Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#101 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by supercali »

Nesto ja jednom odradio i pita on mene kako ces da ti platim
Reko parama normalno

E to je bilo paranormalno
rodjeni_95

#102 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by rodjeni_95 »

shalla wrote:Ja se nekad, ali bez zeze, prepadnem svoje intuicije ili šta je to već.

Recimo jednom, spavao kod tetke i tetka i šalje tetak mene i rodicu u prodavnicu da kupimo nešto slatko, sokova i sl i donose OGROMNU plastičnu zdjelu sa po 10 i 20 feninga i sad se mi smijemo, ko ono ko će ovo prebrojati i ja mrtav hladan govorim ma šta imaš brojati, tu ima 16,30 KM i rodica me gleda kao ono wtf i uze da broji i unutra fakat 16,30 KM al kažem vam, ne može se to fkt ni pokušati prebrojati onako okvirno obzirom koliko ima kovanica...

Ili recimo, vozio sam se nedavno sa drugom prema Vogošći i idemo autoputem, ubrza on na nekih 140 Km/h i govorim mu ja "sad kad nas spuca kamenčić i cikne ti šajba", 2-3 sekunde nakon toga se dešava upravo to i hajde normalno krivo sad njemu zbog šajbe ali me sve pogleduje i govori jarane ti si freak :mrgreen:

Mislim ono, znam da su gluposti al Bgm bilo je toga još pa se ono i ja nekad zapitam koji qrtz se dešava :mrgreen:
Ma vjerujem, meni se nekad zna desiti da mi se ponavljaju neki dogadjaji od prije, citao sam o tome al' nista pusti sta oni kazu :lol:
Logovan

#103 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Logovan »

shalla wrote: Ili recimo, vozio sam se nedavno sa drugom prema Vogošći i idemo autoputem, ubrza on na nekih 140 Km/h i govorim mu ja "sad kad nas spuca kamenčić i cikne ti šajba", 2-3 sekunde nakon toga se dešava upravo to i hajde normalno krivo sad njemu zbog šajbe ali me sve pogleduje i govori jarane ti si freak :mrgreen:
Meni su se isto znale dešavati ovakve čudne situacije. Kažem nešto i to se desi.

Prošle i početkom ove godine desio mi se čitav niz čudnih slučajeva.
Znao sam pomisliti na određenu osobu i ta osoba se pojavila ispred mene. Npr. prvi slučaj je kada sam se vraćao kući i pomislim na prijatelja kojeg rijetko viđam, prošlo je nekih 10-tak sekundi, kad on ide u suprotnom smjeru sa druge strane ulice. :-)
U to vrijeme, znalo mi se desiti da pogodim ko će me nazvati na mobitel. :shock: :D Pomislim na određenu osobu i nazove me nakon par sekundi. :-)
supercali

#104 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by supercali »

Logovan wrote:
shalla wrote: Ili recimo, vozio sam se nedavno sa drugom prema Vogošći i idemo autoputem, ubrza on na nekih 140 Km/h i govorim mu ja "sad kad nas spuca kamenčić i cikne ti šajba", 2-3 sekunde nakon toga se dešava upravo to i hajde normalno krivo sad njemu zbog šajbe ali me sve pogleduje i govori jarane ti si freak :mrgreen:
Meni su se isto znale dešavati ovakve čudne situacije. Kažem nešto i to se desi.

Prošle i početkom ove godine desio mi se čitav niz čudnih slučajeva.
Znao sam pomisliti na određenu osobu i ta osoba se pojavila ispred mene. Npr. prvi slučaj je kada sam se vraćao kući i pomislim na prijatelja kojeg rijetko viđam, prošlo je nekih 10-tak sekundi, kad on ide u suprotnom smjeru sa druge strane ulice. :-)
U to vrijeme, znalo mi se desiti da pogodim ko će me nazvati na mobitel. :shock: :D Pomislim na određenu osobu i nazove me nakon par sekundi. :-)
To sve se moze objasniti usporenim radom mozga na trenutak
Ono vec si vidio i poznato ti a kozak sekundu kasnije dobije informaciju
Kao kad ti steka internet pa zvuk dobijes prije a slika zaledila pa onda odcepi i ti vec cujes glas a slika kasni
animals

#105 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by animals »

Evo i od mene jedna..
Davno nekada mojoj babi na vrata kucalo svake noci..
izadju napolje,nema nikoga..
snijeg pada isto..nema tragova, da se neko zajebaje , valjda bi se vidjeli tragovi..
ozeni se moj ujak, zena mu imala epilepsiju, slusala ona te price, ali nije dozivjela jos nista tako..
jedne noci, osala sama u kuci..
mozda 20h, zimsko doba..
odjednom neko lupa na vratima..
ko je, pita ona..nista..
opet lupanje..
ko je opet ce ona,nista samo lupa..
zeni se od straha desio epilepticni napad, jedva e spasili, postoje ujak brzo kuci dosao..
a sto se tice lupanja na vrata,razjasnilo se..
babin zet je bio gluhonijem, i posto je te veceri ,malo popit dosao, jadnik lupao,a niko mu nije otvorio..
Logovan

#106 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Logovan »

supercali wrote: To sve se moze objasniti usporenim radom mozga na trenutak
Kao kad ti steka internet pa zvuk dobijes prije a slika zaledila pa onda odcepi i ti vec cujes glas a slika kasni
Ma jok ba, kakav usporeni rad mozga. :-)
supercali

#107 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by supercali »

Logovan wrote:
supercali wrote: To sve se moze objasniti usporenim radom mozga na trenutak
Ma jok ba, kakav usporeni rad mozga. :-)
Ja ti kazem da je to ne samo kod tebe nego kod avih ljudi svijeta
Kao sto se procesor pregrije pa stopa i mozak ima beke limite
ExNihilo

#108 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by ExNihilo »

Ljudi podcjenjuju sposobnost mozga da podsvjesno uvezuje paterne, predviđa potencijalne opasnosti i latentno procesira informacije iz svoje okoline. Pola ovih "paranormalnih intuicija" na temi se da objasniti upravo time, poput ovog lika sa šoferšajbom.

Druga polovina se objašnjava pukom činjenicom da mozak svakodnevno izbacuje bujicu sjećanja, fragmenata, misli, asocijacija, ali većina tone u zaborav. Pamte se samo one koje se "poklope" sa svakodnevnicom: kad pomislimo na nekoga koga potom sretnemo, kad naučimo novu riječ koju onda pročitamo u novinama, i slično. Naravno, ako bi se mogle u odnos staviti sve misli i "intuicije" koje naš mozak svakodnevno producira, ali se ne "ostvare", sa onima koje se "ostvare", vidjeli bismo da su takva dešavanja potpuno statistički opravdana.
fakat

#109 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by fakat »

Timpra. Je li ona pjesma o Karabaji bazirana na istinitom dogadjaju, znam da je on postojao ali ostalo, je li samo umjetnikova masta?
DaysleepeR

#110 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by DaysleepeR »

fakat wrote:Timpra. Je li ona pjesma o Karabaji bazirana na istinitom dogadjaju, znam da je on postojao ali ostalo, je li samo umjetnikova masta?
Karabaja je prevod sa engleskog riječi Blackjack

Kara - crni
Baja - Džek :D

naravno da nije istina
fakat

#111 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by fakat »

DaysleepeR wrote:
fakat wrote:Timpra. Je li ona pjesma o Karabaji bazirana na istinitom dogadjaju, znam da je on postojao ali ostalo, je li samo umjetnikova masta?
Karabaja je prevod sa engleskog riječi Blackjack

Kara - crni
Baja - Džek :D

naravno da nije istina
Ok, steta :-D dobra prica.
DZONPI

#112 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by DZONPI »

Ovo sam vec saro na temi zdravlje dakle desavanja ali bas ono da se sjebes.Broj 1.
Odjednom sam osjetio da me neko mazi po ruci strava.Broj 2.
Neko je diso ispod mog kreveta fino se culo pobjego iz sobe.Broj 3.
Sanjam crnu zenu vuce me u rupu neku ja je fatam za ruke ono nedam se budim se ruke mi stoje na tom mjestu dakle kao da se stvarno desilo.Broj 4.
Nesto zaboravio u hotelu vratim se u sobu kad sam to naso sjednem na kauc odjednom osjetim da neko sjedi kraj mene i gleda me osjecas da ima neko naravno pobjego.Sta da ti dalje pricam.
Danguba

#113 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Danguba »

DZONPI wrote:Ovo sam vec saro na temi zdravlje dakle desavanja ali bas ono da se sjebes.Broj 1.
Sanjam crnu zenu vuce me u rupu neku ja je fatam za ruke ono nedam se budim se ruke mi stoje na tom mjestu dakle kao da se stvarno desilo.Broj 4.
Nesto zaboravio u hotelu vratim se u sobu kad sam to naso sjednem na kauc odjednom osjetim da neko sjedi kraj mene i gleda me osjecas da ima neko naravno pobjego.Sta da ti dalje pricam.
:lol:
rodjeni_95

#114 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by rodjeni_95 »

DZONPI wrote: Broj 2.
Neko je diso ispod mog kreveta fino se culo pobjego iz sobe.
Pa sto ne proviri ispod :-) ja bi pogledao pa da ga hebes :lol: jedino bi se prije kakvim pajserom naoruzao :mrgreen:
Alternativac1

#115 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Alternativac1 »

DZONPI wrote:Ovo sam vec saro na temi zdravlje dakle desavanja ali bas ono da se sjebes.Broj 1.
Au kako si ti negdje ograiso... :lol:
HAVANA

#116 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by HAVANA »

Kolko si artana popio,to pricaj. :lol:
DaysleepeR

#117 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by DaysleepeR »

ja mislim da sugestija ima veoma velike veze

ja sam totalni skeptik i za svojih 39 godina sam dao sve od sebe da se stavim u situaciju da doživim nešto tako ali neće pa neće...

na kakva sam se ja sve spooky mjesta zavlačio... ma ništa, ni šta :D
MikroBelaj

#118 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by MikroBelaj »

kad bi se ja ovdje raspisao,izgubio bih kredibilitet kojeg svakako nemam,ali pokusavam da zadobijem,elem..ima tu svasta nesta,al dok me popusti kruska :D
Rockefeller

#119 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Rockefeller »

Ne znam, svašta se dešava :lol:
rodjeni_95

#120 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by rodjeni_95 »

Photoshop ili ne :? Sjetio sam se ovoga pa eto (iz 2015-te je clanak)

Image
nookey

#121 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by nookey »

Legao ja jedan dan u spavaću na poslijepodnevni drijemež i bacilo me, kad u po frke neko mi kuca ispod kreveta u daske i to pravo jako...
Kontam ja imam 120 kila ako me može dići svaka mu čast i nastavim spavati. Kad sam se probudio ustanem, podignem madrac da vidim ko je šta je, kad nema ga, veze nemam šta kako...
Point.

#122 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Point. »

Ako postoje duhovi, zasto se samo nekima prividjaju? Da li se mogu svi mrtvi ljudi koji su umrli od pamtivjeka prikazati bilo kome? Sto se meni ne prividja Staljin, Kurt Cobain ili Tutankamon? Licno, necu reci da bas ne vjerujem u duhove al sam vise skeptik u vezi toga.

Neki dan sam slusao podcast o Mandela efektu. Vrlo zanimljiva teorija.
Krokodajl

#123 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Krokodajl »

Dešavao mi se par puta deja vu, ali najgora stvar koja mi se desila je bila prije par godina.

Sanjam tako neki čamac plovi a ja plivam i ide čamac prema meni hoće da me udari , neka žena stara stoji i upravlja čamcem onaj na motor i smije se, ja pokušavam pobjeći ali ne mogu, i udari me čamac i ja tonem ali ne tušim se nego tonem i mrak, ali nisam to ja nego rođak moj, i tu sam se nekako probudio.

Sretnem ja rođaka kroz 2-3 dana na glavi tufer, šta je bilo reko, kaže tuširao se i posklizne se u kadi i udari glavom i rasječe glavu.
Nepass

#124 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Nepass »

DaysleepeR wrote:ja mislim da sugestija ima veoma velike veze

ja sam totalni skeptik i za svojih 39 godina sam dao sve od sebe da se stavim u situaciju da doživim nešto tako ali neće pa neće...

Jasta nego sugestija, gledao ja wrong turn ima deset godina tome, sam. Legnem spavati odmah nakon filma. Okrenem se zidu i u po noci osjetim stoji neko kraj kreveta. Okrenem se, pogledam kad jedan od one retardirane brace zamahnuo sjekirom. I tako gledam pola minute i svo vrijeme stoji tako figura.
Samo sto sam ja tad skontao da ne gledam horrore sam pred spavanje, ne treba mi jos ta napetost u zivotu :)
DaysleepeR

#125 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by DaysleepeR »

Nepass wrote:
DaysleepeR wrote:ja mislim da sugestija ima veoma velike veze

Jasta nego sugestija, gledao ja wrong turn ima deset godina tome, sam. Legnem spavati odmah nakon filma. Okrenem se zidu i u po noci osjetim stoji neko kraj kreveta. Okrenem se, pogledam kad jedan od one retardirane brace zamahnuo sjekirom. I tako gledam pola minute i svo vrijeme stoji tako figura.
Samo sto sam ja tad skontao da ne gledam horrore sam pred spavanje, ne treba mi jos ta napetost u zivotu :)
e to ti je sleep paralysis
Post Reply