p90x 90 dana extremnih vjezbi
Moderator: anex
-
belfy
#76 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
moze li se kako doci do tih dvd-ova? vrijeme je da se pocne sa vjezbama. ako je neko voljan da proslijedi dvd-ove javite na pp kako i dolazim. 
- law2
#77 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Mozes li navesti gdje si tacno uzeo vratilo. TnxPlavo-bijeli wrote:Evo i ja maksuz radi ove teme se prijavio na forumKrenuo sam prije 2 sedmice... Potrudio se našao sve linkove, kupio vratilo .. 30 km u skenderiji , odlično služi, te kupio spravu za sklekove u top shopu... Inaće prvu sedmicu sam haman propustio cjelu nakon 15 minuta vježbe "plyometrics"i sam dobio takvu upalu mišića da nisam mogao hodat kako treba sve do iduće sedmice (valjda jer sam već imao problema sa koljenima prije ...) ... Nisam ni sad totalno je mogao završit , ali nemam više tolku upalu mišića.. Što se tice "calendara" ovako idem prvi mjesec... Ponedjeljak : Chest and back, navečer ab ripper ; utorak: Plyometricsi ; srijeda: Shoulders and arms , navečer ab ripper , četvrtak Yoga X ; petak Legs and back , navečer ab ripper ; subota: Kenpo X ; nedjelja: jednu odmaram drugu radim x stretch.
Što se tiće prehrane.. malo sam je zasad promjenio... više jedem piletinu i tunjevinu .. da bi unosio te proteine , ali eto moram još obavezno ukinuti hamburgere što ih jedem svako jutro u školi i tako to.. al eto idem polako![]()
Ako ima neko da preporuči fin program šta jest svaki dan dobro bi mi došao... Imam ovaj od p90xa program al čitav je na engleskom , poznajem engl dobro al neda mi se čitat i nerazumijem pola jela tamo..
Nadam se da će bit velik uspjeh nakon 3 mjeseca
- minjonja
#78 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
law, imas u skenderiji prodavnicu punu sportske opreme. vjerovatno tamo ima uzeti.
- law2
#79 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
tnxstudentica_ wrote:Male su šanse da se tip javi, ipak je pisao u 2.mjesecu![]()
Ja sam danas kupila vratilo u Skenderiji, trgovina King f ring, 25 km
- johnny_blazze
#80 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
law2 wrote:tnxstudentica_ wrote:Male su šanse da se tip javi, ipak je pisao u 2.mjesecu![]()
Ja sam danas kupila vratilo u Skenderiji, trgovina King f ring, 25 km
pazite ovo ako imate vremena mozete jeftije izaci sa vratilom i inace sa opremom za fitnes gledajte samo u trznim centrima tipa bingo,skafa,penny plus itd
Sretno !
-
enisss
#81 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
e moj prijatelju...kad bi to islo tako lako kako ti mislis....ako pricamo o proteinima...to su hranjive materije koje unosis svaki dan u organizam od kako si se rodio...proteini se preporucuju svim sportistima i ljudima koji su fizicki aktivniji svakodnevno u raznim poslovima.vendetta87 wrote:Evo sad pogledah ovaj 1. video.Pa ovdje kaže da treba koristiti suplemente.Lako je tako.Ne treba ti nikakav specijalni program.Rokneš se proteinima ideš 20 dana u teretanu i eto te k'o Švarceneger
Da bi doslo do povecanja misicne mase tri stvari moraju da se ispostuju a to je...TRENING.....ISHRANA I ODMOR..ako i jedna od ove tri stvari nedostaje..nema napretka....ima..al nema nekog znacajnijeg
Pozdrav
- johnny_blazze
#82 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
enisss wrote:e moj prijatelju...kad bi to islo tako lako kako ti mislis....ako pricamo o proteinima...to su hranjive materije koje unosis svaki dan u organizam od kako si se rodio...proteini se preporucuju svim sportistima i ljudima koji su fizicki aktivniji svakodnevno u raznim poslovima.vendetta87 wrote:Evo sad pogledah ovaj 1. video.Pa ovdje kaže da treba koristiti suplemente.Lako je tako.Ne treba ti nikakav specijalni program.Rokneš se proteinima ideš 20 dana u teretanu i eto te k'o Švarceneger
Da bi doslo do povecanja misicne mase tri stvari moraju da se ispostuju a to je...TRENING.....ISHRANA I ODMOR..ako i jedna od ove tri stvari nedostaje..nema napretka....ima..al nema nekog znacajnijeg
Pozdrav
upravo tako proteini su suplementi to su samo dodaci ishani imas protein jaja, mlijeka i sirutke koji se koriste danas u sportskoj ishrani, inace da bi se dobili ti protenini ne koristi se neka hemija kao kod nekih suplemenata
- Sajo---:
#83 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Ljudi, evo koinacno sam dobio cijeli program, medjutim, nije mi bas jasno na koji nacin napraviti nutrition plan! Ima li neki napravljen za nase podneblje, jer je p90x konkrtertno vezan za ameriku!!!
-
soko
#84 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Nutrition plan je bas vezan za Ameriku. Ja se bavim vec duze vrijeme za ishranom i fitnisom.Sajo---: wrote:Ljudi, evo koinacno sam dobio cijeli program, medjutim, nije mi bas jasno na koji nacin napraviti nutrition plan! Ima li neki napravljen za nase podneblje, jer je p90x konkrtertno vezan za ameriku!!!
Sve zavisi sta ti je cilj. Ako hoces mogu ti napraviti neki plan. Ja zivim u Americi al ako te zanima mogu ti otprilike napisati plan, sigurno ce ti pomoci. Uglavnom cilj, znaci jel hoces da se definises, dobijes masu..
-
Peacefor
#85 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
po meni, program je ipak malo vise za definiciju nego za dobijanje misicne mase. omjer 70%-30%.
- Sajo---:
#86 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Ukoliko ti ne predstavlja problem bilo bi mi od velike pomoci da napravis nutrition plan.soko wrote:Nutrition plan je bas vezan za Ameriku. Ja se bavim vec duze vrijeme za ishranom i fitnisom.Sajo---: wrote:Ljudi, evo koinacno sam dobio cijeli program, medjutim, nije mi bas jasno na koji nacin napraviti nutrition plan! Ima li neki napravljen za nase podneblje, jer je p90x konkrtertno vezan za ameriku!!!
Sve zavisi sta ti je cilj. Ako hoces mogu ti napraviti neki plan. Ja zivim u Americi al ako te zanima mogu ti otprilike napisati plan, sigurno ce ti pomoci. Uglavnom cilj, znaci jel hoces da se definises, dobijes masu..
Cilj mi nije dobijanje mase (imam je 105 kg
Hvala na pomoci!!!
-
Eborg
#87 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Ma vjerujem da je svima ovdje cilj definicija mišića i/ili mršanje do 10 kg.
Bilo bi super ako bi postavio taj nutrition plan ovdje koji je prilagođen našim uslovima!
Bilo bi super ako bi postavio taj nutrition plan ovdje koji je prilagođen našim uslovima!
-
sitna.buranija
#88 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Haj da vam pomognem
Jedite 5-6 puta dnevno, hrana bazirana na kompleksnim ugljikohidratima, vise bjelancevina i sa manje zasicenih masnoca.
Dorucak: Zobene pahuljice + malomasno mlijeko // Omlet + crni hljeb (bijeli u sto manjoj kolicini)
Uzina: Jabuka / Narandza / Par listova pureceg nareska
Rucak: Piletina i riza (ne pretjerujte sa rizom) / Biftek i krompir / Tjestenina sa nekim mesnim sosom
[trening]
Poslije treninga, banana ili med-jaja-mlijeko ili proteinski shake sa dekstrozom (ako se odlucite za suplementaciju - ova zadnja opcija je naravno najbolja)
Pred spavanje: 150g nemasnog sira, 20 badema, riblje ulje / Tunjevina
Nema vam cokolade ni drugih secera (dozvoljeno samo ujutro da vam brzo da energiju i poslije treninga kad je potrebna sto brza nadopuna energije), bez mnogo ugljikohidrata u zadnjem obroku (i opcenito u toku dana - sto manje). Zaboravite sve vocne sokove (i sportska pica u vecini slucajeva), pijte vodu. Bez bureka, cevapa itd.
Definicija = mrsanje, nije nista drugaciji nacin izvodjenja vjezbi ako se zelite izdefinisati. Sto manje sala imate, to ste izvajaniji. Realno, 10kg se moze izgubiti za nekih 5 mjeseci.
Jedite 5-6 puta dnevno, hrana bazirana na kompleksnim ugljikohidratima, vise bjelancevina i sa manje zasicenih masnoca.
Dorucak: Zobene pahuljice + malomasno mlijeko // Omlet + crni hljeb (bijeli u sto manjoj kolicini)
Uzina: Jabuka / Narandza / Par listova pureceg nareska
Rucak: Piletina i riza (ne pretjerujte sa rizom) / Biftek i krompir / Tjestenina sa nekim mesnim sosom
[trening]
Poslije treninga, banana ili med-jaja-mlijeko ili proteinski shake sa dekstrozom (ako se odlucite za suplementaciju - ova zadnja opcija je naravno najbolja)
Pred spavanje: 150g nemasnog sira, 20 badema, riblje ulje / Tunjevina
Nema vam cokolade ni drugih secera (dozvoljeno samo ujutro da vam brzo da energiju i poslije treninga kad je potrebna sto brza nadopuna energije), bez mnogo ugljikohidrata u zadnjem obroku (i opcenito u toku dana - sto manje). Zaboravite sve vocne sokove (i sportska pica u vecini slucajeva), pijte vodu. Bez bureka, cevapa itd.
Kupi proteine, nabildaj se za 20 dana i ja ti platim zalihu proteina za citavu sljedecu godinu. Imamo deal?vendetta87 wrote:Evo sad pogledah ovaj 1. video.Pa ovdje kaže da treba koristiti suplemente.Lako je tako.Ne treba ti nikakav specijalni program.Rokneš se proteinima ideš 20 dana u teretanu i eto te k'o Švarceneger
- Sajo---:
#89 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Hvala na ovom planu! Na prvi pogled i nije ga se tesko pridrzavati, mada mi nije potpuno jasno koliko grama treba da tezi obrok.
Pored toga, interesuje me da li je moguce vjezbati u jutro (oko 06.00), nakon spavanja, a ne nakon rucka, jer nas ima i zaposlenih.
Sad mi na um pade, ima li neka odredjena satnica kada bi se trebalo doruckovati, rucati i vecerati!?
Pored toga, interesuje me da li je moguce vjezbati u jutro (oko 06.00), nakon spavanja, a ne nakon rucka, jer nas ima i zaposlenih.
Sad mi na um pade, ima li neka odredjena satnica kada bi se trebalo doruckovati, rucati i vecerati!?
-
sitna.buranija
#90 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Ma nije, potrebno je samo malo discipline i posvecenosti. Racunaj da ti 1g UH nosi 4kcal, 1g P nosi 4kcal, a 1g M nosi 9kcal. Idealno bi bilo da svaki obrok sadrzi jednaku kolicinu energije, ali u stvarnosti tako nesto nije moguce bas iz razloga sto ima i drugih obaveza... Naravno, mozes vjezbati odmah po budjenju - ako zelis izgubiti salo, to je najbolji nacin. Odmah po budjenju (najmanje zaliha glikogena u misicima) 20-30 minuta kardio treninga na gladan stomak, i tijelo odmah povlaci masne naslage i trosi ih.
Istina, trening sa tegovima je bolje raditi u toku dana (tacnije 3 ili 11 sati nakon budjenja, tad je najveci nivo testosterona u cirkulaciji
), ali ono sto morate upamtiti je da se tijelo prilagodjava situaciji. Dakle, ako vi svoj trening pomaknete u neki drugi dio dana, hormoni ce isto promijeniti svoju aktivnost u razlicitim dijelovima dana. Ono sto je bitno je da budete konzistentni. Isto vrijedi i za ishranu, ako metabolizam naviknete na redovne obroke - on se vec unaprijed njima sprema. Npr. rucak vam je u 16:00 sati vec 2 mjeseca, a onda jedan dan odlucite propustiti. U 15:50, tijelo vec podize nivo inzulina koji ce dopremiti hranjive materije u tijelo, iako hrana jos nije tu!
E sad, vi tijelo mozete tu "isfurati", pa ne pojesti, ali sebi ne cinite dobro jer tijelo zna kako mu najbolje odgovara
Navika je cudo.
Istina, trening sa tegovima je bolje raditi u toku dana (tacnije 3 ili 11 sati nakon budjenja, tad je najveci nivo testosterona u cirkulaciji
E sad, vi tijelo mozete tu "isfurati", pa ne pojesti, ali sebi ne cinite dobro jer tijelo zna kako mu najbolje odgovara
-
Eborg
#91 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Imaju li ikakve vegetarijanske opcije za ručak koje opet nije teško spremiti? Ja ne jedem ni piletinu ni bifteke... 
-
sitna.buranija
#92 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Ti bi se jeb'o a da ti ne udje
Ako jedes ribu - eto zamjene. Grah je takodjer izvor bjelancevina, ali opet meso je prioritet zbog dobrog aminokiselinskog profila za gradnju misica; vrlo je tesko bildat bez mesa
Ako jedes ribu - eto zamjene. Grah je takodjer izvor bjelancevina, ali opet meso je prioritet zbog dobrog aminokiselinskog profila za gradnju misica; vrlo je tesko bildat bez mesa
- johnny_blazze
#93 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
mozes proteinske sheikove, ali naravno treba ti suplementacija, znaci ono na fazon bana jabuka mlijeko i 30 grama whey-a itd imas onda jela kao npr omlet sa gljivama, jaja su bogata proteinima(bjelance)....Eborg wrote:Imaju li ikakve vegetarijanske opcije za ručak koje opet nije teško spremiti? Ja ne jedem ni piletinu ni bifteke...
-
Eborg
#94 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Pa šta ću da ručam ljudi?
Mislim, ovako normalno furam krompir, rižu, tjesteninu i to ali kako vidim to baš i nije preporučljivo ako će se pristupiti ovom programu. Znači pojedem veliku porciju tjestenine umjesto drugih ljudi kod kojih je pola porcije tjestenina a pola meso.
Ne jedem baš nikakvo meso. 
-
sitna.buranija
#95 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Tvoj izbor drug
Odluci se za prioritet (vegetarijanstvo/gradjenje dobrog tijela) i fokusiraj se na to onda. Ne kazem da se ne moze dobro tijelo izgraditi, ali ce biti MNOGO teze bez mesa. Meso kao izvor esencijalnih aminokiselina nema zamjene. Nemoj tuci po soji, za bildanje poprilicno bezveze posto pojacava lucenje estrogena 
Ako ti nece dosaditi i mozes si priustiti - jedi puno ribe (nije valjda da ni to ne jedes
). Ovaj spomenu gljive - moze i to.
Ako ti nece dosaditi i mozes si priustiti - jedi puno ribe (nije valjda da ni to ne jedes
-
Eborg
#96 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Kakva crna riba, ja sam Bosanac, nisam Dalmoš.
Zezam se, hm, fakat ću morati nešto skontati. Gljive mogu, to nije problem.
Zezam se, hm, fakat ću morati nešto skontati. Gljive mogu, to nije problem.
-
soko
#97 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
Posto imas 105 kg gledaj da unosis negdje oko 150 grama proteina(bjelancevina) dnevno.Sajo---: wrote:Ukoliko ti ne predstavlja problem bilo bi mi od velike pomoci da napravis nutrition plan.soko wrote:Nutrition plan je bas vezan za Ameriku. Ja se bavim vec duze vrijeme za ishranom i fitnisom.Sajo---: wrote:Ljudi, evo koinacno sam dobio cijeli program, medjutim, nije mi bas jasno na koji nacin napraviti nutrition plan! Ima li neki napravljen za nase podneblje, jer je p90x konkrtertno vezan za ameriku!!!
Cilj mi nije dobijanje mase (imam je 105 kg). Cilj je mrsanje 10 kg ili 15 kg i definicija!
Hvala na pomoci!!!
Dosta ljudi ne zeli da pije protein shakes, ali ako ti nije problem uzmi jer ce ti puno pomoci.
Npr.
Prije posla bi ti bilo dobro da treniras. Ako mozes cim ustanes, odmah radi cardio. Znaci odes van i probaj trcati oko 2-3km(ne znam sad u kakvoj si formi ali cilj ti je kad se malo zagrijes da drzis oko 70 % od max hearth rate neki 30 minuta), ako se umoris hodaj malo pa opet trci. Ovo probaj da radis 3-4 puta sedmicno. Poslije posla probaj uzeti 30 minuta i radi te vjezbe sa P90x.
Gledaj da jedes 5-6 puta dnevno.
7:00 Kad dodjes sa trcanja popijes jedan protein shake (mlijeko bez masti ili od soje) ili sa vodom. Tu ti je ok 30-35 grama protein. Imas dosta drugih opcija, kao npr.
Od proteina mozes si napraviti palacinke, stavis par kasika proteina, malo brasna, 1-2 jaja, mlijeko(bez masti). Palacinci ce biti tvrdji nego obicni al navika je to. Namazes sa malo nutele, eurokrema.
Isto mozes jesti kornfleks sa mlijekom i proteinima.
Omlet, jedno jaje ima otrpilike 6 grama. Mozes stavljati dosta stvari u omlet, ne masno meso, povrce, sir(mocarela je dobra). Uglavno isprobas stvari da ti ne dosadi uvijek jedno te isto jesti. Ako napravis 4 jaja, izbaci dva zumanca.
Mozes si skuhati vise jaja, ostavis u frizideru pa mozes jesti par dana.
10:00 pojedi bananu ili neku vocku, komad crne cokolade (jedan red). Saku badema, kikirikija, oraha itd(grickalice bez soli). Mozes kupit trail mix sto ima I grozdice. Ili napravis sam.
12:00-12:30 sendvic sa pilecim/ pulecima nareskom. Mozes staviti ne masnog sira.
Druge stvari,
Supa sa piletinom(bijelo meso) I povrcem, ili nemasnom govedinom/puretinom. Ovo sve sam mozes da na pravis. Vecu kolicinu pa mozes par dana da jedes. Izbjegavaj majonezu, cevape, bijele kruh, tijesteninu, krompire(sve ove stvari mozes jesti ali u maloj kolicini, jer tijelo treba masti).
Riba(tuna ili salmon), ja naprimjer jedem tunjevinu iz konzerve u vodi I stavim saku kikirikija na to. Nije bas nesto super ukusno al ce se navici ako bas zelis.
Pileca prsa, przena na maslinovom ulju, sa grahom(crni grah je dobar iz konzerve). Ili pureca prsa.
Ovakav obrok ponovis oko 5:30-6:00.
3:00 opet vocka I saka grickalica.
Pred spavanje popijes jos jedan protein shake sa vodom.
Gledaj da pijes dosta vode, par litara, otprilike da ti je mokraca cista.
Probaj ovo dvije sedmice, vidjeces veliku razliku. Batali alcohol, ako pijes makar par sedmica. Ili na minimal.
Mozes jedan dan sedmicno da jedes, slatko, cevape etc. Al nemoj pretjeravati.
Kad odlucis da krenes uslikaj I izvazi se. Tako da imas before after. To ce ti dati vise motivacije.
Sretno
-
hocu_ponovo
#98 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
studentica_ wrote:Haj'mo na raport![]()
Totalno sam sfušerila day 1, ali mislim da su moji polovni sklekovi efikasniji od njihovih potpunihUmrla sam
![]()
Vratilo još nije montirano, tako da sam jedino radila zagrijavanje kako treba, dobro, i one stvari sa tegovima, sklekove polovne
, ab ripper- OMG, baš je x program, x goes for extreme
![]()
Bilo kako bilo, sutra je makar ono skakutanje pa ne treba ni vratilo a i nema sklekova![]()
Pišite, vi koji ste se kleli da idete od ponedjeljka![]()
I da, još nisam počela sa skroz proteinskom ishranom, ostalo mi još one dobre čokolade
Cestitam ti na uspjesnom pocetku
- minjonja
#99 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi
studentice, stavider nam koju slikicu da vidimo before i after i ono izmedju (mislim na period
) 
da vidim imal fajde od ovoga
da vidim imal fajde od ovoga
- Sajo---: