Petarde i rat
- fatality
#76 Re: Petarde i rat
strasni smo , ja mislim da smo mi jedina zemlja gdje ovakva jedna stvar moze biti tema na forumu , svugdje u svijetu se bacaju petarde za novu godinu ali eto mi smo po obicaju nesto posebno i specijalno pa se moramo i po tome izdvajati jer nam toboze smeta to sto se par dana u godinu baci koja petarda , bravo Bosno i Hercegovino samo ovako se ide naprijed
P.S ove petarde sto se ovdje bacaju su nista za ono sto se prodaje po njemackoj , austriji . . . ,postedite me molim vas suvisnih komenatara tipa "de nam TI reci sta se to tamo baca " ili "kakve veze ima bacanje petardi sa napredovanjem zemlje " i eto tako tih stvari , nemam namjeru da se prepucavam ,al ovo se presmijesno
P.S ove petarde sto se ovdje bacaju su nista za ono sto se prodaje po njemackoj , austriji . . . ,postedite me molim vas suvisnih komenatara tipa "de nam TI reci sta se to tamo baca " ili "kakve veze ima bacanje petardi sa napredovanjem zemlje " i eto tako tih stvari , nemam namjeru da se prepucavam ,al ovo se presmijesno
- chuchumbamayumbe
#77 Re: Petarde i rat
Evo i tebi odgovor kao i drsrle-u:fatality wrote:strasni smo , ja mislim da smo mi jedina zemlja gdje ovakva jedna stvar moze biti tema na forumu , svugdje u svijetu se bacaju petarde za novu godinu ali eto mi smo po obicaju nesto posebno i specijalno pa se moramo i po tome izdvajati jer nam toboze smeta to sto se par dana u godinu baci koja petarda , bravo Bosno i Hercegovino samo ovako se ide naprijed
Nedo ti Bog da imas teskog bolesnika u kuci, ili kada akobogda budes imao djece, onda ces malo drugacije razmisljati o pirotehnici, bar se nadam...
Ovdje nema nista smijesno.
Toliko od mene
- Sarayman
#78 Re: Petarde i rat
Da im i ja ponovim sljedece: kome ne smetaju raznorazni pucnjevi i detonacije, dabogda mu pucalo u kuci.chuchumbamayumbe wrote: Evo i tebi odgovor kao i drsrle-u:
Nedo ti Bog da imas teskog bolesnika u kuci, ili kada akobogda budes imao djece, onda ces malo drugacije razmisljati o pirotehnici, bar se nadam...
Ovdje nema nista smijesno.
Toliko od mene
- Sarayman
#79 Re: Petarde i rat
Majstore, kod nas je bio rat za razliku od tih ostalih zemalja u svijetu. Ti izgleda nisi nosio pusku u ratu (ja jesam) vec si vjerovatno bio pripadnik 101. Minhenske brigade.. I sigurno nemas malo dijete kuci (ja imam).. Pa ni bolesnika..fatality wrote:strasni smo , ja mislim da smo mi jedina zemlja gdje ovakva jedna stvar moze biti tema na forumu , svugdje u svijetu se bacaju petarde za novu godinu ali eto mi smo po obicaju nesto posebno i specijalno pa se moramo i po tome izdvajati jer nam toboze smeta to sto se par dana u godinu baci koja petarda , bravo Bosno i Hercegovino samo ovako se ide naprijed
- zgembo_sa
#80 Re: Petarde i rat
Ma jashta, s petardama u Evropu! Probaj tu pricu prodavati u Hrvatskoj ili Sloveniji, da ne kazem zapadnije, pa ces malo svirati klavir...
Kome nije bilo dosta pucnjave, da Bog da mu u kuci bila.
Kome nije bilo dosta pucnjave, da Bog da mu u kuci bila.
- fatality
#81 Re: Petarde i rat
ma nebitno jel dozvoljeno u hrvatskoj i sloveniji (a ako su ti hrvatska i slovenija neko mjerilo onda ne moras dalje ni citati ) , al znam da je u tim zemljama prema kojim tezite i vise nego legalno (naravno sem onih nekih divljih koje se prodaju po crnom trzistu )
a sto se rata tice , nebitno gdje sam ja bio (a sumnjam da je tebi ista gore od mene bilo ) , i mislim da nije tema gdje sam ja proveo te godine, a to je ovdje izgleda najvaznije , znaci gdje si za vrijeme rata bio , a ako to ne pali , onda ide ona ,odakle si , a ako i to ne upali onda se opet nadje nesto trece , elem nejse sreca pa sam se na vrijeme prebacio u , kako ti rece , "minhenske brigade" gdje ljudi ne pricaju o tako bitnim stvarima kao bacanjem petardi vec se zamaraju glupim temama kao time kako povecati kvalitet svog zivota il tako tim nekim nebitnim stvarima , al nam je u sustini super jer sami sebe zavaravamo i bjezimo od stvarnih problema naseg drustva
a sto se rata tice , nebitno gdje sam ja bio (a sumnjam da je tebi ista gore od mene bilo ) , i mislim da nije tema gdje sam ja proveo te godine, a to je ovdje izgleda najvaznije , znaci gdje si za vrijeme rata bio , a ako to ne pali , onda ide ona ,odakle si , a ako i to ne upali onda se opet nadje nesto trece , elem nejse sreca pa sam se na vrijeme prebacio u , kako ti rece , "minhenske brigade" gdje ljudi ne pricaju o tako bitnim stvarima kao bacanjem petardi vec se zamaraju glupim temama kao time kako povecati kvalitet svog zivota il tako tim nekim nebitnim stvarima , al nam je u sustini super jer sami sebe zavaravamo i bjezimo od stvarnih problema naseg drustva
- VR6
#82 Re: Petarde i rat
Pirotehnika se u vecini Eu zemalja normalno prodaje, fakat ne vidim sta je tu problem. Meni apsolutno ne smeta da se okolo bacaju petarde za novu godinu, samo zabraniti prodaju idiotima - to jest kojekakvim glupavim maloljetnicima koji mogu nekoga povrijediti s tim. I tu uvesti izuzetno jake kontrole, ako treba pored svakog prodavaca u tih 10-ak dana prije nove postaviti inspektora koji bi sve kontrolisao. Pa nek proda onda nekome bez licne, a ako necije dijete to bude imalo, sloziti ogromnu kaznu roditelju. Petarde su ekstra jeftine, evo ove godine, 100 komada dvije marke - one zelene i 50 komada za iste pare onih velikih - crvenih. Mogli su se kupiti i "topovski" udari ispod tezge, sto bi ja svakako zabranio, jer to je preopasno oruzje.
- to sam ja
#83 Re: Petarde i rat
fatality wrote:ma nebitno jel dozvoljeno u hrvatskoj i sloveniji (a ako su ti hrvatska i slovenija neko mjerilo onda ne moras dalje ni citati ) , al znam da je u tim zemljama prema kojim tezite i vise nego legalno (naravno sem onih nekih divljih koje se prodaju po crnom trzistu )
Ti si jos ocigledno jako mlad...niko ne govori nista protiv par petardica za Novu..onih malih zelenih u tom jednom danu..zajedno s vatrometom to je sasvim ok...mi govorimo o manjim "bombama"..koje rokaju vec mjesec dana...stakla se tresu, dobijes srcanu aritmiju...treba ti jedno pola sata da dodjes sebi...i jos kada imas, kao neki, djecu ili bolesnu osobu u kuci ili si jednostavno sam vec malo tanak na zivcima e onda ti to nije nimalo zabavno niti "evropski"....a da ne spominjem debile koje s prozora bacaju
- amrica
#84 Re: Petarde i rat
Ma nama treba zabraniti i da gledamo vatromet, kad stradavaju i djeca i odrasli...
Da li je do nestrucnog rukovanja ili do "kvalitete" tin naprava...
Dječak ostao bez dva prsta
Trinaestogodišnjem A. H. iz Sarajeva petarda eksplodirala u desnoj ruci...
02.01.2009. 10:15
Trinaestogodišnji A. H. iz Sarajeva ostao je bez dva prsta desne šake usljed nepropisnog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Njemu je jučer oko 12 sati na ulici u sarajevskom naselju Dobrinja gdje je bio u posjeti rodbini, jedna petarda ekplodirala u ruci.
Prema riječima Biljane Jandrić, portparola Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dovezen oko 12.30 sati i odmah je podvrgnut operativnom zahvatu. Tom prilikom amputiran mu je palac i srednji prst desne šake.
Drugi slučaj ranjavanja desio se u Doboju. Draganu Blagojeviću (44) koji je teško povrijeđen od eksplozije pirotehničkih sredstava tokom novogodišnjeg slavlja, amputirana je kompletna lijeva šaka, a desna djelimično, izjavio je Srni Siniša Marić, dežurni ljekar u dobojskoj Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka".
On je rekao da pacijent nije u životnoj opasnosti, ali da je pod stalnim nadzorom ljekara.
- Pacijent je primljen sa teškim povredama ruku, pa mu je amputirana cijela lijeva šaka, a desna djelimično - izjavio je Marić.
Dragan Blagojević iz Donje Paležnice u općini Doboj povrijeđen je tokom novogodišnjeg porodičnog slavlja kada je u dvorištu svoje kuće pokušao ispaliti pirotehničko sredstvo, koje mu je eksplodiralo u rukama.
Da li je do nestrucnog rukovanja ili do "kvalitete" tin naprava...
Dječak ostao bez dva prsta
Trinaestogodišnjem A. H. iz Sarajeva petarda eksplodirala u desnoj ruci...
02.01.2009. 10:15
Trinaestogodišnji A. H. iz Sarajeva ostao je bez dva prsta desne šake usljed nepropisnog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Njemu je jučer oko 12 sati na ulici u sarajevskom naselju Dobrinja gdje je bio u posjeti rodbini, jedna petarda ekplodirala u ruci.
Prema riječima Biljane Jandrić, portparola Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dovezen oko 12.30 sati i odmah je podvrgnut operativnom zahvatu. Tom prilikom amputiran mu je palac i srednji prst desne šake.
Drugi slučaj ranjavanja desio se u Doboju. Draganu Blagojeviću (44) koji je teško povrijeđen od eksplozije pirotehničkih sredstava tokom novogodišnjeg slavlja, amputirana je kompletna lijeva šaka, a desna djelimično, izjavio je Srni Siniša Marić, dežurni ljekar u dobojskoj Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka".
On je rekao da pacijent nije u životnoj opasnosti, ali da je pod stalnim nadzorom ljekara.
- Pacijent je primljen sa teškim povredama ruku, pa mu je amputirana cijela lijeva šaka, a desna djelimično - izjavio je Marić.
Dragan Blagojević iz Donje Paležnice u općini Doboj povrijeđen je tokom novogodišnjeg porodičnog slavlja kada je u dvorištu svoje kuće pokušao ispaliti pirotehničko sredstvo, koje mu je eksplodiralo u rukama.
- travar
#85 Re: Petarde i rat
Smiješno, kod mene u komšiluku, roditelji se maksuz spreme u kupovinu petardi svojoj djeci!Jara wrote:Dječak teško povrijeđen od eksplozije petarde
Sarajevo, 01.01.2009 - FTV
U Klinički centar Sarajevo nešto poslije 12 sati dovezen je 14-godišnji dječak inicijala A.H. s teškom ozljedom ruke, zadobivenom kada mu je u šaci eksplodirala petarda. U tijeku je operativni zahvat, potvrđeno nam je u Kliničkom centru. Još jednom apeliramo na roditelje da djeci ne dozvole uporabu pirotehničkih sredstava.
I još se s ponosom gledaju kad im djeca bacaju iste!
Sa susjednog balkona, neuspješno ispaljivanje raketica, jer su iste explodirale na samom balkonu
Kakvi smo i dobro nam je!
-
luciferino
#86 Re: Petarde i rat
Ma najbolje svezati BiH za raketu i zapaliti fitilj jer ce izgleda samo tako ici naprijed.fatality wrote:strasni smo , ja mislim da smo mi jedina zemlja gdje ovakva jedna stvar moze biti tema na forumu , svugdje u svijetu se bacaju petarde za novu godinu ali eto mi smo po obicaju nesto posebno i specijalno pa se moramo i po tome izdvajati jer nam toboze smeta to sto se par dana u godinu baci koja petarda , bravo Bosno i Hercegovino samo ovako se ide naprijed
-
debela
#87 Re: Petarde i rat
kad ti ljudi pominju rat na ovakvoj temi hoce ti reci da mi sad bolujemo od posljedica tog rata. svi smo popucali po savovima i kako vrijeme odmice izranjaju aveti kojih prije nije bilo ili ih nismo primjecivali. ako i ne bolujes od toga licno mozda si vidio u nekom filmu nekad. znas ono, ne mozes spavati, smetaju ti zvukovi, imas nocne more, ne mozes se opustiti, pucaju te kojekakvi flesevi, itd.fatality wrote:ma nebitno jel dozvoljeno u hrvatskoj i sloveniji (a ako su ti hrvatska i slovenija neko mjerilo onda ne moras dalje ni citati ) , al znam da je u tim zemljama prema kojim tezite i vise nego legalno (naravno sem onih nekih divljih koje se prodaju po crnom trzistu )
-
d2
#88 Re: Petarde i rat
dosla baba kod doktora, lose joj skroz, doktor pregleda i da dijagnozuchuchumbamayumbe wrote:Lexaurin, apaurin...to tebi treba!debela wrote:valjda je veceras kulminacija. kako ovo prezivjeti uopstegrc me ne popusta, a zivci ko strune.
![]()
doktor - baba, tebi treba njega !
baba- tako je doktore, baba treba njega i ja kazem, njega, njega
nego, jel se kod vas pucalo za novu godinu a ?
- amrica
#89 Re: Petarde i rat
@d2
ti si ono kandidat za forumaša godine? Prošla godina, pa ni tebe nema...ccccc
ti si ono kandidat za forumaša godine? Prošla godina, pa ni tebe nema...ccccc
-
d2
#90 Re: Petarde i rat
bila sam na promjeni spola, sada sam kandidat za forumasicu godine 
izvini, nisam se javljala radi operacije
izvini, nisam se javljala radi operacije
- amrica
#91 Re: Petarde i rat
opa miki,
imam jednog druga, traži curu, da vas upoznam?
imam jednog druga, traži curu, da vas upoznam?
- mirzazmaj
#92 Re: Petarde i rat
Ne postoje granate od 64 mm, samo od 60 mm, 82 mm i 120 (minobacačke)!!! Postoji raketa od 64 mm (tzv. ZOLJA) i raketa od 90 mm (OSA)!!! Ako si bio u ratu trebao bi da znaš šta je pucalo po tebi!!!
[/quote]
Izvini jurisnik, nisam te prepozn'o![/quote]
hahahahahaaaaaaaaaahhhhhhhhaaa, cuj jurisnik nemogu da vjerujem
Izvini jurisnik, nisam te prepozn'o![/quote]
hahahahahaaaaaaaaaahhhhhhhhaaa, cuj jurisnik nemogu da vjerujem
- Skyfox
#93 Re: Petarde i rat
Za ovu drugu NG nisam cuo ni jednu petardu.. ili sam precuo...