. A gdje bi bio ti???
Iza Alije je ostala, ma kakva god da je ona, ipak je ostala drzava Bosna i Hercegovina u svoim prijeratnim granicama. A da nije bilo Alije i Harisa danas bi ovo bila Velika srbija. A gdje bi bio ti???
-
Panasonic
Ok, kad ste svi tako pametni, recite mi sta vam se nije sivdjalo kod rah. Alije?umro je mostar wrote:pa niko, ustvari jeste Demirel i premijer Madjarske cini mi se, ali govorim ti da o velicini sahrane jednog politicara govori broj drzavnika, a ne broj ljudi i to govori o njemu kao politicaru, a sudeci i po Alijinoj i po Franjinoj sahrani nijedan ni drugi nisu vrijedili pet para, kao sto uistinu i nisu.Settler wrote:Ko je bio Franji, nabroj.umro je mostar wrote:da nije bilo nijednog drzavnika, sto sve dovoljno govori. Na kraju krajeva Franji je bilo 3 puta vise
Eto samo onako, sta vam prvo padne na pamet, meni izgleda kao plemenit covjek.

-
mr__bosnjak
#30 Re: Pitalica o 19.10.2003
Covjek koji je u jednoj od najtezih agresija na svijetu uspio stvorit odbranu i zapoceo vracanje svom narodu svega zabranjenog od tih istih sto su bili odgovorni za agresiju.bih-pravda wrote:Sta mislite kojem covjeku je doslo ovoliko ljudi na dzenazu?
http://www.sda.ba/Slike/galerija_Alija/d24.jpg
Neka mu je rahmet dusi.
A da ti kazem ja nedijelim tolku ljubav za A. Izetbegovica kao ti ali nisam protiv njega i zahvalan sam mu i gledam ga kao jednog od svojih vladara i sto je mozda najvaznije organizatora odbrane i vracanja imena. Pravo me ljute ovi sto po njemu pljuju i nedaju cak sokaku(sto je najmanje sto je zasluzio) njegovo ime a zlocinci kao Tudzman dobijaju mostove po svom imenu.
Opet da nije bilo njega bili bilo ove drzave i naroda ili bi na temeljima Sarajeva visila srpska zastava?
Jeste istina da nije dobro u Bosni i Hercegovini ali bar postoji i bar Bosnjaci postoje valjda je to dosta da mu budemo zahvalni i da ga postujemo.