pismo inzku

essex

#1 pismo inzku

Post by essex »

znam da je o fudbalu, neko ce reci nije ba politika...ali, razmislite...zele da nametnu sankcije repki i klubovima, sto je prvi korak ka ukidanju zajednicke lige, sto je samo povrat na staro, da se svi zatvore u svoje torove...kakva god da je, ligaj i sport opcenito premostava sa tih malo mostova koje pravi sve doblji jaz koji nam prave izmedju torova...
podrzimo ovo pismo, ne kao ljubitelji fudbala nego kao svi oni koji razumijemo da je otvorenost sporta most koji nas veze, sa njegovim zatvaranjem nestaje i nasa Domovina...
podrsku mozete slati na [email protected]

Poštovani Visoki predstavniče; uvaženi G-dine Inzko,

Želio bih da Vas zamolim da kao Visoki predstavnik u mojoj Domovini pomognete nasem fudbalu. Molim Vas ne dozvolite da odluka sitnošićardžija odvede naš fudbal i odlične momke iz reprezentacije u zaborav. Malo nam je falilo da se nadjemo i na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, nevolja je bila i zvala se Portugal, ipak prejaka ekipa. Ti momci koji su nas dotle doveli, prvi puta u historiji BH fudbala, nisu zaslužili da budu izbačeni iz kvalitetnog Evropskog i svjetskog fudbala samo zahvaljujuci uskogrudnosti onih koji se bore za svoje fotelje, iako je to ustvari samo maska za daljne razbijanje moje Domovine, jer bez izlaska u Evropu i svijet nema potrebe ni za zajednickom ligom...onima koji prvo vide svoj tor pa onda napredak (mogu slobodno reći nazadak) države koju evo vec 20 godina rastaću na proste faktore.
Zamolio bih Vas da kao Visoki predstavnik ponudite kompromis FIFA-i i UEFA-i. Kompromis bi se sastojao od Vašeg ukidanja Nogometnog Saveza i poziva FIFA-i i UEFA-i da pošalju svog covjeka koji će uspostaviti novi Nogometni Savez, donjeti novi statut i koji će uz sebe imati Vas i Vašu punu podršku (mislim da bi najbolji kandidat bio neko ko nije iz zemalja bivše Jugoslavije). Mislim da je ovo jedino moguće rješenje koje bi dozvolilo našim klubovima koji igraju u Evropskim Ligama dalje takmičenje i ne bi udaljilo jednu izvrsnu generaciju fudbalera sa sljedećeg Evropskog prvenstva, jer svi oni gore od želje da se nadju tamo.
Moja Domovina BiH nije zaslužila da bude sankcionisana od strane FIFA i UEFA, momci poput Džeke, Misimovića, Spahića...svi koji nose plavi dres, ne, oni nisu zaslužili sankcije...Željezničar, Borac, Široki...ne, ti klubovi su u fer borbi izborili pravo da se takmiče u obje Evropske lige, oni nisu zaslužili sankcije....molim Vas da FIFA-i i UEFA-i ukažete na ovo, to su samo ljudi i udruženja koja vole fudbal i kojima je fudbal veliki dio života. Pomozite tim ljudima, ukinite Nogometni Savez i dozvolite FIFA-i i UEFA-i da zatštiti igru koju promovišu, da nam ustroji savez po svjetskim normama i da opet vidimo i Vas sa šalom BHF kako pratite utakmicu naše reprezentacije na velikom monitoru u parku u centru grada...
Svako dobro i Vama a nastojmo to uraditi i za BH fudbal...
Vaš,
Mirza.
osa

#2 Re: pismo inzku

Post by osa »

visoki predstavnik i u nogometu, na kraju će i svaka familija trebati "visokog predstavnika", pa dokle više....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: pismo inzku

Post by PipiDugaDevetka »

Kada je pristigao nadao sam se da će nam svaki dan biti Valentinovo, kad, ja tamo, a ono, međutim, ubleha. Ubleha od pedesetak tisuća € mjesečno.

100 hiljada ljudi bi sada trebalo biti ispred ''Bijele kuće na Vrbanji'' da izvše pritisak protestvujući u vezi sa državnom imovinom i ukidanjem FS/NS!
vivaldi

#4 Re: pismo inzku

Post by vivaldi »

Incko je austrijanac. Ako nas suspenduju, Austrija prolazi Siroki. Ovako poslije 2:2 u Austriji, vece sanse u revansu ima Siroki. Bolje pisi Gregoijanu.
bingov buraz

#5 Re: pismo inzku

Post by bingov buraz »

Dokle vise cekanje i moljenje drugih da urade nas posao :roll:
BSn

#6 Re: pismo inzku

Post by BSn »

bingov buraz wrote:Dokle vise cekanje i moljenje drugih da urade nas posao :roll:
x
xDenisx

#7 Re: pismo inzku

Post by xDenisx »

bingov buraz wrote:Dokle vise cekanje i moljenje drugih da urade nas posao :roll:
Fakat :-)
bingov buraz

#8 Re: pismo inzku

Post by bingov buraz »

xDenisx wrote:
Tek sad vidim stvarno koliko smo jadni pa jebote u Zagrebu zbog 10 stabala opsadno stanje danima a nama seru po glavi i nista...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9 Re: pismo inzku

bingov buraz wrote: Tek sad vidim stvarno koliko smo jadni pa jebote u Zagrebu zbog 10 stabala opsadno stanje danima a nama seru po glavi i nista...
U čaše vode što pijemo, bukvalno seru, a ne samo po glavi i ne samo Inzcko. Defetizam, ništavilo,...šta li?
Suti i trpi

#10 Re: pismo inzku

Post by Suti i trpi »

Svakako da ova desavanje nemaju veze sa sportom, tako da je itekako potrebno (posteno) politicko uplitanje da bi se ovaj problem rjesio. Ovo je cisto politikanstvo pred nadolazece izbore. Ovo je test za ovu drzavu, prilika da pokazemo da li se mogu naci normalna rjesenja za opstanak fudbala, pa tako i prosperitet drzave.

Nisam bas upucen u cijeli slucaj, ali pretpostavljam da se FIFA i UEFA suprostavljaju uplitanju politike u sport. Za ovo sto sada imamo u N/FSBiH, djelimicnu krivicu snose Amerika i Evropa. Ipak, mislim da smo mi sami najveci krivci, jer na vlasti imamo ljude koji SVE ZIVO koriste da bi se ocuvali na vlasti.

Da li bi bilo prihvatljivo da se svake 4 godine BIRA novi predsjednik, ali da jedan mandat predsjednik bude Bosnjak, drugi Hrvat, treci Srbin. Naravno, mi bi se trebali potrudit da ti ljudi budu iz sporta, a ne ljudi koji su u sluzbi rezima. Mislim da niko nebi imo nista protiv da jedan mandat odradi Hadzibegic, drugi Bajevic, treci Sliskovic. Vjerujem da bi UEFA i FIFA ovo prihvatili.
Voovoozela

#11 Re: pismo inzku

Post by Voovoozela »

bingov buraz wrote:
xDenisx wrote:
Tek sad vidim stvarno koliko smo jadni pa jebote u Zagrebu zbog 10 stabala opsadno stanje danima a nama seru po glavi i nista...
Za početak, možda zato što kod nas ne postoji opozicija, tj. neko ko kritikuje vlast. Ustvari, kad malo bolje razmislim - postoji dovoljno nivoa vlasti, tako da su svi i pozicija i opozicija, pa se onda sve svodi na - "ja tebe ne diram ovdje - ti mene ne diraj tamo". Napravljen je lanac iz kojeg se ne izlazi ali u koji se i ne ulazi - iste ličnosti se vrte u krug...
A ko da gledam mi ćemo i u Oktobru isto...
Comrad

#12 Re: pismo inzku

Post by Comrad »

Inzko ajd mi dodaj pivu, mrsko mi ustajat'
I ispeglaj mi kosulju ako ti nije sta...

:-)

Sami smo upali u govna, sami treba da se cupamo.
IsmetHoro

#13 Re: pismo inzku

Post by IsmetHoro »

Mi jedino mozemo rjesiti problem s tenkovima, zalosno ali istina. Status quo ostaje sve dok se nepredamo ili nastavimo gdje smo stali 95. :(

A do tad se samo mozemo moliti...
zavrzlama

#14 Re: pismo inzku

Post by zavrzlama »

sjever kosova,sandzak ili mali ausvic...pocetak gungule pitanje je sad...misljenje medunarodnog suda o legalnosti nezavisnosti Kosova,ce napraviti sranje u necojoj kuci c ..dodik odradjuje svoj dio,drugi velikosrbi na sjeveru kosova svoj dio,ko ce imati kljucnu ulogu i gdje ce pravo sranje biti,saznat cemo uskoro :wink: :wink:
kamen spoticanja

#15 Re: pismo inzku

Post by kamen spoticanja »

zavrzlama wrote:sjever kosova,sandzak ili mali ausvic...pocetak gungule pitanje je sad...misljenje medunarodnog suda o legalnosti nezavisnosti Kosova,ce napraviti sranje u necojoj kuci c ..dodik odradjuje svoj dio,drugi velikosrbi na sjeveru kosova svoj dio,ko ce imati kljucnu ulogu i gdje ce pravo sranje biti,saznat cemo uskoro :wink: :wink:
nece valjda opet referendum :-)
a vala i vakat je...
PipiDugaDevetka

#16 Re: pismo inzku

zavrzlama wrote:sjever kosova,sandzak ili mali ausvic...pocetak gungule pitanje je sad...misljenje medunarodnog suda o legalnosti nezavisnosti Kosova,ce napraviti sranje u necojoj kuci c ..dodik odradjuje svoj dio,drugi velikosrbi na sjeveru kosova svoj dio,ko ce imati kljucnu ulogu i gdje ce pravo sranje biti,saznat cemo uskoro :wink: :wink:
Kada taj sud treba da dadne svoje mišljenje? Obavezuje li ikoga to sudsko mišljenje?
vrhbosna

#17 Re: pismo inzku

Post by vrhbosna »

sabur :lol:
cyprus

#18 Re: pismo inzku

Post by cyprus »

Inzku, ma daaaj :lol: Ah da, to je samo essex, i ja se na svačije teme javljam jbt :oops:
kiky

#19 Re: pismo inzku

Post by kiky »

jebo inzka ...
taj se više nepika ni za vremensku prognozu ...
karanana

#20 Re: pismo inzku

Post by karanana »

od ashdowna, mozete li bez googlanja navesti ijedan primjer kad je visoki predstavnik ucinio nesto i pokazao zube u ovoj drzavi?
poslije ashwowna ta pozicija je postala simbolicna, nesto kao predsjednik njemacke ili izraela, da se opere sta para i da se ti ljudi namire sa mjesecnom platom sto mnogi od nas nece zaraditi ni za 6-7 godina rada. njima je u cilju da se nista ne radi jer da rade, zavrsili bi posao za 6-7 mjeseci i vise ne bi imali ovaj posao iz snova.
vox-populi

#21 Re: pismo inzku

Post by vox-populi »

imam ispit u utorak. Odoh sada napisati pismo Inzku da za mene spremi taj ispit, izadje i polozi. Mrsko sam meni sjedit i listat knjigu. I jos ucit. Inzko ce to.
high_volume

#22 Re: pismo inzku

Post by high_volume »

karanana wrote:od ashdowna, mozete li bez googlanja navesti ijedan primjer kad je visoki predstavnik ucinio nesto i pokazao zube u ovoj drzavi?
poslije ashwowna ta pozicija je postala simbolicna, nesto kao predsjednik njemacke ili izraela, da se opere sta para i da se ti ljudi namire sa mjesecnom platom sto mnogi od nas nece zaraditi ni za 6-7 godina rada. njima je u cilju da se nista ne radi jer da rade, zavrsili bi posao za 6-7 mjeseci i vise ne bi imali ovaj posao iz snova.
Pa kome onda odgovara ovdje njegovo prisustvo u funkciji kakva jeste?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23 Re: pismo inzku

Post by Chmoljo »

mentalitet krda... vidi se da još nije bilo vrijeme da Tile umre... :-) valjda nam je on trebo i demokratiju u glavu usaditi... diktatorski dakako... :roll:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#24 Re: pismo inzku

Post by dr.gog »

Chmoljo wrote:
mentalitet krda... vidi se da još nije bilo vrijeme da Tile umre... :-) valjda nam je on trebo i demokratiju u glavu usaditi... diktatorski dakako... :roll:
Taj mentalitet krda je sasvim prisutan i u mnogo "civilizovanijim" zemljama. Tile je priznavao samo "demokraciju" svoje partije, tj.vlastitu kao doživotni šef iste.
A "diktatorsko usađivanje demokracije?"..*ebi ga @chmoljo nisi Edgar Hoover :D , jedino da Komšo opet proletere povede pa da nakon revolucije postaneš Leka Ranković :D ..

A kakav Inzko uopšte u priči?

Pa ljudi moji on je šaraf treće klase u birokratiji vlastite zemlje, ako griješim ispravite me :roll: ...
high_volume

#25 Re: pismo inzku

Post by high_volume »

dr.gog wrote: A kakav Inzko uopšte u priči?
Pa ljudi moji on je šaraf treće klase u birokratiji vlastite zemlje, ako griješim ispravite me :roll: ...
Ali - njega ne šalje njegova zemlja, već UN!
Post Reply