pioniri

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nebi

Post by nebi »

Gospodo,gospodo.... :D .....little Zio pokusava da se igra demokracije...ali ne zna gdje je dzidza.... :D
wandy

Post by wandy »

Vodenjak wrote:
Zio wrote:
stickitout wrote:Zakleo sam se
u bioskopu bas
kad porastem bicu.......

:D :D :D

Ne znam za ostale ali meni je dobro bilo u pionirima. Bratimili se sa drugim skolama iz drugih gradova, isli na posumljavanja, izlete, obilazili spomenike narodno-oslobodilacke revolucije, itd.

Sad neki hoce da kazu "jadna dijeca zaklinjali se sa 7 godina", pusti to ba, k`o da je neko od nas u tim godinama znao sta je komunizam, demokratija i ostala sranja o kojima sad raspravljamo.

pa sto si se zaklinjo kad nisi znao :? :? :? :? :? :?

to pokusavam i da kazem.

sve ovo sto nam se danas desava je degeneracija apsurdnog sistema u kojem smo zivjeli jer da je valjo nebi ovako jadno zavrsio.

samo da pojasnim da je i meni bilo super kad sam bio pionir i omladinac. sad sam ogorcen cinjenicom da je sve to bio jedan nemoguci hibrid i varka. ne podrzavam ono sto nas okruzuje danas, religijske i nacionalisticke ekstremizme ali mislim da je to faza kroz koju moramo proci da bismo postali jedno zdravo drustvo. pionirske generacije mozda nece dozivjeti taj vakat. :sad:
Mozda nesvjesno (a nadam se da je tako!) sa ovakvim si stavom jedan od najjacih promotora idiota koji su nas uvalili u krvoprolice!

I to idiota sa sve tri strane!

Procitaj jos jednom svoj post i razmisli malo!
Svojim stavom im dajes i legitimitet i opravdanje za sve sto su uradili i za sve sto ce uraditi ako ih se ne zaustavi!

Odgovornost za ucinjeno ne lezi u pionirima vec u kretenima koji nisu znali da uzivaju u djetinjstvu o kome govori @stickitout.

Mnoga se djeca po mejtefima i crkvama zaklinju raznoraznim bogovima...
Mislis li zaista da ta ista djeca znaju vise o religiji nego sto smo mi znali o komunizmu? :roll:

Jeli tvoj stav da je u Bosni bio gradanski rat a ne agresija?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

wandy wrote:
Vodenjak wrote:
Zio wrote:
pa sto si se zaklinjo kad nisi znao :? :? :? :? :? :?

to pokusavam i da kazem.

sve ovo sto nam se danas desava je degeneracija apsurdnog sistema u kojem smo zivjeli jer da je valjo nebi ovako jadno zavrsio.

samo da pojasnim da je i meni bilo super kad sam bio pionir i omladinac. sad sam ogorcen cinjenicom da je sve to bio jedan nemoguci hibrid i varka. ne podrzavam ono sto nas okruzuje danas, religijske i nacionalisticke ekstremizme ali mislim da je to faza kroz koju moramo proci da bismo postali jedno zdravo drustvo. pionirske generacije mozda nece dozivjeti taj vakat. :sad:
Mozda nesvjesno (a nadam se da je tako!) sa ovakvim si stavom jedan od najjacih promotora idiota koji su nas uvalili u krvoprolice!

Svojim stavom im dajes i legitimitet i opravdanje za sve sto su uradili i za sve sto ce uraditi ako ih se ne zaustavi!

Odgovornost za ucinjeno ne lezi u pionirima vec u kretenima koji nisu znali da uzivaju u djetinjstvu o kome govori @stickitout.

Mislis li zaista da ta ista djeca znaju vise o religiji nego sto smo mi znali o komunizmu? :roll:

A sta ti mislis, pravi li se boza od psenicnog ili od kukuruzovog brasna? :?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ljudi ba

veliki problem je što smo s jedne ideologije pali u drugu tojest druge... dapače njih 3 :( :roll: :(

od svih ideologija pionirstvo je najmanja i najbolja 8)
Fair Life

#55 Re: pioniri

Post by Fair Life »

Image

Cestitka Generaciji...

Ne mogu vjerovati da smo uspjeli! Prema onome sto kazu danasnji pravnici i birokrati, svi mi koji smo bili djeca u 30-ima, 40-ima, 50-ima, 60-ima, 70-ima i ranim 80-ima, vjerojatno ne bismo trebali biti zivi.

Nasi djecji kreveti bili su obojeni kricavim bojama na bazi olova.

Nismo imali zastitne poklopce ili brave na bocicama lijekova, vratima i ormaricima, a kada smo se vozili na biciklu, nismo imali kacige.

Da ne spominjemo rizik dok smo autostopirali...

Kao djeca, vozili smo se u automobilima bez pojaseva i zracnih jastuka.

Voznja u straznjem dijelu kamioneta po toplom danu uvijek je bila nesto posebno.

Pili smo vodu iz cijevi u vrtu, a ne iz boce. Uzas!

Jeli smo kolace, kruh i margarin i pili gazirana slatka pica, ali nikada nismo bili debeli, jer smo se stalno igrali vani.

Dijelili smo jedno gazirano pice sa cetiri prijatelja, iz jedne boce, i nitko od toga nije umro.

Provodili smo sate gradeci male automobile iz raznoraznih otpadaka i onda se spustali niz brdo, da bismo onda otkrili da smo zaboravili na kocnice.

Nakon sto smo se nekoliko puta zabili u grmlje, naucili smo rijesiti problem.

Otisli smo od kuce ujutro i igrali se cijeli dan, vracali smo se kuci kada bi se upalila ulicna svjetla. Nitko nije mogao s nama razgovarati cijeli dan.

Nismo imali mobitel. Nezamislivo!

Nismo imali Play Station, Nintendo, X-Boxes, video igrice, 99 satelitskih programa na televiziji, filmove na videu, surround sustav, mobilne telefone, kompjutere ili Internet chatove.

Imali smo prijatelje! Izasli smo van iz kuce i nasli ih.

Igrali smo granicara i ponekad bi nas lopta zbilja zaboljela.

Padali smo s drveca, znali smo se porezati, slomiti kost ili zub, i zbog tih nesretnih slucajeva nije bilo nikakvih sudskih tuzbi. To su bili nesretni slucajevi. Nitko nije bio kriv osim nas. Da li se sjecate nesretnih slucajeva?

Tukli smo se i udarali jedni druge, dobivali masnice i naucili kako da ih prebolimo.

Izmisljali smo igre sa stapovima i teniskim lopticama, i iako nam je bilo receno da ce se to dogoditi, nikome nismo iskopali oko.

Vozili smo se na biciklu ili prosetali do prijateljeve kuce, pokucali ili pozvonili na vrata, ili samo usli i popricali sa njim.

Mala liga je imala natjecanja i nisu svi usli u ekipu. Oni koji nisu, morali su nauciti kako da se nose sa razocaranjem.

Neki ucenici nisu bili pametni kao ostali i nekada su pali razred i morali ga ponavljati. Uzas!

Testovi se nisu prilagodjavali iz bilo kojeg razloga.

Nasi postupci su bili samo nasi. Posljedice su bile ocekivane.

Sama zamisao da nas roditelji vade iz nevolje ako smo imali problema u skoli ili sa zakonom bila je nezamisliva.

Oni su zapravo podrzavali skolu i zakon. Zamislite to! Uzas!

Ova generacija je proizvela neke od najboljih preuzimatelja rizika, rjesavatelja problema i izumitelja, IKADA!

Imali smo slobodu, neuspjeh, uspjeh i odgovornost i naucili smo se sa time nositi.

I vi ste takvi!

PS__Generacija su oni koji su imali srecu da kao djeca odrastu prije nego sto su pravnici i vlada poceli regulisati nas zivot za nase vlastito dobro!!??

Sretno...
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Fair Life i ti si omatorio.. :)

I ja sam. Sa 25 pregazila miljaza a ne vrijeme, u mom slucaju.

Heroji su neka nova raja....Ejub, Muhamed, Cenga, Tihi, branioci imana, e moj Pejgamberu da si ovdje s nama....i ti bi casnu Pionirsku polozio, i u dzihad kreno protiv ovih seoskih revolucionara, Semsudin Che Gevara i Dragan Ned Kelly...

Neka ljubi se, Istok i Zapad.
wandy

Post by wandy »

Vodenjak wrote:
wandy wrote:
Vodenjak wrote: Mozda nesvjesno (a nadam se da je tako!) sa ovakvim si stavom jedan od najjacih promotora idiota koji su nas uvalili u krvoprolice!

hehehehe...

Pises isto ko da je u Bosni bio gradanski rat a ne agresija.

:-D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

wandy wrote:
Vodenjak wrote:
wandy wrote:
hehehehe...

Pises isto ko da je u Bosni bio gradanski rat a ne agresija.

:-D
Zivota ti, gdje si vidio da sam u svom postu pomenuo i jednu jedinu rijec o toku rata, osim sto sam govorio o politici koju su zajednicki, u zvanicnoj koaliciji vodili isti oni koji su i danas u istoj toj koaliciji? :roll:

Ali ako treba pojasniti (a ocito treba!) evo ti:

Sve, ama BAS SVE sto su narodi bivse Jugoslavije stvorili od 1945. pa na ovamo, zajednickim, udruzenim snagama, agresorski nehumano, brutalnim lazima i nebulozama napadali su niko drugi do upravo stranke sestrice SDS, HDZ i SDA!
Sve je bilo tako smisljeno, tako sinhronizovano i tako efikasno da su uspjeli zamazati oci prije svega svojim narodima a onda i cijelom svijetu!
Njihovi lideri, neizivljeni idioti, "neshvaceni" u svojom "demokratskom" :? :shock: rusilackom pohodu na zivote i imovinu gradjana Jugoslavije a onda i Hrvatske i Bosne i Hercegovine (mada su i oni iz ostalih republika nayebali na malo sofisticiraniji nacin) svojom su demagogijom godinama zbunjivali kako obicne ljude "indoktrinisane komunizmom", tako i cijeli demokratski svijet pricom kako su eto oni ti koji su srusili taj prokleti komunizam!

Lazi i gnusne floskule o indoktriniranoj sedmogodisnjoj djeci su samo jedan korak u njihovoj borbi protiv svega ljudskog!

Vrijeme je pametnima vec pokazalo, a onim malo "usporenijim" ce tek pokazati u koju gabulu su uvalili svaku postenu dushu nastanjenu u bivsoj nam jadnoj zemlji na koju su se ko lesinari obrusili!

A sad mi, nakon ovog komentara reci da sam i jugonostalgicar :roll:

Ako to znaci da zalim za svakim covjekom koji je na bilo koji nacin postao zrtva politike koja se vodi od 1990. (BiH) - 1987. (cijela Jugoslavija) pa na ovamo, onda si u pravu!

Ja vrlo dobro ZNAM sta sam izgubio tom politikom...
Znaju li ostali, sta mislis?
Post Reply