Pismo jednoj revoluciji

Skijaš

#26 Re: Pismo jednoj revoluciji

Post by Skijaš »

udar 99 wrote:organizujte komsijske i susjedske zajednice , podrzavajte jedni druge , ceka vas izuzetno tezak put
koliko je divno sto se narod probudio u BiH( bar solidan broj gradjana )
rastuzuje me vas defetizam , jer ako sada propustite sansu ?
BiH ce nestati sa mape
da!
toliko je ozbiljno
BiH neće nestati, može se nastaviti proces degradacije društvenih normi, ali državu cjelovitom čuvaju nepomirljivi apetiti za teritorijom, odnosno nemogućnost postizanja dogovora oko toga šta bi bilo čije. Zato je BiH opstala i u puno težim uslovima. Ipak, hvala za brigu.

Što se tiče protesta, ne vjerujem da je stvar završena, ekonomija se neće popraviti u dogledno vrijeme, naprotiv, i muka će na ulicu istjerati puno veći broj nego što smo imali priliku vidjeti. Bitno je naći modalitet kojim bi se demonstranti distancirali od mafijaških kumova poput Radončića, jer ako će se rušiti jedne mafijaše kako bi drugi mogli krasti, bolje je sjediti kod kuće.

Trenutno, mislim da bi bilo najbolje okupiti se oko jedne od manjih stranaka kako bi se stvorilo vitalnu alternativu na lijevoj strani političkog spektra. Ako to nije moguće (a mislim da jeste), onda davati vlastima po tri mjeseca roka, pa tri dana potpuno blokirati saobraćaj i javnu upravu, onda im opet dati tri mjeseca da pokažu šta mogu, pa ako opet ne bude pozitivnih rezultata, opet na tri dana baciti sistem u stanje kome, i tako u krug.
sabanss

#27 Re: Pismo jednoj revoluciji

Post by sabanss »

Skijaš wrote: Trenutno, mislim da bi bilo najbolje okupiti se oko jedne od manjih stranaka kako bi se stvorilo vitalnu alternativu na lijevoj strani političkog spektra. Ako to nije moguće (a mislim da jeste), onda davati vlastima po tri mjeseca roka, pa tri dana potpuno blokirati saobraćaj i javnu upravu, onda im opet dati tri mjeseca da pokažu šta mogu, pa ako opet ne bude pozitivnih rezultata, opet na tri dana baciti sistem u stanje kome, i tako u krug.
Novi model: kontrolisana anarhija :D
McMoy

#28 Re: Pismo jednoj revoluciji

Post by McMoy »

Skijaš wrote:
udar 99 wrote:organizujte komsijske i susjedske zajednice , podrzavajte jedni druge , ceka vas izuzetno tezak put
koliko je divno sto se narod probudio u BiH( bar solidan broj gradjana )
rastuzuje me vas defetizam , jer ako sada propustite sansu ?
BiH ce nestati sa mape
da!
toliko je ozbiljno
BiH neće nestati, može se nastaviti proces degradacije društvenih normi, ali državu cjelovitom čuvaju nepomirljivi apetiti za teritorijom, odnosno nemogućnost postizanja dogovora oko toga šta bi bilo čije. Zato je BiH opstala i u puno težim uslovima. Ipak, hvala za brigu.

Što se tiče protesta, ne vjerujem da je stvar završena, ekonomija se neće popraviti u dogledno vrijeme, naprotiv, i muka će na ulicu istjerati puno veći broj nego što smo imali priliku vidjeti. Bitno je naći modalitet kojim bi se demonstranti distancirali od mafijaških kumova poput Radončića, jer ako će se rušiti jedne mafijaše kako bi drugi mogli krasti, bolje je sjediti kod kuće.

Trenutno, mislim da bi bilo najbolje okupiti se oko jedne od manjih stranaka kako bi se stvorilo vitalnu alternativu na lijevoj strani političkog spektra. Ako to nije moguće (a mislim da jeste), onda davati vlastima po tri mjeseca roka, pa tri dana potpuno blokirati saobraćaj i javnu upravu, onda im opet dati tri mjeseca da pokažu šta mogu, pa ako opet ne bude pozitivnih rezultata, opet na tri dana baciti sistem u stanje kome, i tako u krug.
:thumbup: @Skijaš optimista kao i uvijek. I treba tako, gurati optimizam i pravednu ideju do zadnjeg.
Potpuno jasno definisani problemi - sve se radi da se protesti ogade poštenim i još uvijek neodlučnim ljudima.
U vezi alternative za predstojeće izbore treba užurbano raditi na jačanju dosad nekompromitovanih stranki (ako je u pitanju npr. NS onda je nužno da se približi narodu, nikakvo pametovanje narodu nejasnim jezikom, treba ući među ljude...) i konačno, te stranke treba kadrovski ojačati, ali NIPOŠTO prebjezima i facama koje imaju članske karte sve i jedne stranke. Ima u ovoj našoj BiH još uvijek poštenih i sposobnih ljudi, koji su zašutili, a koji se zbog principa i zbog dobrog kućnog odgoja nisu htjeli prodati za šaku €.
udar 99

#29 Re: Pismo jednoj revoluciji

Post by udar 99 »

hvala na optimizmu , samo ne odustajte
evo Crnogorci takodjer u jurisu protiv korumpirane bande
vi ste im inspiracija ( eh ! kada Bosanci i Hercegovci zakuhaju vala bas zakuhaju :D )

http://www.klix.ba/vijesti/regija/sukob ... /140215039
Vanzemaljac1981

#30 Re: Pismo jednoj revoluciji

Post by Vanzemaljac1981 »

udar 99 wrote:hvala na optimizmu , samo ne odustajte
evo Crnogorci takodjer u jurisu protiv korumpirane bande
vi ste im inspiracija ( eh ! kada Bosanci i Hercegovci zakuhaju vala bas zakuhaju :D )

http://www.klix.ba/vijesti/regija/sukob ... /140215039

Jako je interesantno da se o crnogorcima vrlo malo prica danas u medijima, iako se bacalo kamenje i prilicno zestoko divljalo tamo danas. Braca u RS:u (RTRS, Nezavisne itd) ih ni ne spominje.

"Vladari" zivkaju svoje medijske kmetove i diktiraju im sadrzaj, ono...demokratski.

Zato sam potencirao alternativne medije u prvom svom postu ovdje.
Vanzemaljac1981

#31 Re: Pismo jednoj revoluciji

Post by Vanzemaljac1981 »

Skijaš wrote:
udar 99 wrote:
Jedna od najboljih ideja koje sam na ovom forumu procitao. Ovo trebas predloziti svim ljudima koje znas, a ja cu te citirati.
Treba stvoriti STVARNU ljevicu, a ne neke lazne socijaldemokrate (SDP) ili neke Yu-nostalgicare kojima ce se ljudi smijati.

I jako je vazno da politicari (kao sto si napisao) ne stignu ni guzama zagrijati svoje fotelje prije nego sto im rulja zakuca na vrata i pita: dobar dan gospodo, kako ide? Jeste li ista napravili?

Itd. Non stop vrsiti pritisak na politicare dok se prirodnom selekcijom ne pojave neki tipovi ciste duse i cistih ideala. Vrsiti kolektivni abortus na sve prevarante, svaka dva tri mjeseca.

I opet ponavljam, jer stvarno smatram da je vrlo vazno: aktivno izbjegavati bilo kakve price o icemu drugom nego ekonomiji! Dvadeset godina vas vec siluju sa pricama o Daytonu, ratnim zlocincima, unitarnost/podjeljenost, VI ste poceli rat, a ne mi, itd. itd. itd.

Zasto nema dovoljno solidarnosti u Hrvatskoj, Srbiji, RS:u ? Zbog onih par morona koji su izasli na demonstracije sa zahtijevima da se ukinu entiteti. Zbog toga, i NICEG drugog. Jer kad se ovo pretvori u iskljucivo socioekonomski bunt...kad svakom covjeku sto pici neku "patriotsku" pricu deset ljudi u horu kaze "ZACEPI VISE O TOME!....uh, koje bi to njesra bilo. Pisale bi se knjige o balkanskoj revoluciji.
underwater

#32 Re: Pismo jednoj revoluciji

Post by underwater »

Vanzemaljac1981 wrote:
Skijaš wrote:Treba stvoriti STVARNU ljevicu, a ne neke lazne socijaldemokrate (SDP) ili neke Yu-nostalgicare kojima ce se ljudi smijati.
GROHOTOM se smijem svim pricama o lijevici dok se u isto vrijeme zagovara put pridruzenja EU :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Pa upravo EU je grobnica svih lijevih ideologija.
Evo, u Spaniji, Portugalu, Grckoj ... na vlasti su socijalisti.
I sve zemlje EU koje krenu tim putem dozivjece istu sudbinu.
I uopce, sve ekonomije koje samo pokusaju voditi racuna o socijalnim pravima zapasce u duznice krize nevidjenih razmjera.
To su vam gospodo fakti, ne zamajavajte mi mahalu prizemnom socijalnom patetikom ...
udar 99

#33 Re: Pismo jednoj revoluciji

Post by udar 99 »

ups ! ja to nisam rekao
ko me citira ?
potrebna je trenutna i totalna blokada , jer po zadnjim informacijama ( nasih braca i sestara hakera ) masovno izvlace pare iz BiH , korumpirana bagra , u pitanju su stotine miliona maraka
morate dejstvovati brzo
doslovno i ovo malo jada ce vam zguliti sa ledja
ovo vise nije zezanje
odmah !
totalna blokada parlamenta i kantonalnih ministarstava , zaplijena imovine i voznoga parka i njihovih bankovnih racuna
revizija svih privatizacija preduzeca
zamrzavanje njihovih plata
u ovim trenutcima ( 100 % tacna informacija ) je bjezanija korumpirane bagre , ogromne kolicine novca izvlace iz BiH
zaustavite ih !
Post Reply