BiH neće nestati, može se nastaviti proces degradacije društvenih normi, ali državu cjelovitom čuvaju nepomirljivi apetiti za teritorijom, odnosno nemogućnost postizanja dogovora oko toga šta bi bilo čije. Zato je BiH opstala i u puno težim uslovima. Ipak, hvala za brigu.udar 99 wrote:organizujte komsijske i susjedske zajednice , podrzavajte jedni druge , ceka vas izuzetno tezak put
koliko je divno sto se narod probudio u BiH( bar solidan broj gradjana )
rastuzuje me vas defetizam , jer ako sada propustite sansu ?
BiH ce nestati sa mape
da!
toliko je ozbiljno
Što se tiče protesta, ne vjerujem da je stvar završena, ekonomija se neće popraviti u dogledno vrijeme, naprotiv, i muka će na ulicu istjerati puno veći broj nego što smo imali priliku vidjeti. Bitno je naći modalitet kojim bi se demonstranti distancirali od mafijaških kumova poput Radončića, jer ako će se rušiti jedne mafijaše kako bi drugi mogli krasti, bolje je sjediti kod kuće.
Trenutno, mislim da bi bilo najbolje okupiti se oko jedne od manjih stranaka kako bi se stvorilo vitalnu alternativu na lijevoj strani političkog spektra. Ako to nije moguće (a mislim da jeste), onda davati vlastima po tri mjeseca roka, pa tri dana potpuno blokirati saobraćaj i javnu upravu, onda im opet dati tri mjeseca da pokažu šta mogu, pa ako opet ne bude pozitivnih rezultata, opet na tri dana baciti sistem u stanje kome, i tako u krug.