Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
- supercali
#226 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Ako bolje procitas vidjet ces da te nisam nazvao lazovom
Patoloski lazov je primjer i dokaz da vjerovanje u sebe nije uvijek ispravno i tacno
Isto kao i prevara na detektoru lazi
Patoloski lazov je primjer i dokaz da vjerovanje u sebe nije uvijek ispravno i tacno
Isto kao i prevara na detektoru lazi
- joske
- MyTao
#228 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Jesi li se ikada zapitao mozda da te oci varaju? da ne vidis to sto mislis da vidis?haos1 wrote:OK, ako hoćeš vjerovati, hoćeš, tvoja stvar, ako nećeš ne moraš. Ali ovo je tema da svi ispričamo svoje istinite priče. Ne znam šta ti hoćeš. Nije lijepo govorit nekom da je lažov preko interneta koga ne poznaš. To ti je prva fula, a druga što vjeruješ šta ti drugi pričaju, što je nekad neko dokazao, odnosno nije dokazao. Nije to čaša vode, pa da možeš dokazivati..
Onaj ko vjeruje u duhove ponekad ih i vidi, onaj ko ne vjeruje nikada ih i ne vidi... Dozer vjeruje da su vanzemaljci dolazili i da jos uvijek dolaze na zemlju, nije ni cudo sto svaki put kada vidi mrlju na nebu prvo sto pomisli su "vanzemaljci"Confirmation bias, also called confirmatory bias or myside bias, [Note 1] is the tendency to search for, interpret, favor, and recall information in a way that confirms one's preexisting beliefs or hypotheses, while giving disproportionately less consideration to alternative possibilities.
Svi smo mi takvi... svi smo bias na jedan ili drugi nacin.
- HAVANA
#229 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Eto te ko edoMyTao wrote:Dok sam bio mali naslusao sam se prica o prikazama, duhovima... Sjecam se da je pocetak svake price bio negdje oko groblja a zavrsi se tako sto se glavni junak nekako spasi tako sto uspije doci do kuce u zadnjem trenutku![]()
Ko je znao da ih lijepo isprica, te price su stvarno znale da me ubjede i uplase.
Sjecam se da sam se jedne noci vracao kuci sa treninga, imao sam tada 12-13 godina. Bila je Zima, i noc je vec davno pala, a ceka me mozda nekih 500 m puta pored kojeg se nalazi groblje, a nema kuca u blizini. Ja vec uplasen. hodam brze nego inace, pokusavam da ne mislim o tome... Tek sto sam dosao do groblja pogledam u jedno drvo koje se nalazi u groblju, i imam sta vidjeti... jasno kao dan vidim covjek objesenog na to drvo. Srce poce lupati jace i jace... sada sam vec poceo i trcati. Pogledam ponovo i opet isto, covjek visi i polahko se ljulja, ruke niz tijelo... glava nagnuta na stranu, konopac, noge se njisu...
U tom trenutku ne znam sta mi bi, ali stanem i kazem sebi saberi se, protrljam oci, malo se smirim... pogledam ponovo covjeka nigdje, na njegovom mjestu samo visi grana koja se njise na vjetru... tada sam skontao da kada se plasis i kada vjerujes u neku glupost, tvoj mozak moze da od normalnih stvari stvori nesto sto nije tu. Nikada se vise nisam plasio groblja, prikaza, duhova i ostalih gluposti koje ne postoje. Cak sam i finih para uzeo iz opklada da u po noci idem malo posjediti u groblju
Te stvari su samo dio nase maste...
Ceka me tri kilometra
imam cetiri pljuge, nema mi druge
moram kroz ono polje do americke baze
pa od sumarka do groblja
moram pratit' one tam cetiri staze
Picim ja, a mjesecina prati
već sam blizu baze, cuju se agregati
tu ću se popisati i usput istegirati
ma ništa zato
nek me tuzi americki nato
Nek me tuze kad sam pijan
boli me briga
nek mi rade sta god hoće
nek me sada vide kako rigam
Hajde, izadjite svi iz baze
da vas prebijem
jeb`o li vas onaj supak Eminem
da vas jeb`o
Pros'o sam kraj baze
ulazim u sumarak
s desne strane mi je
od potoka jarak
Sve je oko mene mracno
i to mi je strasno
pogledam na sat
ono dvan`est sati tacno
Nesto iza mene susnu
ja stado` ko pod rucnu
pogledam iza sebe
reko`, ko ga jebe
Nastavim dalje
iza mene susti ko ludo
od straha mi se već uvuklo
moje desno mudo
Ma, reko`, to je ludo, Edo
ti ne vjerujes u ove stvari
sjetih se prica o prikazama
sto pricaju stari
Okrenem se naglo
totalna tišina
nastavim hodat' dalje
iza mene cuje se živina
Cuje se stampedo
neki glas se dere
Edo, sad si gotov
trcim k`o da u guzici imam motor
Od silnog straha poceo sam moliti
Allaha, Isusa i Krisnu
od silnog straha
u gace ja pisnu`
Reko`, smiri se, Edo, ba
sve je to u tvojoj glavi
pogledam desno vidim tam`
nesto je u travi
To je sigurno, ma, reko`
sigurno neki pas
kad se zacu glas kaže
Maajka, eto nas
Tjesim se ko fol
sigurno je alkohol
sigurno kumova trava
u svakoj koski mi strava
Rek`o sam sebi
Edo, sve je OK
sjeti se one knjige
od one Louis-e Hay
Misli pozitivno
evo, tu je kraj sumarku
zacu se glas kaže
drugi put ćemo ti jebat' majku
- MikroBelaj
#230 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Pojedinci koji negiraju postojanje NLO su mi smjesni..pogotovo ovi sto misle da NLO popdrazumjeva i posadu!
Ako smo mi ovakvi nazadni na planeti zemlji napravili bespilotne letjelice zasto da iste takve nebi postojale kod naprednih civilizacija iz dalekog svemira,nebitna je fizicka prisutnost za istrazivanje,,,pogledati pod istrazivanje marsa i slicno..elem i jedno moje iskustvo na zalost ne zabiljezeno kamerom zbog fascinacije vidjenim!
Ljepsa polovina i ja sa kumom sjedimo na terasi vikendice na brdu iznad grada,ljeto odprilike pola sata prije zalaska sunca koje nam se u tom trenutku nalazi iza ledja...na kristalno cistom plavom nebu bez i jednog oblacka leti avion na svojoj od prilike 10000 metara visini,u to vrijeme sam bas instalirao krakovanu verziju FR24 i pratio iz dosade kada vidim neki avion na nebu koji je odakle i gdje ide...elem Avion je airbus a 320 i leti iz Beca za Istanbul..i tako komentarisem kumu koji je avion i sta je a onda kum i ljepsa polovina gledaju u avion zajedno samnom i u tom trenutku se pojavljuje neko okruglo letece tijelo velicine ,ovako odokativno 1/7 aviona A320,znaci kako sam to ja vidio ,avion leti i odjednom se iza njega stvori taj NLO u nastavku,i taj isti NLO u jednoj mili sekundi se u nepravilnom letu pojavi ispred aviona i tako nekih 5 sekundi leti ispred aviona istom brzinom odrzavajuci razdaljinu sa istim,zatim se u polukrugu velikom brzinom prebacuje na bok aviona i onda ga prati istom brzinom kojom avion ide..a ja levat ima imam HD cameru na stolu pokraj mene ali nemogu odvojiti pogled od toga sto upravo gledam ,kada sam posegnu za kamerom taj NLO se vec nalazio opet na repu aviona i kao sto ljudi kazu brzinom svjetlosti nestao u daljini...imao sam utisak kao da je NLO tu samo da bi kao posmatrao taj avion na nebu,licilo mi je na radoznalost,kao kad maloi djete uhvati neku bubicu na stolu,pa je poklopi casom,pa gleda i onda podigne casu i ode dalje da se igra neceg drugog...tu vecer sam cekao hocel se pojaviti nesto na vijestima o NLO i Turkish Airlinesu,ali nista nisam uspio pronaci,da je sada neki putnik iz aviona nesto vidio???
Tu vecer mi je postalo jasno zasto su svi snimci NLO-a kratki i mutni,em se ljudi zbune em su velike daljine i dok izostris ono ode...eto zaboli me ruka pisuci,nadam se da ce nekome moje iskustvo biti interesantno,necu citat ponovo ako ima kakve grese gramaticke
Inace kuma nam nista ne vjeruje jer je tu vecer nije bila sa nama,a mi prestali da je ubjedjujemo,jer znamo da nismo ludi,sve troje smo vidjeli istu stvar
Ako smo mi ovakvi nazadni na planeti zemlji napravili bespilotne letjelice zasto da iste takve nebi postojale kod naprednih civilizacija iz dalekog svemira,nebitna je fizicka prisutnost za istrazivanje,,,pogledati pod istrazivanje marsa i slicno..elem i jedno moje iskustvo na zalost ne zabiljezeno kamerom zbog fascinacije vidjenim!
Ljepsa polovina i ja sa kumom sjedimo na terasi vikendice na brdu iznad grada,ljeto odprilike pola sata prije zalaska sunca koje nam se u tom trenutku nalazi iza ledja...na kristalno cistom plavom nebu bez i jednog oblacka leti avion na svojoj od prilike 10000 metara visini,u to vrijeme sam bas instalirao krakovanu verziju FR24 i pratio iz dosade kada vidim neki avion na nebu koji je odakle i gdje ide...elem Avion je airbus a 320 i leti iz Beca za Istanbul..i tako komentarisem kumu koji je avion i sta je a onda kum i ljepsa polovina gledaju u avion zajedno samnom i u tom trenutku se pojavljuje neko okruglo letece tijelo velicine ,ovako odokativno 1/7 aviona A320,znaci kako sam to ja vidio ,avion leti i odjednom se iza njega stvori taj NLO u nastavku,i taj isti NLO u jednoj mili sekundi se u nepravilnom letu pojavi ispred aviona i tako nekih 5 sekundi leti ispred aviona istom brzinom odrzavajuci razdaljinu sa istim,zatim se u polukrugu velikom brzinom prebacuje na bok aviona i onda ga prati istom brzinom kojom avion ide..a ja levat ima imam HD cameru na stolu pokraj mene ali nemogu odvojiti pogled od toga sto upravo gledam ,kada sam posegnu za kamerom taj NLO se vec nalazio opet na repu aviona i kao sto ljudi kazu brzinom svjetlosti nestao u daljini...imao sam utisak kao da je NLO tu samo da bi kao posmatrao taj avion na nebu,licilo mi je na radoznalost,kao kad maloi djete uhvati neku bubicu na stolu,pa je poklopi casom,pa gleda i onda podigne casu i ode dalje da se igra neceg drugog...tu vecer sam cekao hocel se pojaviti nesto na vijestima o NLO i Turkish Airlinesu,ali nista nisam uspio pronaci,da je sada neki putnik iz aviona nesto vidio???
Tu vecer mi je postalo jasno zasto su svi snimci NLO-a kratki i mutni,em se ljudi zbune em su velike daljine i dok izostris ono ode...eto zaboli me ruka pisuci,nadam se da ce nekome moje iskustvo biti interesantno,necu citat ponovo ako ima kakve grese gramaticke
Inace kuma nam nista ne vjeruje jer je tu vecer nije bila sa nama,a mi prestali da je ubjedjujemo,jer znamo da nismo ludi,sve troje smo vidjeli istu stvar
Last edited by MikroBelaj on 04/11/2016 19:35, edited 1 time in total.
- Ommadawn
#231 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
I meni se par stvari ucinilo (o jednoj sam vec pisao) ali to ne znaci da moram da vjerujem u duhove.
Jedne veceri na mom starom poslu sam ostao kasno i nadgledao jedan proces koji je malo zapinjao. Kolegu sam poslao kuci, bio je petak i cura (koja je tad zivjela u drugom gradu) mu je dosla u posjetu i cekala kod kuce. I bas kad je on otisao, zapne nesto na jednom kraju, proces stane i sad ja moram sa jednog odjela na drugi. Kako prolazim i svjetla se pale na senzore tako osjetim neko lupanje, bas kao da neko trci za mnom. Okrenem se, nema nikoga. Krenem nazad ali nema nikoga. Krenem opet naprijed i sad trebam proci jos par prostorija. Opet neko lupanje ali ovaj put na krovu, isto kao da neko trci. Hvata me strah, nije mi svejedno kad znam da sam sam ali vidim jedan pajser koji je moj drugi radni kolega ostavio (taj je inace ostavljao alat svukuda i nalazili bi ih tek nakon izvjesnog vremena) te ga ponesem sa sobom i izadjem napolje. Gledam okolo, nema nista. Uzmem lotre, popnem se na njih, pogledam - nema nikoga na krovu. Sidjem polako, udjem ponovo i vratim se u komandnu sobu. Gledam preko ekrana sta je zapelo da bih otklonio kvar i onda opet lupanje, ovaj put bas kao da je iznad komandne sobe. Na kompjuteru primjetim da je pala temperatura na procesu i skontam da moram otici do toplane i vidjeti da je sve u redu sa peci. Ponovo lupanje, pa sustanje i odjednom nagli huk. Srce mi stalo, kontam da pobjegnem, ko mu jebe mater ali se nekako saberem "Sve je u redu, idi svojim poslom, na koga naletis, pukni ga pajserom pa ko je da je". Zovnem sefa na mobitel, objasnim mu stvar, on mi veli da se pripazim i ako hocu da idem kuci pa da sutra to sredimo. Kako sam se vec nasao u toplani, vidim da pec radi kako treba i vratim se nazad u pogon da provjerim termometre i pritisak toplotne vode. I tad skontam da je to bio problem. Naime, u cijevima se stvorio vazduh i one su se tresle jer je pumpa pumpala vodu koja nije mogla da dodje. Popustim jedan ventil, pustim zrak, dotok topline dodje i proces krene. Na drugom mjestu primjetim da je voda koja je trebala biti zagrijana istekla a kroz cijevi je prolazio zrak i zbog toga se stvarala huka. Sredim i to, pustim sve u pogon, proces zavrsi brzo, ja izadjem sa posla, javim sefu da je sve u redu i lagano kuci.
Da je kojim slucajem ostao moj kolega (koji je pomalo naivan i vjeruje u svakakve gluposti i gatalice) taj bi bio ubijedjen da to mjesto posjecuju duhovi i sta ti ja znam.
Jedne veceri na mom starom poslu sam ostao kasno i nadgledao jedan proces koji je malo zapinjao. Kolegu sam poslao kuci, bio je petak i cura (koja je tad zivjela u drugom gradu) mu je dosla u posjetu i cekala kod kuce. I bas kad je on otisao, zapne nesto na jednom kraju, proces stane i sad ja moram sa jednog odjela na drugi. Kako prolazim i svjetla se pale na senzore tako osjetim neko lupanje, bas kao da neko trci za mnom. Okrenem se, nema nikoga. Krenem nazad ali nema nikoga. Krenem opet naprijed i sad trebam proci jos par prostorija. Opet neko lupanje ali ovaj put na krovu, isto kao da neko trci. Hvata me strah, nije mi svejedno kad znam da sam sam ali vidim jedan pajser koji je moj drugi radni kolega ostavio (taj je inace ostavljao alat svukuda i nalazili bi ih tek nakon izvjesnog vremena) te ga ponesem sa sobom i izadjem napolje. Gledam okolo, nema nista. Uzmem lotre, popnem se na njih, pogledam - nema nikoga na krovu. Sidjem polako, udjem ponovo i vratim se u komandnu sobu. Gledam preko ekrana sta je zapelo da bih otklonio kvar i onda opet lupanje, ovaj put bas kao da je iznad komandne sobe. Na kompjuteru primjetim da je pala temperatura na procesu i skontam da moram otici do toplane i vidjeti da je sve u redu sa peci. Ponovo lupanje, pa sustanje i odjednom nagli huk. Srce mi stalo, kontam da pobjegnem, ko mu jebe mater ali se nekako saberem "Sve je u redu, idi svojim poslom, na koga naletis, pukni ga pajserom pa ko je da je". Zovnem sefa na mobitel, objasnim mu stvar, on mi veli da se pripazim i ako hocu da idem kuci pa da sutra to sredimo. Kako sam se vec nasao u toplani, vidim da pec radi kako treba i vratim se nazad u pogon da provjerim termometre i pritisak toplotne vode. I tad skontam da je to bio problem. Naime, u cijevima se stvorio vazduh i one su se tresle jer je pumpa pumpala vodu koja nije mogla da dodje. Popustim jedan ventil, pustim zrak, dotok topline dodje i proces krene. Na drugom mjestu primjetim da je voda koja je trebala biti zagrijana istekla a kroz cijevi je prolazio zrak i zbog toga se stvarala huka. Sredim i to, pustim sve u pogon, proces zavrsi brzo, ja izadjem sa posla, javim sefu da je sve u redu i lagano kuci.
Da je kojim slucajem ostao moj kolega (koji je pomalo naivan i vjeruje u svakakve gluposti i gatalice) taj bi bio ubijedjen da to mjesto posjecuju duhovi i sta ti ja znam.
- Arminovski
#232 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Draga amigdala.MyTao wrote:Dok sam bio mali naslusao sam se prica o prikazama, duhovima... Sjecam se da je pocetak svake price bio negdje oko groblja a zavrsi se tako sto se glavni junak nekako spasi tako sto uspije doci do kuce u zadnjem trenutku![]()
Ko je znao da ih lijepo isprica, te price su stvarno znale da me ubjede i uplase.
Sjecam se da sam se jedne noci vracao kuci sa treninga, imao sam tada 12-13 godina. Bila je Zima, i noc je vec davno pala, a ceka me mozda nekih 500 m puta pored kojeg se nalazi groblje, a nema kuca u blizini. Ja vec uplasen. hodam brze nego inace, pokusavam da ne mislim o tome... Tek sto sam dosao do groblja pogledam u jedno drvo koje se nalazi u groblju, i imam sta vidjeti... jasno kao dan vidim covjek objesenog na to drvo. Srce poce lupati jace i jace... sada sam vec poceo i trcati. Pogledam ponovo i opet isto, covjek visi i polahko se ljulja, ruke niz tijelo... glava nagnuta na stranu, konopac, noge se njisu...
U tom trenutku ne znam sta mi bi, ali stanem i kazem sebi saberi se, protrljam oci, malo se smirim... pogledam ponovo covjeka nigdje, na njegovom mjestu samo visi grana koja se njise na vjetru... tada sam skontao da kada se plasis i kada vjerujes u neku glupost, tvoj mozak moze da od normalnih stvari stvori nesto sto nije tu. Nikada se vise nisam plasio groblja, prikaza, duhova i ostalih gluposti koje ne postoje. Cak sam i finih para uzeo iz opklada da u po noci idem malo posjediti u groblju
Te stvari su samo dio nase maste...
http://www.sciencefocus.com/feature/fea ... -us-afraid
- Arminovski
#233 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Google: nasa sun black orbDozer wrote:Ja necu. Samo sam im zelio ukazati da je ono sto negiraju u kontri s onim sto im "kaze" onaj u kojeg vjeruju. Za mene je tema religije time zavrsena ovdje.
Nego, sta bi s ovim? Niko ni da pokusa?
Hint: Da ne biste isli u "film" montaza, ovo, ono - nije. Na NASA-inim serverima SOHO-a postoje identicni snimci, u raznim filterima, ali iako se na njima ne vidi sama lopta objekta, vrlo jasno se vidi krak koji je vidljiv i ovdje. Logicno, izgleda da je lopta maskirana crnilom, sto i nije pretesko s obzirom da se u crnilu vecinom i nalazi, ali krak je bio problematican.
Takodjer cudno, ali ti snimci su dostupni u svega par sekundi, a taj objekat je tu sniman tokon skoro 3 puna dana (72h), sto je takodjer jasno iz datuma i vremena na NASA-inim snimcima.
Prvi rezultat: https://www.metabunk.org/debunked-giant ... -sun.t469/
Fenomen se zove coronal prominence cavity. Ne znam na našem kako, vjerovatno koronalne rupe.
Hint: povezano sa protuberancama, nije lopta već gledano sa strane kao da se gleda u šlauf ili u cilindar. Ko hoće nek čita. Ko neće nek pogleda video na dnu stranice. Jako lijepo čovjek objasnio uz slike. Ko neće ni to, može komotno nazad u mrak, gdje je sigurno ugodnije.
- esmasaric
#234 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Evo jedan primjer kako se mozak igra sa nama.
Ispod mog prozora oko metar je udaljena garaža sa metalnim krovom. Garaža je ogromna i prostire se dužinom čitavog mog stana. Početak zime, noć, ja sama u stanu. Otvorim prozor, i neko lupanje se čuje iz pravca prozora. Pogledam napolje, ništa... Ustanem ujutru i vidim stope u zaleđenom snijegu.
Ni to nije čudno s obzirom da djeca bace loptu, ili se pas/mačka zaglave pa se ljudi penju po garaži. Ali tu noć, opet otvorim prozor i opet lupanje. Zatvorim, opet lupanje. Baš sam se bojala da neko ne hoda po krovu garaže.
Nakon par dana sam saznala da je u pitanju velika prazna flaša kole koja je nekako zapala iza kauča tačno blizu prozora i pošto je bila izlomljena vraćala se u normalno stanje pod naletima hladnog/toplog vazduha.
Sada mi je smiješno. Ali tad sam osijedila skoro.
Ispod mog prozora oko metar je udaljena garaža sa metalnim krovom. Garaža je ogromna i prostire se dužinom čitavog mog stana. Početak zime, noć, ja sama u stanu. Otvorim prozor, i neko lupanje se čuje iz pravca prozora. Pogledam napolje, ništa... Ustanem ujutru i vidim stope u zaleđenom snijegu.
Ni to nije čudno s obzirom da djeca bace loptu, ili se pas/mačka zaglave pa se ljudi penju po garaži. Ali tu noć, opet otvorim prozor i opet lupanje. Zatvorim, opet lupanje. Baš sam se bojala da neko ne hoda po krovu garaže.
Nakon par dana sam saznala da je u pitanju velika prazna flaša kole koja je nekako zapala iza kauča tačno blizu prozora i pošto je bila izlomljena vraćala se u normalno stanje pod naletima hladnog/toplog vazduha.
Sada mi je smiješno. Ali tad sam osijedila skoro.
- Connaisseur Karlin
#235 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
na ovoj temi se ozbiljno trudite da opisete svoja paranormlana iksustva sa ciljem da se jednsotavno osjecate posebno i mocno

-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#236 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Tvoj brat je razmažen , nadji mu kakvo ženskosherbett wrote:Desi mi se svaki mjesec kad dobijem placu. Pare paranormalno isceznu s racuna, mater im. Ne znam si to o jasniti
I mislim d sam baksuzna svom bratu. Sjecam se da je tatina tetka znala pricati o ljudi kojj su jednostavno drugima baksuzni, aveti. I da prena njima moras biti dobar da ti se ne dogodi zlo.
ja sam mnogima taj avet. Kad mi se zamjere, nesto im bude. Ali ja nemam veze s time..
znaci, brat moj..jednom je nesto urlao na mene..svasta mi se nagovorio, ja od shocka sutim i kipim..razidjemo se mi, ne vidim g do navecer kad cujem porezao ruku. I to toliko da je isao na hitnu na sivanje. I na previjanje svaki dan. A u to vrijeme imao narudzbbu..trrebao hitno isporuciti robu, a nije mogao raditi...nadalje...jednom isto on tako, kad tog dana pokvatio mu se auto, a popravak ga financijski unazaaio...i ja mu govorim da me ne dira i da se ponasa..jer jel vidis sta ti se desi..on na mene da sam vjestica da sam vaka naka...zadnji put sad opet on urla nesto...zaustavi ga policija, kazna za prebrzu voznju...
sad se neki dan opet nesto iskesio na mene...al nisam nista cula...ignorirala sam ga tjedan dana..to mu jos teze pada...
Ugl..nije moj brat jedini...jbte, najgore sta se desilo, da je jedn zena umrla.
Eto. Pazite kome se zamjerate.
A ja fakat nemam nista s tim.
- shalla
#237 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Neko je pomenuo paralizu sna. Doživio sam to 2-3 puta, u pičku materinu kako ružan osjećaj [emoji20]
Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
- Ommadawn
#238 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Jedna moja djevojka je dozivjela isto. Kako je bila religiozna dok smo poceli u vezu, vjerovala je da se radilo o nekakvim demonima. Sto je gore, vjerovala je da JA imam neke veze sa tim jer sam, prema njenom misljenju, slusao "satanisticku muziku" a zapravo se radilo o Black Sabbathu i Type O Negative-u...shalla wrote:Neko je pomenuo paralizu sna. Doživio sam to 2-3 puta, u pičku materinu kako ružan osjećaj [emoji20]
Dok smo bili zajedno, pocela je da sumnja u svoje vjerovanje a njeni roditelji su se potrudili da se vrati vjeri pa su je pokusali da drze dalje od mene. Cak su je preselili u drugi grad.
Ja nisam znao za paralizu sna u to vrijeme, cisto sumnjam da je i ona ali prema njenom opisu kako je to dozivjela, kasnije sam saznao da je ipak to.
Jako lose je spavala, pod stresom (s jedne strane roditelji, vjera a sa druge strane ja - pritisak jebiga) i vjerovatno se to desilo.
Ja sam njenu pricu dozivio kao razlog da raskinemo a ona se najzad vratila vjeri.
- esmasaric
#239 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Najgori događaj u mom životu je bio sa paralizom sna.
More, mislim da smo bili u Tučepima. Super apartman, ja i rodica na velikom krevetu, vraćali smo se iz Italije pa eto, malo i da mora vidimo.
Nisam ni bila pod stresom, ni ništa. Sanjam ja neke noćne more, a između njih u intervalima od po 5min se budim i ne mogu se pomjeriti, a trudim se bilo šta uraditi, tek uspijem vrat pomjeriti i vidjeti obrise jastuka oko mene u apartmanu. Što je najgore u svakoj noćnoj mori ta rodica donosi neke kutije iz kojih se čuje dječiji plač, i čim krenem da otvorim opet se budim u sobi. Mozak budan, tijelo spava.
I trznem se ja iz te agonije, ali nisam bila sigurna šta je san, šta java, probudim rodicu i u napadu panike je išamaram.
Grozno stanje, nakon toga se nije ponovilo, a i ne želim.
More, mislim da smo bili u Tučepima. Super apartman, ja i rodica na velikom krevetu, vraćali smo se iz Italije pa eto, malo i da mora vidimo.
Nisam ni bila pod stresom, ni ništa. Sanjam ja neke noćne more, a između njih u intervalima od po 5min se budim i ne mogu se pomjeriti, a trudim se bilo šta uraditi, tek uspijem vrat pomjeriti i vidjeti obrise jastuka oko mene u apartmanu. Što je najgore u svakoj noćnoj mori ta rodica donosi neke kutije iz kojih se čuje dječiji plač, i čim krenem da otvorim opet se budim u sobi. Mozak budan, tijelo spava.
I trznem se ja iz te agonije, ali nisam bila sigurna šta je san, šta java, probudim rodicu i u napadu panike je išamaram.
- shalla
#240 Re: RE: Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Hah, ne znam kako da ti probam objasniti a da zvuči iole smisleno
Prenaglašeni zvukovi, najčešće disanja, strah da se okreneš i pogledaš jer si 100% ubijeđen da ćeš ugledati nešto loše, neko crnilo/sivilo, generalno manjak boje u toj percepciji. Osjetiš kao da te nešto tako jako stislo da se ne možeš pomjeriti pa i ne pokušavaš... Ne znam, zvuči glupo kad ovako pišem, ne znam kako drugačije da objasnim...
Ono što ja hvala Bogu uspijem (kažem hvala Bogu jer me naprosto strah da pomislim da ne uspijem to uraditi) je da sebi nakon prvog šoka kažem (znam da zvuči smiješno ali fkt to radim) "probudi se, samo se probudi i biće dobro" i nekako se dozovem ali mi poslije toga treba baš dugo da se smirim. Ne znam, ako bih trebao da sumiram u jednoj rečenici onda bih rekao da je najbliže nekoj žestokoj tjeskobi u nekom mračnom podrumu, šta znam jbg...
Iskreno, ne znam da li je povezano sa stresom, posljednji put sam to doživio prije dvije godine, malo poslije rođenja djeteta pa moguće da sam bio pod određenim stresom ali eto, generalno nisam osoba koja dozvoljava da stres utiče na mene jer ga imam na poslu svakodnevno ali možda ga ipak podsvjesno preživljavam teže nego što mislim...
-
haos1
#241 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Paranormalna iskustva bi trebala potvrditi postojanje viših sila i pokazati koliko smo zapravo mali. Allah je najveći.Connaisseur Karlin wrote:na ovoj temi se ozbiljno trudite da opisete svoja paranormlana iksustva sa ciljem da se jednsotavno osjecate posebno i mocno![]()
- Connaisseur Karlin
#242 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
paranormlan iskustva su rezultat ,najcesce,kratkih promjena u funkciji mozga , nema to veze sa visim silamahaos1 wrote:Paranormalna iskustva bi trebala potvrditi postojanje viših sila i pokazati koliko smo zapravo mali. Allah je najveći.Connaisseur Karlin wrote:na ovoj temi se ozbiljno trudite da opisete svoja paranormlana iksustva sa ciljem da se jednsotavno osjecate posebno i mocno![]()
- SmokingMan
#243 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Nisam dugo,dugo sanjao nešto ružno,a često mi se znalo destiti da sanjam jednu,meni srcu dragu,osobu,u snovima sam je uvijek viđao kako odlazi negdje,bez pozdrava,ili bi je u snu ponekada zatekao tužnu.sherbett wrote:@shalla..to sam i mislila...hvala
desilo mi se vise puta..odvratan osjecaj. I odvratni snovi.
Al to su stanja svjesti.
najgori su snovi kad sanjas sotonu i demone, crvene oci u mraku, cujes zvukove..aaaa..
Povremeno mi se desi da se počnem gušiti u snu,to mi je gore od bilo koje noćne more.
- shalla
#244 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Ja baš baš intenzivno sanjam, svako jutro se sjećam najmanje jednog sna od prethodne noći
- dobojlija81
#245 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
ja imam često te paralize sna.Kad prodišem i dođem bude fin osjecaj,ja se navikao već na to
zapravo to i nije san i nekako se uvijek potrefi kad spavam na leđima
traje nekoliko sekundi 10tak možda
to je sve sto ste okruzeni budalama i čitate šta budale pišu,baš kao i ovo sad
zapravo to i nije san i nekako se uvijek potrefi kad spavam na leđima
traje nekoliko sekundi 10tak možda
to je sve sto ste okruzeni budalama i čitate šta budale pišu,baš kao i ovo sad
- dobojlija81
#246 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
dzabe si došla na temu, ne piše se o muslimanima i islamuConnaisseur Karlin wrote:na ovoj temi se ozbiljno trudite da opisete svoja paranormlana iksustva sa ciljem da se jednsotavno osjecate posebno i mocno![]()
- Sanjarko
#247 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Stari jutros ugledo neko svjetlo na nebu, rano ujutru kaze nije zvijezda ni planeta, pa covjek zbunjen
pita staru sta je moglo bit, da li neki satelit il neka stanica itd.
- Sanjarko
#248 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Cune da mu kazem stari da nije kakav ufo.Vizionar 1985 wrote:Stari jutros ugledo neko svjetlo na nebu, rano ujutru kaze nije zvijezda ni planeta, pa covjek zbunjen
Da nije upo kufo.
- Logovan
#249 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Nedavno mi se desilo.sherbett wrote:ili se budim u suzama..znala sam na glas plakati pa se probudim
Kad smo već kod snova, sanjanja...
Znalo mi se dešavati da se probudim bukvalno u isto vrijeme, tačno u minutu, bez alarma, bez buke i šta ja znam. To je obično bilo između 4 i 6 ujutro. Prvi put se desilo možda prije nekih 4-5 godina. Skoro čitavu jednu sedmicu sam se budio u 5 ujutro.
- Sanjarko
#250 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Tacno na molitvu.Logovan wrote:Nedavno mi se desilo.sherbett wrote:ili se budim u suzama..znala sam na glas plakati pa se probudim![]()
Kad smo već kod snova, sanjanja...![]()
Znalo mi se dešavati da se probudim bukvalno u isto vrijeme, tačno u minutu, bez alarma, bez buke i šta ja znam. To je obično bilo između 4 i 6 ujutro. Prvi put se desilo možda prije nekih 4-5 godina. Skoro čitavu jednu sedmicu sam se budio u 5 ujutro.
Evo zore Bogu da se pomolim...