philip noel baker international uni

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
veljaca

#26 Re: philip noel baker international uni

Post by veljaca »

Liga humanista u BiH ima na celu najveceg demagoga - gosp. Surlana. :( :( :( :( :( :(
veljaca

#27 Re: philip noel baker international uni

Post by veljaca »

Novoizabrani rektor je Imšir Imširović .........
Vincent_Chase

#28 Re: philip noel baker international uni

Post by Vincent_Chase »

Chmoljo wrote:moj prijatelj je skoro završio PNB.. iskreno puno ti ne mogu reći... samo to da traje 2 godine i da je itekako priznat. recimo, kada se prijavljivao na konkurs da radi na brodu (bilo je to nedavno, ide se u Zagreb na intervju) bio je primljen čim su mu vidjeli uvjerenje da studira na njemu (a na intervjuu je bio Amer), ili recimo u Coca-Coli je bio pozvan na intervju, od 4 troje je bilo s njegovog faxa (i to je bilo onda kad je bio onaj AISEC)... tako da se ne treba brinuti oko toga je li priznat ili ne, već je u pitanju samo lova i poznavanje jezika...

Fakultet traje 3 GODINE!!!
Vincent_Chase

#29 Re: philip noel baker international uni

Post by Vincent_Chase »

veljaca wrote:Liga humanista u BiH ima na celu najveceg demagoga - gosp. Surlana. :( :( :( :( :( :(

HAHAHAHAHA
100 % TACNO !!!!! :thumbup:
ibiss

#30 Re: philip noel baker international uni

Post by ibiss »

niposto na Noel Baker! ja sam, nazalost, upisao to sr.... od nazovimo faxa i to mi je najveca greska u zivotu. sve je kod njih cile-mile dok ne uplatis, a poslije te ne bendaju ni 5%. ja sam platio 10 hiljada za dvije godine, a nedavno sam primio mail kako imam jos tri ispitna roka a onda cao djaci! ne znam samo gdje misle da cu polagat ispite, a ono sto znam je da cu doticne nafurane kretencine tuzit i iznijet uskoro u javnost sve njihove prevare! a to sto masu onim papiricem da su registovani, nema od tog nista, rade 100% na crno. zato nisposto na noel baker, ako sam se ja izradio, savjetujem ostalima da ne idu tamo!
veljaca

#31 Re: philip noel baker international uni

Post by veljaca »

ibiss wrote:niposto na Noel Baker! ja sam, nazalost, upisao to sr.... od nazovimo faxa i to mi je najveca greska u zivotu. sve je kod njih cile-mile dok ne uplatis, a poslije te ne bendaju ni 5%. ja sam platio 10 hiljada za dvije godine, a nedavno sam primio mail kako imam jos tri ispitna roka a onda cao djaci! ne znam samo gdje misle da cu polagat ispite, a ono sto znam je da cu doticne nafurane kretencine tuzit i iznijet uskoro u javnost sve njihove prevare! a to sto masu onim papiricem da su registovani, nema od tog nista, rade 100% na crno. zato nisposto na noel baker, ako sam se ja izradio, savjetujem ostalima da ne idu tamo!
Ne treba iznositi NEISTINE !!!!! Nije tacno da rade na crno :-) , registrovani su 100%. Sada je za rektora imenovan prof. Blagota Lucic, koji je poceo zavoditi RED, RAD i DISCPLINU na Noel Baker i mozda te to pogodilo ....
Najgore je siriti NEISTINE .... ( znam malo vise od tebe o ovoj tematici ..... nisam uposlenik, niti student N.B-a ).....
ibiss

#32 Re: philip noel baker international uni

Post by ibiss »

Sumnjam da nisi uposlenik, dok si se tako upalio|la. Jer obicno tako reaguju upravo uposlenici, u zadnje vrijeme su jos i drski i bezobrazni. Ako nisi, kao sto kazes, ni jedno ni drugo, onda ne mozes znati bolje od mene kakvo je tamo stanje!
veljaca

#33 Re: philip noel baker international uni

Post by veljaca »

ibiss wrote:Sumnjam da nisi uposlenik, dok si se tako upalio|la. Jer obicno tako reaguju upravo uposlenici, u zadnje vrijeme su jos i drski i bezobrazni. Ako nisi, kao sto kazes, ni jedno ni drugo, onda ne mozes znati bolje od mene kakvo je tamo stanje!
Mozes sumnjati - imas pravo. Ja kazem NISAM uposlenik, ali po prirodi posla sam u dodiru sa ovim Univerzitetom. ( nisam ni profesor ni student ). I nisam se upalio. Procitaj moje postove - pa ces vidjeti moje misljenje o PNB - Univerzitetu. Ja sam samo iznio POHVALU na racun novog rektora prof. Lucica - KOJI ZAVODI RED U PNB.

Btw - ti znas samo o procesu studiranja - a ne PUNO o strukturi i organizacija PNB. Mozda kad zavrsis PNB i zaposlis se tu ( to ti zelim stvarno od srca ) znaces PRAVE stvari ....
merhunisa

#34 Re: philip noel baker international uni

Post by merhunisa »

joe black wrote:Ja sam ove godine diplomirao na IUPNB, na na odsjeku za turizam, i garantujem ti, ne zato sto sam ja tu studirao, meni ni u dzep ni iz dzepa ono kako kazu, ali ovaj fax opravdava naziv "internacionalni" u potpunosti. Znaci ovu instituciju nisu osnovali ni mujo, ni dragan, ni aleksandar vec internacionalna liga humanista..Sigurno jedna od najperspektivnijih "ne drzavnih" visoko obrazovnih institucija to ti garantujem...Jeftiniji je od ostalih "privatnih fakulteta, uslovi su fantasticni, sve ti je ukljuceno, neces ni marle platit vise od cifre 6,700 KM za godinu...Definitivno preporucujem svima mladima koji ce znati prepoznati pravi kvalitet obrazovanja...Sve je regularno i priznato..uostalom sve mozete provjeriti kod ministarstva obrazovanja...
Pa je li istina da imas nekoliko rokova za polaganje i kasnije gubis pravo za nastavak studija?
ibiss

#35 Re: philip noel baker international uni

Post by ibiss »

cijena nije fixna kao sto neko kaze, svaki izlazak na ispit je 30 funti, pa izvolite...a rezultati se cekaju po nekoliko mjeseci..
kurty

#36 Re: philip noel baker international uni

Post by kurty »

ibiss wrote:cijena nije fixna kao sto neko kaze, svaki izlazak na ispit je 30 funti, pa izvolite...a rezultati se cekaju po nekoliko mjeseci..

Fakultet o kojem pricate nije isti sada i prije 2,3 godine.

Ako se plati 6,700, to je sve, eventualno jos koja markica za rokove, ali nema nikakvih dodatnih troskova. Knjige su obezbjedjene, i na pocetku semestra se dobije X knjiga i to je to, sto se tice literature. Medjutim, ima tu drugih problema, sto se organizacije nastave tice. U po semestra se zavrsi jedan predmet, a pocne drugi...Te ima te nema profesora...

Jedno je sigurno sto se tice ovog fakulteta, a to je da nemoguce da vas neki profesor Hebe u zdrav mozak, da vas obara, ako ste uradili za prolaza....Nema kojekakvih profesora, koji se okome na neke ili nekog studenta.

Ko moze da plati-nek izvoli. Svakom svacije, ali znaci najbolja varijanta jeste da se poprica sa nekih iole dobrim studentom o tom faxu. Ja studiram gradjevinu, i kad sam se upisao, koga god sam pitao o nekim predmetima, vecinom je bilo- "jao to se samo sa stelom polaze, jao taj samo cure pusta, jao ta ne voli nikog ko ima lijepu odjecu...". Prvu godinu sam obnovio a za to sam krivac ja, jer nisam dovoljno ucio. Kad sam poceo uciti poceo sam i prelaziti sa godine na narednu...Tako je i na PNB...ako zelis da ucis, bit ce ti jako jako jako lako poloziti, jer ni jedan predmet nije bauk(ko god kaze da je tesko nije tesko), a ako neces da ucis, sve ti je onda BAUK.
Ako pokretaca teme jos sta interesuje, na PP...sve ti mogu objasniti
Post Reply