Pitalica o 19.10.2003

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bih-pravda

#1 Pitalica o 19.10.2003

Post by bih-pravda »

Sta mislite kojem covjeku je doslo ovoliko ljudi na dzenazu?
http://www.sda.ba/Slike/galerija_Alija/d24.jpg
Settler

Post by Settler »

Čak su i tokom dženaze zazvonila zvona Crkve Sv. Josipa i izašli su svećenici da se oproste. :)
mostarac

Post by mostarac »

da nije bilo nijednog drzavnika, sto sve dovoljno govori. Na kraju krajeva Franji je bilo 3 puta vise
Settler

Post by Settler »

umro je mostar wrote:da nije bilo nijednog drzavnika, sto sve dovoljno govori. Na kraju krajeva Franji je bilo 3 puta vise
Ko je bio Franji, nabroj. :D
bih-pravda

Post by bih-pravda »

Slusaj "Umro je Mostar", to ako nije bilo (a jeste bilo) puno drzavnika nije ni bitno, jer bitnije je da mu je na DZenazu doslo prko 150 000 obicnih ljudi i sirotinje. A to dovoljno govori o Njemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zato ne jedi g...a!! 8)
Last edited by bih-pravda on 09/09/2005 20:08, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

Settler wrote:
umro je mostar wrote:da nije bilo nijednog drzavnika, sto sve dovoljno govori. Na kraju krajeva Franji je bilo 3 puta vise
pa niko, ustvari jeste Demirel i premijer Madjarske cini mi se, ali govorim ti da o velicini sahrane jednog politicara govori broj drzavnika, a ne broj ljudi i to govori o njemu kao politicaru, a sudeci i po Alijinoj i po Franjinoj sahrani nijedan ni drugi nisu vrijedili pet para, kao sto uistinu i nisu.
mostarac

Post by mostarac »

bih-pravda wrote:Slusaj "Umro je Mostar", to ako nije bilo puno drzavnika nije ni bitno, jer bitnije je da mu je na DZenazu doslo prko 150 000 obicnih ljudi i sirotinje. A to dovoljno govori o Njemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zato ne jedi g...a!! 8)
bola i ja sam bio nidje veze
Settler

Post by Settler »

umro je mostar wrote:
Settler wrote:
pa niko, ustvari jeste Demirel i premijer Madjarske cini mi se, ali govorim ti da o velicini sahrane jednog politicara govori broj drzavnika, a ne broj ljudi i to govori o njemu kao politicaru, a sudeci i po Alijinoj i po Franjinoj sahrani nijedan ni drugi nisu vrijedili pet para, kao sto uistinu i nisu.
Pa valjda o njemu kao čovjeku najviše može reći njegov narod, a ne države, koje su njegovom narodu uvele sankcije i pustile narod da krvare 3 godine. Možda i griješim. :D
mostarac

Post by mostarac »

Settler wrote:
umro je mostar wrote:
Settler wrote: Ko je bio Franji, nabroj. :D
Pa valjda o njemu kao čovjeku najviše može reći njegov narod, a ne države, koje su njegovom narodu uvele sankcije i pustile narod da krvare 3 godine. Možda i griješim. :D
ja mislim da je i Staljinu doslo drama ljudi na sahranu, a znamo koe je bio Staljin
bih-pravda

Post by bih-pravda »

Ako vec govoris o politicarima, cijela demokratska svjetska javnost je skinula kapu predsjedniku Izetbegovicu. Svijet(CNN) ga je nazvao "Bosanskim Lavom"!!! Svi svjetski drzavnici su kazali da je bio hrabar i mudar i dobar politicar a prije svega dobar covjek!!
A, nisam bas siguran da broj politicara na dzenazi govori kakav je bio on.
Bitno je da mu je obican narod i sirotinja priznao uspjeh(a sto je kod nas veoma tesko)!!
Last edited by bih-pravda on 09/09/2005 20:13, edited 1 time in total.
Settler

Post by Settler »

Mostar, fino je dok misliš, međutim, mi govorimo o onome što znamo.
bih-pravda

Post by bih-pravda »

Nikada Bosna nece biti zemlja Dusmanska, sve dok bosna ima svoje sinove i Gazije!!!!!!!!
mostarac

Post by mostarac »

bih-pravda wrote:Ako vec govoris o politicarima, cijela demokratska svjetska javnost je skinula kapu predsjedniku Izetbegovicu. Svijet(CNN) ga je nazvao "Bosanskim Lavom"!!! Svi svjetski drzavnici su kazali da je bio hrabar i mudar i dobar politicar a prije svega dobar covjek!!
Bitno je da mu je obican narod i sirotinja priznao uspjeh(a sto je kod nas veoma tesko)!!
svi su mu oni odali priznanje i u napadu svoig divljenja niko nije dosao na dzenazu. Nije li to pomalo nelogicno. A 150.000 ljudi i nije bas mnogo za zemlju kakva je BiH uzimajuci u obzir da je u njoj u ovom trenutku 1.500.000 Bosnjaka i da ih je od toga u Sarajevu 450.000
mostarac

Post by mostarac »

Settler wrote:Mostar, fino je dok misliš, međutim, mi govorimo o onome što znamo.
a sta znate? JA znam da mu NIJEDAN ALI NIJEDAN drzavnik nije bio na dzenazi i to sve govori.
bih-pravda

Post by bih-pravda »

Vjeruj mi buraz, smijesan si mi! :lol: :-) :D
Nema veze koliko je bosnjaka, to je ipak najveca dzenaza ikada u historiji BOsne i Hercegovine.
To je dovoljno samo za sebe!!!!!!!!
U Bosni zivi oko jedan milion Bosnjaka, to znaci da mu je na dzenazu doslo 15 % njegovog naroda.
Navedi mi drzavnika i zemlju u kojoj je na sahranu predsjednika doslo 15 % naroda, navedi je????????????
Last edited by bih-pravda on 09/09/2005 20:20, edited 1 time in total.
stelium

Post by stelium »

bih-pravda wrote:Nikada Bosna nece biti zemlja Dusmanska, sve dok bosna ima svoje sinove i Gazije!!!!!!!!
Rece jedan iz Svedske..ili Kanade...ili Njemacke...ili Danske ili...ko zna.???? :roll:
A ovo...
Svijet(CNN) ga je nazvao "Bosanskim Lavom"!!!
..nije ni cudo jer je bio lav po horoskopu(august ako se ne varam).
Last edited by stelium on 09/09/2005 20:21, edited 1 time in total.
Settler

Post by Settler »

umro je mostar wrote:
bih-pravda wrote:Ako vec govoris o politicarima, cijela demokratska svjetska javnost je skinula kapu predsjedniku Izetbegovicu. Svijet(CNN) ga je nazvao "Bosanskim Lavom"!!! Svi svjetski drzavnici su kazali da je bio hrabar i mudar i dobar politicar a prije svega dobar covjek!!
svi su mu oni odali priznanje i u napadu svoig divljenja niko nije dosao na dzenazu. Nije li to pomalo nelogicno. A 150.000 ljudi i nije bas mnogo za zemlju kakva je BiH uzimajuci u obzir da je u njoj u ovom trenutku 1.500.000 Bosnjaka i da ih je od toga u Sarajevu 450.000
Uh ti statistike, Sarajevo ima 400 000 stanovnika od toga je 300 000+ Bošnjaka, Bosna 1,8 miliona prisutnih Bošnjaka - 1.69 miliona Federacija i 100 000 RS (fzs.ba) - da računamo možda procenat za Tita? Neki nisu imali novac, Sarajevo svakako nema dovoljno veliku površinu da obuhvati veći broj - iovako je bilo puno ko šibica, kiša je doslovno lila.
Qler

Post by Qler »

stelium wrote:
bih-pravda wrote:Nikada Bosna nece biti zemlja Dusmanska, sve dok bosna ima svoje sinove i Gazije!!!!!!!!
Rece jedan iz Svedske..ili Kanade...ili Njemacke...ili Danske ili...ko zna.???? :roll:
A ovo...
takve gazije su mi najdraze :x
jos sad kad prospe pricu da je i njima bilo tesko (gledati) :x

i sta, umro je Alija, rahmet mu dusi, bio je dobar covjek, imao je svojih i mana i vrlina kao i svi drugi. Sto mi je rekao jedan katolik, on da je htio mogao je reci haj sad svi muslimani da pobiju sve nemuslimane u BiH, ali nije, jer je ipak znao da BiH moze biti samo multietnicka, i to je i htio.

Sto se tice sahrane/dzenaze, ne moze se porediti sa Titinom. Nisam bio rodjen kada je Tito umro, ali gledao sam snimke, pricali su mi ljudi, i sudeci po broju naroda na sahrani, slabo da je iko na svijetu bio bolji politicar i vodja od naseg Druga :D Bilo je bruka naroda i politicara, bilo je politicara koliko naroda na Alijinoj dzenazi. (nemojte biti bukvalni).
bih-pravda

Post by bih-pravda »

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

pravda zar se ne umoris od minimum jedne teme sedmicno posvecene aliji?
mislim, ja sam se umorila samo citajuci naslove...

:roll:
da pamtis

Post by da pamtis »

Image

Dzenazi se halali i ja mu halalim!!! Dobar covjek los politicar.

Image
Settler

Post by Settler »

Tako znači. :oops:
Doklena smo stigli? :D
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

:-)
Last edited by alphonse kauders on 10/09/2005 12:51, edited 1 time in total.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Pitanje: Koliko ljudi je poslije toga obišlo njegov mezar?? Mizeran broj, čim su uklonili i hahaha počasnu stražu. Dvije godine poslije malo ko ga i pamti, niti se citira neka njegova izreka (osim kojih "pametnih" - .."ja ujutro mislim jedno, popodne drugo..") niti smo ga bilo kako obilježili (mogao je bar Bosanski Šamac, tamo je rođen, Sarajevu se ničim nije zadužio), niti ikome fali osim rodbini. Kome je on bio duhovni vođa, nek se odmah ubije, ili barem zapita malo o sebi...
Vjerovatno je Alija bio dobar čova, pravi izljev skromnog Bošnje iz mahale od 60-80 godina sa francusicom na glavi i većina ljudi je u njemu vidjela nekog svog bližnjeg pa su tako i suosjećali s njim. Ali, kakvu nam je zemlju ostavio i kakva mu je politika bila, tobe jarabi.
O mrtvima najbolje, ali dženaza 90% nije imala nikakve veze sa bosanskom tradicijom, nego je u momentima izgledala kao Kandaharska. Osim toga, kad sam vidio ljude koji ga spuštaju u mezar (kriminalac do kriminalca), sve ti je jasno.
Pozdrav.
stella_k

Post by stella_k »

Pitam se samo, gdje li djede one obecane zlatne kasike :?
Post Reply