pismo inzku

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26 Re: pismo inzku

Post by Chmoljo »

dr.gog wrote:
Taj mentalitet krda je sasvim prisutan i u mnogo "civilizovanijim" zemljama. Tile je priznavao samo "demokraciju" svoje partije, tj.vlastitu kao doživotni šef iste.
A "diktatorsko usađivanje demokracije?"..*ebi ga @chmoljo nisi Edgar Hoover :D , jedino da Komšo opet proletere povede pa da nakon revolucije postaneš Leka Ranković :D ..

A kakav Inzko uopšte u priči?

Pa ljudi moji on je šaraf treće klase u birokratiji vlastite zemlje, ako griješim ispravite me :roll: ...
nije u pitanju ni Tito, ni Komšić, ni Incko... stvar je što našem narodu sve mrsko... i sto mu sve nije potaman...

šta ja imam glasati, da ja njemu mandat dajem, šta je on meni dao... šta se ja imam boriti, šta ja mogu promijeniti... šta ja imam kontati, oni su plaćeni da kontaju za mene... šta se ja imam boriti za sebe, neka se oni bore za mene...

još nam je dobro kakvi smo. amin.
karanana

#27 Re: pismo inzku

Post by karanana »

high_volume wrote:
karanana wrote:od ashdowna, mozete li bez googlanja navesti ijedan primjer kad je visoki predstavnik ucinio nesto i pokazao zube u ovoj drzavi?
poslije ashwowna ta pozicija je postala simbolicna, nesto kao predsjednik njemacke ili izraela, da se opere sta para i da se ti ljudi namire sa mjesecnom platom sto mnogi od nas nece zaraditi ni za 6-7 godina rada. njima je u cilju da se nista ne radi jer da rade, zavrsili bi posao za 6-7 mjeseci i vise ne bi imali ovaj posao iz snova.
Pa kome onda odgovara ovdje njegovo prisustvo u funkciji kakva jeste?
na zalost, ovakav kakav jeste, osim njega, niko drugi nema koristi sto je ovdje. da slijedi i prati ovlastenja koja ima i da ih implementira, dobro bi bilo za ovu zemlju, ali ocigledno je evropa vec neko vrijeme odlucila ne intervenisati pretjerano u stvari ovdje.
bicebolje

#28 Re: pismo inzku

Post by bicebolje »

karanana wrote:
high_volume wrote:
karanana wrote:od ashdowna, mozete li bez googlanja navesti ijedan primjer kad je visoki predstavnik ucinio nesto i pokazao zube u ovoj drzavi?
poslije ashwowna ta pozicija je postala simbolicna, nesto kao predsjednik njemacke ili izraela, da se opere sta para i da se ti ljudi namire sa mjesecnom platom sto mnogi od nas nece zaraditi ni za 6-7 godina rada. njima je u cilju da se nista ne radi jer da rade, zavrsili bi posao za 6-7 mjeseci i vise ne bi imali ovaj posao iz snova.
Pa kome onda odgovara ovdje njegovo prisustvo u funkciji kakva jeste?
na zalost, ovakav kakav jeste, osim njega, niko drugi nema koristi sto je ovdje. da slijedi i prati ovlastenja koja ima i da ih implementira, dobro bi bilo za ovu zemlju, ali ocigledno je evropa vec neko vrijeme odlucila ne intervenisati pretjerano u stvari ovdje.
Incko je je samo produžena ruka, ajmo reći Evrope. Evropa je ovdje djelovala i djelovala, nametala, smjenjivala a rezultati su tanki. Da ne spominjem sline milijarde koje dobrim dijelom ispariše. Zadnje bitno djelovanje Evrope i USA je bio aprilski paket koji je odbijen (znamo od koga). Nakon toga su očigledno okrenuli list. Princip, "eto vam sad se j....". Nema mješanja, nema donacija, radite šta hoćete... i tako će biti sve dok (kao što ranije napisah) im ne zatreba ova teritorija u EU a tad će presuditi između zavađenih strana.
kamikazo

#29 Re: pismo inzku

Post by kamikazo »

Incko je samo jedan smjesni činovnik ... i nista vise ...
1gorstak

#30 Re: pismo inzku

Post by 1gorstak »

bingov buraz wrote:Dokle vise cekanje i moljenje drugih da urade nas posao :roll:
Ti nemas mehanizme da nesto uradis. Nase je da lobiramo da FIFA i UEFA dozvole takmicenja reprezentaciji a da zabrane izlazak klubova .... pa ako to odgovara Dodiku i Covicu sljedecih pet godina, odgovara i meni.
high_volume

#31 Re: pismo inzku

Post by high_volume »

1gorstak wrote:
bingov buraz wrote:Dokle vise cekanje i moljenje drugih da urade nas posao :roll:
Ti nemas mehanizme da nesto uradis. Nase je da lobiramo da FIFA i UEFA dozvole takmicenja reprezentaciji a da zabrane izlazak klubova .... pa ako to odgovara Dodiku sljedecih pet godina, odgovara i meni.

A po kojem pravnom osnovu FIFA - UEFA insistira na jednom predsjedniku? Zar im nije dovoljna "uredna" dvostrana komunikacija, zar ova odluka nije miješanje u unutrašnje odnose BiH, jer - ako je kroz registraciju Saveza, prema Zakonu o udruženjima i fondacijama BiH, dozvoljeno tročlano predsjedništvo od kojih uvijek samo jedan "komunicira" s FIFOM-UEFOM, šta je smetnja?

Ili je ovdje možda pokušaj da se "iz BiH pa okolo" Savez "dovede u red", što bi bila još jedna potvrda nemoći aktuelne vlasti?
Ili je možda i namjera da se "opipa bilo", pa preko jednog predsjednika Saveza započne uspostava jednog predsjednika države BiH, što je opet porazna činjenica nesposobnosti aktuelne vlasti...
Last edited by high_volume on 19/07/2010 20:35, edited 2 times in total.
1gorstak

#32 Re: pismo inzku

Post by 1gorstak »

high_volume wrote:
1gorstak wrote:
Ti nemas mehanizme da nesto uradis. Nase je da lobiramo da FIFA i UEFA dozvole takmicenja reprezentaciji a da zabrane izlazak klubova .... pa ako to odgovara Dodiku sljedecih pet godina, odgovara i meni.
A po kojem pravnom osnovu FIFA - UEFA insistira na jednom predsjedniku?
Lobiraj kolega, nema koristi od cmizdrenja ..... lobiraj za rjesenje koje smatras ispravnim. Valjda si tokom devedesetih naucio da "pravni osnov" u medjunarodnim relacijama ne igra ulogu, kao ni istorijski ili moralni .... nego da se sve svodi na to ko ce naci utjecajnije saveznike. Jer da "pravni osnov" ima neku tezinu, manji entitet danas uopste ne bi postojao. Cuj "pravni osnov" ? Koje li zajebancije ...
high_volume

#33 Re: pismo inzku

Post by high_volume »

Znači - RS je glavni krivac?
1gorstak

#34 Re: pismo inzku

Post by 1gorstak »

high_volume wrote:Znači - RS je glavni krivac?
Mi smo u ratu .... ne puca se i nema mrtvih, ali rat traje za svaku nadleznost, u svakom ministarstvu i svakoj instituciji. To sto NATO trazi knjizenje vojne imovine na drzavu, ili to sto FIFA trazi jednog predsjednika Saveza, ili to sto Savjet Evrope trazi ogranicavanje entitetskog glasanja, to su samo (lobiranjem postignuti) mali uspjesi u tom velikom ratu. Taj je okrsaj sa velikosrpstvom usao u sve pore naseg drustva i malo je stvari koje su postedjene tog sukoba. Nazalost.
Post Reply